Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری، زنجیره بازیگران عرصه تولید تجهیزات و دستگاه‌های تاثیرگذار در توسعه صنعت حمل‌ونقل هوشمند توسط زیست‌بوم فناوری و نوآوری، در حال تکمیل شدن است. بر همین اساس حوزه تولید انواع نمایشگر و تاکسی‏متر هوشمند با محصولات ۶ شرکت دانش‌بنیان گسترش یافت.

این محصولات با حمایت ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل‌ونقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به تولید رسیده و در بازار داخلی ارائه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیستم ناوبری هوشمند

سیستم ناوبری هوشمند یک شرکت با تکیه بر تولیداتی در زمینه سخت افزار، نرم افزار و استفاده از ماژول‌های GPS و GPRS با استاندارد اروپا توانسته است که برای تاکسیرانی، سیستم اتوبوسرانی، شرکت‌های حمل‌ونقل، خودروهای امدادی و آمبولانس‌ها، خودروهای حمل بار، حمل پول و حمل زباله، سوخت و مواد غذایی و سیستم حمل‌ونقل ریلی (قطار) و کشتیرانی قابل استفاده است.

سامانه ای کاربردی برای اتوبوسرانی

یک شرکت نیز با طراحی سامانه ای در این حوزه فعالیت می‌کند. مالکان اتوبوس‌ها می‌توانند با نصب این برنامه بر روی گوشی‌های هوشمند اندروید و (IOS) خود، در هر لحظه از موقعیت خودرو و راننده‌ای که در حال رانندگی است، مطلع شوند.

از قابلیت های اصلی این برنامه می‌توان به نمایش مسیر تردد خودرو، نمایش سرعت خودرو، نمایش مشخصات آخرین راننده خودرو در هر لحظه از شبانه روز و اطلاع از وضعیت سامانه خودرو ها، اشاره کرد.

تاکسیمتر هوشمند

سامانه ای نیز با تولید محصولاتی در این حوزه به توسعه فناوری‌های هوشمندسازی صنعت حمل ونقل کمک کرده است. یکی از محصولات آن تاکسیمتر هوشمند است که با کمک آن می‌توان مدیریت ناوگان این سیستم را برای مدیران سازمان‌ها تسهیل کرد.

این مجموعه با ردیابی آنلاین موقعیت و وضعیت خودرو، نظارت بر مسافت طی شده و زمان کارکرد خودرو، نظارت بر تعداد و مدت سفرها، تحلیل و توزیع مسافر بر اساس درخواست سفر و توزیع تاکسی، تحلیل رفتار راننده و ایجاد امکان امتیازدهی به راننده و در نهایت ارسال پیام های سازمانی، تعاملی اثربخش را فراهم کرده و تصمیم گیری و برنامه ریزی را شتاب داده است.

تاکسی هوشمند

سامانه های هوشمند اطلاعاتی یک شرکت دانش بنیان با تولید بلیت الکترونیک به عنوان نقطه اشتراک حوزه های ITS و Micropayment به این عرصه پا گذاشت.

همچنین محصول تاکسی هوشمند این شرکت، نیازهای مختلف راننده تاکسی، خودروی تاکسی، مسافران تاکسی و مدیریت ناوگان تاکسیرانی را در نظر گرفته است و برای همگی آنها روشهای کارآمدی دارد. تاکسی هوشمند در دو کلاس Trip-base و Line-base ارائه شده است که در مجموع می‌توانند نیازهای انواع تاکسی‌های خطی، گردشی، تلفنی، فرودگاه و غیره را در شهرهای بزرگ و کوچک پاسخگو باشند.

