Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@01:22:00 GMT

۲۴ سازه آبخیزداری در شهرستان فریدن احداث شد

تاریخ انتشار: ۲۱ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۹۷۴۷۰

۲۴ سازه آبخیزداری در شهرستان فریدن احداث شد

حسین کرکوندی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرناافزود: این سازه‌های آبخیزداری، دارای گنجایش نگهداری ۳۴ هزار و ۵۰۰ متر مکعب آب را به‌منظور نفوذ و تغذیه سفره‌های زیرزمینی است.

وی افزود: سازه‌های آبخیزداری احداثی و در حال احداث فریدن در روستاهای دره بید،سواران، گنجه و چهلخانه جانمایی شده است که از ۷۰ تا ۱۰۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تا پایان مرداد مراحل تکمیلی آنها به پایان خواهد رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری فریدن اضافه کرد: اعتبار مالی سازه‌های آبخیز داری با احتساب اعتبارات استانی در سال ۹۸ بیش ازیک میلیارد و  ۳۰۰ میلیون تومان بود که این رقم در سال ۹۹ به ۲ برابر افزایش یافت.

وی هدف از احداث بندهای سیمانی را کاهش سرعت و قدرت تخریب سیلاب، تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی و تثبیت آبراهه های فعال عنوان کرد و افزود: با توجه به تغییر اقلیم جهانی، بارش ناگهانی رگبارهای فصلی و غیرمترقبه و پیدایش سیلاب‌های احتمالی، این بندها علاوه بر مهار هرز آبهای سطحی و جلوگیری از سیلاب  نقش مهمی در کنترل و جلوگیری از فرسایش خاک دارد.

کرکوندی با بیان اینکه اگر طرح‌های آبخیزداری نبود خسارات ناشی از بارندگی‌ها و سیل‌های چند سال اخیر در کشور تا چندین برابر افزایش می یافت، افزود:  با توجه به حجم رسوبات انباشته شده سنواتی در مخزن سد زاینده رود، چنانچه بندهای احداثی و چند منظوره آبخیزداری نبودند حجم زیادی از مخزن سد را رسوبات  ناشی از سیلاب‌های فرسایشی  پُر کرده بود.

آبخیزداری (Watershed Management) علم و هنر برنامه ‌ریزی مستمر و اجرای اقدامات لازم برای مدیریت منابع عرصه‌های آبخیز اعم از طبیعی، کشاورزی، اقتصادی و انسانی بدون ایجاد اثرات منفی در منابع آب و خاک است که می‌تواند به صورت مکانیکی یا بیولوژیکی باشد.

وسعت مراتع فریدن بیش از ۷۰ هزار هکتار است . این شهرستان همچنین دارای بیش از ۷۵۰ هکتار باغ و ۳۰ هکتار اراضی کشاورزی است که در سال های اخیر به‌دلیل خشکسالی، تنها نیمی از مزارع آن به زیر کشت می‌رود.

فریدن با ۲ شهر و ۲۸ روستا و جمعیت افزون بر ۴۹ هزار نفر در ۱۴۰ کیلومتری غرب مرکز استان اصفهان واقع است.

برچسب‌ها منابع طبیعی و آبخیزداری فریدن اصفهان سیل پروندهٔ خبری ۱۴۰۰؛ سال تولید، پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: منابع طبیعی و آبخیزداری فریدن اصفهان منابع طبیعی و آبخیزداری فریدن اصفهان سیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۹۷۴۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محصولات مرتعی نیشابور، سرمایه‌ای رو به نابودی

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خراسان رضوی،رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نیشابور گفت:محصولات فرعی جنگلی و مرتعی نیشابور به ویژه گیاهان دارویی، صنعتی و خوراکی نیازمند توجه، حفاظت بیشتر و بهره‌برداری اصولی هستند. در حالیکه محصولات جنگلی و مرتعی نیشابور رو به نابودی هستند.
حسین سهرابی افزود: بهره‌برداری و استحصال محصولات فرعی جنگل‌ها و مراتع از دیرباز مورد توجه بوده است. امروزه نیز این محصولات نقش مهمی در جنبه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در کشور‌های دارای اکوسیستم‌های جنگلی و مرتعی ایفا می‌کنند.
وی گفت: در کشور ما با توجه به تنوع شرایط اقلیمی گونه‌های مختلف محصولات از جنگل‌ها و مراتع قابل استحصال بوده و تاثیر بسزایی در اقتصاد خانوار‌های بهره‌مند از این منابع دارد.
سهرابی افزود: طی سال‌های گذشته نادیده گرفتن بهره‌برداری صحیح از جنگل‌ها و مراتع و محصولات فرعی حاصل از آن همراه با افزایش جمعیت و تقاضای بیشتر از یک سو و نیز بروز خشکسالی‌های متوالی از سوی دیگر سبب انحطاط و در معرض خطر جدی قرار گرفتن این سرمایه‌های باارزش ملی شده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نیشابور گفت: مهم‌ترین مسأله در بهره‌برداری این محصولات تناسب تولید و برداشت است که باید به نحوی صورت گیرد که آسیبی به رویشگاه‌ها وارد نشود و دوام بقای این گونه‌های مرتعی و جنگلی حفظ شود.
وی افزود: هرگونه بهره برداری و برداشت از محصولات فرعی مرتعی و جنگلی تنها با اخذ مجوز از اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در قالب طرح مصوب با اولویت دارندگان پروانه چرای دام و بهره‌برداران عرفی مطابق قوانین و مقررات مجاز است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نیشابور گفت: بهره‌برداری از محصولات مرتعی نیشابور از جمله آنغوزه شیرین، باریجه، کلپوره، کنگر، ریواس، موسیر، آویشن (کاکوتی)، چای چوپان، سریش، بومادران، زیره سیاه، وشاء- کتیرا، همچنین انواع میوه و گل درختان جنگلی بادام جنگلی (کوهی)، پسته جنگلی، بنه، میوه زرشک وحشی، سماق، زالزالک و میوه نسترن وحشی به طورکلی ممنوع و غیر قانونی است.

دیگر خبرها

  • مهار ۱۷ میلیون متر مکعب رواناب در سازه های آبخیزداری خراسان جنوبی
  • انهدام باند قاچاق و تهیه زغال از چوب آلات جنگلی در گلبهار/۴ نفر از اتباع بیگانه دستگیر شدند
  • خبر شکستن یک سد معیشتی در ساوه چه بود؟
  • رفع تصرف ۲۸۰۰ مترمربع از اراضی ملی شهرستان جیرفت
  • مهار ۱۷ میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های خراسان جنوبی
  • مهار 17 میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های خراسان جنوبی
  • ذخیره ۳۰ میلیون متر مکعب آب در بند‌های خاکی و ملاتی استان
  • احداث بند‌های سنگی و خاکی یکی از موثرین راه‌های جذب روان آب‌ها
  • محصولات مرتعی نیشابور، سرمایه‌ای رو به نابودی
  • آبگیری ۳ میلیون و ۹۵۰هزار متر مکعب در حوزه‌های منابع آبخیزداری طبس