Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری فارس، حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور امروز (چهارشنبه 23 تیر) در جلسه هیأت دولت اظهار داشت: امروز روزی است که گفت‌وگو و تعامل سازنده در جهان در تقویم‌مان نامگذاری شده است؛ پس از اقداماتی که دولت یازدهم برای از بین بردن تحریم‌های ظالمانه و احقاق حقوق ملت ایران انجام داد، 23 تیر سال 94 بود که ما به توافق رسیدیم و به همین دلیل این روز، روز گفت‌وگو و تعامل سازنده نامگذاری شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: برای دولت یازدهم و دوازدهم یکی از اهداف بسیار مهم، احقاق حق ملت در زمینه مسائل فناوری‌های مدرن و تجارت و اقتصاد و فعالیت‌های اقتصادی و تولیدی بود که این هدف اصلی و مهم در دولت یازدهم بود و در دولت دوازدهم هم تکرار شد. 

رئیس‌جمهور تأکید کرد: برخی از مسائل در جامعه و در سالهای قبل بود که به ذهن برخی از مردم این چنین بود که قطعنامه‌هایی علیه ما در سازمان ملل تصویب شده که ذیل فصل هفتم شورای امنیت بود و نمی‌توان درباره آن کاری کرد.

وی ادامه داد: وقتی کشوری را ذیل فصل هفتم شورای امنیت سازمان ملل می‌برند، آن کشور یا مجبور می‌شود آن قطعنامه را اجرا کند و یا در نهایت به جنگ منتهی می‌شود، اما این موضوع در مورد کشور ما صورت دیگری بود و عملاً در تاریخ سازمان ملل این موضوع درباره ایران بی‌نظیر و نادر بود، چرا که ما با گفت‌وگو و تعامل توانستیم از ذیل فصل هفتم شورای امنیت خارج شده و قطعنامه آن را هم اجرایی نکنیم. 

وی افزود: اینکه ما درباره آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مسئله PMD با موضوع خاصی مواجه بودیم که آنها احتمال موارد غیرصلح‌آمیز را مطرح می‌کردند و عده‌ای می‌گفتند که این مسئله حل نمی‌شود و حتی یکی از افراد به من می‌گفت که تا صد سال دیگر هم این موضوع حل شدنی نیست و اگر صد سال هم از ما بپرسند و ما جواب دهیم، آنها 200 سؤال دیگر مطرح می‌ کنند.

روحانی افزود: آغاز فعالیت غنی‌سازی توسط ایران هم موضوع دیگری بود که قدرت‌های بزرگ آن را در ابتدا نمی‌پذیرفتند و حتی رفع تحریم‌ها را هم سخت می‌دانستند، اما افراد باتجربه‌ای در عرصه سیاست و روابط بین‌الملل می‌گفتند که ما اگر بخواهیم با 6 قدرت برتر جهان مذاکره کرده و به نتیجه برسیم، چنین چیزی امکان‌پذیر نیست. 

وی با بیان اینکه دولت یازدهم فعالیت‌های مهمی در عرصه سیاسی و بین‌الملل برای مذاکره با 6 کشور برتر جهان انجام داد، گفت:‌در کمتر از صد روز اول دولت یازدهم به توافق موقت با 1+5 رسیدیم و عملاً ادامه تحریم‌ها متوقف شد؛ در آن زمان 990 هزار بشکه نفت می‌فروختیم و قرار بود یک سال بعد میزان فروش نفت ایران به صفر برسد و برنامه داشتند که 20 درصد، 20 درصد میزان فروش نفت ایران را کاهش دهند و درنهایت در اوایل سال 93 نتوانیم حتی یک بشکه نفت به فروش برسانیم، اما ما با مذاکره توانستیم تحریم‌ها را متوقف کرده و دست و پایمان را آزاد کنیم و حتی منابع بانک مرکزی هم آزاد شد و کلیاتی مورد توافق دو طرف قرار گرفت؛ اصل غنی‌سازی توسط ایران هم در توافق موقت پذیرفته شد زیرا دولتی روی کار آمده بود که ظرف صد روز قدم مهمی برای شکستن تحریم برداشته و قدم به قدم در این مسیر موفقیت‌هایی را به دست آوردیم. 

