Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، انفجار مهیب بندر بیروت در آگوست ۲۰۲۰، استعفای دولت حسان دیاب و خلأ سیاسی، تحریم‌های آمریکا علیه بیروت و بحران اقتصادی و غیره، همه و همه دست به دست هم داد تا لبنان امروز با کلافی در هم پیچیده روبه‌رو شود که حل آن آسان نیست.

دولت آمریکا مدتی است از ترس افزایش قدرت حزب‌الله و متحدان آن در دولت، دست به اقداماتی از جمله تروریست خواندن حزب‌الله و تحریم‌های مالی و اقتصادی آن زده است تا با اعمال فشار به دولت لبنان، آن هم در سایه تداوم تظاهرات چند ماهه و پس از آن شیوع کرونا، همه مشکلات را به حزب‌الله گره زده و این جنبش را مسبب مشکلات لبنان معرفی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دبیر کل حزب‌الله لبنان در سخنرانی اخیر خود به بحران داخلی در لبنان پرداخت و گفت: «ملت لبنان نباید از دلایل واقعی که بحران در کشور را بوجود آورده، غافل باشند. دلیلی واقعی پشت بحران‌ها در لبنان و جود دارد و آن، آمریکاست که مانع از کمک دیگر کشورها به لبنان می‌شود». (جزئیات بیشتر)

دبیرکل حزب‌الله لبنان در یکی از سخنرانی‌های خود نیز به بحران سوخت در لبنان اشاره کرد و گفت که اگر مسئولان لبنانی قادر به حل بحران سوخت در این کشور نباشند، حزب‌الله این امکان را دارد که پس رایزنی با تهران از ایران سوخت بخرد. این پیشنهاد نگرانی مقامات صهیونیستی را در پی داشت.

در همین ارتباط، هفته جاری منابع عبری‌‌زبان از جمله «آلون بن داوید» خبرنگار حوزه مسائل نظامی روزنامه «معاریو»، با بازنشر کردن توئیتی خبر دادند که تل‌آویو از آمریکا، اروپا و متحدانش در کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس خواسته است که هیچ کمکی اقتصادی حتی یک دلار  برای حل بحران لبنان انجام ندهند.

بحران سوخت به گفته «فادی ابوشقرا» رئیس اتحادیه توزیع کنندگان سوخت، به افزایش قیمت دلار باز می‌گردد. او به خبرگزاری اسپوتنیک گفت: «افزایش جنون‌وار قیمت دلار [به دلیل تحریم آمریکا] دلیل این مشکلات است. در خصوص بحران سوخت باید بگویم که برخی شرکت‌های وارد کننده توانایی خرید ندارند و از سوی دیگر نیز تأخیرهایی در صدور اسناد مالی از سوی بانک‌های لبنانی صورت گرفته است.»

بحران حتی به بخش تأمین نان در لبنان و هشدار مقامات این بخش مبنی بر تعطیلی احتمالی نانوایی‌ها هم رسیده است (جزئیات بیشتر)

دیگر مشکلی که این روزها گریبانگر لبنان شده، کمبود شدید دارو به دلیل نبود دلار لازم برای وارد کردن آن است. گشتن به دنبال دارو به کار روزانه هزاران لبنانی تبدیل شده است.

بر اساس گزارش شبکه «الجزیره»، اتحادیه وارد کننده دارو از هفته گذشته نسبت به اتمام ذخیره صدها نوع دارو به دلیل توقف واردات آن خبر داد.

در ادامه این گزارش آمده، ۶۰۰ داروخانه در لبنان به دلیل نبود دارو درهای خود را بسته و دیگر خدمات ارائه نمی‌دهند. مدیریت یک داروخانه اعلام کرده، داروخانه‌هایی هم که باز هستند تنها قادر به تامین بیست درصد از نیازها هستند و این کمبودها بویژه در زمینه داروی بیماری‌های صعب العلاج و شیر خشک نوزادان شدیدتر است.

