Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبکه خبر»
2024-04-27@00:47:23 GMT

رشد ۵ درصدی ازدواج در کشور پس از ۱۷ سال

تاریخ انتشار: ۱۹ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۸۰۰۵۶

معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان از رشد پنج درصدی ازدواج در کشور پس از ۱۷ سال خبر داد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر،

 "محمدمهدی تندگویان" امروز (شنبه، ۱۹ تیر) در نشست خبری «هفته ازدواج» گفت: امروز موضوع ازدواج جوانان از ۲ عامل اساسی اقتصاد و فرهنگ تاثیر می‌پذیرد. عامل اقتصاد متشکل از اشتغال و درآمد است که به طور مستقیم بر ازدواج و تشکیل زندگی مشترک اثر خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان ادامه داد: مولفه فرهنگ به نگرش نسل جوان جامعه اشاره می‌کند و آموزش و فرهنگ‌سازی در این خصوص با هدف آگاهی‌بخشی به جوانان برای تشکیل زندگی مشترک بدون تشریفات امروز، رسالت جامعه ورزش و جوانان و در حقیقت جزء شرح وظایف این سازمان است.

به گفته تندگویان، برخی از مباحث اقتصاد در ازدواج جوانان از جمله اشتغال و درآمدزایی توسط این سازمان در قالب ستاد ملی ساماندهی امور جوانان سازمان ملی جوانان دنبال می‌شود.

معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان افزود: این مباحث اقتصادی از جانب جامعه ورزش و جوانان به‌ویژه به واحد‌های اجرایی و دستگاه‌های مربوط ابلاغ شده و گزارشات عملکرد دریافت می‌شود. همچنین براساس این گزارشات، عناصر تشویقی و برخورد‌های لازمه صورت خواهد گرفت.

تندگویان با اشاره به وام ازدواج یادآور شد: دولت و بانک مرکزی هم از سال ۹۶ به منظور ترغیب نسل جوان به ازدواج از طریق راه‌اندازی شبکه بانکی اقدام به ارائه تسهیلات و اعتبارات در این زمینه کرد.

وی افزود: وام ازدواج از سال ۹۶ بروزرسانی شد و امسال برای هر زوج، دختر زیر ۲۳ سال و پسر زیر ۲۵ سال، این رقم به ۱۰۰ میلیون تومان رسیده است.

معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه این وام از سال ۹۶، ۱۰ برابر شد، گفت: معضل عدم دریافت وام ازدواج و صف انتظار برای دریافت این اعتبار نیز در این دولت برطرف شد و شاخص نزولی ازدواج در کشور پس از ۱۷ سال، به رغم شیوع کرونا و تبعات اقتصادی آن، صعودی شده و ایران رشد پنج درصدی ازدواج را تجربه کرد که حاصل همکاری نهاد‌های مربوط بود.

به گفته تندگویان، بهره‌گیری از ظرفیت خیران، رسانه و ترویج موضوعات فرهنگی و آموزشی در زمینه ازدواج ساده یکی از عوامل اثرگذار در این زمینه بود.

معاون وزیر ورزش و جوانان ادامه داد: راه‌اندازی مجمع ملی خیرین ازدواج با هدف توسعه ظرفیت‌های انسانی نیز یکی از عوامل موثر در این زمینه بود که حمایت‌های اقتصادی در زمینه تشکیل زندگی مشترک جوانان را هدفمند ساخت.

تندگویان بیان کرد: بنابراین باید گفت، اقدامات فرهنگی رسانه‌ها و دستگاه‌های مربوطه در خصوص ازدواج جوانان تاثیرگذار بوده است، اما بحران کرونا نیز در این دوران، ازدواج بدون تشریفات را به جوان نسل امروز تحمیل کرد.

وی با اشاره به معضل کاهش جمعیت در ایران یادآور شد: امروز شیوع کرونا و تلفات ناشی از این بیماری، کاهش ازدواج و همچنین فرزندآوری نیز بحران کاهش جمعیت را به یک بحران اساسی در کشور تبدیل کرده است.

معاون وزیر ورزش و جوانان ادامه داد: هم‌اکنون از هر ۱۲۲ مرد متقاضی ازدواج، ۱۰۰ زن متقاضی تشکیل زندگی مشترک بوده و این نسبت هم نگران‌کننده است.

تندگویان با اشاره به تأثیرات منفی مهاجرت افزود: مهاجرت جوانان هم به عنوان یکی از عوامل اثرگذار بر این کاهش جمعیت، در صورت افزایش (به ویژه در دختران) با توجه به نسبت متقاضیان ازدواج زن و مرد باید مورد توجه جامعه قرار گیرد.

این مسئول درباره آمار طلاق در کشور یادآور شد: در سال ۹۹ علیرغم رشد ۴.۴۲ درصدی ازدواج، آمار طلاق برابر با ۳.۶۱ بوده است. بر این اساس، آمار ازدواج در کشور صعودی شد، اما نرخ طلاق در ایران ثابت است.

