Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی با اشاره به شرایط همه‌گیری کرونا گفت: اطلاع رسانی شفاف و آماده سازی افکار عمومی در این شرایط یکی از کلیدی‌ترین فعالیت‌هاست. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  بیرجند ، نگاهی گذرا به آمارهای منتشر شده از تعداد موارد فوتی ناشی از همه‌گیری کرونا و آغاز پیک پنجم نشان می‌دهد در اولین ماه تابستان 1400 تعداد موارد فوتی ناشی از کووید 19 از مرز 86000 نفر گذشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این درحالی است که کارشناسان بهداشت و درمان با اشاره به نفوذ ویروس دلتا به قلب کشور و فعالیت قابل توجه این نوع از ویروس کرونا که نه تنها قدرت سرایتی بسیار بالاتر نسبت به گذشته دارد بلکه شدت بیماری آن نیز بالاتر رفته می‌گویند: ثبت رکوردهای تازه از همه‌گیری کرونا در تابستان 1400 دور از انتظار نیست، چون نه تنها ایمن سازی جامعه متناسب با شرایط موجود شکل نگرفته بلکه هموطنان نیز با توجه به طولانی شدن دوره پاندمی توجه کمتری نسبت به پروتکل‌های بهداشتی نشان می‌دهند.

بهترین راهکار در پیک پنجم و فعالیت گسترده ویروس دلتا در اغلب نقاط کشور به خصوص کلانشهرها سرعت بخشیدن به روند فعلی واکسیناسیون و البته غربالگری هوشمند است تا بتوانیم براساس آن ویروس دلتا را در کلونی‌های شکل‌گرفته مبحوس کرده و اجازه گسترش چرخه فعالیتش‌را ندهیم اما  در حال حاضر هنوز خبری از چنین سیاست‌هایی نیست.

 تعداد بستری‌ها و بیماران تنفسی افزایش داشته است 

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی صبح امروز در جمع مسئولان استان با اشاره به روند افزایشی بیماری کرونا دراستان اظهار کرد: بهره گیری از تمامی ظرفیت‌ها و شیوه‌های موجود در جهت اطلاع رسانی و اقناع سازی عمومی برای رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در مواجهه با موج جدید بیماری کرونا ضرورت دارد.

ناصر نبی زاده با بیان اینکه با گسترش ویروس دلتا، شاهد روند افزایشی بیماری در 25 استان کشور از جمله خراسان جنوبی هستیم، گفت: در استان طی هفته گذشته نسبت به دو هفته قبل تعداد بستری‌ها و بیماران تنفسی افزایش داشته است.

وی به گسترش بیماری کرونا در استان‌های همجوار خصوصا سیستان و بلوچستان، کرمان و یزد اشاره کرد و افزود: نگرانی‌هایی در این بستر به دلیل رفت و آمدها و ارتباطات بین استان ما با این استان‌ها وجود دارد و افزایش تعداد شهرها با وضعیت نارنجی در استان نشان دهنده اهمیت و ضرورت اطلاع رسانی بیشتر در این بستر است.

کرونا در جهان/ عبور شمار مبتلایان از 188 میلیون نفر + جدول تغییراتوضعیت بحرانی کرونا در استان هرمزگان / بیمارستان‌ها دیگر ظرفیت پذیرش بیمار جدید ندارندوضعیت حاد کرونایی هرمزگان، وزیر بهداشت را به استان کشاند

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه حتی طرح شهید سلیمانی نیز باید با قوت و قدرت بیشتری فعالیت داشته باشد، خاطرنشان کرد: طبق مصوبه ستاد استانی، مقرر شد تعطیلی بوستان‌ها از ساعت 9:30 شب با هدف کاهش مصرف انرژی و جلوگیری از تجمع افراد و شیوع بیماری کرونا اجرا شود.

خوش خبر، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی نیز اظهار کرد: آنچه امروز شرایط استان ما را متفاوت تر کرده، پای‌بندی و همراهی مردم با دستورالعمل‌ها و سیاست‌های ستاد ملی و استانی کروناست.

