Web Analytics Made Easy - Statcounter

چند مقام عالی رتبه دیپلماتیک آلمان روز دوشنبه از تلاش‌های این کشور برای عضویت دائمی در شورای امنیت سازمان ملل متحد خبر دادند.

به گزارش خبرگزاری «تاس» یک مقام دیپلماتیک آلمان به روزنامه روسی «ایزوستیا» در این زمینه گفت، آلمان قاطعانه می‌خواهد عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل متحد مبدل شود. این اقدام به برلین فرصت می‌دهد تا در کار سازمان ملل متحد  از جمله در مسیر مالی سهیم باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ایده آلمان تاکنون به طور رسمی  تنها توسط یکی از اعضای دائمی شورای امنیت، انگلیس، مورد حمایت قرار گرفته است که کافی نیست. این اصلاحات به اجماع نیاز دارد و همه با کاندیداتوری آلمان موافق نیستند.

این در حالی است که روسیه یکی دیگر از اعضای ثابت شورای امنیت با گسترش این شورا به نفع کشورهای غربی مخالف است.

آلمان معتقد است که شورای امنیت سازمان ملل نماینده وضعیت کنونی روابط بین الملل نیست و از افزایش تعداد اعضای دائمی آن حمایت می‌کند.

یک منبع عالی رتبه دیگر در وزارت امور خارجه آلمان به روزنامه ایزوستیا گفت: «شورا امنیت در برگیرنده نظم کنونی جهان نیست.»

این منبع دیپلماتیک آلمان گفت: «شورای امنیت بیانگر نقطه نظرات کشورهای واقع در مناطق جنوب (آفریقا، آمریکای لاتین و کشورهای درحال توسعه در آسیا) نیست و قاره‌هایی مانند آفریقا را در نظر نمی‌گیرد.»

یک منبع دیگر دیپلماتیک آلمان به  این روزنامه گفت که تغییرات در شورای امنیت بخشی اساسی در اصلاحات جامع سازمان ملل است و برلین اصلاح این نهاد را با آلمان مهمتر می‌داند.

این منبع دیپلماتیک آلمان گفت: «ما نه تنها به شدت از کار چند جانبه مشترک حمایت می‌کنیم، بلکه به طور اساسی به سازمان ملل متحد هم از لحاظ تصمیم گیری و هم مالی کمک می‌کنیم.»

به نظر می‌رسد همه اعضای سازمان ملل متحد بر سر اصلاحات  شورای امنیت اتفاق نظر دارند. همچنین اتفاق نظر وجود دارد که باید عضویت در آنجا گسترش یابد و کشورهای در حال توسعه از جنوب و آفریقا را شامل شود.

شورای امنیت، یکی از ارکان سازمان ملل متحد است که وظیفه پاسداری از امنیت و صلح بین‌المللی را به عهده دارد. بر اساس منشور سازمان ملل متحد، حیطهٔ قدرت شورای امنیت شامل اعزام نیروهای پاسدار صلح، تصویب تحریم‌های بین‌المللی، و اعطای اجازه استفاده از نیروی نظامی علیه کشورهای متخاصم است. تصمیم‌های این شورا به صورت قطعنامه‌ اعلام می‌شود.

شورای امنیت پنج عضو دائم و ده عضو انتخابی دارد. پنج عضو دائم این شورا در تصمیم‌ها و رای‌گیری‌های شورا حق وتو دارند. ریاست شورای امنیت نوبتی است (به‌ترتیب الفبای انگلیسی) و طول مدت آن یک ماه است.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: آلمان شورای امنیت سازمان ملل آلمان سازمان ملل شورای امنیت سازمان ملل عضویت دائمی در شورای امنیت شورای امنیت سازمان ملل دیپلماتیک آلمان سازمان ملل متحد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۰۲۶۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیام سردار تنگسیری به کشورهای منطقه از خلیج فارس

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، دریادار پاسدار علیرضا تنگسیری در یک گفت وگو به مناسبت روز خلیج فارس، اظهار کرد: روز ۱۰ اردیبهشت روز پایان اشغال ۱۱۷ ساله پرتغالی‌ها در خلیج فارس است. پرتغالی‌ها در سال ۱۵۰۸ میلادی به خاطر اهمیت خلیج فارس به این منطقه آمدند و تا ۱۶۲۲ در خلیج فارس بودند. عمیق‌ترین آب‌ها در ساحل خلیج‌فارس و بهترین آبراه‌ها در سمت ایران قرار دارد. ما ۱۳۷۵ کیلومتر ساحل داریم و این‌ها اهمیت ذاتی خلیج فارس است.

وی ادامه داد: خلیج فارس به لحاظ اقتصادی جایگاه مهمی دارد و ۴۰ درصد گاز و ۶۲ درصد نفت جهان در این منطقه قرار دارد. به لحاظ امنیتی این منطقه بسیار مهم است و ما بارها پیام صلح و دوستی داده‌ایم. ما دنبال برقراری امنیت تنگه هرمز هستیم و امنیت تردد روزانه ۸۳ کشتی که از این تنگه عبور می‌کنند را برقرار کرده‌ایم. امروز راهبرد ما در خلیج فارس، صلح، امنیت، برادری و دوستی است. بیگانگان مخل امنیت منطقه هستند.

فرمانده نیروی دریایی سپاه با بیان اینکه این منطقه راهبردی و اقتصادی بوده و برای ما و همسایگان مهم است، تصریح کرد: خارجی‌ها دنبال دو هدف شوم حضور نامشروع در منطقه و فروش سلاح در خلیج فارس هستند. این ها به دشمن‌تراشی نیاز دارند، در حالیکه ما دنبال امنیت هستیم. این‌ها که از هزاران مایل دورتر به این منطقه می‌آیند، دنبال امنیت نیستند. ما پیام صلح، دوستی و برادری را به کشورهای مسلمان منطقه داده و بر منافع دو جانبه با کشورهای منطقه تاکید کردیم.

دریادار تنگسیری در پایان با اشاره به تاکید رهبر انقلاب بر توسعه دریامحور کشور، گفت: مسئولان باید فرمان رهبری را عملی کنند. از سویی باید جوانان را با دریا و جزایر آشنا کنیم. ما در همین راستا راهیان نور دریا را از سال ۹۰ آغاز کرده‌ایم.

دیگر خبرها

  • ایران رئیس کمیته کشاورزی «اسمیک» شد
  • پاسخ سفیر ایران به ادعای نخست‌وزیر دانمارک/ به نسل‌کشی واکنش نشان دهید
  • گوترش: تحقیقاتی مستقل درباره گورهای جمعی غزه انجام شود
  • تشدید اختلاف میان انگلیس و امارات بر سر سودان
  • پیام سردار تنگسیری به کشورهای منطقه از خلیج فارس
  • بازسازی غزه ۳۰ سال زمان می‌خواهد
  • تشدید انتقادها از خشونت پلیس آلمان علیه حامیان فلسطینیان
  • تشدید تدابیر امنیتی در اطراف سازمان‌های صهیونیستی در جهان
  • ساز و کار عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل چگونه است؟
  • اعیاد یهودی؛ بهانه‌ای برای خشونت و تشدید شهرک‌سازی صهیونیست‌ها در قدس