Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@18:00:02 GMT

بایدهای تعلیم و تربیت دولت جدید

تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۶۶۴۰۵

بایدهای تعلیم و تربیت دولت جدید

ایسنا/اصفهان یک کارشناس امور تربیتی گفت: به حوزه تعلیم و تربیت باید یک نگاه سرمایه‌گذاری داشته باشیم و اگر قرار است تحولی در اقتصاد، فرهنگ عمومی، اجتماع، سیاست داخلی و خارجی رخ دهد در وهله اول باید نظام تعلیم و تربیت پویا و زیرساخت‌های آن قوی باشد.

علی قاسم‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا درباره این موضوع که دولت جدید باید چه اولویت‌هایی در حوزه تعلیم و تربیت داشته باشد، اظهار کرد: نگاه به تعلیم و تربیت بسیار مهم است که متأسفانه در دولت‌های پیشین نگاه درستی به حوزه تعلیم تربیت نداشتیم، به طوری که نگاه آنان به امور تربیتی و آموزش و پرورش بیشتر یک نگاه هزینه بر بود و معتقد بودند چنین دستگاه‌هایی پر مصرف هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این در حالی است که نگاه به حوزه تعلیم و تربیت باید یک نگاه سرمایه‌گذاری باشد و قطعاً زمانی به این نقطه خواهیم رسید که اگر قرار است تحولی در اقتصاد، فرهنگ عمومی، اجتماع، سیاست داخلی و خارجی رخ دهد در وهله اول باید نظام تعلیم و تربیت پویا و زیرساخت‌های آن قوی باشد. اگر دولت جدید و نظام اسلامی ۱۰ سال را فقط در حوزه تعلیم و تربیت سرمایه‌گذاری کنند و اولویت را به این حوزه بدهند قطعاً آینده‌ای فوق‌العاده خواهیم داشت.

محتوای کتب درسی نیازمند تحول است

این کارشناس تعلیم و تربیت گفت: وقتی صحبت از اولویت می‌کنیم منظور بها دادن به منابع انسانی است، به این معنا که طوری در کشور فرهنگ‌سازی کنیم که بهترین نیروها جذب آموزش و پرورش شوند و نخبگان افتخار کنند که معلم دبستان و دبیرستان هستند. اولویت بعدی تأمین مالی، اقتصادی و تحقق امنیت شغلی معلمان است که برای پرورش آینده‌سازان ایران عمر خود را صرف می‌کنند.

قاسم‌زاده تصریح کرد: همچنین محتوای کتب درسی نیازمند تحول است که این امر شدنی است. طرح تحول آموزش و پرورش طرح بسیار خوبی است که ۱۰ درصد آن هم پیاده سازی نشده است، چرا که منابع انسانی که انگیزه برای اجرای این طرح داشته باشند وجود ندارد. پس دولت جدید و رئیس‌جمهور منتخب به این دلیل که نقطه آغاز تحول در جامعه تعلیم و تربیت است اولویت را باید به امور تربیتی و ترمیم زیرساخت‌های آن بدهند.

وی ادامه داد: نزدیک ۲۰ سال آموزش و پرورش رها شده بود. قبلا مراکز تربیت معلم از مقطع دیپلم به بعد دانشجو جذب می‌کردند و دانشجویان برای تعلیم و تربیت دانش آموزان آموزش‌های تخصصی می‌دیدند، اما برای دو دهه این مراکز را تعطیل کردند که در نتیجه این آموزش‌ها تعطیل شد و برای جذب معلم مانند سایر کارمندان دولت فراخوان جذب می‌دادند و هر فردی که در آزمون استخدامی قبول می‌شد بدون هیچ آموزشی سر کلاس درس به عنوان معلم مشغول به کار می‌شد.

آموزش و پرورش به معنای علم به اضافه هنر است

این کارشناس امور تربیتی گفت: آموزش و پرورش به معنای علم به اضافه هنر است، برای مثال اگر یک معلم ریاضی فقط دانش بسیار بالایی داشته باشد، معلم خوبی نخواهد بود، چرا که باید هنر ارتباط برقرار کردن با دانش‌آموز، هنر روابط بین فردی و ایجاد انگیزه به آنان را نیز داشته باشد. البته چند سال است که مراکز تربیت معلم دوباره فعال شده‌اند، اما مانند گذشته کارایی لازم را ندارند. باید دانشگاه‌های تربیت معلم هم فعال شوند و فرایند جذب معلم در آموزش و پرورش باید از طریق آزمون‌های ویژه انجام شود.

قاسم‌زاده افزود: باید کاری کنیم که بهترین‌ها برای ورود به نظام تعلیم و تربیت با یکدیگر رقابت کنند و مشتاق به حضور در آموزش و پرورش باشند. در گذشته رشته دبیری در دانشگاه‌ها تدریس می‌شد و هر دانشگاهی در کنار رشته عمومی خود رشته دبیری هم داشت که تأثیر زیادی در پرورش نیروهای متخصص ایفا می‌کرد.

در ژاپن معلم دبستان جایگاه یک استاد دانشگاه را دارد

وی خاطرنشان کرد: چند سال است که برخی از مراکز تربیت معلم آن هم فقط در مقطع دبستان تعداد محدودی را جذب می‌کنند، اما مشوق‌های آن در حدی نیست که نخبگان برای ورود به آن ترغیب شوند. برای مثال در برخی کشورها مانند ژاپن جایگاه و حوزه یک معلم دبستان تقریباً با جایگاه استاد دانشگاه برابری می‌کند. چنین مشوق‌هایی است که می‌تواند بهترین‌ها را جذب آموزش و پرورش کند که دولت آینده باید به این مهم توجه ویژه کند.