رئیس‌جمهور گفت: فروردین سال 94 به توافق اصلی و مهمی با 1+5 رسیدیم و در تیر 94 هم به توافق برجام رسیدیم، ضمن اینکه در دی 94 هم برجام اجرایی شده و تحریم‌ها برداشته شد که البته برای این کار قدم به قدم کار کردیم ولی برخی قدم‌ها آنی بوده و برخی قدم‌ها زمان‌دار بود؛ دستورالعملی در این زمینه داشتیم. 

رئیس‌جمهور افزود:‌ از طریق گفت‌وگو و تعامل سازنده می‌توان مسائل پیچیده و مهمی که بین کشور ما و کشورهای بزرگ و یا سازمان‌های بین‌المللی است را حل و فصل کرد.

ادامه دارد ...

منبع: فارس

کلیدواژه: روحانی شورای امنیت سازمان ملل گفت وگو و تعامل دولت یازدهم شورای امنیت رئیس جمهور تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۱۹۲۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نتانیاهو: امکان دستیابی به توافق ضعیف است/ وارد رفح می‌شویم

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از آسوشیتدپرس، «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بار دیگر پیش‌شرط حماس مبنی بر توقف کامل جنگ را رد کرد و به‌این‌ترتیب، امید خانواده‌های اسرای اسرائیلی برای حصول توافق را به باد فنا داد.

وی در تازه‌ترین اظهارات خود، با تکرار ادعای قدیمی، گفت: این فکر که قبل از رسیدن به همه اهدافمان، جنگ را متوقف می‌کنیم، اصلاً قابل‌بحث نیست. با توافق یا بدون توافق، ما وارد رفح می‌شویم و گردان‌های حماس را نابود می‌کنیم تا به پیروزی کامل برسیم.

کانال ۱۴ رژیم صهیونیستی هم گزارش داد که نتانیاهو، در دیدار با خانواده‌های اسرای اسرائیلی گفته است که در حال حاضر شانس دستیابی به توافق آتش‌بس بعید به نظر می‌رسد.

او مدعی شده است که «امکان دستیابی به یک سند تبادل اُسرا ضعیف است و ما عقب‌نشینی مطلق از نوار غزه را نمی‌پذیریم. تخلیه جمعیت از رفح در حال حاضر آغاز شده است و ورود به این منطقه به‌زودی انجام خواهد شد.»

به گزارش آنا، اظهارات نتانیاهو در حالی مطرح می‌شود که پیشنهاد تل‌آویو برای به سرانجام رساندن توافق تبادل اسرا، تعویق یا تعلیق حمله به رفح است و اصلاً بحث انصراف از این تصمیم را پیش نمی‌کشد.

در سوی مقابل، حماس هرگونه توافق آزادی اسرا را به دائمی شدن آتش‌بس و خروج نظامیان صهیونیست از غزه موکول کرده است.

در همین راستا، رسانه صهیونیستی «ماکور ریشون» گزارش داد که «یحیی السنوار» (رهبر حماس در غزه) توافقی را که منجر به توقف جنگ و خروج اشغالگران از غزه نشود، نمی‌پذیرد.

 روز گذشته، هیئتی از حماس برای بررسی پاسخ اسرائیل به طرح آتش‌بس ارائه‌شده از سوی قطر و مصر به قاهره رفت.

برخی گزارش‌ها حاکی از آن است که در توافق جدید آزادی ۳۳ گروگان زنده و آتش‌بس در نوار غزه پیشنهاد شده است. گفته می‌شود که هیئت حماس پس از رایزنی‌های روز دوشنبه، قاهره را ترک کرده است و با پاسخ مکتوب بازمی‌گردد.

