Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-01@09:41:40 GMT

کاخ سفید به هائیتی لشکرکشی می‌کند؟

تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۰۸۳۶۰

کاخ سفید به هائیتی لشکرکشی می‌کند؟

کاخ سفید روز دوشنبه اعلام کرد، ایالات متحده هنوز در حال بررسی درخواست نخست وزیر موقت هائیتی برای اعزام نظامیان به این کشور است.

به گزارش مشرق به نقل از رویترز، جن ساکی سخنگوی کاخ سفید روز دوشنبه گفت: کاخ سفید هنوز در حال بررسی و ارزیابی درخواست کلود ژوزف نخست وزیر موقت هائیتی برای اعزام نظامیان آمریکایی با هدف محافظت از فرودگاه ها و سایر زیرساخت های هائیتی پس از ترور جوونیل مویس رئیس جمهور این کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه افزود: وضعیت رهبری سیاسی هائیتی هنوز نامشخص است و این مساله در شرایط کنونی برای هائیتی بسیار مهم و ضروری است که رهبران آن متحد شده و یک مسیر متحد را برای آینده کشور ترسیم کنند.

وی در پاسخ به سئوالی درباره درخواست هائیتی برای اعزام نظامیان آمریکایی گفت: هنوز در حال بررسی این درخواست هستیم.

جو بایدن رئیس جمهور آمریکا نیز روز دوشنبه در جمع خبرنگاران گفت: دولت آمریکا از نزدیک تحولات هائیتی را زیر نظر دارد. مردم هائیتی شایسته صلح و امنیت هستند و رهبران سیاسی باید برای بهبود اوضاع کشور، متحد شوند.

پس از ترور هفته گذشته رئیس جمهور هائیتی، وزارت دفاع آمریکا روز یکشنبه اعلام کرد یک تیم متشکل از کارشناسان امنیتی قرار است به هائیتی اعزام شوند تا درباره کمک های احتمالی واشنگتن به این کشور تصمیم گیری کنند.

بیشتر بخوانید: در هائیتی هم پای آمریکا در میان است!+ فیلم

یک مقام ارشد دولت آمریکا نیز گفت: جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده نیز پس از بازگشت این تیم از هائیتی در جریان امور قرار خواهد گرفت و درباره مسیر پیش رو تصمیم گیری خواهد کرد.

هائیتی خواستار کمک آمریکا برای تحقیق درباره حادثه ترور رئیس جمهور این کشور شده است.

هنوز مشخص نیست این تیم آمریکایی تا چه زمانی در هائیتی خواهد ماند.

این مقام دولت بایدن افزود: واشنگتن با شرکای منطقه‌ای و سازمان ملل درباره تحولات هائیتی مشورت خواهد کرد.

پس از ترور جوونیل مویس رئیس جمهور هائیتی توسط مزدوران خارجی، ایالات متحده با درخواست این کشور برای اعزام نیروهای نظامی با هدف برقراری امنیت زیرساخت های حیاتی و مهم مخالفت کرده است، هرچند واشنگتن آمادگی خود را برای کمک به تحقیقات درباره این حادثه اعلام نموده است.

در نامه دفتر ژوزف برای سفارت آمریکا در هائیتی درخواست اعزام نیروی نظامی برای حمایت از پلیس ملی با هدف برقراری امنیت و حفاظت از زیرساخت های مهم و حیاتی در سراسر این کشور مطرح شده است.

نامه مشابه دیگری نیز برای دفتر سازمان ملل در هائیتی ارسال شده است. در این نامه آمده است: ما در شرایطی قرار داریم که احساس می کنیم زیر ساخت های مهم کشور از جمله بنادر، فرودگاه ها و زیرساخت های انرژی می تواند در معرض خطر و تهدید باشد.

هدف دیگر نخست وزیر موقت هائیتی از ارسال این نامه، تامین امنیت انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی این کشور بوده که قرار است ۲۶ سپتامبر برگزار شود.

مقام های امنیتی هائیتی گفتند: یک واحد کماندویی کاملا مسلح که جوونیل مویس رئیس جمهور این کشور را ترور کردند، شامل ۲۶ تبعه کلمبیایی و ۲ تبعه آمریکایی-هائیتی تبار بوده‌اند.

