Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-02@09:57:36 GMT

حجاب و عفاف فرصتی برای تحکیم بنیان خانواده‌ها است + فیلم

تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۱۱۷۲۳

حجاب و عفاف فرصتی برای تحکیم بنیان خانواده‌ها است + فیلم

‍‍‍‍‍‍

گروه استان‌ها - به مناسبت آغاز هفته حجاب و عفاف، نشست مدیران فرهنگی در حوزه حجاب و عفاف و اجرای مرحله دوم جشنواره حرف آورد در اردبیل برگزار شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  اردبیل ، بیست و یکم تیرماه سالروز قیام مردم مشهد علیه کشف حجاب به عنوان روز عفاف و حجاب نامگذاری شد؛ روزی که دژخیمان رضاخان مردم معترض به کشف حجاب را درمسجد گوهرشاد به خاک و خون کشید و مردم ایران اسلامی حجاب و عفاف را به ظاهراً آزادی ترجیح دادند و برای حفظ آبرو و حیثیت خود حرکت بزرگ تاریخی را رقم زدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عفت در حقیقت یک صفت فطری است و همه انسان ها فطرتاً عفیف هستند که با بررسی اجمالی آیات قرآن می‌توان دریافت که عفت ریشه فطری دارد و از بدو خلقت همراه او بوده است  و حجاب نیز بیش از آن‌که جنبه فردی داشته باشد، رفتاری اجتماعی است، یعنی انسان عاقل مکلف، در جمع و هنگام مواجهه با دیگران، از حیث پوشش، الزامات و محدودیت‌هایی را می‌پذیرد که میزان آن در فرهنگ‌ها و ادیان و جوامع، متفاوت است.

در این باره مقام معظم رهبری بارها در خصوص حجاب فرموده‌اند: «پرچم استقلال هویتی و فرهنگی زنان در دست زنان ایرانی است و بانوان ایرانی با حفظ حجاب، استقلال هویتی و فرهنگیِ خود را به دنیا صادر و این سخن جدید را اعلام می‌کنند که زن می‌تواند با حفظ حجاب و عفاف و جلوگیری از سوء استفاده مردان بیگانه و زیاده‌طلب، در میادین اجتماعی حضور فعال و مؤثر داشته باشد.

رهبر انقلاب اسلامی با ردّ حرف برخی افراد مبنی بر اینکه باید اجازه داد مردم خودشان حجاب را انتخاب کنند، گفتند: این حرف را درباره همه گناهان اجتماعی می‌توان گفت؛ مثل آن که بگویند فروش مشروبات الکلی آزاد شود و هر کس خواست بخورد یا نخورد؛ آیا این حرف درست است؟

فرمانده انتظامی کردستان: ترویج فرهنگ حجاب تضمین‌کننده امنیت اجتماعی استمعاون سازمان بسیج زنان کشور: ‌بدحجابی و بی‌عفتی برازنده جامعه ایرانی اسلامی نیست280 عنوان برنامه شاخص ویژه هفته حجاب و عفاف در سمنان اجرا می‌شود

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تأکید بر اینکه ما مفتخر به حجاب زنان ایرانی هستیم و زن ایرانی با حجاب اسلامی و چادر ایرانی توانسته در عین خانه‌داری و همسرداری به بالاترین رتبه‌های علمی و فرهنگی، و حضور مؤثر اجتماعی دست یابد، افزودند: این کار خطای بزرگی است که برخی افراد برای ایجاد میل غلط و انحرافی به فرهنگ غربی به دنبال دور زدن قوانین هستند.

تمام این سخنان نشان می دهد، عفاف و حجاب از جمله مقوله هایی است که همواره در فرهنگ اسلام و جامعه دینی مورد توجه بوده و هست و رعایت این مهم، نه تنها برای فرد مایه آرامش و امنیت است که برای جامعه نیز فواید بیشماری از جمله تحکیم بنیان خانواده، کاهش طلاق و کاهش سایر آسیب های اجتماعی را دارد.

