Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-09@00:18:20 GMT

زمین‌های خودمان را برای ساخت مسکن نمی‌دادند

تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۵۴۷۹۹

زمین‌های خودمان را برای ساخت مسکن نمی‌دادند

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه سالها وزارت راه و شهرسازی موفق نمی‌شد اراضی خودش را برای تولید مسکن دریافت کند و با فقر زمین مواجه بودیم، گفت: خوشبختانه در یک سال اخیر با همکاری وزارت جهاد کشاورزی و سازمان جنگلها ۲۴۰ هزار هکتار زمین متعلق به خودمان در اختیار طرح اقدام ملی مسکن قرار گرفت.

به گزارش ایسنا، محمد اسلامی ـ وزیر راه و شهرسازی ـ در مراسم افتتاح و کلنگ زنی ۲۳۰۰ میلیارد تومان پروژه در شهر جدید پردیس اظهار کرد: نکته ای که برای ما حائز اهمیت بوده اینکه بتوانیم به شکل اصولی جریان و ساز و کار تولید مسکن را به یک جریان پایدار تبدیل کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تفاوتی بوده که در این دوره وزارت راه و شهرسازی در سیاستها و رویکردها قابل مشاهده است.

مسکن مهر را بدون ردیف بودجه ساختیم

وی افزود: من از روز اول احترام ویژه‌ای برای تکمیل مسکن مهر با همه کاستی‌هایی که داشت قائل بودم. ما در این دوره مدیریت هیچ منبع دولتی نتوانستیم برای مسکن مهر دریافت کنیم؛ چون دیگر ردیفی وجود نداشت. بنابراین از منابع داخلی خودمان و ساز و کارهای متفاوت مالی کارها را انجام دادیم. پروژه‌های مسکن مهر را با سرانه‌هایی که ایجاد نشده بود یا ساختمانهایی که دارای نواقص بود نمی‌شد ادامه دهیم. باید حتما نواقص را برطرف می کردیم. مشکلات مردم را از بین می‌بردیم تا بتوانند محلی مناسب برای سکونت داشته باشند. همچنین مراکزی که پشتیبانی زندگی است مثل آموزش، فرهنگ، بهداشت، درمان، امنیت، فضای سبز، بازار و مراکز محلات که باید به وجود می‌آمد را احداث کردیم تا مردم بتوانند زندگی طبیعی داشته باشند.

در پردیس ۷۰۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری کردیم

اسلامی با بیان اینکه فقط در پردیس ۷۰۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری شده است گفت: با توسعه جدی که در پارک علم و فناوری پردیس انجام شد که بزرگترین شهرک دانش بنیان کشور است و امروز بیش از ۳۰۰ هکتار زمین در اختیار این پارک قرار دادیم شهر جدید پردیس به یک سکونتگاه و محل کار فاخر تبدیل است. این شهر محل جذب و رشد نخبگان کشور خواهد بود. لذا پردیس یک شهر متمایز می‌شود و با این نگاه و تفکر، مدیریت شهرهای جدید را دنبال می‌کنیم که سیاست و فعالیت متناسب و هم افزایی ایجاد کند و شهرهای جدید به یک محل تنزل‌یافته خوابگاهی تبدیل نشود.

ریزش ۷۰ درصدی متقاضیان مسکن ملی

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به پیشبرد طرح اقدام ملی مسکن ملی بر مبنای تقاضای موثر خاطرنشان کرد: در تولید مسکن سه عامل را مدنظر قر دادیم؛ یکی بحث برنامه‌ریزی پایدار بود که متقاضی واجد شرایط شناخته شود. نکته کلیدی این بود که در فراخوانهای مسکن ملی تقریبا ۷۰ درصد ریزش داشتیم. به طوری که از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر که در پنج مرحله ثبت نام کردند کل واجدین شرایط که استحقاق دریافت زمین و مسکن دارند حدود ۵۳۰ هزار نفر هستند. اگر کسی می‌خواهد عدد کمی برای تولید مسکن مدنظر قرار دهد باید این نگاه را داشته باشد که در کدام شهر و کدام مکان برای کدام متقاضی می‌خواهد کار انجام دهد. در فاز پنجم ثبت نام مسکن ملی که در ۱۸۳ شهر از ۳۳۰ هزار نفر ثبت نام کردیم ۱۳۰ هزار نفر واجد شرایط هستند.

اسلامی تصریح کرد: نکته دوم اینکه سالها وزارت راه و شهرسازی به حکم قانون موفق نمی‌شد اراضی متعلق به خودش را دریافت کند. ما در این چند سال با فقر زمین مواجه بودیم. یکی از عوامل مهم در تولید و عرضه مسکن و فاکتورهای مهم در قیمت تمام شده مسکن بحث زمین است. وقتی شما به خاطر تناقض قانونی دریغ می‌کنید و زمین را در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار نمی‌دهید به طور طبیعی وزارت راه و شهرسازی هم نمی‌تواند حرکتی به سمت جریان‌سازی تولید مسکن انجام دهد.

