Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-27@15:33:39 GMT

بلایی که نوشیدن آب یخ بر سر ما می آورد!

تاریخ انتشار: ۲۱ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۰۱۶۰۸

بلایی که نوشیدن آب یخ بر سر ما می آورد!

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از برترین ها ، بسیاری از افراد تمایل دارند در شبانه رو آب را سردتر بنوشند که دمای پایین آب می‌تواند مشکلاتی را برای بدن ایجاد کند. یکی از مشکلات رایج نوشیدن آب سرد، ایجاد اختلال در فرایند گوارش است که همه متخصصان در این زمینه اتفاق نظر دارند. بسیاری از درد‌های ناشناخته شکم می‌تواند به علت مصرف آب سرد در طول شبانه روز باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آب سرد به دلیل دمای پایین، می‌تواند هضم چربی‌های بدن را با مشکل رو به رو کند و حتی در طب سنتی یکی از علل ایجاد کبد چرب مربوط به نوشیدن آب سرد است. هر چند طب نوین برای این امر دلیل قانع کننده‌ای پیدا نکرده، اما تاثیر منفی آن بر هضم چربی‌ها به طور کامل مشخص است. همچنین طبق نظر متخصصان طب سنتی مصرف آب سرد؛ کبد را به سمت سردی سوق می‌دهد و ترشح صفرا را با مشکل رو به رو می‌کند. در نتیجه مصرف آب سرد به مدت طولانی باعث رسوب چربی در کبد می‌شود. در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر با مضرات آب سرد آشنا شوید و از نوشیدن بیش از حد آن در فصل گرما خودداری کنید.

همه ما می‌دانیم که نوشیدن حداقل ۸ لیوان آب در روز بسیار اهمیت دارد. با این وجود، آیا از این واقعیت آگاه هستید که درجه حرارت آبی که می‌نوشید نیز می‌تواند بر سلامتی شما تأثیر بگذارد؟ اکثر افراد بلافاصله پس از بازگشت به منزل، به خصوص در روز‌های گرم تابستانی، یک لیوان آب سرد می‌نوشند تا عطش خود را برطرف و خستگی را از بدن خود دور کنند. اما نوشیدن آب خنک می‌تواند صدمات زیادی برای سلامتی ما به همراه داشته باشد.

آب یخ و حتی نوشیدنی‌های سرد دیگر می‌توانند موجب منقبض شدن رگ‌های خونی شوند و بر همین اساس اثری منفی بر گوارش داشته باشند. همچنین، نوشیدن آب یخ می‌تواند فرایند طبیعی جذب مواد مغذی از غذای مصرفی را در مسیر گوارش مختل کند. با نوشیدن آب یخ، تمرکز بدن از گوارش بر تنظیم دمای بدن معطوف می‌شود که می‌تواند موجب از دست رفتن آب بدن و احساس تشنگی شود. دمای عادی بدن ۳۷ درجه سانتی گراد است و زمانی که ماده غذایی با دمای بسیار کم مانند آب یخ یا بستنی مصرف می‌کنید، بدن تلاش می‌کند با صرف انرژی بیشتر دما را تنظیم کند. این میزان انرژی اضافه برای تنظیم دما در اصل باید در روند گوارش و جذب مواد مغذی صرف شود. بر همین اساس است که همواره نوشیدن آب در دمای اتاق توصیه می‌شود. همچنین نوشیدن آب یخ به دلیل کاهش دمای بدن باعث کاهش ضربان قلب می‌شود.

فرایند هضم را تحت تأثیر قرار می‌دهد

یکی از دلایل اصلی برای پرهیز از نوشیدن آب سرد، پیامد‌های جدی آن بر هضم غذا در بدن است. خوردن آب خنک و برخی نوشیدنی‌های سرد، عروق خونی را منقبض کرده و گردش خون داخل آن‌ها را با محدودیت روبرو می‌کنند. به علاوه مصرف آب سرد فرآیند طبیعی جذب مواد مغذی هنگام گوارش را محدود می‌کند.

دلیل این امر هدایت تمرکز بدن از هضم غذا به سمت تنظیم دمای بخش‌های مختلف است. بدن شما برای تنظیم دمای بدن هنگام مصرف هر ماده غذایی که دارای درجه حرارتی بسیار پایین باشد، باید انرژی بیشتری مصرف کند. در واقع برای هضم مناسب و جذب مواد مغذی، انرژی اضافی باید اختصاص داده شود.

