Web Analytics Made Easy - Statcounter

با وجود آنکه راهکارهای متعددی برای رفع مشکل برقی کشور وجود دارد، اغلب این راهکارها یا در سایه بی‌تدبیری مسئولان بی‌اثر شده‌اند و یا اجرای آنها بین ۲ تا ۴ سال زمان نیاز دارد؛ اما دو راهکار فوری و قابل اجرا برای توقف خاموشی‌ها وجود دارد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در روزهای اخیر که شاهد افزایش خاموشی ها در کشور بوده‌ایم، مشکل بی‌برق ماندن چندساعته خانه‌ها، کسب‌وکار‌ها و صنایع به یکی از چالش‌های کشور تبدیل شده که پای روسای قوا را نیز به تلاش برای چاره اندیشی و رفع مشکل باز کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه وزارت نیرو در تلاش است تا با افزایش پیک‌سایی و جابه‌جایی مدیریت بار که در برخی روزها تا بیش از 10 هزار مگاوات افزایش می‌یابد، خاموشی بخش خانگی و کسب‌و‌کارها را کاهش دهد، اما باز هم فشار مصرف و فاصله بین تولید عملی برق و میزان نیاز برق، موجب بروز خاموشی‌های متعدد در نقاط مختلف کشور شده است.

برای جلوگیری از بروز خاموشی‌ها دو راهکار اصلی وجود دارد؛ یکی افزایش ظرفیت تولید برق است و دیگری بهینه‌سازی مصرف برق در بخش‌های مختلف؛ که اقدام زیرساختی برای این دو راهکار، درصورتی که امروز آغاز شود حداقل حدود 2 تا 4 سال به طول می‌انجامد و دلیل قطعی‌های امروز برق نیز کم‌کاری و بی‌تدبیری در تحقق کامل این دو مسئله در کشور است.

راهکار دیگری که می‌توانست نیاز مصرف برق را در شرایط فعلی تا حدود زیادی جبران کند، افزایش واردات برق از کشورهای همسایه شمالی ایران بود که پیک مصرف برق آنها زمستان است و در شرایط فعلی، ظرفیت مازاد برای صادرات برق به ایران را دارند، اما مجموع ظرفیت خطوط انتقال برق ایجاد شده برای دریافت برق از کشورهای همسایه شمالی، حداکثر 600 مگاوات است که این مقدار واردات برق در حال حاضر در حال انجام است.

به عبارتی اگر در طی 8 سال دولت یازدهم و دوازدهم، در این زمینه تدابیر لازم اندیشیده شده بود و ظرفیت سخت‌افزاری انتقال الکتریکی بین ایران و کشورهای شمالی ایجاد شده بود، امروز می توانستیم واردات 600 مگاواتی برق را تا بیش از 2000 مگاوات هم افزایش دهیم و بخش قابل توجهی از خاموشی های کشور را از این طریق رفع کنیم.

راهکار دیگری که مورد توجه دولت نیز قرار گرفته، بحث پیک‌سایی در بخش صنعت است، با وجود همکاری صنایع در این زمینه، امروز وزیر نیرو اعلام کرد که از این محل حدود 4000 مگاوات جابه‌جایی بار صورت گرفته و بررسی آمار شرکت مدیریت شبکه برق نشان می دهد که علاوه بر این جابه‌جایی بار، حدود 3000 مگاوات مصرف برق صنایع در ساعات پیک صورت می گیرد.

می توان به عنوان یک راهکار فوری برای توقف خاموشی‌ها، تمامی صنایع کشور را موظف به قطع فعالیت در ساعات 12 تا 18 کرد. در این صورت صنایع موظف به انتقال شیفت کاری خود به قبل از ساعت 12 ظهر و بعد از ساعت 18 عصر خواهند شد و دولت می تواند با راهکارهای مناسبی در تخفیف و تقسیط بدهی‌های مالیاتی و بیمه‌ای صنایع و اعمال راهکارهای جبرانی در هزینه انرژی صنایع در شیفت‌های شبانه، این اجبار را برای آنها جبران کند.

راهکار دیگر اعمال تعرفه ویژه برای مصرف برق در ساعات 12 تا 18 است. در این ساعات بیشترین فشار بار روی شبکه برق است و مشترکان بخش خانگی در نقاط مرفه‌نشین شهر بیشترین میزان مصرف برق در این ساعات را دارند. به عبارتی، دهک‌های متوسط و پایین جامعه، بیشتر چوب مصارف اسراف‌گونه دهک‌های مرفه‌تر را می خورند و درحالی که بیشتر مصرف در دهک‌های بالایی جامعه صورت می‌گیرد، خاموشی برای تمام مردم اعمال می‌شود.