وی با تشکر از وزارت جهاد کشاورزی و سازمان جنگلها برای در اختیار گذاشتن زمین پروژه‌های مسکن ملی گفت: به لطف الهی و با پیگیریهای ویژه‌ای که شد بر اساس ماده ۱۰ و ۱۲ قانون زمین شهری، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان جنگلها ۲۴۰ هزار هکتار اراضی متعلق به خودمان را که در اختیارمان نبود آزاد کردند.  نکته سوم، بسترسازی از طریق قوانین و مقررات بود که قوانین، آیین نامه‌های دولت و شیوه نامه‌های وزارت راه و شهرسازی اعم از شهرهای جدید و سایر مکانها اصلاح و منسجم شد. در حال حاضر ما یک خط مشی را مدون کرده‌ایم و در این راستا جریان مدیریتی، برنامه مسکن را دنبال می کند. در آخر هم از طریق شورای پول و اعتبار، سقف وامی که تا دو ماه پیش ۲۰ درصد هزینه را در بر می گرفت به بالای ۵۰ درصد رساندیم.

هم اکنون ۱۰ هزار پروژه مسکن ملی در حال اجرا است

به گفته اسلامی، طرح اقدام ملی مسکن به عنوان یک جریان پایدار در حال اجرا است و ما امروز شاهد ۱۰ هزار پروژه در سطح کشور هستیم. در پردیس پروژه‌های فراوان طرح اقدام ملی مسکن در حال ساخت است. در دیگر شهرها نیز به همین ترتیب کارها جلو می‌رود. امیدواریم کسانی که ثبت نام کرده اما آورده خودشان را واریز نکرده‌اند زودتر این اقدام را انجام دهند تا انشاءالله با پشتیبانی و وامی که به صورت اتوماتیک از سیستم بانکی تخصیص می‌دهیم بتوانند خانه‌های خود را تحویل بگیرند. این ۲۲۰۰ میلیارد تومان پروژه ای که امروز در پردیس مشاهده می‌کنید فقط یکی از پروژه‌هایی است که در سراسر ایران انجام می شود.

بنابراین گزارش، صبح امروز مراسم بهره‌برداری و کلنگ زنی ۲۲۰۰ میلیارد تومان پروژه عمرانی در شهر جدید پردیس شامل افتتاح یک درمانگاه، یک مدرسه، شش مجتمع تجاری، سه مخزن تامین آب، یک خط انتقال آب، یک خط انتقال فاضلاب، دو ایستگاه پمپاژ فاضلاب و کلنگ زنی پروژه‌های مشارکتی از جمله یک مرکز تجاری، یک مرکز آموزشی، فضای سبز و سرای محله، مراکز درمانی، فرهنگی، مذهبی و ورزشی با حضور اسلامی وزیر راه و شهرسازی، طاهرخانی مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید و برخی مسئولان محلی برگزار شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مسکن ملی طرح اقدام ملی مسکن وزير راه و شهرسازي محمد اسلامی محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی پردیس شهر جدید پردیس افتتاح پروژه در پردیس وزارت راه و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی طرح اقدام ملی مسکن شهرهای جدید تولید مسکن هزار نفر مسکن ملی ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۵۴۷۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابزارهای قانونی برخورد با اخلالگران بازار مسکن تدوین شد

تین نیوز

مشاور وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه طرح ساماندهی بازار مسکن، زمین و اجاره که با تایید شورای نگهبان و چندین مصوبه از هیات وزیران به زودی به شکل قانون ابلاغ خواهد شد، گفت: با ابلاغ این طرح، امکان تعیین کف و سقف قیمت گذاری زمین، مسکن و اجاره فراهم می شود.

به گزارش تین نیوز به نقل از وزارت راه و شهرسازی، جواد سادات مدیرکل حوزه وزارتی و مشاور وزیر راه و شهرسازی در خصوص طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها که به تایید شورای نگهبان رسید و منتظر تصویب در هیات وزیران است، گفت: طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها مورد تایید شورای نگهبان قرار گرفت که امیدواریم این طرح به زودی توسط مجلس به دولت برای اجرا ابلاغ شود.

مشاور وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه برای نخستین بار است که بعد از شکل گیری دولت مدرن در ایران یک قانون یکپارچه در حمایت از مستاجران و زنجیره تشکیل دهنده بازار اجاره و مسکن مصوب می شود، توضیح داد: این طرح که همه جانبه به موضوع ساماندهی می پردازد و شامل زمین و مسکنی که می خواهد وارد بازار اجاره و یا خرید و فروش شود نیز می شود، چندین ماده در حمایت از مستاجران دارد که یکی از مواد مهم آن ماده ۸ است که به سقف قیمتی اجاره بها می پردازد.

مجوز قیمت گذاری منطقه ای مسکن

وی ادامه داد: ماده ۸ این طرح که منتظر تصویب و ابلاغ است به دولت مجوز می دهد تا چنانچه تورم حوزه بازار مسکن بیش از تورم استانی باشد بتواند به شکل استانی و شهرستانی نرخ گذاری قیمتی داشته باشد. همچنین در این ماده، تبصره هایی وجود دارد که مستاجران می توانند چنانچه تخلفی شکل بگیرد و بیش از میزان ملک باشد بعد از گذشت حتی ۵ سال اعلام شکایت کنند. این ماده و تبصره هایش حتی شامل واحدهای صنفی که واحدها را گران به مستاجران عرضه می کنند نیز می شود و به دولت و سازمان تعزیرات حکومتی این اختیار را می دهد تا بتوانند به واحد صنفی اخلال گر دسترسی داشته باشند و بتوانند ۱۰ برابر جریمه و پلمب کنند.