 فعالیت‌های حوزه حجاب و عفاف ناچیز است 

به مناسبت آغاز هفته حجاب و عفاف، نشست مدیران فرهنگی در حوزه حجاب و عفاف و اجرای مرحله دوم جشنواره حرف آورد در اردبیل برگزار و حجت‌الاسلام قاسم جعفرزاده، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل در این باره اظهار داشت: تبیین حجاب و عفاف باید علمی‌تر، عقلانی‌تر و عمیق‌تر باید صورت گیرد چرا که کارهای سطحی و کوتاه مدت علاوه بر اتلاف وقت و هزینه، اثرگذاری ناچیزی خواهد داشت.

وی بیان کرد: متأسفانه در حال حاضر میزان فعالیت‌های انجام یافته در حوزه حجاب و عفاف در جامعه ناچیز است که به همین منظور با مشارکت و همکاری دستگاه‌های اجرایی درصدد هستیم یک اقدام جدی و اساسی برای اجرای برنامه‌های فرهنگی در سطح استان داشته و آسیب‌های اجتماعی را ریشه‌کن کنیم.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل تصریح کرد: انتظار می‌رود نهادهای فرهنگی در راستای توسعه فعالیت‌های فرهنگی، مشارکت و همکاری‌های جدی داشته باشند و با هم‌افزایی در کارها پیشرفت و نتیجه‌بخشی در امور را محقق کنند که این موضوع به عنوان اولویت اساسی و مهم مطرح است.

جعفرزاده تصریح کرد:  حجاب و عفاف بزرگ‌ترین میدان تقابل اسلام و غرب در جامعه است که این مجموعه آماده همکاری و حمایت از برنامه‌های فاخر، علمی، جدی و حاضر در میدان است تا با اجرای این برنامه‌ها جلوه زیبای معروفات در جامعه نمایان شود.

وی به اجرای جشنواره‌های ملی حرف آورد و محله همدل در استان اردبیل اشاره کرد و گفت: خوشبختانه در اجرای این طرح استان اردبیل جزو استان‌های شاخص و برتر کشوری است که در انتخابات و حضور حدأکثری مردم این مهم ثابت شد.

 تحکیم بنیان خانواده‌ها اولویت اساسی است 

در ادامه سرهنگ پاسدار شکرالله عبدی، معاون هماهنگی سپاه حضرت عباس(ع) استان اردبیل نیز گفت: در راستای کمک به ترویج ازدواج آسان و ساماندهی به زوج‌های مناطق محروم، سپاه استان 21 سری جهیزیه برای زوج‌های جوان مناطق محروم با همکاری بسیج سازندگی اهدا کرده است.

وی بیان کرد: تحکیم بنیان خانواده‌ها و رسیدگی به وضعیت آنان جزو اولویت‌های اساسی است و به همین منظور تاکنون ارائه خدمات رایگان در دستور کار قرار گرفته است و در بحث تولید محتوا و تأمین مطالب فرهنگی اقدامات خوبی اجرا شده است.

 جهان غرب درصدد بی‌هویت نشان دادن زنان با ترویج بی‌حجابی است 

حجت‌الاسلام والمسلمین میثم فیاضی، مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه حضرت عباس(ع) استان اردبیل نیز با اشاره به این که جهان غرب درصدد بی‌هویت نشان دادن زنان با ترویج بی‌حجابی است، گفت: ادامه این روش نشانه‌ای از بی‌هویتی زنان است که سبب ایجاد آسیب‌های اجتماعی و به هم خوردن تعادل نظام فرهنگی جوامع می‌شود.

وی بیان کرد: اصالت اسلام در نگاه به زن همراه با عفت و حیا معنی پیدا می‌کند، چرا که ما الگوی شایسته و بی‌نظیری همچون فاطمه زهرا(س) و حضرت زینب کبری داریم که هیچ وقت ارزش و جایگاه چنین زنان باوقار مخدوش و محدود نمی‌شود.

مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه حضرت عباس (ع) استان اردبیل ادامه داد: ر سایه بی‌توجهی به زن و نگاه ابزاری به آنها نظام و بنیان خانواده‌ها سست می‌شود و کرامت و شایستگی‌های حقیقی ضعیف می‌شود.

