Web Analytics Made Easy - Statcounter

موسسه بذر و نهال رضوی که به تازگی موفق به تولید بذرهای هیبریدی شده است، اکنون قصد دارد با راه اندازی کارخانه تولید بذر در خودکفایی کشور در عرصه کشاورزی، نقش آفرینی کند.

به گزارش قدس آنلاین، با توجه به اینکه بذر و نهال، نخستین حلقه از زنجیره تامین و امنیت غذایی کشورهاست، توجه ویژه مسئولان به این عرصه و تقویت حوزه کشاورزی می تواند در کنار تولید، موجب تقویت کشور و نهادها در اقتصاد مقاومتی باشد؛ موضوعی که آستان قدس رضوی در چند سال اخیر ورود جدی داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متاسفانه سالانه ارز بسیار زیادی برای واردات بذر از کشور خارج می شود که این امر مانع از استقلال کامل کشور در بخش کشاورزی است. به همین دلیل حمایت های دولت در عرصه بومی سازی دانش تولید بذر و نهال با کیفیت و تخصیص منابع مالی به مجموعه های دانش بنیان می تواند موجب بهبود حرکت این شرکت ها به سمت تولید نهاده های مورد نیاز کشور شود. موسسه بذر و نهال رضوی نیز در همین راستا چشم انداز خود را براساس پیشرو و پیشران بودن در تحقیقات، تولید و عرضه انواع بذر و نهال در بازارهای داخلی و خارجی تعریف کرده است.

تلاش برای تحول آفرینی در صنعت بذر و نهال

موسسه بذر و نهال رضوی امسال نیز، همچون گذشته خود را مکلف به جهت گیری مناسب و برنامه ریزی دقیق در راستای تحقق شعار سال ۱۴۰۰ می داند. سرپرست موسسه بذر و نهال رضوی می گوید: این موسسه با تشکیل کمیته های تخصصی به دنبال ایجاد تحول در صنعت بذر و نهال کشور است.

حسین نعمتی می افزاید: تولید بذر هیبرید سبزیجات، صیفی جات و غلات، تولید و احیاء ارقام و ژنوتیپ های بومی کشور، گسترش تولید نهال های پایه رویشی و پربازده، بومی سازی دانش تولید بذرهای هیبرید و ایجاد اشتغال برای نیروهای متخصص در عرصه کشاورزی، بخشی از اقدامات انجام شده توسط این مجموعه است.

او ادامه می دهد: علاوه بر این، پروژه هایی نظیر تولید بذر پوشش دار، راه اندازی کارخانه بذر، ایجاد زنجیره تامین دانه های روغنی، پشتیبانی از شرکت های دانش بنیان، همکاری با شرکت های تولید کننده بذر در راستای بومی سازی دانش بذر، افزایش سطح تولید نهال در کشور و افزایش سطح تولید بذر هیبرید در دستور کار این موسسه قرار دارد. همچنین با توجه به کارنامه درخشانی که موسسه بذر و نهال رضوی در حوزه نهال از خود برجای گذشته، در حال رصد بازار در کشور های همسایه برای صادرات نهال است.

نبود برنامه‌ریزی ملی برای تولید داخلی بذر

در هر حرفه و حوزه ای، موانع پیشرفت و تهدیدهایی وجود دارد که می بایست با استفاده از ابزارها و تیم تحلیلی مجموعه مورد نظر و همینطور نهادهای مربوطه، شناسایی و نسبت به رفع آن ها اقدام شود. از جمله موانع موجود در عرصه تولید بذر می توان به کمبود سرمایه برای تجهیز و راه اندازی کارخانه تولید بذر، عدم وجود برنامه ریزی کلان برای تولید بذر در کشور و واردات آن، قوانین دست و پا گیر در حوزه نیرو و منابع انسانی و تغییرات کوتاه مدت در سیاست های بالادستی اشاره کرد.

