Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهری نقوی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بسیاری از مباحثی که در زندگی روزمره ما وجود دارد مانند سال نو، تعیین قبله و آغاز ماه رمضان با علم نجوم مرتبط است و آشنایی بیشتر مردم با این مفاهیم  به درک هرچه بهتر آنها از پدیده های ستاره شناسی کمک می کند.

وی ادامه داد: همچنین آشنایی مردم به ویژه نوجوانان و جوانان با نجوم و حضور در برنامه‌های رصد آسمان به افزایش درک و بهبود دیدگاه آنها نسبت به جهان هستی و زیبایی‌ها و شگفتی‌های آن منجر خواهد شد و دیدگاه های غیر منطقی درباره زندگی را از بین می‌برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نقوی با اشاره به اینکه خانواده‌های ایرانی وقت بسیار کمی برای آموزش نجوم در نظر می‌گیرند و در زمان حاضر اِقبال زیادی به آن وجود ندارد، تصریح کرد: لازم است نهادهای اطلاع رسانی و آموزشی از جمله رسانه‌ها و رادیو و تلویزیون برای ترویج و آموزش نجوم، برنامه‌های بیشتری اجرا کنند.

وی با تاکید بر اهمیت آموزش نجوم به کودکان از زمانی که خواندن و نوشتن را می‌آموزند، خاطرنشان کرد: در زمان حاضر علم نجوم در حد مختصر در درس علوم دانش آموزان دوره دبستان آموزش داده می‌شود درحالیکه این بحث می‌تواند به صورت یک درس مجزا نیز ارائه شود.

نقوی یکی از اهداف اصلی راه اندازی و فعالیت مرکز نجوم ادیب اصفهان را ترویج عمومی و همگانی علم نجوم دانست و گفت: این مرکز به منظور ترویج هرچه بیشتر علم اخترشناسی اقدام به برگزاری جشنواره ای ملی با این موضوع از ۱۶ تا ۱۸ آذر امسال کرده است.

وی با بیان اینکه جشنواره ملی " ترویج نجوم ادیب" در ۲ بخش اصلی مقاله و عکس‌های نجومی برگزار می‌شود، افزود: علاقه‌مندان به نجوم از جمله منجمان آماتور، دانشجویان و دانش آموزان دوره دوم متوسطه می‌توانند در این جشنواره شرکت کنند.

مدیر مرکز آموزش نجوم ادیب اصفهان، محورهای بخش مقاله را منظومه شمسی، سیارات فراخورشیدی، اختر فیزیک، اختر زیست شناسی، کیهان شناسی، علوم و فناوری فضایی نجوم و نجوم رصدی و محورهای بخش عکس نجومی را نمای باز، عمق آسمان و خورشید اعلام و اضافه کرد: فرصت ارسال آثار تا پایان شهریور امسال است.

وی  یکی از برنامه‌های این جشنواره را پاسداشت تلاش‌های پروفسور " احمد کیاست پور" در ترویج نجوم عنوان و خاطرنشان کرد: مرحوم کیاست پور در راه اندازی مرکز نجوم ادیب اصفهان تاثیرگذار و از فعالان ترویج علم نجوم در کشورمان و دنیا بود.

نقوی با بیان اینکه جشنواره ملی ترویج نجوم ادیب به صورت مجازی برگزار می‌شود، تصریح کرد: برپایی نمایشگاه و رصد آنلاین از دیگر برنامه های این رویداد است.

نجوم یا اَختَرشناسی به دانشِ بررسی موقعیت، تغییرات، حرکت و ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی پدیده‌های آسمانی از جمله ستاره‌ها، سیاره‌ها، دنباله‌دارها، کهکشان‌ها و پدیده‌هایی مانند شفق قطبی و تابش زمینهٔ کیهانی گفته می‌شود که منشاء آن‌ در خارج از جو زمین است.

برچسب‌ها رخداد نجومی اصفهان علم و فناوری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: رخداد نجومی اصفهان علم و فناوری رخداد نجومی اصفهان علم و فناوری آموزش نجوم نجوم ادیب علم نجوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۹۹۰۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امر به معروف در حجاب به گونه‌ای باشد که مردم به اصل نظام بدبین نشوند

نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: رهبر معظم انقلاب و بسیاری از صاحب نظران در کشور همواره از تمام زنان با حجاب و بد حجاب جامعه دفاع کردند تا به نظام بدبین نشوند. بنده احساسم این است که شیوه‌های ترویج امر ونهی و ترویج عفاف و حجاب نباید به گونه‌ای باشد که عده‌ای را نسبت به اصل نظام یا کشور بدبین کند.

 احد آزادی خواه، نماینده مجلس در خصوص حضور گشت ارشاد و ایجاد فضای دو قطبی در جامعه گفت: رهبر معظم انقلاب فرمودند، حجاب در کشور ما از نظر قانونی و شرعی جایگاه ویژه داشته و مشخص است. راهبرد ما باید دفاع از حجاب از نگاه شرعی و قانونی باشد. اما اینکه در شیوه دفاع چگونه باید اقدام کنیم؛ بنده به هیچ عنوان اقدام قهری و برخی از برخوردهایی که اخیرا برای مقابله با بدحجابی انجام می شود را به هیچ عنوان قابل دفاع و موثر نمی‌دانم.

