Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: بسیاری از داروهای چاقی و لاغری که در شبکه های ماهواره ای تبلیغ می شوند، تقلبی هستند.

به گزارش برنا؛ عباس علیمرادیان، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: عملاً هیچ نظارتی بر چرخه تولید و توزیع برخی داروهای گیاهی به ویژه داروهای چاقی، لاغری و بلندی قد که در شبکه‌های ماهواره‌ای تبلیغ می شوند، وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: اگر ماده موثره که در تولید دارو استفاده می شود، گیاه باشد، آن دارو داروی گیاهی به شمار می‌رود و اگر هم ماده موثره تولید آن شیمیایی باشد یک داروی شیمیایی است.

او تاکید کرد: عوارض داروهای گیاهی نسبت به داروهای شیمیایی بسیار کمتر است، اما اگر داروهای گیاهی نیز عوارضی را در افراد ایجاد کنند بسیار گذرا است و چندان جدی نخواهد بود.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک در ادامه خاطرنشان کرد: از آنجا که حرف اول و آخر را در علم پزشکی، تشخیص پزشک می‌زند بنابراین اگر پزشکی به درستی تشخیص دهد، در نتیجه داروی مناسبی را نیز تجویز می کند.

علیمرادیان ضمن هشدار درباره مصرف بی‌رویه و بیش از اندازه برخی داروهای گیاهی مانند شربت آویشن گفت: گیاه آویشن با همه خواصی که دارد، اما نباید در سبد مصرف سبزی های روزمره خوراکی ماه قرار گیرد و باید به میزان مناسب مصرف شود که دلیل آن هم وجود یک ماده آن است که به غشای تنفسی آسیب می‌رساند.

او تاکید کرد: بیماران قبل از مصرف هر نوع داروی اعم از شیمیایی و گیاهی باید راهنمای کاغذی روی جعبه را مطالعه و به میزانی که توصیه شده است، مصرف نمایند.

علیمرادیان گفت: حدود ۹۵ درصد از لیست داروهای گیاهی در سراسر دنیا بدون نسخه عرضه می شود.

او به لزوم اطلاع‌رسانی به مردم و آگاهی سازی آنها نسبت به مصرف داروها حتی داروهای گیاهی تاکید کرد و گفت: مثلاً زعفران در همه کتب علمی به عنوان یک گیاه خوراکی و دارویی اشاره شده است، اما این نکته که مصرف بیش از ۵ گرم آن باعث مسمومیت و بعضاً مرگ می‌شود را، کمتر اشاره شده که نیاز است اطلاع رسانی بیشتری در این زمینه صورت بگیرد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی لاغری دارو علوم پزشکی پزشک زعفران مرگ ریه داروی تقلبی داروهای گیاهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۱۵۶۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عوارض مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه

کارشناس گروه تجویز و مصرف منطقی و اطلاع رسانی فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو، خطرات و تهدیدات مصرف خودسرانه داروهایی که بدون نسخه هم بفروش می‌رسند (داروهای OTC) را تشریح کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر راضیه کشاورز ملکی با اشاره به هزینه بالای ویزیت پزشکان، اطلاعات اشتباه فضای مجازی، عدم‌اعتماد به پزشک، ترجیح نظرات و سلایق بیمار بر پزشک معالج، ترجیح توصیه‌های غیراصولی افراد به یکدیگر به جای مسائل تجربی را از دلایل موثر در مصرف بالای داروهایی دانست که بدون نسخه هم بفروش می‌رسند.

به گفته وی، این تصور که مصرف داروی بیشتر تضمین کننده، تاثیر بیشتر و بهبودی سریعتر است، یک باور غلط می باشد و هیچوقت نباید داروهای OTC را با مصرف طولانی‌تر یا با دوزهای بالاتر از چیزی که در بروشور آن قید شده، استفاده کرد. اگر پس از مصرف دارو طبق نظر پزشک بهبودی حاصل نشود باید دوباره به پزشک مراجعه کرد و اگر به این علائم توجه نشود و مصرف خودسرانه داروهای OTC ادامه پیدا کند، حتما عوارض دارویی اتفاق می‌افتد.

این کارشناس گروه تجویز و مصرف منطقی و اطلاع رسانی فرآورده‌های سلامت سلامت غذا و دارو همچنین توجه به فرهنگ‌سازی را در جلوگیری از مصرف خودسرانه دارو بسیار مهم دانست و گفت: عواملی از جمله مصرف بیش از مقدار توصیه‌ شده، طولانی‌تر از زمان توصیه‌شده و بدون توجه به هشدارها و موارد درج شده روی برچسب دارو، همچنین مصرف این داروها بدون تجویز پزشک و داروساز، مصرف خود سرانه است و باید در این‌باره آموزش‌های دقیق و فرهنگسازی داشته باشیم.

وی تاکید کرد: مردم نباید تصور کنند که این داروها خطرات و عوارض کمی دارند. مهم نحوه مصرف آنهاست که بتواند نتیجه درست را برایشان به همراه داشته باشد.

کشاورز ملکی خاطر نشان کرد: مهم‌ترین توصیه، مصرف دارو براساس دستورالعمل‌های روی برچسب، طبق دستور پزشک یا مشاوره با داروسازی که در داروخانه حضور دارد، می باشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • بلایی که با خوردن ۴ استامینوفن سرتان می‌آید
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری
  • داروی ایرانی بهتر است یا داروی خارجی؟
  • مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه چه مضراتی دارد؟
  • عوارض مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • خطرات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • تهدیدات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • آیا کیفیت داروهای ایرانی با خارجی یکسان است؟/ چرایی مشکلات تهیه داروی خارجی برای برخی از بیماران