Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از اکالا، شیرینی کشمشی جزو شیرینی‌های پرطرفدار و همه‌پسند سنتی ایرانی است؛ شیرینی کشمشی مانند شیرینی نخودچی، شیرینی گردویی طرز تهیه بسیار آسان و مواد اولیه قابل دسترسی دارد و وقتی آن را با مواد اولیه مرغوب و در خانه تهیه کنید، می‌توانید میزان کشمش و تردی آن را بنا به سلیقه خود تنظیم کنید و در نهایت از نتیجه کار لذت ببرید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه این شیرینی خوشمزه را همانند قنادی ها به شما آموزش می‌دهیم. امیدوارم آن را در منزل درست کرده و از خوردن آن لذت ببرید.

مواد لازم برای تهیه شیرینی کشمشی

این مقدار حدود ۳۵ الی ۴۰ عدد شیرینی می‌دهد اما باتوجه به بزرگی و کوچکی شیرینی‌ها تعداد متغیر است. 

آرد سفید قنادی  ۲۹۰ گرم
پودر قند  ۲۵۰ گرم
کره یا روغن جامد  ۱۵۰ گرم (اگر می‌خواهید شیرینی شما ماندگاری بالایی داشته باشه از کره داخل مواد استفاده نکنید، چون کره ماندگاری شیرینی را کم می‌کند.)
تخم مرغ درشت  ۲ عدد
کشمش پلویی  ۱۰۰ گرم
وانیل یک چهارم قاشق چای‌خوری

دستور پخت شیرینی کشمشی خانگی

۱- قبل از شروع کار، فر را با بالاترین دما روشن کنید تا کاملا گرم شود. روغن و پودر قند الک شده را مخلوط کنید و به مدت پنج دقیقه با همزن بزنید تا کاملا کرم‌رنگ و پودر قند داخل روغن حل شود.

۲- تخم مرغ‌ها را یکی‌یکی اضافه می‌کنیم؛ تخم مرغ اول را همراه با وانیل اضافه می‌کنیم و با همزن به مدت یک دقیقه می‌زنیم.

۳- تخم مرغ بعدی را اضافه می‌کنیم و یک دقیقه مخلوط می‌کنیم؛ همزن را کنار بگذارید و آرد را در سه مرحله اضافه کنید.

۴-  آرد را داخل ظرف الک کنید و با لیسک کاملا مخلوط کنید.

۵- فقط یکی دو قاشق از آرد را نگه دارید؛ بعد کشمش‌ها را با آن دو قاشق آرد مخلوط کنید.

۶- کشمش و آرد مخلوط شده را به مواد اضافه کنید و کاملا با لیسک مخلوط کنید تا کشمش‌ها به صورت یکنواخت داخل مواد پخش شود.

۷- داخل سینی فر، کاغذ روغنی بگذارید و مواد را داخل قیف بدون سر ماسوره بریزید و به اندازه گردو و با فاصله روی سینی بزنید. چون حین پخت پهن و باز می‌شوند و ممکن است بهم بچسبند.

۸- روی شیرینی‌ها خیلی کم پودر قند الک کنید و دمای فر را از بالاترین حد به ۱۷۰ درجه کاهش دهید.

۹- سینی را داخل فر بگذارید و اجازه دهید بپزد. زمان پخت حدود ۲۰ دقیقه است اما در فرهای مختلف متفاوت است. هر وقت زیر شیرینی کمی طلابی شد، آن را از فر خارج کنید.

۱۰- اجازه دهید داخل سینی خنک شود و بعد شیرینی‌های کشمشی را از کاغذ روغنی جدا کنید و در ظرف در دار نگهداری کنید.

۱۷ نکته مهم برای پختن شیرینی کشمشی

۱- اگر بار اولی است که شیرینی درست می‌کنید و با دمای فر و میزان پخت شیرینی آشنایی ندارید، بهتر است روی یک تکه کاغذ روغنی کوچک دو عدد شیرینی بزنید و داخل فر قرار دهید تا زمان پخت و میزان تردی و پخت شیرینی دستتان بیاید و بقیه شیرینی‌ها را با خیال راحت داخل فر بگذارید.

۲- دلیل الک کردن پودر قند روی شیرینی این است که باعث ترک خوردن روی شیرینی می‌شود. البته اگر دمای فر استاندارد باشد نیازی به الک کردن پودر قند هم نیست و خودش ترک می‌خورد؛ اما چون فرهای خانگی اکثرا استاندارد نیستند، بهتر است قبل از گذاشتن داخل فر، روی شیرینی کمی پودر قند الک کنیم.

۳- بالا بردن دمای فر قبل از شروع کار و پایین آوردن آن بعد از گذاشتن شیرینی داخل فر هم باعث ترک خوردن روی شیرینی می‌شود و ترجیحا سینی فر را هم طبقه بالا قرار دهید؛ چون قسمت بالایی فر گرم‌تر است و حرارت باعث می‌شود شیرینی‌ها از قسمت رویی پخته شوند و ترک بخورند.