به گفته وی، اغلب طلاق‌ها در ایران زیر یک سال، ۲ سال و همچنین زیر پنج سال بوده است که به صورت تقریبی ۶۰ درصد آمار طلاق در کشور را تشکیل می‌دهد.

قانون تسهیل ازدواج اجرایی شد

تندگویان در ادامه در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران در خصوص تاثیر وام ازدواج بر ترغیب و تشکیل زندگی مشترک گفت: این روش پرداخت و بازپرداخت وام می‌تواند جوانان را بدهکار سازد، چرا که بدون شک بانک مرکزی در سال‌های آتی نمی‌توان به اعتباراتی به میزان ۵۰۰ میلیون تومان فراهم کند، اما این پرسش که این وام چه میزان از مشکلات جوانان در راستای تشکیل زندگی مشترک را خواهد برداشت، مستلزم بررسی و ارائه برخی گزارشات از وزارت مسکن خواهد بود.

وی افزود: برخی از پیشنهادات از جانب وزارت مسکن و شهرسازی برای ارائه مسکن رایگان به زوجین جوان مطرح شد، اما سنجش و ارزیابی این تاثیرگذاری نیازمند بررسی وزارت مسکن و شهرسازی از نتایج تمام طرح است. قانون تسهیل ازدواج نیز علیرغم این مهم که در دولت نهم و دهم مصوب شد، در دولت تدبیر و امید اجرایی شد. براساس این مصوبه باید صندوق ذخیره اندوخته جوانان در دولت نهم و دهم شکل می‌گرفت، اما اعتبارات این طرح به غلط به منظور برخی برنامه‌ها همچون طرح مسکن مهر هزینه شد.

معاون وزیر ورزش و جوانان اضافه کرد: این صندوق با وجود کاهش درآمد‌های ارزی نفت و همچنین تشدید تحریم‌ها در دولت یازدهم راه‌اندازی شد و ایجاد این صندوق علیرغم افزایش درآمد‌های نفتی در دولت نهم و دهم مورد توجه قرار نگرفت.

به گفته وی اکنون لایحه وزارت اقتصاد و دارایی در این رابطه به دولت رفته و پیش‌بینی می‌شود، منبع تامین صندوق ذخیره انداخته جوانان درنظر گرفته و این اعتبارت و تسهیلات به مشوق‌های دائمی بدل شوند.

عناوین روزهای هفته ازدواج

اعظم کریمی، مدیرکل برنامه‌ریزی و توسعه اجتماعی وزارت ورزش و جوانان در این نشست با اشاره به عناوین هفته ازدواج بیان کرد: امسال، دوشنبه ۲۱ تیرماه؛ ازدواج به هنگام و آگاهانه، ترویج زندگی ساده، مقابله با رسومات نوظهور و تشریفات دست و پاگیر، سه‌شنبه ۲۲ تیرماه؛ نقش مشاوره تخصصی پیش از ازدواج در تشکیل زندگی پایدار، چهارشنبه ۲۳ تیرماه؛ ترویج و تسهیل ازدواج با مشارکت خیرین، سازمان‌های مردم نهاد و فعالان امر ازدواج، پنجشنبه ۲۴ تیرماه؛ توانمندسازی جوانان، تقویت مهارت‌های مدیریت خانواده در زوج‌های جوان، جامعه سالم و بانشاط و روز ۲۵ جمعه ۲۵ تیرماه؛ ازدواج، ترویج فرزندآوری، تقویت مهارت‌های فرزندپروری، جامعه جوان، پویا و بالنده، نامگذاری شده است.

وی گفت: راه‌اندازی شماری از کمپین‌ها با هدف فرهنگ‌سازی در زمینه ازدواج آسان نیز یکی از اقدامات مهم جامعه ورزش و جوانان در سال ۱۴۰۰ است.

کریمی با اشاره به کمپین مشاوره رایگان بیان کرد: هم‌اکنون ۴۳۰ مرکز مشاوره وزارت ورزش و جوانان در سراسر کشور فعال بوده و در هفته ازدواج به زوجین جوان مشاوره رایگان ارائه می‌کنند.

وی افزود: کمپین ساده‌زیستی با هدف معرفی برخی زوجین و همچنین ازدواج بدون تشریفات و کمپین حذف مراسم بازدید از جهیزیه عروس به عنوان یکی از موانع ازدواج و قضاوت مردمی از جمله این کمپین‌ها محسوب می‌شود.

کریمی ادامه داد: پویش مهریه ساده با هدف حمایت از تولیدات ایرانی هم به عنوان یکی از این کمپین‌ها در هفته ازدواج برگزار خواهد شد. پویش ریحانه به منظور فرهنگ‌سازی جهت ترویج عفاف نیز در این هفته راه‌اندازی می‌شود.

مدیرکل برنامه‌ریزی و توسعه اجتماعی وزارت ورزش و جوانان یادآور شد: در هفته ازدواج همچنین در بستر فضای مجازی نشست‌های متعددی با حضور صاحب‌نظران وکارشناسان این عرصه برگزار شده و تاکنون ۸۰۰ محصول رسانه‌ای با موضوع ازدواج آگاهانه و پایدار تولید شده است که منتخبان آن در این هفته منتشر خواهد شد.