فورت نوزاد چند ماهه بر اثر نبود دارو

در همین زمینه کاربران شبکه‌های اجتماعی از فوت نوزاد ۱۰ ماهه لبنانی «جوری السید» بر اثر نبود داروی لازم برای پایین آوردن تب وی خبر دادند.

«لبنان ۲۴» اما در این باره گزارش کرد، برخی منابع می‌گویند که جوری بر اثر نبود داروی لازم فوت نشده، وی به التهاب ریه مبتلا بوده و به دلیل عدم رسیدگی لازم در بیمارستانی که بستری بوده باید به یک بیمارستان دیگر منتقل می‌شده اما در مسیر جان خود را از دست داده است.

برخی رسانه‌های دیگر اعلام کرده‌اند، وی در بیمارستانی خصوصی بستری بوده و از آنجایی که خانواده‌اش قدرت پرداخت هزینه‌ها را داشته‌اند درخواست انتقال وی به بیمارستانی دولتی کرده‌اند.

 

تحریم‌های آمریکا

آمریکا نه تنها لبنان را تحریم کرده بلکه مرتب در امور داخلی این کشور نیز دخالت می‌کند. اخیرا حضور «دوروتی شیا»‌ سفیر آمریکا در بیروت در برنامه شبکه لبنانی «الجدید» خشم کاربران این کشور را برانگیخته است.

کاربران لبنانی در پیام‌های خود تحریم‌های آمریکا  علیه این کشور و مداخله‌های واشنگتن در امور داخلی لبنان را عامل وضعیت بد اقتصادی و سیاسی کشورشان دانستند و همچنین اقدام شبکه الجدید خفت‌بار خواندند و آن را محکوم کردند. (جزئیات بیشتر)

آمریکا از دوره رئیس‌جمهوری سابق این کشور «دونالد ترامپ» تحریم شخصیت‌های نزدیک به جریان هشت مارس و متحدانش در لبنان بعلاه برخی بانک‌های لبنان را به دلیل تعامل با حزب‌الله آغاز کرده است.

در جدیدترین موارد، آمریکا در سال جاری میلادی اعلام کرد، هفت شخصیت‌ نزدیک به حزب‌الله به نام‌های «ابراهیم علی ضاهر»، « أحمد محمد یزبک»، «عباس حسن غریب»، «وحید محمود سبیتی»، «مصطفى حبیب حرب»، «عزت یوسف عکار»، «حسن شحادة عثمان» را تحریم کرده است.

این کشور همچنین از تحریم بانک «جمال ترست» به دلیل تعامل با حزب‌الله خبر داد.

واشنگتن پیش‌تر نیز «علی حسن خلیل» وزیر حمل و نقل اسبق لبنان و «یوسف فنیانوس» وزیر اسبق زیرساخت را نیز به دلیل حمایت از حزب‌الله تحریم کرده بود.

انتهای پیام/م

منبع: فارس

کلیدواژه: آمریکا بحران اقتصادی تحریم بحران سوخت حزب الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۹۰۴۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر رئیسی حائز اهمیت است/ تحریم‌های آمریکا اهمیتی ندارد

وزیر امور خارجه پاکستان سفر اخیر رئیس جمهوری اسلامی ایران به آن کشور را حائز اهمیت دانست و تاکید کرد: اسلام‌آباد اهمیتی به تحریم‌های آمریکا نمی‌دهد و هر آنچه که مطابق با منافع ملی باشد انجام خواهد شد.

به گزارش مشرق، سناتور محمد اسحاق دار طی گفت وگو با خبرنگاران در پارلمان در اسلام‌آباد گفت: سفر سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران به پاکستان بسیار حائز اهمیت است و دولت به زودی رهبران جناح اپوزیسیون را در جریان کامل جزئیات و دستاوردهای این سفر قرار خواهد داد.

وی درباره طرح خط لوله انتقال گاز از ایران به پاکستان نیز افزود که ما نیازی به پنهان کاری نداریم و اگر سوء تفاهم‌های اخیر میان دو کشور حل نشده بود پس چرا رئیس جمهور ایران باید به پاکستان سفر کند.