وی در گفتگویی که با جماران داشته، افزود: به این نکته باید توجه کرد که رهبر معظم انقلاب و بسیاری از صاحب نظران در کشور همواره از تمام زنان با حجاب و بد حجاب جامعه دفاع کردند تا به نظام بدبین نشوند. بنده احساسم این است که شیوه‌های ترویج امر ونهی و ترویج عفاف و حجاب نباید به گونه‌ای باشد که عده‌ای را نسبت به اصل نظام یا کشور بدبین کند.

آزادی خواه در خصوص برخورد گشت ارشاد با شهروندان گفت: گشت ارشاد و فرماندهی انتظامی یکی از گام‌ها در ترویج حجاب است، پس دستگاه‌های فرهنگی، آموزشی ما کجا هستند؟ ما نباید انتهای زنجیر را ملزم کنیم که صرفا با قوه‌ی قهریه با بدحجاب‌ها برخورد کنند، بلکه ده‌ها گام‌ باید قبل از آن انجام شود. مانند آموزش و پرورش، فرهنگ، کارهای ترویجی و... . دستگاه‌ها، وزارتخانه‌ها و سازمان‌های بسیار زیادی متولی در این امر هستند که باید کارهایی را انجام دهند. در گام نهایی نیز گشت ارشاد باید صرفا با معدود افرادی که حساب شده و سازمان یافته اهداف خاصی را دنبال می‌کنند، برخورد کند، نه با شهروندانی که در جامعه حضور دارند.

آزادی‌خواه در پاسخ به این سوال که چرا ما با برخی دوگانگی‌ها در برخورد با زنان که نمونه آن را در تصاویر صداوسیما و زمان راه‌پیمایی و انتخابات، شاهد هستیم، مواجهیم؟ گفت: بنده نظرم بر این است که باید این مسأله را به عنوان یک راهبرد اصلی اثبات کنیم که نگاه حاکمیت به تمام زنان و مردان جامعه یکی است و همه برایمان حرمت دارند و صاحب حقوق اجتماعی هستند. البته ما موظف هستیم در رابطه با اصول خود تبلیغ، ترویج و دفاع کنیم. یکی از اصول ما عفاف و حجاب است، اما این تبلیغ نباید به گونه‌ای باشد که دوگانه‌ای در کشور ایجاد کنیم که نیمی را صاحب حقوق بدانیم و نیمی دیگر را صاحب حقوق ندانیم.

وی ادامه داد: این دوگانه‌ای را که رهبر معظم از آن انذار فرمودند، می‌تواند غده‌ای سرطانی در جامعه باشد. این بیانی که حاج قاسم سلیمانی در رابطه با دختران جامعه فرمودند، بیان گمشده‌ی امروزه ما است. این دخترانی که امروزه پای صندوق رأی و راهپیمایی می‌آیند و دوربین‌های صداوسیما آن‌ها را پخش می‌کند نشان می‌دهد که این‌ها علاقه‌مند به نظام و کشور هستند که اگر با این‌ها به درستی برخورد شود، خواهید دید که به قول قرآن: «وَرَأَیْتَ النَّاسَ یَدْخُلُونَ فِی دِینِ اللَّهِ أَفْوَاجًا».

اگر در لایحه‌ی عفاف و حجاب بنا باشد گشت ارشاد نباشد، حتما ملاک برای ما قانون است

وی در پاسخ به این سوال که اگر لایحه حجاب و عفاف به سرانجام برسد تکلیف گشت ارشاد به کجا خواهد رسید؟ گفت: معیار برای ما قانون است و اگر در لایحه‌ی عفاف و حجاب بر این باشد که مثلا گشت ارشاد یا اقدامات مشابه آن نباشد، حتما ملاک برای ما قانون است.

دیگر خبرها

  • گذشت و بخشش باید در جامعه تبدیل به فرهنگ شود
  • لزوم ترویج روحیه غیرت و جوانمردی ورزشکاران باستانی در جامعه
  • تأیید سوابق تحصیلی برای تمام داوطلبان ضروری است
  • روحیه غیرت و جوانمردی ورزشکاران باستانی باید در جامعه ترویج شود
  • تعریف حباب قیمت به زبان ساده + فیلم
  • تدریس برترین دانش‌های نظامی در نیروی زمینی ارتش
  • راه‌اندازی دانشگاه آزاد اسلامی در رشتخوار ضروری است
  • نهاد کتابخانه‌های عمومی زمینه‌ساز ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی
  • امر به معروف در حجاب به گونه‌ای باشد که مردم به اصل نظام بدبین نشوند
  • آموزش: ۸ ترفند ساده برای شارژ سریع‌تر گوشی