۴- در این شیرینی همه مواد باید به دمای محیط رسیده باشند و اگر از کره استفاده می‌کنید، حتما نرم شده و به دمای محیط رسیده باشد. به جای کره و روغن جامد از روغن صاف قنادی هم می‌توانید استفاده کنید اما از روغن مایع نمی‌شود داخل این شیرینی استفاده کرد.

۵- اگر دوست دارید شیرینی شما بافت ترد تری داشته باشد، تخم مرغ را با مواد بیشتر از یک دقیقه و زیاد هم نزنید ولی اگر بافت کیکی دوست دارید می‌توانید بیشتر هم بزنید.

۶- اگر کشمش دوست ندارید می‌توانید داخل این شیرینی به جای کشمش از شکلات چیپسی نسوز و ضد حرارت استفاده کنید.

۷- دمای فر در پخت شیرینی کشمشی خیلی مهم است؛ اگر دما پایین باشد باید شیرینی مدت بیشتری داخل فر بماند و این امر باعث خشک شدن بافت شیرینی می‌شود.

۸- کشمش‌ها را حتما خوب پاک کنید، با آب بشویید و اجازه دهید کاملا خشک شود تا تمیز باشد. دلیل مخلوط کردن کشمش‌ها با کمی آرد این است که همه کشمش‌ها داخل شیرینی ته‌نشین نشود و به کف شیرینی نچسبد و قسمت‌های رویی و وسطی شیرینی هم کشمش داشته باشد و باعث زیباتر شدن شیرینی شود. همچنین اگر کشمش‌ها ته‌نشین شود و ممکن است موقع پخت بسوزد.

۹- در صورت دلخواه داخل شیرینی کشمشی از مقدار کمی محلول غلیظ زعفران هم می‌توانید استفاده کنید ولی نوع سنتی این شیرینی زعفران ندارد.

۱۰- اصولا شیرینی کشمشی بازاری ترد است؛ اما وسط شیرینی نرم و لطیفه هرچه شیرینی بیشتر در فر بماند تردتر می‌شود؛ اما اگر زیاد داخل فر بماند مغز نرم شیرینی از بین می‌رود و کاملا ترد می‌شود، بنابراین مراقب باشید و به‌موقع شیرینی را از فر خارج کنید.

۱۱- موقع درآوردن شیرینی از فر اگر به وسط شیرینی دست بزنید، کاملا نرم است و ممکن است فکر کنید شیرینی شما نپخته؛ در صورتی که بعد از خنک شدن وسط شیرینی شما لطیف و کناره‌ها کمی ترد خواهد بود. اما اگر بیشتر داخل فر بگذارید کنارها خشک و وسط شیرینی ترد می‌شود و بافت جالبی ندارد.

۱۲- برای این شیرینی حتما باید از کاغذ روغنی استفاده کنید اما نیازی به چرب کردن کاغذ روغنی نیست. اگر اجازه دهید شیرینی خنک شود و بعد از کاغذ روغنی جدا کنید خیلی راحت جدا می‌شود.

۱۳- برای زدن شیرینی کشمشی روی کاغذ روغنی می‌توانید از قیف پارچه‌ای یا یکبار مصرف استفاده کنید استفاده از قیف‌های یکبار مصرف ساده‌تر است. می‌توانید دهانه قیف را به اندازه دلخواهتان ببرید و بعد از استفاده دور بیندازید و زحمت تمیز کردن ندارد. اگر به هیچ کدام از این نوع قیف‌ها دسترسی نداشتید می‌توانید به کمک دو تا قاشق از مواد روی سینی قرار دهید. مثل شیرینی پیچ انگشتی یا برای اینکه همه شیرینی‌ها یک اندازه باشند از اسکوپ استفاده کنید.

۱۴- در صورت نداشتن پودر قند شکر را آسیاب و الک کنید و بعد داخل شیرینی استفاده کنید.

۱۵- برای اینکه شیرینی کشمشی عالی و بازاری داشته باشید مواد اولیه را حتما به گرم رعایت کنید تا اندازه‌گیری شما دقیق باشد اما در صورت نداشتن ترازو اندازه مواد را می‌توانید به پیمانه تبدیل و استفاده کنید.

۱۶- اگر همه مواد در یک سینی جا نشد؛ می‌توانید روی باقیمانده مواد شیرینی سلفون بکشید و در جای خنک به غیر از یخچال بگذارید و بعد از پخت سینی اول آن‌ها را هم بپزید.

۱۷- شیرینی کشمشی را بعد پخت و خنک شدن باید داخل ظرف در بسته در جای خنک نگهداری کنید. در صورتی که می‌خواهید شیرینی شما ماندگاری بالایی داشته باشه از کره داخل مواد استفاده نکنید، چون کره ماندگاری شیرینی را کم می‌کند.