مشاور وزیر راه و شهرسازی در خصوص قیمت گذاری ها در این طرح گفت: در این طرح آنچه در نظر گرفته ایم این است که ظرفیت قیمت منطقه ای واقعی تر می شود و در اختیار آحاد مردم قرار می گیرد. همچنین در این طرح که به زودی ابلاغ می شود باید کارگروه هایی شکل بگیرد تا بتوان استثناها را نیز در قیمت منطقه ای لحاظ کرد.

تعیین کف و سقف قیمت گذاری زمین، مسکن و اجاره

سادات توضیح داد: طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها، مدلی را طراحی کرده است که بر اساس آن کف و سقف قیمت گذاری معین می شود.

حمایت از مشاوران املاک حرفه ای و مجوزدار

مشاور وزیر راه و شهرسازی در خصوص نحوه فعالیت مشاوران املاک با اجرایی شدن این طرح و تبدیل آن به قانون گفت: نگاه ما در این طرح حمایت از مشاوران املاکی مجوزدار و حرفه ای است. کمک می کنیم تا مشاوران املاک به شکل حرفه ای خدمات قابل اعتمادتری به مردم بدهند و این کار کمک می کند تا مردم مراجعات بیشتری به مشاوران املاک داشته باشند.

سادات تصریح کرد: برای افرادی که به شکل حرفه ای در این بازار حضور دارند و به اعتمادآفرینی بین موجر و مستاجر و خریدار و فروشنده کمک می کنند این قانون و سیاست هایی که در وزارت راه و شهرسازی وجود دارد، راهگشاست.

حمایت از شرکت های دانش بنیان برای حضور در بازار مسکن

مشاور وزیر راه و شهرسازی گفت: این طرح به گونه ای تدوین شده است که از حضور شرکت های دانش بنیان برای حضور در این عرصه حمایت می کند.

تعیین ابزارهای قانونی برخورد با اخلالگران بازار مسکن

سادات با تاکید بر اینکه امروز بازار بزرگ املاک و مستغلات تشنه حضور شرکت ها و نیروهای دانش بنیان برای ارایه راهکارهای مبتکرانه و همچنین ایده هایی است که اقشار کم درآمد بر اساس آن ایده ها بتوانند صاحب ملک شوند، توضیح داد: ابزار برخورد قانونی با اخلالگران بازار مسکن نیز در این طرح وجود دارد که این موضوع در ماده ۱۵ این طرح آمده است. بر اساس آن برای اخلالگران تا ۱۰ برابر جریمه و تا یک ماه پلمب در نظر گرفته شده است و در صورت تکرار محرومیت دائمی، دیده شده است.

وی درباره اینکه مهمترین مسائلی که شورای نگهبان بر آن تاکید داشت چه بود که سبب تاخیر در تایید آن شد، گفت: در موضوع سیاست های مربوط به زمین و برخی از موارد که مربوط به سکوها بود شورای نگهبان ملاحظاتی داشت که در رفت و برگشت شورای نگهبان و مجلس این موضوعات حل شد.

ایجاد فضای اطمینان بخش در بازار مسکن با تصویب قانون اسناد عادی و رسمی

سادات افزود: امیدواریم قانون مربوط به اسناد عادی و رسمی که مهمترین قانون مکمل این قانون است تصویب شود که فضای باثبات و اطمینان بخشی را برای متقاضیان و فعالان این عرصه ایجاد می کند. هم اکنون این طرح نیز در مجمع تشخیص مصلحت نظام منتظر تایید، تصویب و ابلاغ است تا جنبه قانونی پیدا کند. 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • افتتاح باند دوم بزرگراه جیرفت بم با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی
  • واگذاری زمین و اجرای پروژه‌های مسکن در استان بوشهر سرعت می‌گیرد
  • ابزارهای قانونی برخورد با اخلالگران بازار مسکن تدوین شد
  • ۶۰هزار نفر واجد شرایط نهایی طرح نهضت ملی مسکن در کرمان
  • ۲۸ هزار هکتار از اراضی شناسایی شده برای ساخت پروژه‌های نهضت ملی مسکن حذف شد
  • ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن از ۲ میلیون و ۵۶۸ هزار واحد عبور کرد
  • ساخت ۱۲۸ هزار مسکن مهر بدون آورده متقاضیان+ فیلم
  • جزئیات ساخت ۵۰۰ هزار واحد مسکونی برای نیروهای مسلح کشور | تفاهم‌نامه جدید وزارت راه و نیروهای مسلح
  • سند تک برگی تمام اراضی ملی در محدوده و حریم شهر زهک اخذ شد
  • اخذ سند تک برگی تمامی اراضی ملی در محدوده شهر زهک