دولت می تواند با اعمال تعرفه چندبرابری مصرف برق در ساعات بحرانی (12 تا 18) فقط برای یک‌ماه، اقدامی بازدارنده برای مصارف اسراف گونه داشته باشد و این اقدام را جایگزین درخواست و خواهش از مردم برای مدیریت مصرف برق کند.

با اعمال این دو راهکار فوری، در کنار دیگر راهکارهای اعمال شده، خاموشی‌ها به حداقل خود خواهد رسید و متوقف می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: راهکار فوری مصرف برق خاموشی ها دو راهکار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۷۵۹۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهکار های سند تحول قضایی برای تحقق فصل خصومت

به گزارش خبرگزاری مهر، براساس سند جدید تحول و تعالی قوه قضاییه، «اطاله در فرآیند دادرسی» در کنار دو چالش «غیرمتقن بودن برخی آراء و تصمیمات قضایی» و «اجرای ناقص و دیرهنگام برخی از احکام» از جمله موانعی است که در مسیر تحقق مأموریت اول قوه قضاییه در زمینه «رسیدگی به تظلمات، تعدیات، شکایات، حل و فصل دعاوی و رفع خصومات»، قرار دارد.

سند تحول برای «اطاله در فرآیند دادرسی» هفت علت شناسایی کرده است. این عوامل عبارتند از: ۱- کثرت و افزایش پرونده‌های ورودی به قوه قضاییه، ۲-و جود زمینه‌های خطا در پذیرش، ۳- تجدید رسیدگی ناشی از ضعف در شیوه ابلاغ، ۴- فقدان زیرساخت‌های لازم برای فصل خصومت، ۵- نظارت ناکافی بر زمان رسیدگی به پرونده، ۶- حجم بالای ادعاهای مربوط به اعسار، ۷-و جود پرونده‌های دارای خواهان یا شاکی متعدد.

سند تحول قضایی، راهبرد «ایجاد سازوکارهای انگیزشی و حقوقی مناسب برای تحقق فصل خصومت» را برای رفع عامل فقدان زیرساخت‌های لازم برای فصل خصومت، ارائه داده است و دو راهکار برای اجرای این راهبرد مشخص کرده است.

راه‌های ایجاد سازوکارهای مناسب برای تحقق فصل خصومت در سند تحول

سند تحول قضایی دو راهکار اجرایی به‌منظور ایجاد سازوکارهای انگیزشی و حقوقی مناسب برای تحقق فصل خصومت، مشخص کرده است.

راهکار اول: تدوین شاخص‌های ارزیابی عملکرد قضات و کارکنان در موضوع فصل خصومت و ایجاد سازوکار انگیزشی و ارائه مشوق‌های مؤثر برای تحقق حداکثری فصل خصومت، افزایش صدور آراء ماهیتی و کاهش صدور قرارهای شکلی در مراجع قضایی.

متولی اجرای این برنامه، دادگستری استان‌ها، دیوان‌عالی کشور، دادستانی کل کشور، دادسرای انتظامی قضات، معاونت راهبردی و معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه است و مهلت اجرای آن تا پایان سال ۱۴۰۳ است.

راهکار دوم: تسهیل فرآیندها و تدوین قوانین و مقررات لازم به‌منظور توسعه فصل خصومت، افزایش صدور آراء ماهیتی و کاهش صدور قرارهای شکلی از قبیل قرارهای رد دعوا، عدم استماع دعوا و عدم صلاحیت.

مسوولیت اجرای این راهکار با معاونت حقوقی و امور مجلس، دیوان‌عالی کشور و دادستانی کل کشور و مهلت زمانی اجرای آن تا پایان سال ۱۴۰۵ است.

کد خبر 6092690

دیگر خبرها

  • هشدار به ایرانی‌ها؛ بد‌افزار خطرناک PlugX در حال نفوذ به کامپیوترها است
  • راهکار های سند تحول قضایی برای تحقق فصل خصومت
  • پیشنهاد‌های مالی وسوسه کننده به شمسایی برای مصرف برنج + فیلم
  • ابتکار وزارت نیرو برای حل بحران خاموشی‌ها؛ راه‌اندازی پویش!
  • راهکار ساده برای کمک به رژیم‌تان؛ نوشیدن آب داغ چگونه باعث کاهش وزن می‌شود؟
  • راهکارهایی برای کمتر گرسنه شدن
  • آخرین حلقه نیروگاه‌سازی کشور تکمیل شد
  • صنعت نیروگاهی ایران خودکفا شد
  • مسی توقف ناپذیر؛ تاریخ سازی لئو در آمریکا و جهان
  • استفاده از خودروهای برقی، دوگانه سوز و هیبریدی راهکار برون رفت از بحران ناترازی بنزین