فیاضی تصریح کرد: درصدد هستیم با تسهیل امر ازدواج جوانان به تحکیم بنیان خانواده کمک کنیم و سبک زندگی ایرانی اسلامی را در جامعه ترویج دهیم.

عبدالله بحرالعلومی مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان اردبیل نیز در ادامه گفت: وقتی سخن از حجاب و عفاف می‌شود فقط حیای مربوط به زنان نیست بلکه حیای اجتماعی است و وقتی در جامعه حیا تسری پیدا کند معضلات در جامعه برطرف می‌شود و اساساً تقویت حیای اجتماعی قابلیت توسعه را دارد.

 

 

انتهای پیام/140/ش

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: تحکیم بنیان خانواده بنیان خانواده ها حوزه حجاب و عفاف استان اردبیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۱۱۷۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرمانده انتظامی سمنان: فراجا مرزبان حجاب است

فرمانده انتظامی استان سمنان با بیان اینکه برهنگی یکی از مصادیق خشونت اجتماعی است بر لزوم همراهی همه نهادهای فرهنگی برای توسعه فرهنگ حجاب و عفاف در جامعه تأکید کرد و گفت: پلیس ضمن حفظ کرامت انسانی جامعه، با هنجارشنان مقابله می‌کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، سردار جلیل موقوفه‌ئی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: خشونت روانی در عرصه بدحجابی و برهنگی آثاری عمیق گسترده و گاها نسلی در جامعه می‌گذارد که تبعات آن بر فرد، روان، روابط، خانواده و اجتماع متعلق به وی به جای خواهد ماند.

وی گفت: خشونت مفهوم و پدیده‌ای چندبعدی و گسترده است که در حوزه‌های مختلف از جمله فردی، خانوادگی و اجتماعی قابل بررسی است.

فرمانده انتظامی استان سمنان خاطرنشان کرد: خشونت امری ضد هنجار و عاملی مخرب در فرآیند توسعه زندگی فردی و جمعی است و می‌تواند به بسیاری از روابط در حوزه‌های خرد و کلان آسیب وارد سازد.

سردار موقوفه‌ئی اضافه کرد: ولی آنچه از خشونت در افکار عمومی و ادبیات اجتماعی مطرح می‌شود غالبا خشونت فیزیکی و کلامی است که در عناوینی مثل ضرب و جرح فحاشی مزاحمت تعریف و پیگیری می‌شود و بیشتر معطوف و محدود به دو گروه زنان و کودکان در بستر خانواده و جامعه شده است.

وی به وجوه دیگر این پدیده مانند خشونت جنسی، خشونت مجازی، عاطفی که اخیرا به آن پرداخته شده است و کارشناسان و عموم جامعه این ابعاد را زیر ذره بین خود برده‌اند؛ اشاره کرد و گفت: ولی ابعاد و وجوه دیگری از خشونت نیز وجود دارد که علیرغم گستره عظیم و قدرت اثر بخشی عمیق آنها بر فرد و جامعه کمتر به آن پرداخته می‌شود.

فرمانده انتظامی استان سمنان اضافه کرد: خشونت روانی و جنسی گسترده با رواج بی‌حجابی و برهنگی در بستر جامعه و تشویش ذهن و روان جوانان ایجاد می‌شود و معمولا در پوشش آزادی فرهنگی قرار گرفته و به تبعات مخرب آن بر فرد خانواده و روابط عاطفی و خانوادگی هیچ گونه اهمیتی داده نمی‌شود و این بعد از خشونت به مراتب مخرب‌تر از خشونت‌های آشکاری است که روزانه و مستمر توسط قوای قانونی و قضایی کشور کنترل می‌شود، چرا که خشونت آشکار غالبا به درگیری مستقیم و غالبا فیزیکی دو یا چند تن معدود و محدود می‌شود ولی خشونت روانی جاری در عرصه بدحجابی و برهنگی آثاری عمیق گسترده و گاها نسلی در جامعه می‌گذارد که تبعات آن بر فرد،روان، روابط، خانواده و اجتماع متعلق به وی به جای خواهد ماند.

