Web Analytics Made Easy - Statcounter

پس از ۶۵ روز مقاومت و دلاوری، اهالی کوه صبیح موفق شدند شهرک‌ نشینان راکه در ماه می ۲۰۲۱ بر فراز این قله مستقر شده و توانسته بودند به صورت موقت شهرکی به نام «گفعات آویتار» ثبت کنند را اخراج نمایند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم،کوه صبیح میان 3 روستای فلسطینی قبلان، یتما و بیتا در جنوب نابلس واقع شده است که اشغالگران صهیونیست در سال 1967 به قله این کوه دست یافتند و چند روز پیش شهرک نشینان از آن فرار کرده تا مقدمات تخلیه کامل این منطقه فراهم شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از 65 روز مقاومت و دلاوری، اهالی این منطقه موفق شدند شهرک‌ نشینان راکه در ماه می 2021 بر فراز این قله مستقر شده و توانسته بودند به صورت موقت شهرکی به نام «گفعات آویتار» ثبت کنند را اخراج نمایند.

کوه صبیح در واقع یک منطقه کشاورزی است که ملکیت آن متعلق به فلسطینیان سه روستای قبلان، یتما و بیتا است و در حوضه آبریز قبلان در جنوب شهر نابلس قرار داشته که شهر نابلس نیز در شمال کرانه باختری واقع شده است. کوه صبیح امتداد طبیعی سلسله جبال ساحلی این شهر بوده و از جمله مرتفع ترین قله‌های این منطقه به شمار می‌رود به طوری که ارتفاع آن 750 متر است.

اراضی کوه صبیح حدود 82 هکتار است که 25 درصد آن برای روستای بیتا و 75 درصد دیگر برای دو روستای قبلان و یتما است.

در سال‌های گذشته این منطقه شاهد درگیری‌هایی میان شهروندان فلسطینی روستاهای اطراف این کوه با شهرک‌ نشینان صهیونیست بوده است. در این مدت اشغالگران ده‌ها خانه فلسطینی را تخریب کرده و تعداد دیگری از شهروندان فلسطینی را از این منطقه اخراج کرده اند.

آغاز ماجرا

داستان کوه صبیح پس از جنگ 1967 و اشغال اراضی کرانه باختری توسط اشغالگران اسرائیلی آغاز شد. آنان در جریان این جنگ بر قله این کوه تسلط یافته و 3 تا 5 هزار متر از اراضی این کوه را برای احداث یک پایگاه نظامی پاکسازی کردند.

در دهه 80 قرن گذشته میلادی تلاش‌هایی برای شهرک ‌سازی در اراضی این کوه انجام شد ولی تمام این اقدامات با دلاوری اهالی این منطقه در دفاع از سرزمین خود و تقدیم شهدا و به اسارت در آمدن فلسطینیان با شکست مواجه شد.

سومین پیروزی فلسطینیان در یک ماه رقم خورد/ خیزش جوانان در کرانه باختری

 

سال 1984 جاده معروف به «عابر السامرة» را احداث کردند. سربازان اسرائیلی پایگاه نظامی ساخته شده در این منطقه را پس از پایان یافتن روند ساخت این جاده ترک کردند اما آنها مجدداً برای اشغال این کوه در جریان انتفاضه اول فلسطین که در 8 دسامبر 1987 آغاز شد به این منطقه بازگشتند.

اشغالگران صهیونیست با پایان یافتن انتفاضه اول این منطقه را ترک کرده اما پس از آغاز انتفاضه دوم فلسطین در 28 سپتامبر 2000 یک بار دیگر برای تسلط مجدد بر قله این کوه اقدام کردند.

در سال 2018 شهرک نشینان اسرائیلی ساخت یک شهرک کوچک بر فراز این کوه را آغاز کرده . با استقرار 4 کانکس و نوشتن نام گفعات آویتار بر روی آنها مقدمات ساخت این شهرک را فراهم کردند.

پیروزی اهالی فلسطینی صبیح

در ابتدای ماه می گذشته شهرک نشینان به این کوه بازگشتند و موفق شدند با حمایت ارتش اشغالگر صهیونیست شهرک کوچک خود را که شامل 40 واحد مسکونی می‌شد بنا کرده و 50 خانواده در آن مستقر شوند. اما اهالی فلسطینی این منطقه موفق شدند با سازماندهی برخی اقدامات از جمله تظاهرات‌های هفتگی و روزانه و ابداع روش‌های جدید مقاومتی در برابر اشغالگران و شهرک نشینان ایستادگی کرده و طرح آنان را با شکست مواجه کنند. فلسطینیان با اقداماتی نظیر ایجاد وحشت شبانه، آتش زدن لاستیک، استفاده از لیزر و نصب میله‌های تیز در منطقه توانستند برای شهرک‌ نشینان و کسانی که از آنان حمایت می‌کردند ایجاد مزاحمت نموده و در نهایت آنان را به فکر ترک این منطقه واداشتند.