پلیس هائیتی اعلام کرده است که یکی از مظنونانی را که در این ترور دست داشته، بازداشت کرده است. این مرد هائیتی تبار از سوی مقام های پلیس به اجیر کردن مزدوران برای برکناری و سرنگونی رئیس جمهور این کشور متهم شده است.

مخبر اداره مبارزه با مواد مخدر آمریکا در میان مظنونین به دست داشتن در ترور رئیس جمهور هائیتی

این در حالی است که یک مقام اداره مبارزه با مواد مخدر آمریکا گفته است که یکی از مردان آمریکایی-هائیتی تبار که به اتهام دست داشتن در ترور رئیس جمهور هائیتی بازداشت شده، مخبر اداره مبارزه با مواد مخدر آمریکا بوده است.

این مقام آمریکایی که خواست نامش فاش نشود، افزود: یکی از افراد مظنون به مشارکت در ترور رئیس جمهور هائیتی، زمانی از منابع خبری و اطلاعاتی مورد اعتماد اداره مبارزه با مواد مخدر آمریکا بوده است.

مویس ۵۳ ساله روز چهارشنبه گذشته در خانه‌اش هدف تیراندازی قرار گرفت و کشته شد. مقام های رسمی اعلام کرده‌اند که گروهی از قاتلان خارجی و آموزش دیده در این ترور نقش داشته‌اند.

ترور رئیس جمهور هائیتی می تواند این کشور فقیر آمریکایی را با هرج و مرج و اختلافات عمیق تر سیاسی روبرو کند. این کشور فقیر آمریکایی پیش از این نیز با قحطی و گرسنگی و خشونت گسترده گروه های تبهکار مواجه بوده است.

رئیس پلیس هائیتی در این باره در یک کنفرانس خبری گفت: اتباع خارجی برای کشتن رئیس جمهور وارد کشور ما شده بودند. ۲۶ تبعه کلمبیایی که هویت آنها از روی پاسپورت های شان شناسایی شده است و ۲ تبعه آمریکایی-هائیتی تبار در این ترور دست داشته‌اند.

وی افزود: ۱۵ کلمبیایی و ۲ تبعه آمریکایی-هائیتی تبار بازداشت شده‌اند. ۳ نفر از مهاجمان نیز کشته شده و ۸ نفر دیگر فراری هستند.

منابع آگاه در ارتش و پلیس ملی هائیتی نیز اعلام کردند، چندین تبعه کلمبیایی که در ترور رئیس جمهور این شرکت نقش داشتند، از طریق جمهوری دومینیکن وارد خاک هائیتی شده‌اند و بیش از یک ماه را قبل از اجرای ترور در این کشور گذرانده بودند.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا تحولات افغانستان هائیتی واشنگتن جن ساکی کاخ سفید دولت آمریکا آمریکا ایالات متحده سفارت آمریکا اداره مبارزه با مواد مخدر آمریکا ترور رئیس جمهور هائیتی رئیس جمهور این کشور ترور رئیس جمهور برای اعزام کاخ سفید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۰۸۳۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بایدن: آمریکا، مصر و قطر درباره توافق آزادی گروگان‌ها و آتش‌بس غزه همکاری خواهند کرد

همزمان با سفر آنتونی بلینکن وزیرخارجه ایالات متحده به عربستان سعودی و مطرح شدن طرح تازه برای آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها، کاخ سفید روز دوشنبه دهم اردیبهشت در بیانیه‌ای از تماس تلفنی رئیس جمهور آمریکا با رئیس جمهور مصر و امیر قطر خبر داد.

به گزارش انتخاب، بیانیه کاخ سفید تاکید می‌کند رهبران آمریکا، مصر و قطر درباره پیشنهاد تازه‌ای که اکنون برای تضمین آزادی گروگان‌ها و آتش‌بس فوری در غزه روی میز است، گفتگو کردند.

رئیس جمهور آمریکا تأکید کرد که کشورش به همراه مصر و قطر برای تضمین اجرای کامل مفاد این توافق پیشنهاد تلاش خواهد کرد.

