Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-26@00:17:44 GMT

هجوم پناهجویان افغان به پاکستان

تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۵۹۴۰۶

هجوم پناهجویان افغان به پاکستان

به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، پایگاه خبری روزنامه انگلیسی زبان «داون» روز سه‌شنبه نوشت: دولت اسلام‌آباد بیم آن دارد که بدتر شدن اوضاع در افغانستان باعث سرازیر شدن موج جدید پناهجویان افغان به سمت مرز‌های پاکستان شود، در عین حال مقامات این کشور مخالف هرگونه باز نگه داشتن مرز‌ها در چنین شرایطی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



امروز نیز گزارش منابع رسمی پاکستان از بسته شدن مرز «تورخم» به عنوان گذرگاه مرزی این کشور با افغانستان حکایت دارد. نابسامانی‌های اخیر در افغانستان که همزمان با طرح خروج نظامیان آمریکا وارد مرحله جدیدی شده، اسلام‌آباد را به بررسی جدی نحوه مواجهه با موج جدید پناهجویان از افغانستان و لزوم کنترل این بحران ملزم کرده است.

وزیر کشور پاکستان به سایت خبری داون گفت که این کشور هیچ برنامه‌ای برای گشودن مرز‌ها برای پناهجویان ندارد و آژانس‌های امدادی بین المللی می‌توانند در آن سوی مرز افغانستان به این افراد کمک کنند.

«شیخ رشید احمد» هشدار داد که اگر شرایط در کشور همسایه نامساعد باشد ما برای کنترل و نظارت دقیق، اقدام به تاسیس شهرک‌هایی در نقطه صفر مرزی برای اسکان پناهجویان خواهیم کرد و از حرکت آنان به داخل کشور جلوگیری می‌کنیم.

روزنامه داون به نقل از یک منبع آگاه دولتی نوشت: عمران‌خان نخست وزیر پاکستان در تماس تلفنی اخیر با رئیس جمهوری منتخب ایران، موضوع پناهجویان و راهکار‌های موثر برای پیگیری این بحران را مطرح کرده است.

این منبع آگاه افزود: تهران و اسلام‌آباد توافق کردند که برای تدوین یک راهکار مشترک با یکدیگر همکاری کنند و علاوه بر آن یک تیم بلندپایه از پاکستان متشکل از مقامات وزارت کشور، نهاد‌های امنیتی و نهاد‌های مجری قانون نیز برای بررسی شیوه کنترل و مدیریت پناهجویان در مناطق مرزی، به ایران سفر خواهد کرد.

یک مقام امنیتی پاکستان نیز گفت: گشایش مرز‌های پاکستان به روی موج جدید پناهجویان از افغانستان ممکن است به آن دسته از عناصر داخلی که برای پشتیبانی از طالبان درصدد پیوستن به درگیری‌ها در افغانستان هستند کمک کند، به همین دلیل ما برای جلوگیری از هرگونه خشونت و افراط گرایی تصمیمی برای بازگشایی مرز‌های خود نداریم.

براساس آمار آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد در پاکستان، حدود سه میلیون پناهجوی افغانستانی در پاکستان زندگی می‌کنند که از این تعداد ۱.۴ میلیون نفر کارت ثبت نام دارند. حدود ۸۵۰ هزار نفر نیز دارای کارت شهروندی افغانستان هستند. این در حالی است که نیم میلیون پناهنده ثبت نشده در مناطق عمدتا دور افتاده زندگی می‌کنند.

روزنامه اردو زبان «اوصاف» چاپ اسلام‌آباد در سرمقاله امروز خود با عنوان «نگرانی ایران و پاکستان در قبال پناهجویان افغان» نوشت: تهران و اسلام‌آباد با وضعیت مشابهی روبرو هستند. هر دو کشور معتقدند که ایالات متحده با بی‌مسئولیتی در حال عقب نشینی است و این امر بار دیگر جنگ داخلی در افغانستان را شعله ور خواهد ساخت.

در این سرمقاله آمده است: نیاز به تقویت همکاری‌های منطقه‌ای ایران و پاکستان برای پرداختن به معضل پناهجویان است. هرگونه صلح پایدار و استقرار دولت سیاسی در افغانستان در راستای تامین منافع هر سه کشور همسایه تفسیر می‌شود.

منبع: تابناک

کلیدواژه: کرونای دلتا محسنی اژه ای هور العظیم پریسا جهانفکریان احمد متوسلیان پناهجویان پاکستان افغانستان کرونای دلتا محسنی اژه ای هور العظیم پریسا جهانفکریان احمد متوسلیان اسلام آباد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۵۹۴۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد مسیر ریلی جدید؛ محور دیدار مقامات افغانستان و قزاقستان

معاون اقتصادی نخست‌وزیر حکومت طالبان و معاون نخست‌وزیر قزاقستان درباره احداث شبکه ریلی از قزاقستان به پاکستان از طریق ترکمنستان و افغانستان گفتگو کردند. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «عبدالغنی برادر» معاون اقتصادی نخست‌وزیر حکومت طالبان و «سریک ژومانگارین» معاون نخست‌وزیر قزاقستان در دیدار با یکدیگر پیرامون مسائل سیاسی، اقتصادی، تجارتی، ترانزیتی و احداث شبکه راه آهن از قزاقستان به پاکستان از طریق ترکمنستان و افغانستان گفتگو کردند.

ملا برادر با اشاره به افتتاح اتاق تجارت قزاقستان در ولایت هرات، تمایل قزاقستان برای سرمایه‌‎گذاری در پروژه «افغان-ترانس» و همچنین حذف نام امارت اسلامی از فهرست گروه‎‌های تحریم شده را گام‌های مهم و اساسی خواند که قزاقستان برای بهبود روابط با افغانستان برداشته است.

وی در ادامه بر امضای توافقنامه برای حل مشکلات بانکی تجار دو کشور، ایجاد شرکت‌های مشترک افغان- قزاق و ایجاد تسهیلات در صدور ویزا برای تجار افغان تاکید کرد.

بر اساس اطلاعیه منتشر شده توسط دفتر مطبوعاتی ملا برادر، معاون نخست‌وزیر قزاقستان ضمن ابراز تمایل برای همکاری برای یک افغانستان باثبات و پیشرفته گفت: اگر شبکه راه‌آهن جدید از قزاقستان به پاکستان از طریق ترکمنستان و افغانستان تمدید شود، نسبت به سایر پروژه‌ها مسیری کوتاه‌تر و اقتصادی‌تر خواهد بود و اتصال کشورهای آسیای مرکزی با آسیای جنوبی از طریق افغانستان و افغانستان را با چین و اروپا از طریق ترکمنستان و قزاقستان امکان پذیر خواهد کرد.

درخواست ازبکستان از روسیه برای مشارکت در پروژه خط آهن «افغان-ترانس»شرکت اماراتی مسئول مطالعات فنی پروژه «افغان-ترانس» شدطالبان: سطح دیپلماتیک افغانستان در قزاقستان ارتقا یابدبرگزاری نمایشگاه تجاری افغانستان و قزاقستان در کابل

وی افزود دولت قزاقستان در نظر دارد به منظور افزایش تجارت با افغانستان اتاق مشترک صنعت و تجارت و گروه مشترک تجارت و کار بین دو کشور ایجاد کند.

ژومانگارین همچنین اظهار داشت قزاقستان علاوه بر سرمایه‌گذاری در معادن افغانستان، آمادگی دارد تا در زمینه حکومتداری الکترونیک، صنعت، تحصیلات عالی، آموزش، بهداشت و درمان و بانکداری با افغانستان همکاری کند.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • درانی: پاکستان بیشتر از هند از ناحیه افغانستان آسیب دیده است
  • افتتاح نمایشگاه بین‌المللی افغان-قزاق در کابل
  • بازداشت بیش از هزار پناهجوی اغلب افغان و پاکستانی در ترکیه
  • ایجاد مسیر ریلی جدید؛ محور دیدار مقامات افغانستان و قزاقستان
  • نماینده ویژه پاکستان درامور افغانستان: ایران و چین شرکای معتمد ما هستند
  • فیلمی عجیب از جمعیت عظیم افغان‌ها و نصب پرچم افغانستان در ایران؛ این فیلم واقعی ست؟!
  • ویدئو‌های یک افغان از جمعیت عظیم افغانستانی‌ها و نصب پرچم افغانستان در ایران
  • ویدیوهای یک افغان از جمعیت عظیم افغانی‌ها و نصب پرچم افغانستان در ایران
  • انگلیس طرح اخراج پناهجویان به رواندا را تصویب کرد
  • پارلمان انگلیس طرح اخراج پناهجویان به رواندا را تصویب کرد