وی ادامه داد: تصمیمات و سیاست گذاری‌هایی در ستاد استانی و کمیته امنیتی و انتظامی انجام گرفت و مکاتباتی نیز در راستای طرح مدیریت جامع هوشمند با کشور صورت گرفت و تردد از مبدأ استان‌های پرخطر ممنوع شد.

 نگرانی‌های موجود درخصوص مرز و ورود و خروج اتباع افغانستانی  

وی از نگرانی‌های موجود درخصوص مرز و ورود و خروج اتباع افغانستانی نیز گفت و خاطرنشان کرد: طبق تصمیم گیری‌های انجام شده ، تمامی تجار و کارکنان پس از طی فرآیند و انجام تست آزمایش کرونا و احراز سلامت، در سطح محدود مجوز ورود دریافت می کنند.

خوش خبر خواستار همکاری سایر دستگاه‌ها با کمیته اطلاع رسانی شد و ادامه داد: امروز عادی انگاری در اوج خودش قرار گرفته و آستانه تحمل مردم نیز کم شده است، لذا باید روش‌های مناسبی برای حفظ حساسیت عمومی پیدا کنیم.

وی با تأکید بر این که در مسیر آگاهی رسانی هیچ ظرفیتی را نباید کوچک شمرد، افزود: کارهای تبلیغاتی، بیشترین اثر را در مقابله با کرونا دارند.

مدیرکل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) استان خراسان جنوبی نیز با اشاره به اینکه تاکنون هزار دوز واکسن ایرانی کوو برکت از طرف ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) به دانشگاه‌های علوم پزشکی بیرجند تحویل داده شده است، گفت: 700 دوز دیگر نیز تا پایان تیرماه به این دانشگاه تحویل داده خواهد شد.

موسوی افزود: این واکسن‌های ایرانی با همکاری و تعامل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و وزرات بهداشت بزودی در سطح استان با رعایت دستورالعمل‌های وزارت بهداشت به گروه‌های سنی هدف تزریق خواهد شد.

مدیرکل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) استان افزود: باتوجه به راه اندازی خط دوم تولید واکسن کوو برکت، امیدواریم در روز‌های آینده شاهد افزایش میزان دوز تحویلی توسط ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) به دانشگاه‌های علوم پزشکی سطح کشور و استان باشیم.

انتهای پیام/253/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ستاد اجرایی فرمان حضرت امام بیماری کرونا خراسان جنوبی اطلاع رسانی ویروس دلتا گیری کرونا استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۰۹۷۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گمرک به جای بانک مرکزی، شفاف سازی کرد/ ۲۴ میلیارد دلار برای ۱۰۰ واردکننده/ لیست دقیق دریافت کنندگان دلار ۲۸۵۰۰ تومانی را منتشر کنید

به گزارش تابناک اقتصادی؛ سیاست ارزی بانک مرکزی از شروع ریاست فرزین در این بانک، با نام تثبیت ارزی عجین شده است تا بتواند از رشد تورم و گرانی‌ها جلوگیری کند؛ رویکردی که از همان ابتدا با تخصیص ارز ترجیحی به نرخ ۲۸۵۰۰ تومان برای واردات کالا‌های ضروری، اساسی و دارویی و همچنین تخصیص ارز نیمایی برای واردات سایر نیاز‌های کشور همراه شد. اما منتقدان نیز ساکت نبودند و از تجربه تلخ و فساد دلار ۴۲۰۰ تومانی زمان دولت روحانی سخن گفتند و از ادامه این مسیر ابزار نگرانی کردند و توصیه و پیشنهادشان به بانک مرکزی، اجرایی کردن سیاست ارز تک نرخی در اقتصاد ایران بود؛ اتفاقی که نه تنها اتفاق نفتاد، بلکه نرخ‌های جدیدی که به دادوستد‌های ارزی کشور اضافه شد؛ همچون نرخ مرکز مبادله!