وزیر امور خارجه پاکستان اظهار داشت: اینکه در بیانیه مشترک ایران و پاکستان در پایان سفر آیت‌الله رئیسی اشاره‌ای به مذاکرات خط لوله گاز نشده است، مساله‌ای نیست؛ بحث اصلی این است که ما اهمیتی به تحریم‌های آمریکا نمی دهیم.

وی تاکید کرد: پاکستان هر آنچه که مطابق با منافع ملی خود باشد را انجام خواهد داد و ما اهمیتی به تحریم‌های آمریکا نمی دهیم.

سناتور اسحاق درباره گزارش حقوق بشری وزارت امور خارجه آمریکا علیه پاکستان نیز گفت که ما این بیانیه را رد کرده و پاسخ مناسبی به آن داده‌ایم.

پیش از این وزیر دفاع پاکستان سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به اسلام آباد را بسیار حائز اهمیت و موفقیت آمیز خوانده و تاکید کرده بود: ما به یافتن راهی برای پیشبرد پروژه مشترک گازی با تهران خوشبین هستیم.

خواجه محمد آصف با اشاره تلویحی به آمریکا که اخیرا نسبت به تقویت همکاری‌های تهران و اسلام‌آباد ابراز نگرانی کرده است، افزود: ما اهمیتی به مخالفت‌های خارجی نمی دهیم، لذا اگر کسی در پی سفر آیت‌الله رئیسی دچار دردی شده، ما دوایی برای درد آنان نداریم.

آیت الله سید ابراهیم رئیسی در اولین سفر خارجی خود در سال جدید، روز دوشنبه سوم اردیبهشت وارد اسلام‌آباد شد. رئیس جمهور ایران همچنین از شهرهای لاهور و کراچی نیز بازدید کرد.

وی در اسلام‌آباد روز پرکار و فشرده‌ای داشت. وزیر خارجه پاکستان با حضور در هتل محل اقامت رئیس جمهور، با وی دیدار و سپس آیت‌الله رئیسی راهی کاخ نخست وزیری شد؛ جایی که محمد شهباز شریف نخست وزیر پاکستان رسما از وی استقبال کرد. پس از آن دیدارهای دوجانبه و سپس رایزنی میان هیات‌های بلندپایه به ریاست سران دو کشور برگزار شد.

مقامات ایران و پاکستان همچنین در حضور آیت الله رئیسی و شهباز شریف ۸ تفاهم نامه همکاری نیز امضا کردند.

آیت الله رئیسی سپس با آصف علی زرداری همتای پاکستانی خود دیدار کرد و طرفین طیف گسترده‌ای از موضوعات مهم دوجانبه، تحولات منطقه و بین المللی به ویژه جنایات رژیم غاصب اسرائیل علیه نوار غزه و فلسطین را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان نیز امروز در نشست خبری هفتگی خود با اشاره به اهمیت توافقات اخیر با جمهوری اسلامی ایران به ویژه برای تسریع نهایی‌سازی قرارداد تجارت آزاد و مذاکرات درباره خط لوله گاز، تاکید کرد: سفر آیت‌الله رئیسی فرصتی برای تعمیق همکاری‌های همه جانبه ما با ایران بود.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • عملیات پهپادی موفق حزب الله علیه مقر‌های فرماندهی صهیونیست‌ها
  • حزب‌الله لبنان: کمک‌های نظامی آمریکا به اسرائیل چراغ سبز حمله به رفح است
  • طوفانی که پرده از چهره غرب کنار زد
  • سفر رئیسی حائز اهمیت است/ تحریم‌های آمریکا اهمیتی ندارد
  • اقدامات آمریکا در دهه‌های اخیر نمایشگاهی از جنایات جنگی است
  • بیانیه ستاد حقوق بشر در واکنش به اقدام متزورانه آمریکا
  • بیانیه ستاد حقوق بشر در واکنش به اقدام متزورانه آمریکا در انتشار گزارش موهوم وضعیت حقوق بشر
  • ۲ کمین بزرگ حزب‌الله لبنان علیه نظامیان اسرائیلی
  • تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران
  • واکنش حزب‌الله به ادعای عجیب تل‌آویو