Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی، محمد میری اظهار کرد: رویکرد مهم سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی توسعه کشت گیاهان کم‌آب‌ طلب  بویژه گیاهان دارویی با هدف افزایش بهره وری و درآمد کشاورز است که به عنوان یک طرح ملی نیز مورد توجه قرار گرفته است .

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی افزود: سال گذشته سطح زیر کشت گیاهان دارویی در استان ۳۳ هزارو ۷۸۳ هکتار با میزان تولید ۲۹ هزارو ۵۴۸ تن محصول خشک بود، که با ۴ هزار و ۹۰۰ هکتار افزایش نسبت به سال پیش از آن، حدود ۱۴.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵ درصد افزایش داشته است.

وی حمایت از تولیدکنندگان گیاهان دارویی را شامل پرداخت یارانه به تولیدکنندگان، تامین بذر و نشای مورد نیاز، تسهیلات و کشت‌های قراردادی عنوان کرد و خاطر نشان کرد:  طبق برنامه عملیاتی که برای توسعه گیاهان دارویی برنامه ریزی شده، توسعه گیاهان دارویی یک ساله ، گیاهان دارویی چندساله توسعه یافته ، گیاهان دارویی چندساله در حال توسعه و گیاهان دارویی مورد هدف در زمین‌های شیب دار و منابع طبیعی ،  پیش بینی شده که با توجه به تنوع آب و هوایی و تنوع گیاهان دارویی موجود و نیاز بازار، الگوی کاشت هر منطقه مشخص و اعتبار مورد نیاز طرحها بر مبنای سطح کشت سالانه  و هزینه اجرای کاشت گیاهان دارویی هر پروژه برآورد شده است.

میری یادآور شد: شرکت‌های دانش بنیان و نوآورانه می‌توانند برای کشت و توسعه گیاهان دارویی در استان ورود کنند.

وی ادامه داد: در زنجیره گیاهان دارویی این استان بر خلاف رشته های دیگر کشاورزی و صنعت، افرادی اکثرا دارای تحصیلات عالی فعالیت کرده و اقتصادی  کار می کنند و این از رموز موفقیت این حوزه است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی تأکید کرد: نکته حائز اهمیت نقش صنایع تبدیلی در این یخش است، گیاهان دارویی گاهی به وفور کشت می شوند و به صورت خام بدون هیچگونه فرآوری عرضه می شوند در حالی که همین گیاهان دارویی با اندکی فرآوری به قیمتی چند برابر به دست مصرف کننده می رسد بنابراین در حوزه های مرتبط با صنایع تبدیلی و فراوری و صادرات این محصولات نیاز است تا اقدامات بیشتری صورت گیرد.

وی گفت: یکی از مهمترین مشکلات در این حوزه مشکل فروش گیاهان دارویی است که با قیمتی اندک باید عرضه شوند در حالی که اگر صنایع تبدیلی در این بخش وجود داشته باشد این گیاهان دارویی با قیمیت بیشتر فروخته شده و درآمدزایی خوبی به همراه دارند.

میری با اشاره به اینکه سال قبل بالغ بر ۲۹ هزار تن گیاه دارویی از این سطح زیرکشت برداشت شد، تصریح کرد: با توجه به اهمیت گیاهان دارویی، جهاد کشاورزی استان در زمینه (تولید نشا، خرید و توزیع بذر گیاه ، پرداخت تسهیلات مورد نیاز و پرداخت یارانه برای توسعه و کشت گیاهان دارویی در اراضی شیبدار و مستعد ، مکانیزه کردن کشت برخی گیاهان دارویی مثل زیره سبز، ایجاد بازارچه گیاهان دارویی شرق کشور ،راه اندازی بورس زیره برای اولین بار در کشور، هماهنگی انعقاد قرارداد خرید توافقی محصول در برخی شهرستانها توسط تشکلهای فعال در این حوزه و همچنین برگزاری بیش از ۶۰ کارگاه آموزشی ترویجی و ارایه مشاوره کارشناسی و فنی )بهره‌برداران را مورد حمایت قرار داده است.

وی  با بیان اینکه  طی سالهای اخیر حمایتهای خوبی  و توجه ویژه ای به گیاهان دارویی شده است، ابراز کرد: تولید، بازاریابی، فراوری و بسته‌بندی مناسب و صحیح در زمینه توسعه گیاهان دارویی تاثیرگذار است.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: امسال تمرکز ما بیشتر بر محصولات مزیت‌دار به ویژه گیاهان دارویی، آموزش و ترویجی، توسعه صنایع فراوری و تبدیلی مرتبط است که با توجه به توسعه این نوع محصولات ، تکمیل زنجیره تولید بایستی بیش از پیش مورد توجه قرا گیرد.

انتهای پیام/ ۷۰۰۴۲

منبع: فارس

کلیدواژه: محمد میری گیاهان دارویی الگوی کاشت صنایع تبدیلی توزیع بذر گیاه تکمیل زنجیره تولید سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی توسعه گیاهان دارویی کشت گیاهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۰۳۱۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پلمب ۱۰ داروخانه گیاه پزشکی متخلف در داراب

جاوید عباسی مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی فارس با اشاره به پلمب ۱۰ واحد داروخانه گیاه پزشکی بدون مجوز در شهرستان داراب، اظهار کرد: ۲۰ واحد متخلف در این شهرستان نیز به مراجع قانونی معرفی شدند. 

او با بیان اینکه شناسایی این واحد‌ها توسط گروه بازرسی و ساماندهی نهاده‌های کشاورزی انجام شده است، افزود: میزان ۲۰۰ لیتر سم و ۸۰۰ کیلوگرم کود غیرمجاز از این داروخانه‌ها کشف و ضبط شده است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه داروخانه‌های گیاه پزشکی استان فارس به صورت مستمر و با همکاری ادارات مربوطه مورد پایش و بازرسی قرار می‌گیرند، به بهره برداران توصیه کرد: سموم مورد نیاز خود را با نسخه گیاه پزشکی از داروخانه‌های مجاز خریداری کنند.

عباسی اظهار کرد: گروه بازرسی و ساماندهی نهاده‌های کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس متشکل از نمایندگان مدیریت حفظ نباتات، سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی، مدیریت بازرسی اتاق اصناف، حراست شرکت خدمات حمایتی، موسسه آب و خاک استان فارس، مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان و نیروی انتظامی شهرستان هستند که به صورت مستمر نسبت به پایش داروخانه‌های گیاه پزشکی اقدام می‌کنند.

داراب در جنوب شرقی فارس و در فاصله ۲۴۵ کیلومتری شیراز قرار دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • کرفس کوهی، دارویی نهفته در دل طبیعت؛ گنجی که به تاراج می‌رود
  • کهگیلویه و بویراحمد بهشت سرمایه‌گذاری در عرصه گیاهان دارویی؛ فرصتی که از دست می‌رود
  • کهگیلویه و بویراحمد، بهشت گیاهان داروئی؛ فرصتی که از دست می‌رود
  • کشت ۳۵۰ هکتار گیاه دارویی در شهرستان نهاوند
  • حمیدیه رتبه برتر تولید نعنای دارویی در استان خوزستان+فیلم
  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی
  • پلمب ۱۰ داروخانه گیاه پزشکی متخلف در داراب
  • افزایش ۵۰ درصدی ساخت کلاس در خراسان رضوی نسبت به سال قبل
  • تک‌کشتی پسته، کشاورزی خوشاب خراسان رضوی را تهدید می‌کند
  • افزایش ۲۰ درصدی صادرات غیر نفتی خراسان رضوی