این کارشناس امور تربیتی، گفت: معلمی که صبح تا ظهر در دبیرستان یا دبستان تدریس کند و بلافاصله بعد از مدرسه روی اسنپ و تاکسی کار کند صبح روز بعد به جای درس دادن به دانش آموزان به درد و دل و عقده‌گشایی نزد آنان می‌پردازد که در نتیجه تنها یاس و نا امیدی به دانش‌آموز تزریق می‌شود. بنابراین آموزش و پرورش باید در اولویت امور قرار گیرد.

قاسم‌زاده افزود: تخصیص منابع مالی به حوزه آموزش و پرورش در کنار جذب بهترین نخبگان ضروری است که دولت جدید باید به این مهم هم توجه کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی سیاسی تعلیم و تربیت رییس جمهور منتخب ایران حوزه تعلیم و تربیت امور تربیتی تربیت معلم دولت جدید قاسم زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۶۶۴۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلمی سنگین‌ترین مسوولیت عالم است

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام حبیب الله غفوری بعد از ظهر یکشنبه در دیدار با مدیرکل آموزش‌وپرورش استان و اعضای ستاد بزرگداشت مقام معلم، ضمن گرامی‌داشتن یاد معلم شهید آیت‌الله مطهری و تبریک هفته بزرگداشت مقام معلم و استاد، اظهار کرد: اهمیت کار معلم و استاد به‌حدی است که اگر بخواهیم شرایط آینده کشور را بدانیم، باید به شرایط و تلاش امروز اساتید نگاه کنیم.

وی با بیان اینکه در هر دوره‌ای نسلی که منشأ تحول و پیشرفت می‌شود، ریشه آن در تلاش معلم‌های نسل قبل است، گفت: نسل امروزی که در حال تحصیل است، در آینده نزدیک عهده‌دار مدیریت کشور در همه جهات خواهد شد.

نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه با اشاره به اینکه اهمیت کار تعلیم و تربیت در این است که معلم با انسان، به‌عنوان پیچیده‌ترین موجودات، عالم سروکار دارد؛ تصریح کرد: انسان اشرف مخلوقات است و خداوند او را به‌دست معلمان بشریت سپرده است تا او را رشد بدهند و به کمال برسانند. در رأس معلمان عالم انبیای الهی بوده‌اند که وظیفه داشتند انسان‌ها را از رذائل اخلاقی پاک کنند و به آن‌ها حکمت بیاموزند؛ تا هم خودشان عالم بشوند و هم نسل‌های بعد را آموزش دهند.

امام‌جمعه کرمانشاه با تصریح اینکه اسلام و قرآن جهل را در مقابل عقل قرار داده‌اند، عنوان کرد: عقل و جهل هر دو جنودی دارند که جنود عقل انسان را به اعلا علیین انسانیت می‌رساند و جنود جهل او را تا پایین‌ترین درجات، تنزل می‌دهد. هنر معلم این است که شاگردان را با کتاب وحی الهی که منشأ همه علوم است آشنا کند و عقل و تدبیر را در او تقویت نماید.

وی افزود: جایگاه تعلیم و تربیت معنوی و آسمانی است و این وظیفه در امتداد مسیر انبیا و اولیای الهی به معلمان سپرده شده است.

حجت‌الاسلام غفوری با یادآوری اینکه قلوب به‌دست خداوند است، اضافه کرد: کار تربیتی با عالم معنا پیوند دارد و معلم باید در این مسیر از خداوند منان استمداد کند؛ زیرا توفیق در تعلیم و تربیت باید از سمت حضرت حق عطا بشود.

نماینده ولی‌فقیه در استان با ذکر این نکته که به‌همان اندازه که تعلیم و تربیت عظیم است؛ مسئولیت آن نیز بسیار سنگین است، خاطرنشان کرد: می‌شود گفت که معلمی سنگین‌ترین مسئولیت عالم است؛ زیرا امانت‌هایی که به‌دست معلم سپرده می‌شود در عالم هستی بی‌نظیر و بسیار حساس هستند. ما که عهده‌دار این عنوان شده‌ایم در پیشگاه خدا از ما سوال خواهد شد.

وی با ذکر این نکته که معلم باید با توکل و توسل در کلاس درس حاضر بشود و ضمن به‌کارگیری تمام همت خود اساس کار را از خدا بداند، بیان کرد: حق معلم قابل اداکردن نیست؛ چرا که جنس کار، معنویت محض است. آنچه که حکومت‌ها می‌پردازند صرفاً حق‌القدم معلم است و ارزش آموزه‌های معلم به‌هیچ‌عنوان قابل قیمت‌گذاری نیست.

کد خبر 6091332

دیگر خبرها

  • رئیس جمهور: آموزش و پرورش نه مسئله با اولویت، بلکه مسئله اول کشور است
  • آموزش و پرورش برای ما «مساله اول کشور» است
  • تشکیل قرارگاه عدالت آموزشی با هدف توزیع متوازن امکانات در همه مدارس
  • معلم انقلابی باید در کشور تربیت شود
  • تقویت مدارس دولتی با اولویت مدارس دولتی مناطق حاشیه‌ای
  • معلمی سنگین‌ترین مسوولیت عالم است
  • جذب بیش از ۱۰۰۰ دانشجو معلم در گیلان
  • شناسایی ۹۳ هزار معلم نمونه با ارزیابی‌های چندگانه
  • تجلیل از مقام معلم؛ در آستانه گرامیداشت هفته معلم
  • کیفیت بخشی مدارس مهم‌تر از توسعه کمی آن‌ است