Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، خراسان جنوبی بهشت معادن ایران با بیش از ۶۰۰ معدن راهبردی است. زغال سنگ، منیزیت، خاک‌های صنعتی، سنگ‌های تزئینی، بنتونیت، کرومیت، سنگ آهن، دولومیت، آندولوزیت، مرمریت، بازالت، طلا، مس، سیلیس، فلورین، پتاس، سرب و روی از مهمترین مواد معدنی استان کویری خراسان جنوبی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان شهرستان طبس به قطب زغال سنگ ایران معروف است و منطقه زغال دار طبس با وسعت بیش از ۳۰ هزار کیلومتر مربع و ذخیره اکتشافی دو میلیارد و ۷۵ تن زغال سنگ کک شو و حرارتی، غنی‌ترین و بزرگ‌ترین ناحیه زغالی ایران با حدود ۷۶ درصد ذخایر زغالی کشور را در خود جای داده است.

آوازه زغال سنگ خراسان جنوبی به جای جای کشور رسیده و حالا پایه صنعت ذوب آهن کشور است، معادن زغال خیز در دل کویر توانسته اند جلوی مقدار زیادی از واردات زغال سنگ را به کشور بگیرند؛ زغال سنگ طبس توانسته بخش عمده‌ای از نیاز ذوب آهن اصفهان را برطرف کند.

کنسانتره زغال سنگ طبس حرف اول را در کشور می‌زند

شرکت زغال سنگ پروده طبس از سال ۱۳۸۶ با هدف استخراج سالانه یک و نیم میلیون تن زغال سنگ خام و تولید ۷۵۰ هزار تن کنسانتره شروع به کار کرد و بهره برداری از این معدن، تمام مکانیزه است.

کریتی ثانی مدیرعامل شرکت زغال سنگ پروده طبس می‌گوید: در سال ۹۹ توانستیم ۶۱۶ هزار تن فرآورده زغال سنگ را به بیشتر کارخانه‌های فولاد و ذوب آهن کشور ارسال و رتبه اول کنسانتره زغال سنگ را در کشور ثبت کنیم.

او بیان می‌کند: بیش از ۵۰ درصد نیاز زغال سنگ کشور از معادن طبس تأمین می‌شود و در کک سازی هم در کشور حرفی برای گفتن داریم؛ به طوری که پارسال توانستیم بیش از هزار و ۶۰۰ تن کک استخراج کنیم و در این زمینه هم تقرییا ۵۶ درصد نیاز کشور را تأمین می‌کنیم.

سختی کار معدن به شیرینی خودکفایی کشور می‌ارزد

بیش از ۷ هزار کارگر در سه شیفت کاری در معادن زغال سنگ طبس مشغول به کار هستند تا طلای سیاه را از عمق زمین استخراج و تقدیم به صنعت کشور کنند.

 رحمان پور از کارگران یکی از معادن زغال سنگ طبس می‌گوید: ۱۵ سال است که در معدن زغال سنگ پروده طبس مشغول به کار هستم و ۵ سال دیگر بازنشسته می‌شوم؛ هر ۱۵ روز خانواده ام را می‌بینم.

یکی دیگر از کارگران نیز که در عمق ۳۰۰ متری معدن مشغول استخراج زغال سنگ است، به خبرنگار ما می‌گوید: خیلی خوشحالم که از دل زمین محصولی حیاتی را استخراج می‌کنیم که چرخ‌های صنعت فولاد کشور را به حرکت در می‌آورد و کشورمان را بی نیاز ار واردات می‌کند.

افزایش ظرفیت فراوری با بهره برداری از کارگاه استخراج E۴

شرکت زغال سنگ طبس برای تأمین نیاز کشور و قطع وابستگی به واردات، امسال به سمت افزایش استخراج گام برداشته و با تلاش مهندسان و کارگران این مجموعه، فرآوری شتاب بیشتری می‌گیرد.

مدیرعامل شرکت زغال سنگ پروده طبس با اشاره به توسعه زیرساخت‌های استخراج معادن منطقه می‌گوید: در سال تولید، پشتیبانی‌ها و مانع زدایی‌ها با توجه به منویات رهبر معظم انقلاب تصمیم گرفتیم در مسیر استخراج معادن که ارزش افزوده قابل ملاحظه‌ای برای اشتغال مولد دارد، چرخ تولید پرشتاب‌تر از قبل به حرکت خود ادامه دهد که برنامه ریزی‌های خوبی برای راه اندازی کارگاه و استخراج بیشتر صورت گرفته است.

کریتی ثانی با اشاره به اینکه امسال کارگاه استخراج E۴ به عنوان هشتمین کارگاه لانگوال شرکت، به بهره برداری می‌رسد، ادامه می‌دهد: مطابق برنامه زمان بندی، قرار است بیش از ۳ هزار تن تجهیزات استخراج، برای اُوِرهال و تعمیرات دوره ای، به سطح معدن منتقل شود تا بعد از آماده سازی مجدد، در کارگاه لانگوال W۳ مستقر شوند.

بیشتر بخوانید

استخراج ۸۱۵ هزار تن زغال سنگ در بزرگترین تولید کننده کشور بهره برداری از کارگاه استخراج E۴ کارخانه زغال سنگ پروده طبس سرمایه گذاری ۹۰۰ میلیارد تومانی برای توسعه فرآوری زغالسنگ

او با بیان اینکه عملیات بهره برداری از ذخیره یک میلیون و ۵۰۰ هزارتنی کارگاه W۳ از آبان ماه ۱۴۰۰ آغاز خواهد شد اظهار کرد: پیش بینی می‌کنیم این پروژه حدود ۲۲ ماه به طول بیانجامد.

