Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها: استان بوشهر میزبان صنایع عظیم پارس جنوبی است و از شمال تا جنوب این استان را صنایع نفت و گاز و پتروشیمی اشغال کرده‌اند.

این صنایع علاوه بر اشغال بخش مهمی از اراضی ساحلی و جزایر استان بوشهر، خسارت‌های زیان‌بار بسیار زیادی را به استان بوشهر تحمیل کرده‌اند.

آلودگی‌های شدید زیست محیطی تأثیر زیادی بر روی اکوسیستم استان بوشهر گذاشته است و زمین، هوا، آب، دریا و … به شدت تحت تأثیر این آلایندگی‌ها تخریب شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همه جای دنیا صنایع نفت و گاز نگاه ویژه‌ای به مسئولیت‌های اجتماعی دارند و در کنار سود سرشاری که از حضور در یک منطقه می‌برند، خدماتی را نیز به آنها ارائه می‌دهند.

در استان بوشهر به دلیل عدم پیگیری و یا ضعف مطالبه‌گری مسئولان استان طی سال‌های گذشته، اتفاق خاصی در این زمینه نیافتاده و به نوعی حق مردم استان ضایع شده است.

یکی از مهمترین موضوعاتی که صنایع باید در قبال محیط پیرامونی داشته باشند، پرداخت عوارض آلایندگی است که طی سال‌های گذشته با چالش‌های جدی روبرو بوده است.

استان بوشهر میزبان صنایع پارس جنوبی است و آلایندگی این صنایع تأثیر و عوارض خود را بر روی شهرستان‌های مختلف این استان قرار می‌دهد ولی حالا دیگر استان‌ها در دریافت اعتبارات عوارض آلایندگی سهیم شده‌اند.

آلایندگی برای ما اعتبارات برای دیگران

شهرستان‌های جنوبی استان بوشهر از جمله عسلویه، کنگان، جم و دیر بیشترین تأثیر را از آلایندگی‌های پارس جنوبی می‌گیرند ولی بر اساس اعلام معاون رئیس جمهور، فقط ۶۴ درصد عوارض آلایندگی نصیب استان بوشهر می‌شود و مابقی برای همسایگان خواهد بود.

در نامه‌ای که در تاریخ ۲۱ تیرماه امسال محمدباقر نوبخت معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور به رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور نوشته است، نحوه توزیع عوارض آلایندگی صنایع مستقر در شهرستان عسلویه عنوان شده است.

در این نامه آمده است: عوارض آلایندگی سال ۱۳۹۸ صنایع مستقر در شهرستان عسلویه استان بوشهر (پارس جنوبی) به تفکیک شهرستان‌های متأثر وفق درخواست سازمان محیط زیست و تائید کمیته موضوع ماده ۴ سیاست‌های موصوف تعیین شده است.

در ادامه‌ای این نامه جدول مصوب کمیته به صورت زیر درج شده است.

شهرستان سهم از عوارض آلایندگی منطقه عسلویه در سال ۱۳۹۸ عسلویه - بوشهر ۳۱.۳ درصد کنگان- بوشهر ۲۱.۱ درصد جم - بوشهر ۱۱.۱ درصد مهر - فارس ۱۱.۹ درصد لامرد - فارس ۱۱.۹ درصد پارسیان - هرمزگان ۱۱.۹ درصد

این جدول در حالی اعلام شده است که شهرستان دیر در جنوب استان بوشهر به شهرستان کنگان که بخش عمده پارس جنوبی را در خود جای داده است، چسبیده است و فاصله‌ای بین این دو شهرستان نیست.

نوبخت در هفته‌های پایانی دولت قصد ایجاد تنش دارد

نماینده مردم شهرستان‌های جنوبی استان بوشهر در مجلس شورای اسلامی در واکنش به این نامه رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور اظهار داشت: از این نامه چنین برداشت می‌شود که محمد باقر نوبخت در روزهای پایانی دولت در حال ایجاد تنش است.

حجت‌الاسلام موسی احمدی بیان کرد: باید گفت نحوه پرداخت عوارض آلایندگی منطقه انرژی پارس جنوبی هیچ تغییری نمی‌کند و شهرستان‌های جنوبی استان بوشهر از آن بهره مند هستند.

وی افزود: نامه‌ای که منتشر شده مربوط به پاسخ به نامه امور اقتصادی و دارایی از سوی رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور است که در نامه قید شده عطف به نامه فوق الذکر جدول شهرهای حوزه عسلویه مربوط به سال ۹۸ ارسال می‌شود، در حقیقت اصلاحیه جدول قبلی مربوط به سال ۹۸ را ارسال کرده‌اند.

