Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، جنبش مقاومت اسلامی «حماس»، امروز (سه‌شنبه - ۶ ژوئیه) به تداوم سرکوب معترضان فلسطینی در کرانه باختری از سوی نیروهای امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین واکنش نشان داد.

این جنبش طی بیانیه‌ای، ریاست تشکیلات خودگردان و دولت فلسطین را مسئول کامل جان «علاء الریماوی» روزنامه‌نگار فلسطینی دانست که پس از بازداشت و اعتصاب غذا و امتناعش از خوردن و آشامیدن، به بیمارستان انتقال یافته و جانش در خطر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حماس همچنین بازداشت فعالان زن و مرد رسانه‌ای در کرانه باختری به دلیل اعتراض به بازداشت‌های سیاسی و مرگ ناگهانی «نزار بنات» فعال فلسطینی را محکوم کرد.

حماس با درود بر«شوالیه‌های آزادی بیان و فعالان جنبش‌ها که بر ادای رسالتشان با وجود تهدید و سرکوب، اصرار می‌ورزند» هشدار داد: « راه برون‌رفت از بن‌بست کنونی، سرکوب، نقض آزادی‌ها و اهانت به رهبران مردم و نخبگان نیست. بلکه گوش دادن به ندای عقل،  بازگرداندن حقوق به صاحبان آن و بازخواست جنایتکاران است».

حکم آزادی «علاء الریماوی» صادر شد

دادستانی کل شهر «الخلیل»، امروز (‌سه‌شنبه - ۶ ژوئیه)، «علاء الریماوی» روزنامه‌نگار و خبرنگار فلسطینی شبکه الجزیره را پس از سه روز بازداشت و اعتصاب غذای او در اعتراض به این بازداشت، آزاد کرد.

«گاندی الربعی» وکیل مدافع این فعال فلسطینی به خبرگزاری آناتولی اعلام کرد که دادستانی دستور آزادی او را صادر کرده است و پرونده او مختومه اعلام شده و دیگر محاکمه‌ای برای او درکار نخواهد بود.

پیشتر، دادستانی، حکم بازداشت «علاء الریماوی» روزنامه‌نگار فلسطینی را که در اعتراض به بازداشتش، دست به اعتصاب غذا زده، برای ۴۸ ساعت دیگر تمدید کرده بود. دلیل تمدید بازداشت الریماوی، شکایت وزارت اوقاف و امور دینی از او برای سخنرانی که در مراسم تشییع پیکر نزار بنات در شهر الخلیل کرده بود، اعلام شد.

گروه فعال حقوقی وکلا برای عدالت اعلام کرد که وکلایش موفق شده‌اند دوشنبه با الریماوی در الخلیل ملاقات کنند و وی در اعتراض به بازداشت سیاسی خود، بر تداوم اعتصاب غذا و امتناع از خوردن و آشامیدن تا زمان آزادیش تاکید دارد.  

اعتراضات در کرانه باختری در واکنش به قتل «نزار بنات» فعال و منتقد فلسطینی از سوی نیروهای تشکیلات خودگردان فلسطین در ۲۴ ژوئن گذشته، همچنان ادامه دارد و با وجود آن‌که تحقیقات درباره نحوه کشته شدن او، حاکی از خطاکار بودن نیروهای امنیتی تشکیلات است، این نیروها همچنان در حال سرکوب معترضان هستند.

از عصر دیروز شمار دیگری از فعالان و روزنامه‌نگاران فلسطینی در کرانه باختری برای مهار این اعتراض‌ها دستگیر شده‌اند. اما این امر موجب خاموش شدن اعتراض‌ها نشده و با اعتصاب غذای شماری از این بازداشتی‌ها، موج اعتراضات به دلیل نگرانی از تکرار ماجرای بنات برای این فعالان، تشدید شده است. 

۲۴ ژوئن گذشته، نیروهای تشکیلات خودگردان فلسطین در پی اقدام بنات در افشاگری‌ در خصوص تهیه و تزریق واکسن‌های منقضی‌شده کرونا و نقش تشکیلات در هم‌دستی با رژیم آل‌سعود در قتل مخالفان عربستانی، او را بازداشت کردند.

طبق گفته خانواده این فعال فلسطینی، ۲۵ مأمور امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین در ساعت ۳:۳۰ بامداد پنج‌شنبه هفته گذشته به خانه او حمله کرده و با شلیک گلوله و پرتاب بمب صوتی و با زور در خانه را شکسته و وارد شدند و در حالی که اهالی خانه خواب بودند، شروع به ضرب و شتم شدید نزار بنات کردند.

به گفته خانواده وی، مأموران در حین بازداشت هیچ یک از پروتکل‌های قانونی را رعایت نکرده و هیچ حکم جلبی نیز به اعضای خانواده و شخص نزار بنات نشان داده نشد. ساعاتی پس از بازداشت استانداری الخلیل خبر فوت وی را به خانواده‌اش داد و ساعاتی بعد در بیانیه‌ای مدعی شد که مأموران در حین بازداشت حکم جلب به همراه داشتند و نزار بنات به علت سکته قلبی و پیش از رسیدن به بیمارستان جان خود را از دست داده است.