نعمتی می گوید: با بررسی و تحلیل تجربیات کشورهای توسعه یافته، می توان رهیافت های بسیار ارزشمندی را در این خصوص پیدا کرد. او ادامه می دهد: برای تحقق شعار سال ۱۴۰۰ نیازمند انسجام و همدلی تمامی بخش ها شامل قوای سه گانه، شرکت های بالادستی، مجموعه های دانش بنیان، دانشگاه ها، مرکز علمی و تحقیقاتی، وزارت صمت، نهاد های ترویجی و مردمی، جهاد کشاورزی و بسیج و خود مردم و دستگاه های آموزشی هستیم.

کارشناسان معتقد هستند برای تحقق پایدار شعار سال می بایست واژه تولید، مانع زدایی و پشتیبانی از سنین پایین در ذهن آحاد جامعه نهادینه شود تا در برهه های حساس، قدرت تصمیم گیری و مدیریت ریسک وجود داشته باشد.

 

پشتیبانی توام با مانع زدایی

گاهی عدم توفیق یک مجموعه در زمینه تولید، حاصل عدم حمایت است و یا به بیانی دیگر، موانعی بر سر راه یک مجموعه می تواند وجود داشته باشد که بدون رفع و زدودن آن ها امکان پشتیبانی وجود نخواهد داشت.

نعمتی می گوید: موضوع پشتیبانی توام با مانع زدایی به ویژه برای مجموعه های تولیدی و به عنوان مثال در حوزه بذر و نهال که می بایست ابتدا تمامی ریسک ها، تهدیدها، فرصت ها و نقاط ضعف و قوت خود را شناسایی و برای بهبود و اصلاح نظام خود اقدام کند، اهمیتی دو چندان پیدا می کند. نعمتی ادامه می دهد: زمینه پیشرفت همواره با در نظر گرفتن رفع موانع و پشتیبانی امکان پذیر خواهد بود؛ چراکه هر مانعی می تواند یک سیستم را به طور کل از اهداف خود دور کند.

منبع: آستان نیوز

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: موسسه بذر و نهال رضوی کارخانه تولید بذر بذرهای هیبریدی موسسه بذر و نهال رضوی راه اندازی کارخانه تولید بذر شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۹۱۴۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده‌اند

در سال ۲۰۲۱، طبق آمار رسمی تنها ۶۹۱ توریست خارجی به افغانستان سفر کرده؛ در سال ۲۰۲۲، این رقم به ۲۳۰۰ نفر افزایش یافت و پارسال به رقم ۷ هزار نفر رسید.

به گزارش عصر ایران، یک رسانه با انتشار گزارشی از شهر کابل، از تلاش دولت طالبان برای جذب گردشگران خارجی خبر داده است.

در این گزارش آمده است:

حدود ۳۰ مرد در یک کلاس درس در کابل جمع شده اند، که بخشی از اولین گروه دانشجویی در یک موسسه تحت مدیریت طالبان است که قرار است متخصصان گردشگری و مهمان نوازی را آموزش می‌دهد.

این افراد قرار است پس از اتمام دوره در بخش‌های مختلف صنعت گردشگری مشغول به کار شوند. یک دانشجو مدل است و دیگری ۱۷ ساله است که هیچ سابقه شغلی ندارد.

دانشجویان در سنین، سطح تحصیلات و تجربه حرفه‌ای متفاوتی هستند. همه آن‌ها مرد هستند - زنان افغان از تحصیل بیشتر از صنف ششم منع شده اند.

حاکمان افغانستان عمدتا به دلیل اعمال محدودیت‌هایشان بر زنان و دختران در صحنه جهانی نام خوشی ندارند. اقتصاد این کشور بسیار خراب است، زیرساخت‌ها ضعیف و فقر زیاد است.

با این حال، خارجی‌ها به دلیل کاهش شدید خشونت، افزایش ارتباطات پروازی با مراکزی مانند دبی، به این کشور سفر می‌کنند. اعداد زیاد نیستند و در واقع طی دهه‌های گذشته هرگز نبوده اند.

در سال ۲۰۲۱، طبق آمار رسمی تنها ۶۹۱ توریست خارجی به افغانستان سفر کرده؛ در سال ۲۰۲۲، این رقم به ۲۳۰۰ نفر افزایش یافت و پارسال به رقم ۷ هزار نفر رسید.

"محمد سعید" رئیس اداره توریسم در کابل گفت که بزرگترین گروه بازدیدکنندگان خارجی از کشور چین به دلیل نزدیکی و جمعیت زیاد آن است. البته از نظر او افغانستان نیز نسبت به برخی از همسایگان خود برتری‌هایی دارد.

سعید گفت: آن‌ها به من گفته اند که نمی‌خواهند به پاکستان بروند، زیرا خطرناک است و مورد حمله قرار می‌گیرند. این را ژاپنی‌ها به من هم گفته اند. این برای ما خوب است.

اما مشکلاتی جدی هم در روند جذب گردشگر خارجی هم دارد.

دسترسی به ویزا دشوار و پرهزینه است. بسیاری از کشور‌ها پس از بازگشت طالبان به قدرت، روابط خود را با افغانستان قطع کردند و هیچ کشوری آن‌ها را به عنوان حاکمان قانونی کشور به رسمیت نمی‌شناسد.

سفارت‌خانه‌های افغانستان یا تعطیل شدند یا فعالیت‌های خود را متوقف کردند. جنگ قدرت بین سفارت‌خانه‌ها و کنسولگری‌های افغانستان متشکل از افرادی از دولت سابق مورد حمایت غرب و آن‌هایی که تحت کنترل کامل دولت طالبان هستند، وجود دارد.

سعید می‌پذیرد که موانعی برای توسعه گردشگری افغانستان وجود دارد، اما گفت که برای غلبه بر آن‌ها با وزارتخانه‌ها همکاری می‌کند.

هدف نهایی او رسیدن به شرایط صدور ویزا در بدو ورود برای گردشگران است، اما ممکن است سال‌ها با آن شرایط فاصله داشته باشد. شبکه جاده‌ای که در برخی نقاط کشور نیمه آسفالت است یا وجود ندارد، مشکلاتی دارد و خطوط هوایی تا حد زیادی از حریم هوایی افغانستان اجتناب می‌کنند.

شهر کابل به عنوان پایتخت بیشترین پرواز‌های بین المللی را دارد، اما هیچ فرودگاه افغانستان مسیر مستقیم با بازار‌های توریستی بزرگ مانند چین، اروپا یا هند ندارد.

علیرغم چالش‌ها، سعید می‌خواهد که افغانستان به یک پایگاه بزرگ گردشگری تبدیل شود، جاه طلبی‌ای که به نظر می‌رسد توسط رهبران ارشد طالبان حمایت می‌شود.

او در این زمینه گفت: من به دستور بزرگان (وزرا) به این بخش فرستاده شده ام. آن‌ها باید به من اعتماد کنند، زیرا مرا به این مکان مهم فرستاده اند.

دانشجویان مشغول تحصیل در موسسه گردشگری کابل هم آرزو‌هایی دارند. "احمد مسعود تلاش" مدل افغان که در موسسه تحصیل می‌کند، می‌خواهد در مورد مکان‌های زیبای افغانستان پست‌های اینستاگرامی بگذارد و تاریخچه آن‌ها را برای ارایه رسانه‌ای بیاموزد.

"سمیر احمدزی" فارغ التحصیل دانشکده بازرگانی، می‌خواهد یک هتل باز کند، اما فکر می‌کند که ابتدا باید درباره گردشگری و مهمان نوازی بیشتر بداند.

احمدزی گفت: آن‌ها (توریست‌های خارجی) مدام می‌شنوند که افغانستان عقب مانده و درگیر فقر و جنگ است. ما ۵ هزار سال تاریخ داریم. باید صفحه جدیدی درباره افغانستان ایجاد شود.

کلاس‌ها شامل صنایع دستی افغانستان و مبانی مردم شناسی است.