نماینده مردم شهرستان‌های جنوبی استان بوشهر در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: عوارض سال ۹۸ پرداخت و هزینه شده و مشخص نیست هدف سازمان برنامه از نشر این نامه چیست.

احمدی افزود: در این نامه استناد شده به صورت جلسات مربوط به ۲۵ مهرماه ۱۳۹۶ و جلسه‌ای که در سال ۱۳۹۸ داشتند طی آن نوشته شده است عوارض آلایندگی صنایع مستقر در استان بوشهر به تفکیک شهرستان‌های متأثر، وفق در خواست‌های موجود در جلسه تاریخ ۲۷ آبانماه ۱۳۹۸ طبق جدول ابلاغی سازمان محیط زیست و با تائید کمیته موضوع ماده ۴ سیاست‌های حقوقی توزیع شود.

این مستندات ابطال شده است

وی بیان کرد: نکته قابل توجه و مهم در پیگیری‌های به عمل آمده، اعتبارات سال ۱۳۹۸ کلاً توزیع شده و دیگر جایگاهی برای این نامه وجود ندارد.

احمدی ادامه داد: صورتجلسه و نامه‌ای که قبل از این در سال ٢٨ اسفند ١٣٩٨ توسط آقای نوبخت به استاندار بوشهر زده شده بود، با پیگیری‌هایی که توسط شورای شهر دیر انجام شده است کاملاً در دیوان عدالت ابطال شده است یعنی این نامه اکنون جایگاهی برای ابطال ندارد.

نماینده مردم شهرستان‌های جنوبی استان بوشهر در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: ما هم برای آینده پیگیری‌هایی خواهیم کرد و جلساتی خواهیم داشت تا در برنامه توسعه هفتم و دولت آینده این قضیه را اساساً حل کنیم.

وی ادامه داد: متأسفانه آقای نوبخت در روزهای آخر کاری خود این نامه را به سازمان امور مالیاتی زدند که بگوید ما این نامه با آن قانون اجرا کردیم. یعنی این نامه هیچ جایگاه اجرایی ندارد چون موضوع آن منتفی است و عوارض آلایندگی سال ۱۳۹۸ توزیع شده است.

احمدی افزود: این نامه مربوط به عوارض سال‌های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ هم نیست که بخواهیم حساسیتی نشان بدهیم ضمن اینکه مستندات آن نامه قبلاً توسط دیوان عدالت اداری ابطال شده است. ما در تلاش هستیم تا در روزها و ماه‌های آینده، این موضوع را در برنامه هفتم توسعه به صورت کامل حل کنیم.

انتظار می‌رود در نحوه توزیع اعتبارات آلایندگی استان بوشهر به گونه‌ای عمل شود که حق استان ضایع نشود و وقتی که آلایندگی این صنایع برای استان بوشهر است، اعتبارات عوارض آن نیز نصیب همین استان شود.

کد خبر 5256737

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان برنامه و بودجه عسلویه پارس جنوبی سازمان امور مالیاتی سازمان محیط زیست مجلس شورای اسلامی لامرد کنگان بوشهر محمدباقر نوبخت هرمزگان فارس مجلس موسی احمدی عوارض آلایندگی ویروس کرونا آمار کرونا بوشهر کرمانشاه واکسن کرونا گرگان شیوع کرونا خطبه های نماز جمعه اردبیل ایلام اراک حجاب و عفاف سیستان و بلوچستان عکس استانها شهرستان های جنوبی استان بوشهر عوارض آلایندگی استان بوشهر سازمان برنامه پارس جنوبی سال ۱۳۹۸

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۰۹۸۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأمین ۱۰۰۰ میلیارد تومان برای توسعه فضای آموزشی بوشهر

استاندار بوشهر با اشاره به انعقاد تفاهم‌نامه ۲۵۰۰ میلیارد تومانی با سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس گفت: بر اساس این تفاهم‌نامه یک‌هزار میلیارد تومان آن استان بوشهر برای توسعه زیرساخت‌های آموزشی تأمین می‌کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، احمد محمدی‌زاده صبح امروز در جلسه شورای آموزش و پرورش استان بوشهر با گرامیداشت یاد و خاطره شهید مرتضی مطهری با استناد به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در عرصه جایگاه معلم اظهار داشت: معلمان پرورش‌دهنده مهمترین سرمایه جامعه و انسان‌ها محسوب می‌شوند.