سردار موقوفه‌ئی گفت: از همین منظر ساختار مدیریتی جامعه همانگونه که با خشونت آشکار با جدیت مقابله می‌کند، از منظر حراست از امنیت روانی عاطفی و جنسی در جامعه موظف است با خشونت ناشی از رواج برهنگی و بی‌حجابی در جامعه نیز مقابله کند.

فراجا مرزبان حجاب است/ متولیان فرهنگی حجاب و عفاف بیدار باشند

فرمانده انتظامی استان سمنان گفت: فراجا با اجرای طرح نور مرزبانی حوزه حجاب را عهده‌دار است و مقتدرانه اجازه نمی‌دهد دشمنان خطوط قرمز فرهنگی را در نوردند و لازم است متولیان فرهنگی حجاب و عفاف نیز بیدار باشند.

سردار موقوفه‌ئی گفت: طرح نور یا طرح مقابله با ساختارشکنی و هنجارشکنی حوزه حجاب و عفاف چند وقتی است در سطح کشور آغاز شده و فراجا با حضور تیم‌های مجرب و متخصص در این حوزه عمل می‌کند.

وی با بیان اینکه واکنش‌ها به اجرای طرح نور در دو دسته قرار دارد؛ بخشی از جامعه موافق و حامی فراجا هستند و برخی نیز به تشریح آسیب‌های این طرح می‌پردازند گفت: پلیس در این طرح از تمام ظرفیت‌های انسانی و تجهیزاتی خود برای اجرای دقیق و کامل آن بهره می‌برد و ضمن رعایت کرامت و احترام انسانی با هنجار‌شکنی در حوزه حجاب مقابله می‌کند.

فرمانده انتظامی استان سمنان با تأکید بر اینکه متولیان فرهنگی حجاب و عفاف نیز بیدار باشند گفت: اکتفا به طرح نور و حضور مجاهدانه پلیس در این عرصه تضمینی برای ارتقاء فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه و نسل‌های آتی نخواهد بود.

سردار موقوفه‌ئی با بیان اینکه "عفاف و حجاب" اصالتی فرهنگی دارد و این عرصه عناصری آگاه، اصیل و شجاع را می‌طلبد گفت: این جبهه میدان تاکتیک‌های عمیق و تکنیک‌های دقیق و نظم و استمرار در عمل است که امیداوریم سازمان‌ها و نهادها به ویژه خانواده‌های اصیل ایرانی، اهمیت آن را درک و خود محوریت این عرصه را عهده‌دار شوند.

"حجاب"نتیجه عزت نفس در آدمی است

سرهنگ سید علی میراحمدی جانشین فرمانده انتظامی استان سمنان نیز در این نشست گفت: "حجاب"نتیجه عزت نفس در آدمی است.

وی با بیان اینکه انسان نه برای دیگران و نگاه توجه و تایید دیگران، بلکه برای خود و برای شکوفایی خویشتن زندگی می‌کند عنوان کرد:بر همین اساس حجاب به معنی بی‌نیاز به هر نگاهی جز نگاه خداوند معنی پیدا می‌کند.

میراحمدی با بیان اینکه آنچه به انسان معنا و قیمت می‌دهد، رضایت عمیق و درونی نسبت به خود است گفت: این خشنودی تنها در مسیر حرکت انسان به سمت اهداف و ارزش‌ها و نیل به قله شکوفایی محقق می‌شود.

وی گفت: چنانچه هر فردی به هر دلیلی در طول زندگی در مسیر درخشان شکوفایی قرار نگیرد به دامن لذت پناه می‌برد؛ لذت‌های کوتاه و انگیزش‌های موقت که تسکینی موقتی بر دردهای عمیق ناکامی است.

جانشین فرمانده انتظامی استان سمنان گفت: انسان آگاهانه حال ناخوش زیستن در مسیر نادرست را احساس می‌کند، ولی درک شجاعت و تحمل لازم برای پذیرش آن را ندارد و بر همین اساس در مواجه با آن مکانیسم‌های غلط رفتاری را بر می‌گزیند.

