Web Analytics Made Easy - Statcounter

برای مرور مهمترین اخبار فناوری طی یک هفته گذشته در حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تکنولوژی‌های روز با ما همراه باشید.

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حوزه علمی و فناوری کشور در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصه‌ای از آن‌ها را می‌توانید در ادامه مرور کنید.

 

هر آنچه که باید درباره لیزر‌های درمانی بدانیم؟

 

 نور‌های معمولی مانند لامپ دارای طول موج‌های بسیاری است که در همه جهت‌ها پخش می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر، اما نور لیزر دارای طول موج خاصی است. آن طور که داوود دانایی می‌گوید طول موج‌های مختص نور لیزر، در یک پرتوی باریک متمرکز شده و نوری با شدت بسیار بالا ایجاد می‌شود. از آنجا که لیزر‌ها می‌توانند بسیار دقیق بر روی نقاط با ابعاد بسیار کوچک تمرکز کنند، می‌توان از آن‌ها برای کار‌های جراحی بسیار دقیق یا برای برش دادن بافت به جای چاقوی جراحی استفاده کرد.

 

 

روشی نوین برای درمان غیر تهاجمی سرطان ارائه شد

 

دانشمندان دستورالعمل زیست‌سازگاری را برای سنتز نانوذرات طلا با مورفولوژی بهینه برای جذب نور نزدیک به مادون قرمز با استفاده از یک مولکول زیستی به نام پپتید B ۳ طراحی کرده‌اند. این نانوذرات با تبدیل نور جذب شده به گرما، امکان از بین بردن سلول‌های سرطانی را دارند. نتایج این پروژه درک جدیدی از روش‌های درمان غیرتهاجمی سرطان ارائه می‌دهد که در آن با سنتز نانو‌پلاک‌های طلای مثلثی و دایره‌ای می‌توان سلول‌های سرطانی را نابود کرد.

 

۱۶۴ اختراع ایرانی بین‌المللی شد

 

کانون پتنت ایران با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ایجاد شد تا از مخترعین و مالکیت معنوی آن‌ها حمایت کند. ثبت مقدار پتنت بین‌المللی یکی از نشانه‌های پیشرفت کلی زیست‌بوم نوآوری کشور محسوب می‌شود. به تازگی آمار میزان ثبت بین‌المللی پتنت کشور منتشر شده است و ۱۶۴ اختراع، به ثبت رسیده است.

 

روشی نوین برای تشخیص سریع تومور سرطانی

 

یک تیم تحقیقاتی به سرپرستی پنگ بو از انستیتوی اپتیک و مکانیک دقیق شیان (XIOPM)، آکادمی علوم چین (CAS)، نانوذرات زیست سازگار، غیرسمی (NPs) KHLF (K ۵ HoLi ۲ F ۱۰) ساختند که با کمک فلورسنت مادون قرمز نزدیک می‌تواند تومور سرطانی را به سرعت تشخیص دهد.

 

مسابقه طراحی بازی‌های رایانه‌ای برگزار می‌شود

 

رویداد بازی‌های جدی شناختی ماراتنی برای ساخت است و به مدت ۳ روز با هدف ایده پردازی و تجربه ساخت یک بازی جدی برگزار می‌شود. ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی با همکاری با بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای و بنیاد ملی نخبگان با هدف شناخت استعداد‌های برتر و توانمندی‌های شرکت‌های خلاق و ایده‌پرداز که در علوم و فناوری‌های شناختی فعالیت می‌کنند، حضور ایده‌پردازان در این ماراتن فناورانه آسان کرده است.

 

حذف ویروس کرونا از سیستم تنفسی با یک ماده استنشاقی

 

پژوهشگران نشان دادند که می‌توان از طریق یک ماده استنشاقی جدید حاوی نانوذرات با ویروس کرونا مقابله کرد. این ماده استنشاقی برای هدف قرار دادن پروتئین سنبله SARS-CoV-۲ استفاده می‌شود. نتایج این مطالعه برای از بین بردن ویروس کرونا بسیار امیدوارکننده است و درمان موثر بالقوه‌ای برای بیماری کرونا ارائه می‌دهد. در آزمایش‌های انجام شده، این نانوماده بعد از استنشاق می‌توانند محافظت موثری در برابر عفونت با ویروس کرونا داشته باشند.

 

 

تبدیل آب شور به شیرین با دستگاه تصفیه نانویی

 

شرکت پیام آوران نانو فناوری فردانگر یکی از شرکت‌های پیشرو در حوزه تصفیه آب با کمک فناوری نانو، دستگاهی برای تصفیه آب شور و تبدیل آن به آب شیرین ساخته است که برای استفاده در مناطق کویری ایده‌آل است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فناوری نانو معاونت علمی و فناوری کرونا ویروس سرطان ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۷۲۳۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، عباس عبادی گفت: ۲۱ هزار نفر از پرستاران که بخش عمده آنها در دوران کرونا نیرو‌های طرحی بودند، استخدام شده اند و در حال حاضر جذب پرستاران در مراکز درمانی در اولویت وزارت بهداشت است .

 


وی با بیان اینکه تعداد محدودی از پرستارانی که در مناطقی که مجوز استخدام در آنها وجود ندارد، برای جذب باقی مانده‌اند ، افزود: در حال حاضر، ۲۰۹ هزار کادر درمان اعم از پرستار، اتاق عمل، هوشبری، بهیار و کمک پرستار در مراکز درمانی وزارت بهداشت، بخش خصوصی، تأمین اجتماعی و نیرو‌های مسلح مشغول خدمت هستند.
معاون پرستاری وزارت بهداشت همچنین از تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران خبر داد و گفت: این لایحه دارای ۳۱ ماده است که یک ماده آن به جذب پرستارانی که بحران‌هایی مانند کرونا، در خدمت نظام سلامت هستند، اختصاص دارد و امیدواریم با تصویب آن در مجلس بتوان اقدامات موثرتری برای این قشر زحمتکش برداریم.
عبادی با بیان اینکه کمبود نیروی پرستاری یکی از چالش‌های جهانی است، افزود: با افزایش پذیرش دانشجویان پرستاری در دانشگاه‌ها و تسهیلاتی که برای استخدام و تبدیل وضعیت آنها در حال انجام است، چنانچه قانونگذار از این بابت به نظام سلامت کمک کند، امیدوار خواهیم بود تا چند سال آتی مشکل کمبود پرستار در کشور کاهش یابد.

دیگر خبرها

  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • لوسمی رایج‌ترین سرطان کودکان/ ۶۵ تا ۷۰ درصد کودکان مبتلا به سرطان در ایران درمان می‌شوند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • آنچه باید درباره سندرم ناخن زرد بدانید
  • آنچه باید سندرم ناخن زرد بدانید
  • کاوشگر سایکی ناسا با لیزر داده فرستاد!
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد