Web Analytics Made Easy - Statcounter

سورنا ستاری روز یکشنبه در مراسم رونمایی از آخرین دستاوردهای دانش بنیان حوزه هوایی، فضایی، خودرویی، ریلی، ژئوماتیک وسنجش از دور افزود:در سال های اخیر فرهنگ تازه ای وارد ادبیات کشور شده است.

 وی ادامه داد: چند سالی است که اصطلاحات جدیدی مانند صندوق های خطرپذیر، دانش‌بنیان‌ها و غیره وارد ادبیات پژوهش کشور شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شکل گیری زیست بوم بزرگی با بیش از هفت هزار شرکت دانش بنیان و خلاق، هم موید این موضوع است.

رییس بنیاد ملی نخبگان یادآور شد: بیش از ۶۰ صندوق پژوهش و فناوری ایجاد شده است و تعداد زیادی از صندوق بورسی که به تامین سرمایه ورود کرده اند همچنین انواع کارخانه های نوآوری و خیل عظیم جوانان که در ۱۰ هزار استارتاپ‌فعال هستند هم مستندات دیگری برای توسعه این فرهنگ در کشور است.

ستاری همچنین گفت: شکل گیری اقتصاد جدیدی با ابعاد بیش از ۳۰۰ هزار میلیارد تومان و اشتغال مستقیم بالای ۳۵۰ هزار نفر هم نتیجه توسعه علم و فناوری در کشور است. یک حرکت جدید و جدی با گردش اقتصاد بالا در کشور راه افتاده است و برخی شرکت ها فروش های میلیاردی را تجربه کرده اند.

وی درباره حوزه های پیشروی فناورانه کشور، گفت: در حوزه زیست فناوری، نانو، هوایی، هوافضا، سلول های بنیادی، فناوری اطلاعات و ارتباطات، فناوری های دیجیتال و غیره سرآمد هستیم.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با بیان اینکه مهم ترین دستاورد این سالها در حوزه علم و فناوری توسعه شرکت ها، تولید محصولات با فناوری و فروش و تجاری سازی این محصولات است. مثلا در حوزه نانو فروشی بیش از ۳ هزار میلیارد تومان را شرکت ها تجربه کرده اند. ‌

ستاری افزود: مفاهیم ایران ساخت و فناوری های خلاق هم حاصل همین تلاش ها است و امیدواریم این حرکت ادامه یابد.

وی بیان کرد: خوشحالم که نوآوری به صنعت خودرو رخنه کرده است اما باید تلاش کنیم صاحب صنعت باشیم نه مونتاژکار. در این صورت است که به متخصص، فناور و شرکت دانش بنیان نیاز داریم.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری گفت: آینده صنعت حمل و نقل به هوشمندسازی وابسته است و باید تلاش کنیم پس از برقی سازی، مفهوم هوشمندسازی را در این صنعت نهادینه کنیم. این کار هم با تکمیل زنجیره آن امکان پذیر است.

به گزارش ایرنا،  آخرین دستاوردهای دانش بنیان حوزه هوایی، فضایی، خودرویی، ریلی، ژئوماتیک وسنجش از دور و ایده‌های در مرز دانش که به محصول تبدیل و روانه بازار شده اند با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری رونمایی شد.

این محصولات دانش بنیان در محل خانه نوآوری و صادرات ایران در نمایشگاه بین المللی تهران با حضور فرشاد مقیمی مدیر عامل ایران خودرو، احمدرضا لاهیجان زاده رییس سازمان محیط زیست دریایی و تالاب های سازمان حفاظت از محیط زیست و منوچهر منطقی دبیر ستاد توسعه فناوری های فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری  رونمایی شد تا صنایع مرتبط از مزایا و دستاوردهای دانش بنیان های کشور بهره مند شوند.

افزایش درخواست ها برای خودروهای برقی

در ادامه این مراسم فرشاد مقیمی مدیرعامل شرکت ایران خودرو هم با بیان این که آینده صنعت خودرو وابسته به توسعه خودروهای برقی است، گفت: سال ۲۰۲۰ حدود ۵/۳ میلیون دستگاه خودروی برقی در دنیا تولید شده است. نسل آینده خواهان ماشین های برقی هستند پس باید تولید این خودروها را در کشور توسعه دهیم.

به گزارش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری،  وی افزود: خودروی تارا نمونه ای از تلاش فناوران ایرانی برای تولید خودروهای برقی است که همه ماژول های آن در داخل کشور با حمایت معاونت علمی و فناوری تولید شده است. این کار به ایجاد شبکه کاملی از بازیگران این صنعت نیاز دارد.

مقیمی گفت: تعریف نقشه راه توسعه خودروهای برقی در کشور ضروری است و باید در داخلی سازی ماژول این خودروها به خودکفایی برسیم.

ضرورت کاهش قیمت باطری خودروهای برقی

منوچهر منطقی دبیر ستاد توسعه فناوری های فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم در این مراسم به تلاش های صورت گرفته برای ایجاد تحول نوآورانه در صنعت حمل و نقل، اشاره کرد و گفت: باید این صنعت به سمت هوشمندسازی و تحول دیجیتال حرکت کند. در حال حاضر ۲ مدل صنعت در کشور وجود دارد یکی صنعت بالغ که به سمت نوآوری حرکت کرده است و دیگری صنعت نوآوری که دکتر ستاری ایجادکننده و توسعه دهنده آن است. شاهدیم که صنعت نوآورانه کشور با سرعت در حال پیشروی و توسعه است.

منطقی ادامه داد: امروز شاهد رونمایی از محصولاتی در حوزه خودرو، سنجش از راه دور، هوافضا و غیره بودیم محصولاتی در مرز دانش که با اتکا به توان دانش بنیان ها به تولید رسیده است.

وی افزود: یکی از مهم ترین مشکلات ما در حوزه برقی سازی خودروها گران بودن باتری آنها است که قیمت خودروهای برقی را ۲ برابر کرده است. باید برای رفع این مشکل اقدام کنیم.  پیشنهاد این است که دولت سوبسید باتری را در برنامه گذاشته و طی یک روند ۵ ساله این سوبسید را صفر کند.

دبیر ستاد توسعه فناوری های فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: اخذ استانداردها و گواهی های تاییدی یکی از مشکلات عمده ما در محصولات هوایی است که به کاری زمان بر و سخت بدل شده است. از بازیگران این عرصه می‌خواهیم برای تسهیل این کار تلاش کنند.

منطقی بیان کرد: تمام پروژه ها در این ستاد با ایجاد شبکه ای از بازیگران انجام می شود،  شبکه سازی باعث می شود که ضمن سرعت پیشرفت کار با اهرم کردن کمک های معاونت می توان پروژه هایی را با ارزش ۵ تا ۱۰ برابر این میزان کمک انجام داد. در سال جاری به سمت شبکه های بزرگتر رفته ایم. به عنوان مثال در یک پروژه هوایی شبکه ای از دو وزارت خانه و معاونت علمی و فناوری تشکیل خواهد شد.

برچسب‌ها ستاد توسعه فناوری‌ های فضایی و حمل‌ و نقل پیشرفته سورنا ستاری منوچهر منطقی مراسم رونمایی دانش‎ بنیان ‎ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ستاد توسعه فناوری های فضایی و حمل و نقل پیشرفته سورنا ستاری منوچهر منطقی ستاد توسعه فناوری های فضایی و حمل و نقل پیشرفته سورنا ستاری منوچهر منطقی مراسم رونمایی دانش بنیان ها معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ستاد توسعه فناوری فضایی و حمل خودروهای برقی نقل پیشرفته دانش بنیان حمل و نقل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۸۷۱۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حرکتی بزرگ برای تجاری‌سازی دستاوردهای علمی دانشگاه امیرکبیر

توافق‌نامه همکاری مشترک معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و دانشگاه صنعتی امیرکبیر در راستای حمایت معاونت از دستیابی این دانشگاه به مرجعیت علمی و فناورانه، توسعه فناوری و تجاری‌سازی محصولات فناورانه منعقد شد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، توافق‌نامه همکاری مشترک معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و دانشگاه صنعتی امیرکبیر در راستای حمایت معاونت از دستیابی این دانشگاه به مرجعیت علمی و فناورانه، توسعه فناوری و تجاری‌سازی محصولات فناورانه منعقد شد. با رویکرد حمایت از دست یافتن به مرجعیت علمی فناورانه و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان، این توافق نامه با هدف همکاری در پیشبرد برنامه‌های توسعه دانش‌بنیان در دانشگاه صنعتی امیرکبیر به امضای جواد مشایخ، معاون توسعه اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور و علیرضا رهایی، رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر رسید.

محوری‌ترین موضوع این توافق نامه، حمایت از ایفای نقش مؤثر دانشگاه در دستیابی به مرجعیت علمی، توسعه علم و دستاوردهای علمی فاخر توسعه فناوری و تجاری‌سازی محصولات دانش بنیان و فناورانه، جذب نخبگان و توسعه زیرساخت‌های آزمایشگاهی و پارک علم و فناوری است.

از مهم‌ترین اهداف توافق‌نامه همکاری معاونت علمی و دانشگاه صنعتی امیرکبیر می‌توان به حمایت از تحقق مرجعیت علمی ـ پژوهشی مسئله‌محور و تحول آفرین و انتشار دستاوردهای پژوهشی برتر در دانشگاه در سطح بین‌المللی و توسعه همکاری‌های دانشگاه با بخش‌های اقتصادی و شرکت‌های بزرگ با استفاده از ظرفیت اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه و سرمایه گذاری اشاره کرد.