پس از کشته شدن این فعال فلسطینی، تظاهرات گسترده‌ای در کرانه باختری رخ داد و فلسطینی‌ها خواستار استعفای «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان و دولت رام‌الله به نخست‌وزیری «محمد اشتیه» شدند.

انتهای پیام/م

منبع: فارس

کلیدواژه: تشکیلات خودگردان فلسطین بازداشت فعالان فلسطینی روزنامه نگار فلسطینی تشکیلات خودگردان فلسطین کرانه باختری فعال فلسطینی نزار بنات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۵۷۰۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرنوشت غزه پس از آتش بس چه خواهد بود؟

به نظر می‌رسد اسرائیل و حماس به طور جدی در حال مذاکره برای پایان دادن به جنگ غزه و بازگشت اسرای اسرائیلی هستند. یک پیشنهاد آتش بس فاش شده حاکی از مصالحه هر دو طرف پس از ماه‌ها مذاکرات بن بست است.

به گزارش جماران، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، این هفته اسرائیل را به دلیل ارائه آنچه که به عنوان امتیازات مهم توصیف کرد مورد تمجید قرار داده و گفت: «اکنون زمان آن رسیده است که حماس این توافق را امضا کند.»

در همین حال، رهبران حماس می‌گویند که در حال بررسی این پیشنهاد با «رویکرد و نگاه مثبت» هستند و تیمی را برای ادامه مذاکرات به مصر اعزام می‌کنند.

در زیر آنچه را که ما تاکنون در مورد پیشنهاد فعلی می‌دانیم و توسط مقامات مصری و حماس تایید شده است، می‌خوانید:

حماس و اسرائیل چه می‌گویند؟

رهبران اسرائیل در حال بررسی این موضوع هستند که آیا توافقی را بپذیرند که تهاجم زمینی برنامه ریزی شده آن‌ها به شهر رفح در جنوب غزه را به تأخیر بیندازد یا از آن جلوگیری کند؛ سناریویی که با وعده‌های نخست وزیر بنیامین نتانیاهو برای پیروزی کامل و نابودی حماس فاصله دارد.

رهبران حماس باید تصمیم بگیرند که آیا دست کشیدن از گروگان‌ها (اسرا)، بزرگترین ابزار چانه‌زنی این گروه، ارزش تضمین یک آتش‌بس طولانی‌مدت را که لزوماً پایان دائمی جنگ نیست، دارد؟

طرح پیشنهادی میانجیگران مصری با هدف جلوگیری از حمله اسرائیل به رفح است که به گفته ایالات متحده عواقب مخربی برای بیش از یک میلیون آواره فلسطینی در مرز با مصر خواهد داشت. مصری‌ها همچنین به اسرائیل نسبت به این عملیات هشدار داده‌اند، زیرا می‌ترسند سیل آوارگان فلسطینی به خاک این کشور رانده شوند.

تنش زدایی در چند مرحله

مرحله اولیه این معامله به مدت ۴۰ روز ادامه خواهد داشت. حماس در ازای آزادی اسرای فلسطینی که توسط اسرائیل نگهداری می‌شوند، شروع به آزادی زنان غیرنظامی اسیر خواهد کرد.

پس از اولین گروه، نیرو‌های اسرائیلی از یک جاده ساحلی در غزه عقب نشینی کرده و به سمت داخل می‌روند تا ورود کمک‌های بشردوستانه را تسهیل کنند. این امر همچنین به غیرنظامیان آواره اجازه می‌دهد تا به خانه‌های خود در شمال نوار غزه بازگردند. حماس لیستی از گروگان‌هایی که در آن مدت هنوز زنده هستند ارائه می‌کند. اسرائیل تخمین می‌زند که حماس حدود ۱۰۰ گروگان و بقایای ۳۰ نفر دیگر را در اختیار دارد که یا در حمله ۷ اکتبر حماس کشته شدند یا در اسارت جان باختند.

در هفته سوم، هر دو طرف مذاکرات غیرمستقیم را با هدف بازگرداندن آرامش دائمی آغاز خواهند کرد. سه هفته پس از مرحله اول، نیرو‌های اسرائیلی از مرکز غزه خارج خواهند شد.

گام‌های بعدی به سوی صلح

مرحله دوم شش هفته‌ای به دنبال نهایی کردن تمهیدات برای آرامش دائمی، آزادی همه اسیران باقی مانده توسط حماس، اعم از غیرنظامی و سرباز، در ازای اسرای بیشتر فلسطینی است. اسیران سرباز قبل از شروع آرامش آزاد نمی‌شدند.