ضربان قلب را کاهش می‌دهد

یکی دیگر از صدمات نوشیدن آب خنک، کاهش ضربان قلب است. مطالعات نشان داده است که نوشیدن آب خنک نه تنها ضربان قلب را کاهش می‌دهد بلکه باعث تحریک عصب واگ نیز خواهد شد. عصبی که عملکرد‌های غیر ارادی بدن را کنترل می‌کند و مستقیماً تحت تأثیر دمای پایین آب قرار دارد. این عصب در نهایت با تاثیرپذیری از نوشیدن آب سرد، باعث کاهش ضربان قلب می‌شود.

بدن شما را با شوک روبرو می‌کند

باید از نوشیدن آب خنک شده بعد از یک فعالیت بدنی سخت به شدت جلوگیری کرد. بسیاری از افراد بعد از یک فعالیت سخت ورزشی با خرید آب معدنی خنک و نوشیدن آن، تشنگی خود را بر طرف می‌کنند. با این حال، کارشناسان ورزشی توصیه می‌کنند بعد از ورزش، آب گرم بنوشید.

بدن شما هنگام فعالیت‌های ورزشی گرمای زیادی تولید می‌کند. اگر آب خنک بنوشید، عدم تطابق دمایی، بر سلامتی فرایند گوارش بدن شما تأثیر می‌گذارد. همچنین جذب آب سرد پس از انجام حرکات ورزشی برای بدن کار سختی است و ممکن است منجر به درد مزمن معده شود.

تجزیه چربی در بدن را مختل می‌کند

نوشیدن آب خنک بلافاصله بعد از صرف غذا باعث اختلال در توانایی بدن در تجزیه چربی‌ها می‌شود. دمای پایین آب، چربی‌های موجود در غذا‌ها را محکم و یکپارچه می‌کند و در نتیجه تجزیه شدن چربی‌های ناخواسته برای بدن مشکل می‌شود. حتی اگر آب ولرم می‌نوشید، اطمینان حاصل کنید که ۳۰ دقیقه از زمان میل کردن غذا گذشته باشد تا از مشکلات و مضرات مصرف آن جلوگیری شود.

منجر به یبوست می‌شود

نوشیدن آب با دمای اتاق برای فرایند هضم لازم است، اما نوشیدن آب سرد می‌تواند منجر به یبوست شود. دلیل این امر همان طور که گفته شد، سفت شدن مواد غذایی هنگام عبور از روده در فرایند هضم است. همچنین آب خنک می‌تواند رود‌ه‌ را منقبض کند که از مهمترین دلایل یبوست به شمار می‌رود.

بدن دچار هیدراتاسیون مزمن می‌شود

بر خلاف آنچه که تصور می‌شود، نوشیدن آب یخ به جای آن که روند هیدراتاسیون بدن شما را تسریع کند، سرعت آن را کاهش می‌دهد. هیدراتاسیون در واقع فرایند آب رسانی به بدن انسان است. دلیل کاهش سرعت این فرایند با مصرف آب خنک، تلاش بدن برای رساندن دمای آب به میزان صحیح آن است. تنها استثنا در این مورد، دونده‌های حرفه‌ای مسافت‌های طولانی هستند که در طولانی مدت از مکانیسم تاخیر در پاسخ برای حفظ سطح آب بهره مند می‌شوند.

انرژی بدن شما را در طولانی مدت کاهش می‌دهد

در حالی که نوشیدن آب یخ می‌تواند باعث افزایش احساس طراوت و تحریک شما در کوتاه مدت شود، اما در طولانی مدت بدن را با کاهش انرژی روبرو می‌کند. این امر به این دلیل است که بدن شما باید از انرژی اضافی برای متعادل کردن آب سرد استفاده کرده و آن را تا دمای محیط کاهش دهد.

گلو را تحریک می‌کند

همانطور که یک روز سرد زمستانی می‌تواند شما را به آب ریزش بینی دچار کند و سینوس‌های شما را تحریک نماید، آب خنک نیز همان واکنش جسمی را ایجاد می‌کند. به عبارت دیگر، بدن شما با ایجاد مخاط به عنوان یک مرطوب کننده طبیعی برای گرم کردن هوا یا یک مایع سرد عمل می‌کند. با این تفاوت که در مورد آب یخ، این واکنش بدنی بی عارضه است و باعث تجمع مخاط بیشتر در مجاری تنفسی می‌شود و به این ترتیب گلوی شما درد می‌گیرد.