اما در هر صورت سال گذشته، به گفته فرزین رئیس کل بانک مرکزی، نزدیک به ۲۰ میلیارد دلار به نرخ ۲۸۵۰۰ تومان برای واردات کالا‌های اساسی، تخصیص و تامین یافت و از طریق مرکز مبادله ارز و طلا نیز نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار ارز با نرخ زیر ۴۰ هزار تومان برای واردات تمامی کالا‌های قانونی تخصیص یافت. فرزین با تاکید بر اینکه بانک مرکزی اصلا کاری به نرخ کانال‌ها و بازار غیررسمی ندارد اظهار داشت: بانک مرکزی در سال گذشته ۶۹ میلیارد دلار ارز تامین کرد.

حال یکی از مهم‌ترین مطالبات مردم و افکار عمومی از بانک مرکزی در مقام تصمیم گیر در حوزه سیاست‌های ارزی کشور، شفاف سازی در خصوص دریافت کنندگان ۶۹ میلیارد دلاری است که شخص رئیس کل به آن اشاره داشته است؛ یعنی دو گروه که یکی به ارز ۲۸۵۰۰ دسترسی داشته و گروه دیگر نیز به دلار نیمایی با نرخ زیر ۴۰ هزار تومان.

با این حال؛ به رغم سکوت بانک مرکزی و عدم پاسخ به این مطالبه مردم و کارشناسان اقتصادی، گمرک کشورمان در اقدامی قابل تقدیر، لیست ۱۰۰ واردکننده نخست در سال گذشته را همراه با میزان ارز دریافتی منتشر کرده است؛ لیستی که در مجموع نشان می‌دهد از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا پایان اسفندماه سال قبل، بیش از ۲۴ میلیارد دلار به صد شرکت واردکننده جهت واردات کالا‌های خود از سوی بانک مرکزی ارز تخصیص یافته و تامین شده است. وارداتی که در لیست دیگری که توسط گمرک در خصوص آمار واردات طی دوازده ماهه سال گذشته منتشر شده، مشخص است که در این مدت، از اسکوتر گرفته تا کنجاله و سویا و قطعات خودرو و ویتامین های دارویی وارد کشور شده است و دامنه گسترده ای را شامل می شود.

لیست کامل ۱۰۰ واردکننده نخست ۱۴۰۲ را «اینجا» ببینید.

اما نکته مهمی که باید به آن توجه داشت این است که به رغم اینکه در فضای مبهم و عدم اطلاع رسانی از سوی سیاست گذار ارزی، انتشار چنین لیستی از سوی گمرک، با اهمیت است؛ اما نکته مهم آنجاست که مشخص نشده است که کدام شرکت در گروه ارز ۲۸۵۰۰ تومانی قرار دارد و کدام در گروه دلار نیمایی و صرفا مجموعه‌ای از هر دوی این‌ها آورده شده است. به عنوان نمونه شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران، مشخصا در امر واردات کالا‌های اساسی فعالیت می‌کند و بر اساس آمار گمرک، در سال گذشته بیش از یک میلیارد و ۸۷۸ میلیون دلار دریافت کرده است که به احتمال بسیار زیاد، همه این میزان ارز به نرخ ۲۸۵۰۰ بوده است؛ اما برای سایر شرکت‌های فعال در حوزه‌های خودرویی، فولادی، غذایی و ...، نمی‌توان به طور مشخص گفت که چه نوع ارزی دریافت کرده اند.

بنابراین ضرورت دارد تا در ادامه شفاف سازی گمرک در خصوص صد واردکننده و میزان دریافت ارز، بانک مرکزی نیز در گزارشی دقیق، آمار و ارقامی از دریافت کنندگان ارز ترجیحی ۲۸۵۰۰ تومانی منتشر کند تا برای مردم مشخص شود که ۲۰ میلیارد دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به چه شرکتی و در چه حوزه‌ای رسیده است تا در نهایت در خصوص تغییرات قیمتی کالا‌های وارد شده توسط شرکت‌ها و عملکرد درست یا نادرست آن در تامین نیاز کالا‌هایی بازار، شفاف سازی شود.