مدیرعامل شرکت زغال سنگ پروده طبس ادامه داد: پیش بینی می‌کنیم امسال حفریات معدنی به ۷ هزار و ۳۵۰ متر برسد و همچنین بیش از ۱۲ هزار تن استخراج خام از معدن زغالسنگ پرورده انجام شود.

کریتی ثانی ادامه داد: برنامه ۱۴۰۰ در مقایسه با دوره سال ۱۳۹۹ در سه حوزه حفریات معدنی، تولید کنسانتره و بارگیری محصول به ترتیب افزایش ۲۶ درصدی، ۸ درصدی و ۱۱ درصدی را شامل می‌شود.

حمایت‌های بانکی و بیمه ای، گامی بلند به سوی توسعه معادن

ذخایر میلیارد تنی معادن زغال سنگ خراسان جنوبی ظرفیتی بزرگ را فرآوری توسعه صنعت فولاد کشور قرار داده است که حمایت‌های واقعی بانکی و بیمه‌ای می‌تواند این ظرفیت را در خدمت رونق بیشتر صنایع مادر قرار دهد.

به گفته کریتی ثانی مدیر عامل شرکت زغال سنگ پروده طبس، حمایت در حوزه‌های بانکی، بیمه ای، عوارض و حقوق دولتی می‌تواند برای معدن کاران و توسعه معدن راهگشا باشد.

او بیان می‌کند: افزایش استخراج و فرآوری معادن معادن به توسعه اقتصادی و اجتماعی می‌انجامد و نهایتا در پیشرفت کشور موثر است؛ علاوه بر آن کارگران بیشتری می‌توانند مشغول به کار شوند، کارگرانی که اکنون چشم به راه ایجاد اشتغال هستند.

تولید بدون توقف برای تأمین نیاز صنعت فولاد

شرکت زغال سنگ پروده طبس توانسته است پارسال ۶۰۰ هزار و ۱۶ تن کنسانتره تولید و از این میزان ۵۹۹ هزار تن را به اکثر نقاط کشور ارسال کند.

حجم بالای تولیداتی که نشان می‌دهد کنسانتره تولید شده این شرکت، تأمین کننده بخش زیادی از نیاز صنایع مادر کشور است.

تولید ۶۶۳ هزار تن کنسانتره از برنامه‌های امسال شرکت زغال سنگ پروده طبس است، طلای سیاهی که از دل کویر استخراج و فرآوری می‌شود تا چرخ‌های کارخانه‌های فولاد و ذوب آهن کشور بیشتر از گذشته بچرخد؛ مواد اولیه‌ای که نقشی حیاتی در تولید فولاد و قطع وابستگی به خارج از کشور دارند.

گزارش از: زهرا رضوانیان

انتهای پیام/ ر

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ذوب آهن زغال سنگ صنایع فولاد شرکت زغال سنگ پروده طبس بهره برداری خراسان جنوبی زغال سنگ طبس معادن زغال هزار تن ذوب آهن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۷۲۲۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکت چدن خوسف، نقش بسزایی در رونق خراسان جنوبی دارد

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی گفت: شرکت چدن خوسف، نقش بسزایی در رونق این استان دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان‌جنوبی، مهدی جعفری، امروز_ پنجشنبه ششم اردیبهشت _ در جلسه‌ای که برای بررسی و رفع موانع تولید در کارخانه چدن خوسف صورت گرفت، اظهار کرد: کارخانه چدن با تولید چهار محصول کک، آگلومره، شمش چدن و فولاد، نقش مؤثری در تولید و رفع نیازهای کشور دارد.

وی با اشاره به اینکه این واحد تولیدی، زمینه اشتغال بیش از ۳۰۰ نفر از جوانان بومی را فراهم آورده است، افزود: هیچ مسئله‌ای نباید مانع فعالیت در این کارخانه شود.

سرپرست معاونت اقتصادی استانداری خراسان‌جنوبی با بیان اینکه کارخانه چدن با تولید روزانه ۲۰۰ تن شمش چدن از واحدهای تولیدی مطرح کشور بوده است، تأکید کرد: به جهت اهمیت موضوع و نقشی که این واحد در فرآوری ذخایر معدنی استان دارد، طرح‌های توسعه آن باید با جدیت دنبال شود.

وی با اشاره به زیرساخت‌هایی که برای فعالیت این کارخانه در شهرستان خوسف فراهم شده است، تصریح کرد: این واحد تولیدی از پشتیبانی‌ها و حمایت‌های دولت بهره‌مند بوده است.

به گزارش ایمنا، ساخت کارخانه چدن کویر خاوران خوسف با حضور سرمایه‌گذاران چینی از سال ۹۳ شروع شد و در سال ۹۷ به فاز اول و تولید رسید و سپس با اضافه شدن سرمایه‌گذار بومی به مجموعه به کار خود ادامه داد.

کد خبر 747786

دیگر خبرها

  • مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان بر نقش کلیدی طبقه کارگر در رونق اقتصادی تاکید کرد
  • «خضری» در یک قدمی فرآوری ۵ ماده معدنی/جهش اقتصادی در حوزه معدن
  • خدمات فنی و مهندسی متخصصان ایرانی ماندگار است
  • رئیس‌جمهور: ایران می‌تواند به فرآوری معادن در آفریقا کمک کند
  • نقش کلیدی کارگران در رونق اقتصادی
  • تکنولوژی عامل اصلی فعال‌سازی معادن پیر
  • شرکت چدن خوسف، نقش بسزایی در رونق خراسان جنوبی دارد
  • تحلیل‌های غیر کارشناسی، امنیت سرمایه‌گذاری را از بین می‌برد
  • سرمایه گذاری بر روی معادن طلای افغانستان
  • رونق تولید و اشتغال‌زایی؛ ثمره سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکت صنایع پیشرفته رضوی در پروژه‌های فناورانه