جوانان ساکن در روستاهای اطراف این کوه به ویژه جوانان روستای بیتا ضمن پایداری همه جانبه برای مقابله با این شهرک شعار «شما را با قدرت از بین خواهیم برد» را سر داده و در این راه 5 نفر (چهار نفر از بیتا و یک نفر از یتما) با گلوله اشغالگران اسرائیلی به شهادت رسیده و صدها نفر دیگر مجروح شدند.

بر اساس اعلام پایگاه اینترنتی روزنامه معاریو در 28 ژوئن 2021 در جریان مذاکرات محرمانه میان بنی گانتس وزیر جنگ رژیم صهیونیستی و رهبر شهرک نشینان برای تخلیه شهرک گفعات آویتار توافق شد.

بر اساس این توافق شهرک ‌نشینان این مکان را ترک کرده و یک مدرسه دینی توراتی برای آموزش طلاب دینی که آماده ورود به خدمت نظامی هستند احداث می‌شود.

بر اساس بخش دیگری از توافقنامه تخلیه، ارتش اسرائیل باید ظرف 6 ماه در خصوص حقوق مالکیت این اراضی تحقیق نموده تا مقدمات تثبیت جایگاه شهرک نشینان در این منطقه فراهم شود. البته این مسئله با مخالفت فلسطینیان ساکن روستای بیتا مواجه شده و آنان تاکید دارند این کوه اراضی اختصاصی بوده و اسناد معتبری دارد و نام صاحبان آن در این اسناد ذکر شده که در زمان امپراتوری عثمانی در دادگاه نابلس به ثبت رسیده است.

منبع: مرکز اطلاع رسانی فلسطین

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شهرک نشینان موفق شدند کوه صبیح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۸۵۷۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایداری شبکه گاز خراسان جنوبی در برابر سیلاب

مدیرعامل شرکت گاز استان جنوبی گفت: با وجود سیلاب بی‌سابقه در استان و شکسته شدن سد خاکی روستای نوده شهرستان زیرکوه، گاز هیچ کدام از مشترکین خانگی قطع نشد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، رحمان محمودی با اعلام این خبر در جمع خبرنگاران اظهار داشت: با توجه به اعلام هشدار سطح نارنجی هواشناسی و بارش شدید باران که منجر به بروز سیل شدید در برخی شهرستان‌های استان شد، خوشبختانه جریان گاز در استان پایدار است.

وی افزود: بارندگی بی‌سابقه در شهرستان زیرکوه موجب شکسته شدن سد خاکی روستای نوده در این شهرستان شد که با تصمیم به موقع کمیته مدیریت بحران قبل از شکسته شدن سد، دستور تخلیه این روستا صادر شده بود.

مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان جنوبی با اشاره به پایداری شبکه گاز در استان گفت: در تمام استان شاهد بارندگی شدید و در شهرستان‌های قائنات، نهبندان، طبس و خوسف شاهد سیل بی‌سابقه بودیم که موجب تخریب برخی جاده‌های ارتباطی شد.

وی افزود: تمامی ادارات گاز شهرستان‌های استان قبل از وقوع سیل در آماده‌باش قرار گرفتند و خوشبختانه با هوشیاری و تلاش کارکنان گاز هیچ مشترکی در سیل اخیر استان قطع نشده است.

محمودی تصریح کرد: اقدامات پدافندی در زمینه جلوگیری از خسارات سیلاب به‌ ایستگاه‌های گاز و رصد تمامی نقاط حادثه خیز در دستور کار قرار گرفت که با اعزام اکیپ‌های عملیاتی به منطقه، تمهیدات لازم پیش‌بینی شده است.

مدیرعامل شرکت گاز استان از تمامی دستگاه‌های اجرایی و شهروندان درخواست کرد در صورت مشاهده هرگونه تخریب خطوط گاز یا نشت گاز در اسرع وقت با بخش امداد شرکت گاز (شماره 194) تماس بگیرند.

انتهای پیام/ 252

دیگر خبرها

  • تظاهرات مجدد هزاران صهیونیست در تل آویو
  • هرج و مرج در شمال اراضی اشغالی و هجمه تند ضد مقامات صهیونیست
  • تظاهرات شهرک‌نشینان برای کناره‌گیری نتانیاهو
  • تداوم تظاهرات شهرک‌نشینان علیه «نتانیاهو»
  • اعیاد یهودی؛ بهانه‌ای برای خشونت و تشدید شهرک‌سازی صهیونیست‌ها در قدس
  • تظاهرات مجدد شهرک‌نشینان برای آزادی اسرای صهیونیست در غزه
  • شیخ نعیم قاسم: جنگ باعث بازگشت شهرک نشینان نخواهد شد
  • فشار نظامی به حماس شکست خورده است
  • نعیم قاسم: جنگ ممکن است برای همیشه بازگشت شهرک‌نشینان را پایان دهد
  • پایداری شبکه گاز خراسان جنوبی در برابر سیلاب