Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@17:31:19 GMT

ویدئو / این گنبد را از دور ببینید تا ایراداتش را نبینید!

تاریخ انتشار: ۱۹ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۸۰۸۲۸

ویدئو / این گنبد را از دور ببینید تا ایراداتش را نبینید!

‍‍‍‍‍‍

مسجد شیخ لطف‌الله اردیبهشت ۱۳۵۸به عنوان بخشی از میدان نقش جهان اصفهان در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد. هرچند در طول سال‌های بعد بخش‌های مختلف این مجموعه جهانی با خطراتی مواجه شد، اما می‌توان روند مرمت گنبد این مسجد را یکی از مهمترین آسیب‌های واردشده به این مجموعه تاریخی جهانی دانست. خبر دورنگ شدن گنبد مسجد در حین مرمت در سال ۹۸ و اتهام‌زنی میراث فرهنگی مبنی بر فتوشاپی بودنِ تصاویر، نگاه‌ها را بیش از پیش متوجه گنبد این بنا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کار متوقف و قرار شد پیمانکار پروژه تغییر کند؛ اما بعد از گذشت بیش از یک سال، پیمانکار سابق، کار مرمت گنبد را آغاز کرد و حالا صدای اعتراض‌ها به این اقدام بلند شده است.

دریافت 246 MB

خبرنگار : سمیرا قاسمی / تصویربردار: آریا جعفری، سمیرا قاسمی / تدوینگر:‌ آرام توکلی، محمد جلایی / گوینده: سمیه ایمانیان

منبع: ایسنا

کلیدواژه: گنبد مسجد شیخ لطف الله مرمت اصفهان مرمتگر میدان نقش جهان کاشی کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۸۰۸۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو بنای همشکل در ایران و ترکمنستان را بشناسید

به گزارش خبرنگار مهر، دو بنای تاریخی در دو شهر و دو کشور هستند که شباهت زیادی دارند معماری دو بنا یکی در ترکمنستان و دیگری در شهر زنجان کشور ایران یکی از دهها ویژگی مشترک معماری، هنر و فرهنگی بین این دو کشور است.

آرامگاه سلطان احمد سنجر در شهر مرو کشور ترکمنستان واقع شده است این آرامگاه ۲۷ متر بلندی دارد و طول و عرض آن ۱۷ متر است. دیوارهای آن هم ۱۴ متر بلندی دارد ولی درون آن هیچ تزئیناتی ندارد. این آرامگاه یکی از بزرگترین مقبره‌های سلجوقی بوده و یک گنبد آبی با آجر لعاب هم داشته است. در کنارش مسجد و قصر و حیاط هم وجود داشته است.

در شهر زنجان نیز بزرگ‌ترین، قدیمی‌ترین، باشکوه‌ترین گنبد یا آرامگاه سلطان محمد خدابنده (اولجایتو) هشتمین سلطان مغول وجود دارد. این بنا اولین گنبد بزرگ آجری جهان است و ۴۸ متر ارتفاع دارد. گنبد از کاشی‌های فیروزه‌ای رنگ پوشیده و سقف داخل آن بالا با گچ‌بری‌ها و آجرهای رنگارنگ تزئین شده است.

هر دو بنا آرامگاه هستند. یکی مقبره هشتمین سلطان مغول در زنجان و دیگری نهمین سلطان امپراتوری سلجوقی در مرو. هر دو در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده‌اند.

بنای گنبد سلطانیه با الهام از معماری مقبره سلطان سنجر سلجوقی در دوره ایلخانی ساخته شده است. با این تفاوت که مقبره سلطان سنجر دارای پلان مربع است در حالی که سلطانیه هشت ضلعی ساخته شده است.

مقبره سلطان سنجر سلجوقی فارغ از تزئینات است اما گنبد سلطانیه با کتیبه‌ها و نقوش هندسی مختلف آراسته شده است.

همچنین هر دو بنا گنبد دو پوسته آجری دارند، در نمای بیرونی دو بنا نیز شباهت‌هایی دیده می‌شود.

کد خبر 6089699 فاطمه کریمی

دیگر خبرها

  • حفاظت از خانه‌های تاریخی آذربایجان‌غربی در اولویت است
  • مسجد جامع ارومیه قابلیت جهانی شدن را دارد
  • اسب‌های خراسان شمالی در کورس گنبد کاووس خوش درخشیدند
  • فعالیت ۶۲ شعبه سیار در دومین مرحله انتخابات گنبد
  • بازسازی ۷۵ درصدی گنبد یخدان میرفتاح ملایر
  • (ویدئو) مهدی چمران: در تمام پارک‌ها باید نمازخانه و مسجد بسازیم
  • (ویدئو) گزارش دیدنی فیروز مشعوف از صعود افغانستان به جام جهانی
  • دو بنای همشکل در ایران و ترکمنستان را بشناسید
  • جزئیات تازه و تکان‌دهنده از خودکشی سمیرا آل سعیدی
  • انتخابات مرحله دوم گنبد در ۲۳۰ شعبه برگزار می شود