شما را دچار سردرد می‌کند

احتمالا تا به حال احساس سردرد شدید بعد از خوردن بستنی خنک را تجربه کرده اید. نوشیدن آب یخ نیز می‌تواند همین تجربه را به همراه داشته باشد. در واقع با مصرف آب سرد، بسیاری از اعصاب حساس در ستون فقرات متوقف می‌شود و آن‌ها بلافاصله پیام‌هایی را به مغز شما منتقل می‌کنند که باعث سردرد می‌شوند.

در این مقاله به مهمترین دلایل پرهیز از زیاده روی در مصرف آب سرد اشاره کردیم. بسیاری از پزشکان توصیه می‌کنند برای نوشیدن آب، حداقل تا هم دمایی آن با محیط حوصله به خرج داده شود. با این حال کاهش درد موضعی و سم زدایی برخی از مزایایی است که با مصرف آب خنک حاصل می‌شود.

پربیننده ترین ثبت نام واکسن کرونا ( لینک و شرایط ) کودک هوش را از چه کسی به ارث می برد؟ ۸ عامل عجیب ابتلا به یبوست +عکس هشدار! این ماده سمی را با کباب نخورید چرا دچار کمبود ویتامین D می شویم؟

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: نوشیدن آب جذب مواد مغذی نوشیدن آب سرد نوشیدن آب خنک نوشیدن آب یخ مصرف آب سرد کاهش می دهد دمای پایین ضربان قلب چربی ها بدن شما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۰۱۶۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف بیش از اندازه قهوه عجب بلایی سرتان می‌آورد

آفتاب‌‌نیوز :

محققان دانشگاه ساوت استرالیا با استفاده از داده‌های بیش از ۳۰۰ هزار شرکت کننده از بیوبانک بریتانیا به بررسی رابطه بین مصرف قهوه و طیف وسیعی از بیماری‌ها پرداختند و دریافتند مصرف بیش از اندازه زیاد قهوه می‌تواند ریسک آرتروز، پوکی استخوان و چاقی را افزیاش دهد.

در تحقیق اولیه این محققان، نوشیدن شش فنجان قهوه در روز به عنوان حد آستانه مصرف ایمن قهوه در روز تلقی شد.

«الینا هایپونن»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: «روزانه حدود سه میلیارد فنجان قهوه در جهان مصرف می‌شود از اینرو ما درصدد بررسی فواید و مضرات آن بر روی سلامت برآمدیم.»

وی در ادامه می‌افزاید: «در این مطالعه، ما از شیوه ژنتیکی موسوم به تحلیل MR-PheWAS برای تعیین تأثیرات واقعی مصرف قهوه در مقابل ۱۱۱۷ مشکل بالینی استفاده کردیم.»

به گفته هایپونن، «نتایج ما نشان می‌دهد که مصرف متعادل قهوه عمدتاً ایمن است. اما مشخص شد عادت به مصرف قهوه ریسک سه بیماری را افزایش می‌دهد: آرتروز، پوکی استخوان و چاقی.»

وی تاکید می‌کند: «برای افراد دارای سابقه خانوادگی پوکی استخوان یا آرتروز یا برای افرادی که نگران ابتلاء به این بیماری‌ها هستند، این نتایج می‌تواند هشداردهنده باشد.»

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • مکزیک: دیدید چه بلایی سر دانشجویان معترض در آمریکا آمد؟
  • مصرف بیش از اندازه قهوه عجب بلایی سرتان می‌آورد
  • سیگار چه بلایی بر سر پوست می‌آورد؟
  • سوسانو چگونه از دنیا رفت و جومونگ چه بلایی سر او آورد؟
  • شاید باور نکنید اما نوشیدن جوش شیرین این خواص را دارد!
  • بهترین زمان نوشیدن شیر برای کاهش وزن
  • خواص باور نکردنی نوشیدن جوش شیرین
  • غیرمنتظره: چه بلایی بر سر صلاح آمده!
  • نوشیدن آب هنگام خوردن مفید است یا مضر؟ + فیلم
  • بهترین زمان نوشیدن قهوه برای مبتلایان به کبدچرب