Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی نتایج تحقیقی نشان می‌دهد، کودکان خردسال ممکن است در یک سال گذشته به دلیل استفاده از ماسک آسیب دیده باشند زیرا در عرض چند دقیقه در معرض سطح غیر ایمن دی‌اکسیدکربن قرار گرفتند.

به نقل از واتس ۲ دی، محققانی از لهستان، آلمان و اتریش بررسی کردند که آیا تاثیر منفی استفاده از ماسک در کودکان خردسال در مدارس و سایر اماکن عمومی از منافع آن بیشتر است یا خیر.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنان دریافتند که بعضی از کودکان طی سه دقیقه استفاده از ماسک ۱۲ بار به حد قابل قبول دی‌اکسید کربن رسیده‌اند.

این داده‌ها در حالی ارائه می‌شود که مدارس سراسر ایالات‌متحده برای سال تحصیلی ۲۰۲۱-۲۰۲۲ آماده می‌شوند و بسیاری از کودکان کوچکتر واکسینه نمی‌شوند و همچنان از ماسک استفاده می‌کنند.

در این تحقیق ۴۵ کودک شرکت کردند. هر کودک حداقل سه بار سطح مناسب دی‌اکسیدکربن و کودکان کوچکتر به‌طور متوسط ‌سطوح بالاتری را ثبت کردند.

هر کودک برای دو دوره سه‌دقیقه ای مورد آزمایش قرار گرفت. یک دوره سه دقیقه‌ای برای محاسبه سطح دی‌اکسیدکربن استنشاق شده و دیگری برای تشخیص میزان بازدم استفاده شد.

حجم متوسط ‌دی‌اکسیدکربن برای تنفس کودک ۰.۰۴ درصد و حداکثر سطح سالم آن ۰.۲ درصد است.

محققان دریافتند که میزان دی‌اکسیدکربن در کودکان از تمام گروه‌های سنی بسیار بالاتر از سطح سالم است. همچنین این گرایش وجود داشت که کودکان کوچکتر نسبت به کودکان بزرگتر میزان دی‌اکسیدکربن بسیار بالاتری داشته باشند.

کوچکترین کودکان در این مطالعه - شش ساله - حدود ۱.۷ درصد سطح کربن، کودکان ۱۵ تا ۱۸ سال حدود ۱.۴ درصد و کودکانی که کمترین سطح کربن را داشتند سه برابر بیشتر از حداکثر سطح سالم امتیاز ثبت کردند. بالاترین سطح ثبت شده بیش از ۱۲ برابر سطح سالم بود.

محققان خاطرنشان کردند که برخی از شکایات کودکان در طول مطالعه اغلب حاکی از عوارض جانبی افزایش سطح دی‌اکسیدکربن بود.

سال گذشته کودکان با بازگشایی مدارس، تا حد زیادی مجبور به استفاده از ماسک بودند، اگرچه شواهد کمی وجود دارد که کودکان خردسال کووید-۱۹ را در مدارس گسترش می‌دهند.

محققان اشاره کردند که تحقیقات در این زمینه محدود است و تنها با ۴۵ کودک نمی‌توان نتایج را به کل جمعیت تعمیم داد اما هر کودک حداقل سه بار سطح سالم دی‌اکسیدکربن را ثبت کردند و محققان فکر می‌کنند که روندی باارزش در استفاده از ماسک در کودکان یافته‌اند.

همچنین آنها متذکر شدند، از آنجا که تحقیقات در محیط آزمایشگاه انجام شده است، ممکن است بعضی از کودکان دلهره داشتند و تنفس طبیعی نداشتند. این مورد احتمالا توضیح می‌دهد که چرا به‌ویژه کودکان خردسال میزان کربن بالاتری را ثبت کردند.

در حالی که قوانین مربوط به ماسک با حسن نیت ارائه شده است و از طریق احتیاط فراوان وارد سیستم بهداشتی شده است اما ممکن است کمترین مراقبت را برای کودکان ارائه کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی ماسك همه گیری واکسن کرونا کروناویروس همه باهم علیه کرونا كودكان مدارس دی اکسیدکربن استفاده از ماسک کودکان خردسال دی اکسیدکربن ثبت کردند سطح سالم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۵۴۲۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاهی به کتاب «خداشناسی قرآنی کودکان»/ شما خدا را می‌شناسید؟

کتاب «خداشناسی قرآنی کودکان؛ پاسخ به ۴۰ پرسش کودکان و نوجوانان درباره خدا» یکی از آن راه‌های آسانی است که می‌توان به کمک آن کودکان را قانع کرد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی تسنیم، طرح پرسش‌‏ها و دغدغه‏‌های فکری نوجوانان و پاسخ مناسب به آنها از ملزومات  تبلیغی است. در کتاب "خداشناسی قرآنی کودکان" به قلم غلامرضا حیدری ابهری ضمن ارائه مباحثی در نحوه پاسخگویی به سؤالات مذهبی کودکان، 40 پرسش درمورد حقیقت، صفات و کارهای خداوند و شناخت جایگاه مقام و مرتبه خدا در ذهن کودکان ذکر شده و به اختصار با استفاده از آیات و روایات به آنها پاسخ داده شده است. مطالب به صورت روان و متناسب با درک و دریافت و زبان کودکان ارائه شده است. فرزانه زینلی نویسنده و فعال فرهنگی یادداشتی بر این کتاب نوشته و برای انتشار در اختیار خبرگزاری تسنیم قرار داده است که در ادامه می‌خوانید:

خدا چه شکلیه؟ خدا بچه داره؟ مامانش خدارو دعوا نمی‌کنه که همیشه بیداره؟! اصلاً خدا کیه؟!