مطالبه بالا از بانک مرکزی در شرایطی اهمیت پیدا کرده است که به تازگی رئیس کل اسبق بانک مرکزی که زمانی در راس مدیریت و سیاست گذاری ارزی کشور قرار داشته است، در یادداشتی خیرخواهانه به مسوولان دولتی گفته است: براساس گزارش مسوولان بانک مرکزی در طول سال گذشته یعنی ۱۴۰۲، مبلغ ۶۹ میلیارد دلار ارز با نرخی بسیار پایین‌تر از نرخ ارز در بازار، برای واردات تامین شده است. از کل مبلغ ارز تامین‌شده ۱۹ میلیارد ارز ۲۸۵۰۰ تومانی به ازای هر دلار برای نهاده‌های کشاورزی و دامی، دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص یافته و ۵۰ میلیارد دلار دیگر نیز با نرخ هردلار حدود ۳۸ هزار تومان از طریق سامانه نیما برای واردات سایر کالا‌های مصرفی، مواد اولیه و کالا‌های واسطه تخصیص و تامین ارز شده است.

همتی تاکید داشته است: "در طول سال ۱۴۰۲، با توجه به میانگین اختلاف ۱۵ هزار تومانی نرخ نیما با نرخ ارز بازار، مبلغ بالقوه رانت توزیع‌شده بابت ۵۰ میلیارد تخصیص و تامین ارز اعلامی، در حد ۷۵۰ هزار میلیارد تومان می‌شود که قطعا بخش عمده آن بالفعل شده است. درخصو‌ص ارز ۲۸۵۰۰ تومانی میانگین اختلاف ۲۵ هزار تومانی آن با نرخ بازار، در سال گذشته رانت بالقوه ۴۷۵ هزار میلیارد تومان می‌شود. باتوجه به قیمت فزاینده محصولات و کالا‌هایی نظیر مرغ و گوشت، اتومبیل، موبایل و عمده کالا‌های مصرفی و قطعات و مواد واسطه‌ای مصرفی مردم و بنگاه‌های تولیدی که مردم به‌عینه در بازار لمس می‌کنند، خوش‌بینانه‌ترین نظر این است که حداقل ۵۰ درصد اختلاف نرخ به‌صورت رانت توزیع شده باشد. این یعنی حداقل ۶۰۰ هزار میلیارد تومان رانت توزیع شده است، بدون تاثیر جدی در کنترل قیمت کالا‌های مرتبط و بدتر از آن موجب تاثیر منفی بر ارزش صادرات و تراز تجارت غیرنفتی و نیز زیان شرکت‌های صادرات‌محور بورسی و نهایتا سهامداران بورس شده است. "

 

 

دیگر خبرها

  • رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: آواربرداری از خرابی 10 ساله زمانبر است/ سیاست های اقتصادی دولت ثمر داده/ کشور به مدت یک دهه دچار عقب‌ماندگی بود
  • اجراشدن 65 طرح در محلات هدف بازآفرینی خراسان جنوبی
  • گمرک به جای بانک مرکزی، شفاف سازی کرد/ ۲۴ میلیارد دلار برای ۱۰۰ واردکننده/ لیست دقیق دریافت کنندگان دلار ۲۸۵۰۰ تومانی را منتشر کنید
  • رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: کشور به مدت یک دهه دچار عقب‌ماندگی شده بود
  • امداد رسانی به افراد گرفتار در سیلاب مناطق عشایری سرایان
  • امداد رسانی به افراد گرفتار در سیلاب سرایان
  • جریان گاز در مناطق سیل‌زده خراسان جنوبی و کرمان پایدار است/ اعزام تیم‌های امداد برای خدمت‌رسانی
  • اجرای بیش از ۲ هزار طرح اشتغالزایی بنیاد برکت در خراسان جنوبی
  • سنگ تمام مردم خراسان جنوبی برای بازسازی عتبات عالیات
  • نحوه مشارکت مردم اسلامشهر در بازسازی عتبات عالیات اطلاع رسانی شود