آمریکا و انگلیس تلاش می‌کنند که پاسخ اسرائیل به پیشنهاد آتش‌بس را سخاوتمندانه جا بزنند.

«دیوید کامرون» وزیر خارجه انگلیس، درباره پیشنهاد ارائه‌شده به حماس گفت که «به ازای آزادی گروگان‌های اسرائیلی، آتش‌بس ۴۰ روزه و آزادی هزاران اسیر فلسطینی» اجرا خواهد شد.

در همین حال، «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا، در تماسی تلفنی با رهبران مصر و قطر، از اهرم فشار استفاده کرد و از آنها خواست «برای آزادی گروگان‌های نزد حماس تمام تلاششان را به کار ببرند» و این موضوع را «تنها مانع» امدادرسانی به غیرنظامیان در نوار غزه خواند.

تا دیروز، «سامح شکری» وزیر خارجه مصر به عنوان یکی از کشور‌های میانجی توافق، درباره حصول آتش‌بس خوش‌بین بود.

او در حاشیه مجمع جهانی اقتصاد که به میزبانی عربستان برگزار شد، گفته بود: قاهره در خصوص آتش‌بسی جدید میان حماس و اسرائیل خوش‌بین است. اگر راهکار دودولتی را اجرا کنیم، تفکر مقاومت و سلاح ادامه نخواهد یافت.

هم‌زمان، رسانه‌های صهیونیستی مدعی شده‌اند که «هرزی هالوی» رئیس ستاد ارتش رژیم اسرائیل، آخرین جزئیات طرح حمله به رفح و برپایی اردوگاه پناه‌جویان در مرکز نوار غزه را نهایی کرده است.

«ینت نیوز» از تجمع تانک‌های اسرائیلی در مرز غزه و آمادگی آنها برای ورود به باریکه در صورت گرفتن چراغ سبز برای شروع تهاجم زمینی در رفح خبر داده است.

این رسانه به نقل از ارتش رژیم اشغالگر نوشت که از منظر حصول توافق تبادل اسرا یا آغاز تهاجم زمینی به رفح، ظرف ۴۸ تا ۷۲ ساعت آینده، تکلیف مشخص می‌شود.
 
این‌طور برآورد می‏‎شود که رژیم اسرائیل از گزینه «حمله قریب‌الوقوع به رفح» به‌عنوان اهرمی برای ترغیب حماس به قبول تازه‌ترین پیشنهاد آتش‌بس که همین حالا مشغول بررسی آن است، استفاده می‌کند.

انتهای پیام/

مریم خرمائی

دیگر خبرها

  • حمایت از ایرانیان خارج از کشور از دغدغه‌های مهم دولت است
  • ابزار ۱۳ سانتی دندانپزشکی در معده دختر ۲۰ ساله در ساوه
  • خارج کردن ابزار ۱۳ سانتی دندان پزشکی از معده دختر ۲۰ ساله در ساوه
  • اعلام تحریم های ایران علیه افراد و نهادهای آمریکایی و انگلیسی/  نامه ایران به شورای امنیت در رد اتهامات اسرائیل/ حمله آمریکا و انگلیس به شمال یمن/ اعلام برگزاری رزمایش نظامی آمریکا و پاکستان
  • باید از استقلال و پرسپولیس حمایت شود/ وقت کشی نکردیم
  • افشای دلایل ردصلاحیت حسن روحانی در انتخابات
  • افشای دلایل ردصلاحیت حسن روحانی از سوی شورای نگهبان
  • روحانی: پاسخ من به شورای نگهبان به زودی منتشر می‌شود تا مردم از سطح درک اعضای این شورا از مسائل حیاتی کشور مطلع شوند!
  • افشاگری روحانی درباره دلایل ردصلاحیتش
  • نتانیاهو: امکان دستیابی به توافق ضعیف است/ وارد رفح می‌شویم