این جور سؤالات را همه ما یا شنیده‌ایم یا مدتی در کودکی، ذهنمان را مشغول کرده‌اند. فکرکردن به خدا و بودنش در همه لحظات، برای ذهن کودک ما سخت است؛ کودکی که هنوز دنیا را درست نشناخته، تازه دارد مقدمات زیستن در آن را یاد می‌گیرد و قواعدش را می‌شناسد، با تناقض‌هایی روبرو می‌شود. همه پرسش‌های عجیب و غریب و فلسفی بچه‌ها از همین اختلاف‌های به ظاهر ساده برایشان شروع می‌شود و پاسخ این سؤالات برای ما سخت است؛ چون ذهنمان خیلی وقت است که به پذیرفتن عادت کرده و انگار هیچ چیز عجیبی نمی‌تواند هوشیارش کند.

دفترچه «خاطرات شیطان» دست بچه‌ها افتاد

در بین همه مسائلی که برای بچه‌ها سؤال ایجاد می‌کند، ماهیت خداوند از همه پیچیده‌تر است. این موضوع حتی برای بزرگترها هم گاهی جای ابهام دارد چه برسد به کودکی که تازه می‌خواهد معنای «لا تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَ لا نَوْمٌ» را درک کند و بفهمد چطور در دنیایی که خودش می‌خوابد، مادرش می‌خوابد، حتی پرنده‌ها و گنجشک‌ها هم می‌خوابند، موجودی وجود دارد که نمی‌خواد و به خواب احتیاجی هم ندارد؟ یا کودکی که از لحظات غفلت مادرش برای خرابکاری‌ها استفاده می‌کند و باور دارد کسی او را نمی‌بیند، چطوری باید درک کند خدا در همه لحظات او حضور دارد و در عین حال، در تمام لحظات مادرش هم حضور دارد؟ بخشی از این پرسش‌ها به سبب شکل نگرفتن تفکر انتزاعی کودک ایجاد می‌شود و ممکن است با گذر از این دوره و ورود به دوره دوم نوجوانی، حل بشود، اما پاسخ همین سؤالات می‌تواند جهان‌بینی کودک را در موضوع خداشناسی شکل بدهد.

پاسخ به بنیادی‌ترین پرسش‌ها درباره خدا

این دست پرسش‌ها برای والدین نگران کننده است؛ از طرفی اینکه نمی‌توانند کودکانشان را قانع کنند و در چشم فرزندشان از مقام «همه چیزدانی» تنزل پیدا می‌کنند، و از طرف دیگر اینکه بالاخره چه پاسخی باید به بچه داد، اضطراب شدید به آنها وارد می‌کند. یک راه‌حل این است که از سرخط شروع کنید؛ یعنی ابتدا خودتان مسئله را حل کنید و بعد، متناسب با فهم و درک کودک، آن را برایش شرح بدهید. اما همیشه راه‌حل آسان‌تری هم هست!

کتاب «خداشناسی قرآنی کودکان؛ پاسخ به 40 پرسش کودکان و نوجوانان درباره خدا» یکی از آن راه‌های آسانی است که می‌توان به کمک آن کودکان را قانع کرد. نویسنده در این کتاب، به بنیادی‌ترین پرسش‌هایی که بین کودکان و نوجوانان مشترک است، پرداخته و به زبان ساده و با تمثیل‌هایی از زندگی روزمره، آن را برای کودکان قابل درک کرده است. در ابتدای کتاب هم بخشی را برای والدین نوشته و در آن، به لزوم «شنیدن» و چگونگی همدلی با کودکان در پرسش‌هایشان پرداخته است. غلامرضا حیدری ابهری، نویسنده کتاب، در مقدمه می‌گوید: «مطالب این کتاب با مطالب کتاب‌های اعتقادی مرسوم، کاملاً متفاوت است؛ زیرا خداشناسی کودک و نوجوان و پرسش‌های او، با خداشناسی بزرگسال و نیازهای فکری این گروه بسیار تفاوت دارد.» نویسنده در بخش‌های مختلف این کتاب سعی کرده است با نهایت آرامش، پاسخی قانع کننده برای کودکان آماده کند و حتی می‌گوید که این پاسخ‌ها را ابتدا در اختیار فرزند خودش قرار داده و نظر او را به عنوان یک مخاطب هم سن و سال، پرسیده تا در نهایت، کتاب مناسب حال و هوای کودک و نوجوان باشد.

این کتاب را انتشارات بین‌المللی جمال در 140 صفحه منتشر کرده و در کتابنامه رشد آموزش و پرورش نیز معرفی شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جراحی تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲ ساله بندرعباسی
  • از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟
  • از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟
  • تاثیر اسباب بازی در نبوغ و رشد کودکان
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • ۱۷ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها از بازار سهام خارج شد
  • راهکارهای جایگزین تنبیه بدنی در کودکان
  • سندروم استکهلم در مدارس ابتدایی/ کودک آزاری مدرن: تلقین حس ناکافی بودن!
  • نگاهی به کتاب «خداشناسی قرآنی کودکان»/ شما خدا را می‌شناسید؟
  • نماینده مردم زنجان : دولت جدیت لازم برای استفاده از افراد توانمند را نداشت/ مجلس در انتسابات تاثیر منفی گذاشت/ چالش‌هایمان بیشتر خواهد شد