مکان‌یابی خودکار وسایل نقلیه

مکان‌یابی خودکار وسایل نقلیه یک شرکت دانش بنیان نیز سیستمی است که با استفاده از سامانه GPS می تواند در هر لحظه مختصات جغرافیایی خودروی موردنظر به همراه تاریخ و زمان قرارگیری در آن موقعیت را به دست آورد. با ارسال این اطلاعات به مرکز از طریق یک بستر مخابراتی مناسب مانند GSM یا رادیو، می توان خودرو را در تمام مدت ردیابی و مسیر حرکت آن را از ابتدا تا انتهای مسیر روی نقشه جغرافیایی مشاهده کرد.

با وجود امکان ارسال و دریافت پیام از طریق بستر مخابراتی GSM و رادیو به خودروی موردنظر امکان کنترل کامل وسیله نقلیه فراهم می شود. از این رو بهره گیری از سیستم AVL در فرآیندهای کنترلی و نظارتی بسیار سودمند و موجب افزایش کارایی ناوگان های مختلف شهری و سازمانی خواهد بود.

تاکسیمترهای قابل نصب روی تاکسی‌های خطی

همچنین یکی از شرکت‌های فعال با تولید نمایشگر هوشمند خودرو (مالتی مدیا) قدمی اثرگذار برای توسعه این فناوری‌ها برداشته است. همچنین این شرکت با تکیه بر دانش مهندسان داخلی اقدام به طراحی و ساخت مجموعه تاکسیمتر کرده است. این مجموعه به گونه‌ای طراحی شده تا قابلیت نصب برروی تاکسی‌های خطی و گردشی را داشته باشد و کرایه مسافران را متناسب با نوع عملکرد تاکسی (خطی و یا گردشی) محاسبه کند.

کد خبر 5257278 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هوشمندسازی حمل و نقل حاکمیت سایبری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شرکت دانش بنیان امنیت سایبری نوآوری فناوری فضایی ویروس کرونا واتس آپ ایالات متحده امریکا قانون فناوری نانو سامسونگ تحقیقات علمی واکسن کرونا حمل ونقل یک شرکت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۱۳۴۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آدرس غلط در بحث ایمنی خودرو‌ها | تحول در حوزه هوش مصنوعی 

به گزارش جام جم آنلاین، صبح امروز نسبت خبری سالانه روح الله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور برگزار شد. وی در این نشست در پاسخ به پرسش خبرنگار جام جم آنلاین مبنی بر اینکه چرا تاکنون نتوانسته‌ایم از ظرفیت فناوری و شرکت‌های دانش بنیان برای ایمن سازی خودرو‌های تولید داخل استفاده کنیم؟ توضیح داد: مسأله صنعت خودروی کشور علم و فناوری نیست. برای نمونه مشکل این نیست که کیسه هوا در دسترس نیست یا نمی‌توان اسکلت خودرو را ساخت.

وی یادآور شد: تمام این تجهیزات با کیفیت به روز دنیا و دست کم بهتر از چین در کشور در دسترس خودروسازی است.


معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور با اشاره به اینکه مسأله مدل اقتصادی صنعت خودروسازی باید مورد توجه قرار بگیرد، عنوان کرد: برخی در خصوص این مسأله آدرس غلط داده و به فناوری اشاره می‌کنند.

به گفته دهقانی فناوری لازم وجود دارد. اما از آن استفاده نمی‌شود، زیرا برای آن‌ها نمی‌صرفد.

وی ادامه داد: بنابراین مسأله خودرو و بیماری آن نحوه مدیریت این صنعت در کشور است.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور درباره اینکه خودروسازان تولیدات خود را گرانتر از نمونه‌های خارجی می‌فروشند نیز بیان کرد: بیماری صنعت خودرو در کشور علم و فناوری نیست. اگر این صنعت خصوصی و منحصر باشد، خودروی با کیفیت تولید می‌شود و مشکلات دیگر این حوزه نیز برطرف می‌شود.

