Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش صدای ایران، روزنامه ینی شفق نوشت: اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان در جریان سخنرانی در ولایت خوست واقع در شرق این کشور و پس از مراسم گشایش پنجمین فرودگاه بین‌المللی افغانستان با هزینه ۲۰ میلیون دلار، گفت: چرا به جای آنکه فردا سر میز مذاکرات بنشینید، ‌همین امروز اینکار را نمی‌کنید؟ باید از عراق، سوریه، لیبی، یمن، لبنان و الجزایر درس عبرت بگیرید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با مقصر دانستن طالبان در افزایش خشونت‌ها در میان خروج نیروهای خارجی از افغانستان ادامه داد: اگر شما نبرد را انتخاب کنید، مسئولیت آن نیز بر گردن خودتان است.

در آستانۀ تکمیل‌شدن روند خروج نیروهای امریکایی از افغانستان، رییس‌جمهور غنی گفت که خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان پیشنهاد او بود.

او در این باره افزود: «آیا امریکایی‌ها را به عزت از افغانستان بیرون کردم یا نه؟ کی من گفتم آمریکایی‌ها باشند؟ هفت سال پیش نگفته بودم که آمریکایی‌ها بیرون می‌روند؟ دو سال پیش به رییس‌جمهور ترامپ ننوشتم که نیروهایت را از افغانستان بیرون ببر؟»

رییس‌جمهور در سخنرانی‌اش هم‌چنین گفت که اگر طالبان برای افغانستان می‌جنگند باید تعهد کنند که خط دیورند را نمی‌پذیرند و به نوکری پایان می‌دهند: «بیایید بپرسید از طالبان، اول این‌که برای چه‌کسی می‌جنگند؟ برای افغانستان یا برای این‌که افغانستان زیر دست دیگران بیاید؟ به من اعتماد کنید که افغانستان از چهارراه به یک راه بدل نمی‌شود و به من وعده کنید که آب افغانستان را به بیگانگان نمی‌فروشید.»

طالبان تاکنون به این سخنان رییس‌جمهور واکنش نشان نداده‌اند.

او گفت که آنچه‌ تاکنون برای صلح انجام داده‌ در تاریخ افغانستان کسی نکرده‌است.  غنی هشدار داد هرکسی که نظام را از درون تخریب کند قابل تحمل نخواهد بود.

از زمانی که جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا در مه سال جاری میلادی اعلام کرد نیروهای این کشور از افغانستان خارج می‌شوند، طالبان بیش از ۱۵۰ منطقه از این کشور را تصرف کرده است.

نیروهای افغان نیز بر اساس آمارهای روزانه مدعی شده‌اند که ۲۰۰ شبه نظامی طالبان را در عملیات ضد تروریستی کشته‌اند.

روز شنبه، وزارت دفاع افغانستان اعلام کرد، ۱۹۱ شبه نظامی طالبان در حملات هوایی در ولایت‌های مختلف این کشور کشته شدند.

طالبان نیز مدعی است که دو منطقه بسیار مهم و یک نقطه حساس و استراتژیک را در ولایت پروان واقع در شمال افغانستان تصرف کرده است.

این گروه شبه نظامی در بیانیه‌ای اعلام کرد، همچنین به تعهداتش درباره یک راه‌حل سیاسی که به تشکیل یک "سیستم اسلامی حقیقی و راستین" در افغانستان منجر شود، پایبند است.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: اشرف غنی طالبان افغانستان رییس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۹۳۱۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مذاکرات طالبان برای صادرات نفت روسیه

طالبان سرگرم همکاری با قزاقستان و ترکمنستان برای ایجاد یک مرکز منطقه ای تجارت انرژی است که فروش نفت از روسیه به جنوب آسیا را تسهیل می‌کند.

به گزارش ایسنا، نمایندگان افغانستان، قزاقستان و ترکمنستان اخیرا در کابل، درباره ایده ایجاد یک هاب انرژی و لجستیک در ولایت هرات در غرب افغانستان، گفتگو کرده اند.

نورالدین عزیزی، وزیر بازرگانی موقت طالبان به رویترز گفت: این سه کشور قصد دارند در این هاب سرمایه گذاری کنند که انتظار می‌رود هاب فروش نفت روسیه به کشورهای جنوب آسیا از جمله پاکستان باشد.

این مقام طالبان اظهار کرد: بر اساس گفتگوهای ما، قرار است یک مرکز لجستیکی در ولایت هرات ایجاد شود که می‌تواند شمال را به جنوب آسیا متصل کند.

عزیزی به رویترز گفت: پس از نشستهای سه جانبه هفته گذشته در افغانستان، تیمهای فنی از افغانستان، ترکمنستان و قزاقستان ظرف دو ماه آینده، پیش نویس توافق نامه ای را تهیه خواهند کرد که برنامه های رسمی برای هاب جدید انرژی را مشخص می‌کند.

به گفته عزیزی، این مرکز لجستیک در ابتدا قرار است ظرفیت یک میلیون تن نفت را داشته باشد، اما وی مشخص نکرد که این مرکز چه زمانی می‌تواند فعالیت خود را آغاز کند.

وزارت بازرگانی قزاقستان در بیانیه ای به رویترز گفت: قزاقستان به نوبه خود، به توسعه جاده ها و راه آهن از طریق افغانستان برای برقراری ارتباط با خلیج فارس و جنوب آسیا چشم دوخته است.

در حال حاضر، صادرات نفت خام قزاقستان به لجستیک در روسیه و بنادر این کشور در دریای سیاه، وابسته است.

طالبان در فروش نفت روسیه مشکلی نخواهند داشت.

بر اساس گزارش اویل پرایس، در پاییز سال ۲۰۲۲، وزیر بازرگانی طالبان اعلام کرده بود بر اساس قرارداد با روسیه، افغانستان سالانه یک میلیون تن بنزین، یک میلیون تن دیزل، ۵۰۰ هزار تن گاز نفتی مایع و ۲ میلیون تن گندم دریافت خواهد کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سد بزرگ ایران پر شد | هشدار مهم : از رودخانه فاصله بگیرید
  • حمله به پایگاه آمریکا در شرق سوریه
  • استقبال طالبان از قهرمانان فوتسال افغانستان
  • پیکر جانباز و مدافع حرم سوریه و عراق در گرگان تشییع شد
  • آخرین وضعیت تقسیم استان‌های کرمان و تهران از زبان معاون پارلمانی رییس جمهور
  • تشییع پیکر جانباز و مدافع حرم سوریه و عراق امروز در گرگان
  • مذاکرات طالبان برای صادرات نفت روسیه
  • هشدار وقوع سیلاب در ۲۷ ولایت افغانستان
  • مسدود شدن گذرگاه اسپین بولدک
  • اعلام وضعیت اضطراری در ۵ استان اکوادور+ فیلم