به گفته وی هم‌اکنون سه هزار و ۷۰۰ سمن نیز در حوزه آسیب‌های اجتماعی که متشکل از آسیب‌های رفتاری، خودکشی، خشونت‌های خیابانی، سوء‌تغذیه، فرزندان طلاق، مبارزه با اعتیاد، کودکان خیابانی و بی‌سرپرست است، با اخذ مجوز رسمی فعالیت می‌کنند.

برچسب ها: ازدواج آسان ، ازدواج جوانان ، وام ازدواج ، ازدواج و طلاق

منبع: شبکه خبر

کلیدواژه: ازدواج آسان ازدواج جوانان وام ازدواج ازدواج و طلاق معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان تشکیل زندگی مشترک ازدواج در کشور ازدواج جوانان درصدی ازدواج هفته ازدواج وام ازدواج راه اندازی یادآور شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۸۰۰۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیرترین پدر و مادر‌ها کدام استان زندگی می‌کنند؟

رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت از کاهش فاصله ازدواج و فرزندآوری در کشور خبر داد و ثبت احوال نیز آمار مرتبط با سن فرزندآوری را اعلام کرد.

‌به گزارش همشهری‌آنلاین، صابر جباری، رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت، با بیان اینکه ۵۰۰ مرکز آموزش هنگام ازدواج در سراسر کشور با خدمات رایگان فعال هستند، گفت: هم‌اکنون خدمات درمان ناباروری در همه مراکز دولتی کاملا رایگان ارائه می‌شود و در همه استان‌ها حداقل یک مرکز ناباروری سطح ۳ وجود دارد.

وی افزود: علاوه بر درمان، خدمات پیشگیری از ناباروری و اصلاح سبک زندگی هم در دستور کار قرار گرفته است.

جباری ادامه داد: هنوز درصد سزارین‌ها در کشور ما بالاست که برای سلامت مادر و جنین خطرات جدی به همراه دارد.

وی افزود: به روایت آمار، خطر ابتلا به آسم و بیماری‌های تنفسی در کودکان سزارینی نسبت به کودکان متولدشده با زایمان طبیعی بیشتر است.

جباری گفت: تجهیز خوابگاه‌های متأهلی دانشجویی و افزایش وام ودیعه دانشجویی و کاهش نوبت شب‌کاری کادر درمان از جمله اقدامات وزارت بهداشت در راستای حمایت از قانون جوانی جمعیت است.

وی به اجرای منشور کرامت مادری اشاره کرد و افزود: فاصله سن ازدواج و فرزندآوری از ۴ سال به ۳ سال کاهش یافته و توصیه ما به زوجین این است که تا ۲ سال ابتدای ازدواج به فرزندآوری اقدام کنند.

میانگین سن پدر‌ها و مادر‌ها در اولین فرزندآوری

آمار‌های سازمان ثبت احوال نیز نشان می‌دهد در اولین فرزندآوری در کل کشور در سال ۱۴۰۲ میانگین سن پدر ۳۲.۱ سال و میانگین سن مادر ۲۷.۳ بوده است.

بر اساس گزارش این سازمان، در سال مذکور میانگین سن پدر در نقاط شهری برابر با ۳۲.۷ سال و نقاط روستایی برابر با ۲۹.۹ سال بوده است.

همچنین، بین استان‌ها بیشترین میانگین سن پدر در اولین فرزندآوری مربوط به تهران با رقم ۳۴.۵ سال و کمترین آن مربوط به سیستان و بلوچستان با ۲۷.۱ سال است.

در این خصوص مقدار شاخص در نقاط شهری ۲۸.۱ سال و در نقاط روستایی ۲۴/۴ سال است.

بیشترین میانگین سنی مادران در اولین فرزندآوری بین استان‌ها مربوط به تهران با ۳۰.۸ سال و کمترین آن مربوط به سیستان و بلوچستان با ۲۲.۷ سال است.

دیگر خبرها

  • واکنش وزارت ورزش به تغییرات مدیریتی در استقلال و پرسپولیس
  • کاهش سرقت درچناران با جمع آوری معتادان متجاهر
  • پرداخت ۱۶۰ هزار میلیارد تومان وام ازدواج پارسال در کشور
  • تشکیل ستاد وصال شیرین در راستای تسهیل ازدواج جوانان در کشور
  • پیرترین پدر و مادر‌ها کدام استان زندگی می‌کنند؟
  • وام ازدواج ۸۸.۵ درصد متقاضیان قمی پرداخت شده است
  • وزیر ورزش: امروز بهترین روز تاریخ ورزش ایران است
  • سهم پنج درصدی پیشکسوتان از استقلال و پرسپولیس
  • هاشمی: امروز بهترین روز تاریخ ورزش ایران است
  • امروز بهترین روز ورزش ایران است/ ۵ درصد استقلال و پرسپولیس برای پیشکسوتان