یک موضوع غیررسمی نحوه تعامل با زنان خارجی و اینکه چگونه رفتار یا عادات آن‌ها می‌تواند با آداب و رسوم و احکام محلی تضاد داشته باشد. به عنوان مثال می‌توان از سیگار کشیدن یا غذا خوردن زنان در ملاء عام، اختلاط آزادانه با مردانی که از نظر خونی یا ازدواج با آن‌ها ارتباطی ندارند، باشد.

طالبان یک محدودیت جدی در زمینه نحوه پوشش زنان در اجتماع وضع کرده و الزاماتی را برای آن‌ها برای داشتن سرپرست مرد یا محرم در هنگام سفر وضع کرده اند. با این قوانین صرف غذا، سفر به تنهایی و معاشرت با زنان دیگر در جمع سخت‌تر شده است. با بسته شدن سالن‌های ورزشی به روی زنان و ممنوعیت سالن‌های زیبایی، مکان‌های کمتری وجود دارد که آن‌ها بتوانند بیرون از خانه همدیگر را ملاقات کنند.

"سرنا" تنها هتل پنج ستاره این کشور، به نشانه آماده شدن این کشور برای بازدیدکنندگان خارجی بیشتر، پس از یک ماه تعطیلی، سالن اسپا و زنانه خود را برای زنان خارجی بازگشایی کرده است.

اتباع خارجی برای دسترسی به خدمات باید پاسپورت خود را نشان دهند. ورود زنان افغانستانی به این محل ممنوع است.

محدودیت‌های زنان و دختران افغان بر شرکت‌های مسافرتی خارج از کشور فشار می‌آورد، زیرا آن‌ها می‌گویند که سعی می‌کنند با اهدای کمک‌های مالی، حمایت از پروژه‌های محلی یا فقط بازدید از مشاغل خانوادگی، بر جنبه مثبت تعاملات فرهنگی تمرکز کنند.

طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده اند

"شین هوران" بنیانگذار "راکی رود تراول" گفت که سفر به افغانستان نباید به عنوان تایید دولت یا رژیم سیاسی خاص تلقی شود.

در نهایت، هدف باید حمایت از شیوه‌های گردشگری مسئولانه باشد که به طور مثبت به اقتصاد محلی کمک می‌کند و احترام و درک متقابل را تقویت می‌کند.

او گفت که هیچ نظری از سوی مقامات در مورد آنچه که گروه‌های تور دیده‌اند یا انجام داده‌اند وجود ندارد و این شرکت از نزدیک با یک سازمان حقوق زنان در افغانستان همکاری می‌کند. هوران افزود: درصدی از هزینه تور صرف حمایت از برنامه‌های این سازمان شد.

هیچ زنی در موسسه گردشگری و مدیریت هتلداری وجود ندارد. دانشجویان مرد مشغول تحصیل به این موضوع اشاره نمی‌کنند. اما یک مسئول در اداره گردشگری به این موضوع اشاره می‌کند.

این مقام که از ترس نخواست نامش فاش نشود، گفت: این یک وضعیت دلخراش است. حتی اعضای زن خانواده می‌پرسند که آیا می‌توانند اینجا درس بخوانند. اما با تغییر دولت، سیاست تغییر کرد. زنانی که پیش از به روی کار آمدن طالبان در این موسسه درس می‌خواندند هرگز برنگشتند و فارغ التحصیل نشدند.

دیگر خبرها

  • موانع تولید ۲۴ کارخانه در البرز طی سال گذشته رفع شد
  • مرکز تجاری هند و ایران با حضور معاون اقتصادی وزیر کشور راه اندازی شد
  • اعطای نشان ملی اقتصاد مقاومتی به " شرکت آرد هشترود "
  • طرح‌های اقتصادی در استان بوشهر حمایت می‌شوند
  • خودکفایی در تولید برخی از ملزومات خودرو‌های سنگین در جنوبشرق کشور
  • راه‌اندازی نخستین PDH کشور در سال ۱۴۰۴
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده‌اند
  • خط سوم تولید کمپوست در تبریز راه‌اندازی می‌شود
  • رئیسی از کارخانه ایران خودرو دیزل بازدید کرد
  • فرآیند تولید آدامس در یک کارخانه مشهور (فیلم)