بایدن از عبدالفتاح السیسی رئیس‌جمهورمصر خواسته‌است تا تمام تلاش خود را برای آزادی گروگان‌های حماس به کار گیرد، زیرا این تنها مانع برای آتش‌بس فوری و امدادرسانی به غیرنظامیان در غزه است.

رئیس جمهور آمریکا همچنین بر اهمیت حفاظت از جان غیرنظامیان و اطمینان از اینکه فلسطینی‌ها به مصر یا هر مکان دیگری خارج از غزه آواره نمی‌شوند، تاکید کرده‌است.

رهبران این سه کشور همچنین «ابتکارات جاری» برای افزایش جریان کمک‌ها برای نجات جان مردم غزه را بررسی کردند. آن‌ها موافقت کردند که به طور مستقیم و از طریق تیم‌های خود در روز‌های آینده از نزدیک هماهنگ باشند.

دفتر ریاست جمهوری مصر نیز روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه در بیانیه‌ای اعلام کرد که عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور این کشور در تماسی تلفنی با جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، درباره آخرین تحولات در مذاکرات بر سر آتش بس در غزه و خطرات تشدید تنش نظامی در رفح گفتگو کردند.

در این بیانیه با اشاره به خطر تشدید تنش نظامی در رفح تاکید شده‌است که حمله به رفح می‌تواند فاجعه کنونی را به یک بحران انسانی بدتر تبدیل کند که بر ثبات و امنیت در منطقه تاثیر می‌گذارد.

در این گفت‌وگوی تلفنی السیسی، با بررسی تلاش‌های فشرده مصر در این زمینه، بر ضرورت دسترسی کامل و کافی به کمک‌های بشردوستانه در غزه تاکید کرد.

آنتونی بلینکن وزیرخارجه آمریکا که در حال حاضر در عربستان سعودی بسر می‌برد در توییتی از دیدار خود با نمایندگان امارات متحده عربی، قطر، مصر، اردان و سازمان آزادی‌بخش فلسطین خبر داد.

بلینکن تاکید کرده‌است که در این دیدار درباره نقش آمریکا دربرقراری صلح و امنیت پایدار در منطقه و تلاش‌هایی که درباره آزادی گروگان‌ها و دستیابی به آتش بس صورت می‌گیرد، سخن گفته‌است.

بلینکن روز دوشنبه همچنین گفت که امیدوار است حماس پیشنهاد «فوق‌العاده سخاوتمندانه» برای توقف حمله اسرائیل به غزه در ازای آزادی گروگان‌ها را بپذیرد.

به گفته او، «حماس پیشنهادی از سوی اسرائیل دریافت کرده که فوق‌العاده سخاوتمندانه است. در این لحظه تنها چیزی که بین مردم غزه و آتش‌بس ایستاده است حماس است».

وزیر خارجه آمریکا افزود: «آن‌ها باید تصمیم بگیرند و باید سریع تصمیم بگیرند. امیدوارم که تصمیم درستی بگیرند.»

گزارش‌ها حاکی است که قرار بود هیئتی از حماس روز دوشنبه به مصر برود که همراه با قطر در حال میانجیگری برای دستیابی به توافقی است که باعث توقف حملات اسرائیل و آزادی گروگان‌ها شود.

دیگر خبرها

  • نخست‌وزیر جدید هائیتی منصوب شد
  • عکس/ لشکرکشی پلیس آمریکا به داخل دانشگاه کلمبیا
  • لشکرکشی پلیس آمریکا به دانشگاه کلمبیا
  • لشکرکشی پلیس آمریکا به دانشگاه کلمبیا/ دانشجویان بازداشت شدند
  • ادعای بایدن: حماس تنها مانع آتش بس فوری در غزه است
  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت
  • بایدن: آمریکا، مصر و قطر درباره توافق آزادی گروگان‌ها و آتش‌بس غزه همکاری خواهند کرد
  • ریشه‌های تروریست‌پروری در سیاست‌های غرب؛ ترور برای بقا!
  • تعهد دوباره بایدن به امنیت رژیم اسرائیل
  • ادعای کاخ سفید؛ اسرائیل پذیرفته که قبل از حمله به رفح، نگرانی‌های آمریکا را در نظر بگیرد