تحول در حوزه هوش مصنوعی 

دهقانی با اشاره به اینکه برنامه ریزی شده است تا مرکز ملی هوش مصنوعی، اپراتور هوش مصنوعی را ایجاد کند، گفت این اپراتور ٣ خدمت اصلی مزرعه پردازشی بزرگ، مرکز داده بزرگ و کتابخانه‌های بزرگ زبانی و تصویری را ارایه می‌دهد.

دهقانی عنوان کرد: همانطور که اپراتور‌های تلفن همراه خدمات اینترنتی را ارائه می‌دهند، اپراتور ملی هوش مصنوعی نیز خدمات پردازشی بزرگ و خدمات کتابخانه‌های محاسباتی را در اختیار دانشگاه‌ها شرکت‌های دانش بنیان و سازمان‌ها و نهاد‌ها قرار می‌دهد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور با یادآوری این نکته که کشورمان از نظر دانش فنی و نیروی انسانی وضعیت خوبی دارد، ادامه داد: در حوزه مقالات و ارجاعات ایران رتبه ١٧ یا ١٨ دارد، اما در حوزه کاربرد رتبه ٧٠ تا ٨٠ را دارد که این جایگاه به دلیل نبودن زیرساخت‌ها در کشور است و پیش بینی می‌کنیم در سال١۴٠٣ تحول خوبی در حوزه هوش مصنوعی با ایجاد اپراتور ملی هوش مصنوعی و توسعه زیرسیستم‌ها داشته باشیم.

وی در با بیان اینکه پیش بینی می‌شود که در سال ١۴٠٣ به چند صد GPU دسترسی پیدا کنیم، توضیح داد: البته تحریم‌های شدیدی در این حوزه وجود دارد و حتی عربستان و امارات که برای خرید GPU اقدام کرده اند و پول هم پرداخت کرده اند تحریم شده اند.

دهقانی ابراز امیدواری کرد که دانشگاه‌هایی GPU دارند، آن‌ها را برای استفاده تجمیعی در اختیار قرار دهند.

شرکت‌های دانش بنیان در بورس

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور درباره حضور شرکت‌های دانش بنیان در بورس نیز توضیح داد: تاکنون ۱۰۸ شرکت در بازار سرمایه حضور دارند که تا پایان سال رشد صد درصدی خواهند داشت.

وی با اشاره به اینکه یکی از مراحل بلوغ شرکت‌های دانش‌بنیان عرضه شدن آن‌ها در بازار سرمایه و مشارکت آن‌ها توسط سرمایه مردم است، افزود: رشد نهایی شرکت‌های دانش‌بنیان ورود به بورس است.

دهقانی با اشاره به اینکه لزومی ندارد یک شرکت دانش بنیان برای ورود به بورس به معاونت علمی مراجعه کند، یادآور شد: زمانی که بحث کلان داده‌ها مطرح می‌شود یا بحث داده‌های مرتبط با مردم یا امنیت مردم مرتبط می‌شود، صلاحیت شرکت‌ها برای ورود به بورس در یک کار گروهی که در معاونت علمی تشکیل شده، مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌گیرد.

دیگر خبرها

  • آدرس غلط در بحث ایمنی خودرو‌ها | تحول در حوزه هوش مصنوعی 
  • تاکسی‌های برقی وارد شد/ افزایش ۲۰ درصدی تولید خودرو
  • تاکسی های برقی وارد شد/ افزایش ۲۰ درصدی تولید خودرو
  • کیفیت‌سنجی بیش از ۳۵هزار تُن انواع کود وارده به استان گلستان
  • کیفیت‌سنجی بیش از ۳۵ هزار تُن انواع کود وارده به استان گلستان
  • کارخانه نوآوری اصفهان هوشمند راه‌اندازی می‌شود
  • روز‌های خوب تولید در نیشکر هفت تپه
  • رونمایی از تیگو ۹ در نمایشگاه پکن
  • توزیع انواع بذور اصلاح و گواهی شده برنج بین کشاورزان شهرستان بابل
  • تولید روزانه تراکتور در کشور به ۱۵۰ دستگاه رسید