میراحمدی گفت: مصرف مواد مخدر از جمله مکانیسم‌های غلطی است که هرچند تسکینی چند ساعته به دردهای وجودی و درونی انسان می‌دهد ولی آنچه می‌ماند نهایتا دردی انباشته‌تر و ترسی بسیار عمیق‌تر است.

وی افزود: از دیگر مکانیسم‌های اشتباه برای انسان، تمرکز بیش از حد بر ثروت‌اندوزی تکیه بر وجوه مختلف زندگی مادی است که این مهم در مصادیقی از جمله ظاهر، اندام، زیبایی برای جلب نگاه و توجه دیگران، افراط در روابط عاطفی و جنسی و هر چیزی که انسان را دچار فراموشی و غفلت از خویشتن کند جلوه‌گر می‌شود.

جانشین فرمانده انتظامی استان سمنان برهنگی را نیز از مکانیسم‌های دفاعی در برابر احساسات دردناک ناشی از وجود بی‌ارزش انسانی در نگاه خود انسان عنوان و تصریح کرد: از آنجا که ارزشمندی انسان به توجه و تایید دیگران گره خورده و در این نگاه، بهای انسان تعداد چشم‌هایی که او را شناخته، نگریسته و دنبال می‌کنند خواهد بود؛ بر همین اساس، ترس مواجه با درون تهی از ارزش و معنای انسان وی را ناچار می‌کند که برای ایجاد حس ارزشمندی و به تبع آن جذب افراد و نگاه آنان خود را بیاراید و جراحی کند و این مسیر را تا انتها خواهد رفت.

میراحمدی با اشاره به نفوذ این رویکرد به فضای مجازی تصریح کرد: در انتهای این مسیر به جایی خواهیم رسید که دیگر هیچ نگاهی، هیچ لایک و تحسینی و هیچ دنبال کننده و تماشاگری و حتی هیچ اندازه ثروت و شهرت و قدرتی توان ارضای نیاز شدید ما به ارزشمندی و معنا را نمی‌دهد و این پایان قطعی است.

وی با بیان اینکه باید نگاه، تمرکز و توجه ما به درون هدایت شود تصریح کرد: در صورتی که در نگاه هریک از افراد جامعه، گوهر وجودی خود ارزشمند و گرانبها شده و این ارزشمندی در نگاه به خود نهادینه شد، دیگران و نگاهشان برای افراد کم‌اهمیت می‌شود.

جانشین فرمانده انتظامی استان سمنان گفت: پس ساده زیستی و ابعاد آن، از جمله حجاب، نتیجه احساس ارزشمندی است که خاصیت انسان با معناست و نماد عزت نفس در آدمی است.

میراحمدی با اشاره به نقش مهم نهادهای فرهنگی جامعه در این مسیر مهم خاطرنشان کرد: نهادهای فرهنگی باید جامعه را به این سمت‌وسو سوق دهند و برای توسعه فرهنگ عفاف و حجاب باید اقدامات ریشه‌ای فرهنگی نیز در کنار برخورد با هنجارشکی‌ها برنامه‌ریزی و اجرا شود.

انتهای پیام/363/

دیگر خبرها

  • انسیه خزعلی توضیح داد؛ طرح زیست عفیفانه در حوزه حجاب و عفاف چیست؟
  • جبلی: کارهای بیشتری در موضوع عفاف و حجاب باید انجام شود
  • کارهای بیشتری در موضوع عفاف و حجاب باید انجام شود
  • حجاب و عفاف یک مقوله فرهنگی و سیاسی است
  • دولت رئیسی بیخیال لایحه حجاب شد | نیاز به قانون جدیدی نیست معطل نمی‌مانیم!
  • مخالفت دقیقه نودی دولت رئیسی با لایحه عفاف و حجاب/برای مقابله با بی حجابی معطل تصویب قانون جدید نمی مانیم
  • فرمانده انتظامی سمنان: فراجا مرزبان حجاب است
  • سردار رادان از نمایندگان مجلس برای حمایت از «طرح نور» تشکر کرد
  • قدردانی «سردار رادان» از نمایندگان مجلس برای حمایت از طرح نور
  • سخنگوی دولت: هیچ مرجعی معطل تصویب قانون جدید حجاب نیست