وی انسان‌های پرورش یافته را پایه‌ریزان تمدن ملی و جهادگران میدان کارزار مبارزه با جهل و بی‌سوادی دانست و بیان کرد: این افراد سازندگان هویت و فرهنگ یک ملت هستند و در واقع معلمی شغل انبیا الهی محسوب می‌شود.

استاندار بوشهر با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری که شهید مرتضی مطهری به معنای واقعی یک معلم دلسوز بود گفت: شهید مطهری با فکر و بیان قوی رسوخ اندیشه‌های عمیق اسلامی را ذهن جوانان دنبال می‌کرد، همان گمشده‌ای که امروز در جامعه دانش‌آموزی با آن مواجه هستیم و بخشی از تغییر رویکرد که در مدارس اتفاق افتاده ناشی از همین ضعف است.

محمدی‌زاده سال جاری را سال آموزش و پرورش در استان بوشهر اعلام و تصریح کرد: در سال جاری همه با هم منسجم در رفع مشکلات زیرساخت‌های آموزش و پرورش تلاش و کمک می‌کنیم.

وی یکی از برنامه‌های مهم در حل مشکلات زیرساخت فضاهای آموزشی در استان بوشهر را انعقاد تفاهم‌نامه با سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس دانست و بیان کرد: در این راستا یک‌هزار میلیارد تومان از سوی استان بوشهر از محل اعتبارات تملک دارایی، مولدسازی و مسئولیت‌های اجتماعی تأمین می‌شود.

استاندار بوشهر با اشاره به تأمین 1500 میلیارد تومان از سوی سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس در انعقاد تفاهم‌نامه یاد شده خاطرنشان کرد: در مجموع  بر اساس این تفاهم‌نامه 2500 میلیارد تومان برای توسعه زیرساخت‌های آموزش و پرورش استان بوشهر اختصاص می‌یابد.

محمدی‌زاده ادامه داد: از محل این اعتبار 243 طرح شامل 135 مدرسه و 8 مجتمع فرهنگی حوزه آموزش و پرورش استان بوشهر بر اساس برنامه زمانبندی ساخته و تحویل می‌شود.

وی توجه ویژه به اداره کل نوسازی مدارس استان بوشهر را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: 250 میلیارد تومان در ابتدای سال جاری به حساب این اداره کل واریز شده است.

استاندار بوشهر نواختن زنگ سپاس معلم، تجلیل از معلمان شاغل و پیشکسوت و سرکشی از خانواده فرهنگیان شهید استان بوشهر را از دیگر برنامه‌ها اعلام و تأکید کرد: همه مدیران و معلمان مدارس از آموزگاران دوران تحصیل خود در مقاطع مختلف تحصیلی تجلیل کنند.

محمدی‌زاده در ادامه ایجاد منبع جدید درآمدزایی برای آموزش و پرورش استان بوشهر را مورد تأکید قرار داد و گفت: این طرح ابتدا در مرکز 10 شهرستان استان بوشهر امسال اجرایی شود.

وی خواستار پرداخت سهم آموزش و پرورش از محل عوارض شهرداری‌های استان بوشهر شد و گفت: بر اساس قانون پرداخت منابعی از سوی شهرداری‌ها به آموزش و پرورش در نظر گرفته که باید در پرداخت سهم اداره کل آموزش و پرورش استان از منابع شهرداری‌ها تسریع شود.

انتهای پیام/190/.

دیگر خبرها

  • تفاهم‌نامه همکاری اقتصادی بین استان‌های بوشهر و قزوین منعقد شد
  • بیش از ۱۲۲ میلیارد تومان عوارض آلایندگی در اراک پرداخت شد
  • ۲۵۰۰ میلیارد تومان به پروژه‌های راهداری در استان بوشهر تخصیص یافت
  • تخصیص ۲۵۰۰ میلیارد تومان به طرح‌های راهداری بوشهر
  • بیمه‌ دیگر در عوارضی آزادراه‌ ها نمی‌ماند
  • تأمین ۱۰۰۰ میلیارد تومان برای توسعه فضای آموزشی بوشهر
  • پیشرفت ۹۸ درصدی طرح‌های عمرانی با اعتبارات آلایندگی در بندرماهشهر
  • شرط پرداخت عوارض آزادراه برای بیمه شخص ثالت حذف شد
  • لغو شرط پرداخت عوارض آزادراهی برای صدور بیمه شخص ثالث
  • پرداخت عوارض آزادراهی دیگر شرط صدور بیمه‌نامه نیست