سومین و آخرین مرحله شامل آزادی بقایای اسیران مرده که هنوز در غزه هستند، اسرای بیشتری که توسط اسرائیل نگهداری می‌شوند و شروع یک طرح بازسازی پنج ساله است. این طرح می‌گوید که حماس موافقت خواهد کرد که زرادخانه نظامی خود را بازسازی نکند.

نقاط پرچالش

هر دو طرف می‌خواهند جنگ را با شرایط خود پایان دهند.

رهبران حماس ماه هاست که هر چیزی جز خروج کامل اسرائیل از نوار غزه و پایان دائمی درگیری‌ها را رد کرده اند. مذاکره کنندگان حماس در بازگشت به قاهره به دنبال شفاف سازی در مورد این موضوعات خواهند بود.

اسرائیل می‌خواهد همه اسیران باقی‌مانده را در خانه ببیند، و در حالی که حماس و دیگر گروه‌های مقاومت در میدان نبرد سرکوب شده و از قدرت در غزه بیرون رانده شده‌اند، قادر به انجام حمله دیگری مانند حمله در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ نباشند.

اسرائیل می‌گوید حمله به رفح برای این اهداف حیاتی است. نتانیاهو می‌گوید اسرائیل با یا بدون معامله اسیران به این شهر حمله خواهد کرد.

نتانیاهو همچنین با فشار داخلی شدیدی مواجه است. هزاران نفر به تظاهرات هفتگی پیوستند و از او خواستند فوراً به یک معامله برای آزادی اسرا دست یابد. در عین حال، تندرو‌ها در کابینه او تهدید کرده اند که در صورت پایان دادن به جنگ، دولت را سرنگون خواهند کرد.

دولت بایدن، که حمایت نظامی و دیپلماتیک حیاتی از اسرائیل را فراهم می‌کند، می‌گوید که با حمله به رفح مخالف است، مگر اینکه اسرائیل طرحی «معتبر» برای حفاظت از غیرنظامیان در آنجا ارائه کند.

عدم قطعیت پس از جنگ

مشخص نیست که آیا پیشنهاد آتش بس به سؤالات کلیدی در مورد آنچه در غزه پس از پایان دور کنونی درگیری‌ها رخ می‌دهد، پاسخ می‌دهد یا خیر.

ایالات متحده خواستار طرحی شده است که شامل بازگشت تشکیلات خودگردان فلسطینی به رسمیت شناخته شده بین المللی است که در سال ۲۰۰۷ توسط حماس از غزه بیرون رانده شد و اکنون بخش‌هایی از کرانه باختری اشغالی را اداره می‌کند.

دولت بایدن به دنبال حکومت نهایی فلسطین در غزه و کرانه باختری به عنوان مقدمه برای تشکیل کشور فلسطین است. نتانیاهو و دولت راست‌گرای او نقش تشکیلات خودگردان فلسطین در غزه را رد می‌کنند و می‌گویند که هرگز اجازه تشکیل کشور فلسطینی را نخواهند داد.

اسرائیل خواستار آزادی عمل بی پایان برای ارتش خود در غزه است، در حالی که دولت بایدن می‌گوید که بازگشت اشغال نظامی اسرائیل به نوار غزه را نمی‌پذیرد.

همچنین مشخص نیست که چه کسی غزه را در مرحله بازسازی پنج ساله اداره خواهد کرد، در این مدت چه اتفاقی برای حماس خواهد افتاد و چه کسی هزینه بازسازی را پرداخت خواهد کرد.

در گزارش جدید سازمان ملل خسارات ناشی از جنگ غزه بیش از ۱۸.۵ میلیارد دلار برآورد شده است. این سازمان اعلام کرد که بازسازی تمام خانه‌های تخریب شده در نزدیک به هفت ماه بمباران و حملات زمینی اسرائیل تا سال ۲۰۴۰ طول خواهد کشید. طبق برنامه توسعه سازمان ملل، غزه پیش از جنگ با نرخ بیکاری ۴۵ درصدی دست و پنجه نرم می‌کرد.

دیگر خبرها

  • جلوگیری تشکیلات خودگردان برای آزادی اسیر فلسطینی
  • طالبان: بازداشت دانشجویان در آمریکا سرکوب دموکراسی است
  • ملتهب شدن اوضاع کرانه باختری در سایه حمله مجدد نظامیان صهیونیست
  • گزارش فلسطینی از اقدامات خرابکارانه و حملات صهیونیست‌ها در کرانه باختری
  • تحلیلگر صهیونیست: محمود عباس ۲ بار دیدار با بلینکن را رد کرد
  • اشغالگران در تلاش برای خاموش کردن صدای کرانه باختری هستند
  • سرنوشت غزه پس از آتش بس چه خواهد بود؟
  • سرکوب جنبش‌های اعتراضی دانشجویان حامی فلسطین نشان از عدم پایبندی مدعیان حقوق بشر به آزادی است
  • بازداشت ۲ هزار نفر از معترضان حامی فلسطین در آمریکا
  • یورش اشغالگران به مناطق مختلف کرانه باختری/ شهادت ۱۸ فلسطینی