کد خبر 613931 برچسب‌ها آشپزی - دستور پخت شیرینی‌جات

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: آشپزی دستور پخت شیرینی جات استفاده کنید شیرینی کشمشی کاغذ روغنی مخلوط کنید پخت شیرینی اجازه دهید شیرینی شما روی شیرینی وسط شیرینی شیرینی ها پودر قند داخل فر کشمش ها تخم مرغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۰۲۸۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷ اردیبهشت‌ به نام گز اصفهان شیرین و جهانی شد

رییس مجمع گز و شیرینی‌های سنتی اصفهان از ثبت ۷ اردیبهشت ماه به عنوان روز جهانی گز اصفهان خبر داد. - اخبار استانها -

حسین طاهری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان، از ثبت هفتم اردیبهشت‌ به نام روز جهانی گز اصفهان خبر داد و گفت: با پیگیری‌های صورت گرفته به پاس بزرگداشت مالکیت فکری مردم اصفهان بر تولید گز و چند قرن تلاش مردم این دیار برای حفظ این محصول سنتی، روز هفتم اردیبهشت ماه به نام روز جهانی گز اصفهان نام‌گذاری شد.

وی افزود: همچنین در دو سال گذشته با تلاش پیشکسوتان صنعت گز و همراهی دکتر طغیانی موفق شدیم که گز، سوهان عسلی، لوز و شیرینی کرکی را در فهرست عناصر ناملموس ملی به نام اصفهان ثبت کنیم.

رئیس جمع گز و شیرینی‌های سنتی اصفهان تصریح کرد: پیش از این پولک و نبات هم به نام اصفهان ثبت شده بود و می‌توان گفت که اصفهان تنوع بی‌نظیری از انواع شیرینی‌های سنتی دارد و در این راستا تلاش کردیم تا محصولات سنتی را به عنوان عناصر هویتی شهر اصفهان به ثبت برسانیم و در قدم بعدی به دنبال توسعه این محصولات هویتی هستیم.

وی در بخش دیگری از سخنانش به معرفی قدمت گز پرداخته و گفت: گز مهم‌ترین شیرینی سنتی اصفهان است که قدمت آن به دوران صفویه بر می‌گردد و در طول 500 سال گذشته توسط مردم اصفهان حفظ و توسعه پیدا کرده است. همچنین مدارک و مستندات  بسیاری از جمله سفرنامه پولاک اتریشی و مورخان ایرانی دال بر مالکیت فکری و معنوی مردم اصفهان بر این محصول است.

طاهری اصفهان را بزرگترین تولید کننده گز در جهان دانست و گفت: در بسیاری از کشورهای جهان نام گز با اصفهان عجین شده و گز اصفهان شهرت جهانی دارد.

«شیرینی سنتی لوز » به لیست عناصر ناملموس ملی پیوست

وی در پاسخ به این پرسش که گز ابتدا چگونه تولید می‌شد، گفت: گز ابتدا به شیوه سنتی توسط قنادان اصفهانی تولید می‌شد و در آن زمان برند گز معنای خاصی نداشت. در ادامه تولید گز در شش دری‌های قدیمی اصفهان ادامه یافت و در گذر زمان برندهای گز برای صادرات این محصول شکل گرفت که ظاهرا گز شکرشکن اصفهان، قدیمی‌ترین برند گز است که به هندوستان نیز صادر می‌شد.طاهری افزود: در سالیان اخیر شاهد رشد چشم‌گیری در شکل‌گیری واحدهای تولید گز در اصفهان بوده‌ایم و امیدواریم‌ که این هنر- صنعت به رشد و پویایی خود ادامه دهد.

انتهای پیام/170

دیگر خبرها

  • افتتاح تصفیه‌خانه فاضلاب کارخانه فرآوری کشمش در ملایر
  • گیاهی که برای جلوگیری از ریزش مو معجزه می‌کند
  • اصفهانی‌ها یک روز جهانی را به نام خود ثبت کردند؛ روز جهانی گز
  • وقتی می گوئیم چیدمان هوشمندانه داخل خانه دقیقا منظورمان این است!(+تصاویر)
  • ۷ اردیبهشت به نام روز جهانی گز اصفهان ثبت شد
  • ۱۱ آلاینده بیماری زای مخفی در خانه
  • ۷ اردیبهشت‌ به نام روز جهانی گز اصفهان ثبت شد
  • ۷ اردیبهشت‌ به نام گز اصفهان شیرین و جهانی شد
  • ماکودا ؛ پیشنهادی جذاب، لذیذ و خوشمزه
  • طرز تهیه کباب ترش تابه‌ای، یک غذای فوق‌العاده خوشمزه