گاف "بی‌بی‌سی" درباره پروژه هواپیمای جت 72نفره ایرانی

حمایت از توانمندسازی تخصصی و اشتغال‌پذیری دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه، کمک به بلوغ و توسعه زیرساخت‌های فناوری و آزمایشگاهی در دانشگاه از دیگر محورهای این توافق‌نامه همکاری مشترک است.

حمایت از طرح‌های نوآورانه و ایجاد اشتغال نخبگان در دانشگاه

در قالب این توافق‌نامه، حداقل پنج طرح دانشگاهی در قالب طرح‌های تجاری محصولات فناورانه و دانش  و حداقل پنج طرح توسعه فناوری و خدمت بار اول مورد حمایت قرار می‌گیرد. همچنین زمینه برای اشتغال حداقل 25 نفر در زیست بوم نوآوری و کارآفرینی دانشگاه در شرکت‌های زایشی فراهم خواهد شد و از همکاری‌های تحقیق و توسعه و پژوهشی (تا سقف 70 میلیارد ریال)، جذب حدأقل سه عضو هیئت علمی مورد تأیید بنیاد نخبگان و سه محقق پسادکتری مورد تایید بنیاد علم یا بنیاد ملی نخبگان حمایت می‌شود.

معاونت علمی، ضمن حمایت از فعالیت‌ها و برنامه‌های تحول آفرین در دانشگاه در چهار محور «مرجعیت علمی»، زیست بوم فناوری، زیست‌بوم کارآفرینی و اقتصاد دانش‌بنیان و اشتغال ‌پذیری دانشجویان حمایت می‌کند. علاوه بر این، حمایت از پژوهشگران پسادکتری برای انجام پژوهش‌های مسئله محور و تحول آفرین توسط بنیاد ملی علم در قالب برنامه مشترک دانشگاه با بنیاد علم و بنیاد نخبگان تا سقف 20 میلیارد ریال در سال، حمایت از طرح‌های فناورانه و زیرساخت‌های آزمایشگاهی در دانشگاه در قالب حمایت از پروژه‌های توسعه فناوری محصول خدمت بار اول هر پروژه تا سقف 10 میلیارد ریال و در مجموع سالانه تا سقف 100 میلیارد ریال، حمایت از پروژه‌های پژوهشی دانشگاه با صنایع و شرکتهای بزرگ از محل اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه این شرکتها موضوع ماده 11 قانون جهش تولید تا سقف 2000 میلیارد ریال، حمایت از راه‌اندازی و تجهیز آزمایشگاههای عضو شبکه آزمایشگاهی تا سقف 50 میلیارد ریال در چارچوب مورد تائید شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی و حمایت از تدوین برنامه و پیاده‌سازی ماده 5 قانون جهش تولید دانش‌بنیان و مدیریت مالکیت فکری دارایی‌های پژوهش و فناوری دانشگاه ذیل این محورها توسط معاونت علمی صورت می‌گیرد.

همچنین حمایت از پروژه‌های تجاری‌سازی محصولات دانش‌بنیان و فناورانه دانشگاه، هر طرح تا سقف 200 میلیارد ریال در مجموع تا سقف دو هزار میلیارد ریال، حمایت از برگزاری بوت کمپ‌های تخصصی و تولید محتوای مرتبط با اشتغال پذیری دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه تا سقف 10 میلیارد ریال، تسهیل و حمایت از برخورداری دانشجویان پژوهشگران و اعضاء هیئت علمی دانشگاه از برنامه‌های حمایتی بنیاد ملی نخبگان در قالب این توافق‌نامه محقق خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رسالت مالکیت فکری، شناسنامه‌دار کردن تولد نوآوری‌هاست
  • حمایت معاونت علمی از صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان پارک علم و فناوری استان سمنان
  • حرکتی بزرگ برای تجاری‌سازی دستاوردهای علمی دانشگاه امیرکبیر
  • استان بوشهر در ارزیابی توسعه اقتصاد دانش بنیان رتبه سوم کشور شد
  • کسب رتبه سوم استان بوشهر در توسعه اقتصاد دانش بنیان
  • دیدار معاون علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با آیت الله حسینی بوشهری
  • دست‌یابی به مرجعیت علمی و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در فضای دانشگاهی کشور
  • تفاهم‌نامه همکاری ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و پالایشگاه نفت آبادان امضا شد
  • حمایت از طرح‌های نوآورانه و ایجاد اشتغال نخبگان در دانشگاه
  • عزم هیئت الجزایری برای توسعه همکاری فناورانه با ایران