Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-30@01:26:12 GMT

هجمه تند چهره جنجالی امارات علیه عربستان

تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۲۱۴۹۳

هجمه تند چهره جنجالی امارات علیه عربستان

معاون رئیس پلیس دبی در پی تشدید اختلافات ریاض و ابوظبی انتقاد تندی ضد سعودی‌ها مطرح کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه القدس العربی، «​ضاحی خلفان» معاون رئیس پلیس دبی و چهره جنجالی امارات به دنبال اوج‌گیری اختلافات میان کشورش با عربستان سعودی با انتشار توئیت‌هایی انتقادات تندی از نزدیکی روابط عربستان و عمان مطرح و آن را محکوم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از زمان بروز اختلافات میان ریاض و ابوظبی این شخصیت اماراتی که از نزدیکان به شیخ محمد بن زاید به شمار می‌رود بازیگردان این صحنه شده و به شکل مستقیم تصمیمات اخیر عربستان را مورد انتقاد قرار می‌دهد.

این مقام امنیتی امارات در توییت‌های اخیر خود نوشت، به نظر من عربستان سعودی از امارات متحده عربی در میدان جنگ یمن استفاده کرد و امروز از عمان برای پیام صلح استفاده می‌کند؛ بنابراین لازم است منطقی به مسائل نگاه شود.

ضاحی خلفان به شکل مستقیم اعلام کرد که کشورش درمیان جنگ است و نقش‌هایی را بازی می‌کند که آن را در معرض انتقادات گسترده قرار می‌دهد.

این چهره جنجالی اماراتی در ادامه صراحتاً تصمیمات اخیر عربستان سعودی که به دور از مواضع هم‌پیمان خود یعنی امارات گرفته شده را مورد انتقاد قرار داده و اعلام کرد که ریاض تصمیماتی اتخاذ کرده به نفع هم‌پیمانان سابق آن ابوظبی نبود.

چرا عربستان برنده احتمالی درگیری نفتی با امارات است؟ائتلاف اوپک پلاس هنوز تا حل اختلاف بین امارات و عربستان فاصله زیادی داردتاثیر ابعاد اقتصادی سفر سلطان عمان به عربستان بر بحران با امارات/ رابطه ریاض و ابوظبی متشنج‌تر می‌شود؟

وی کاربران سعودی را نیز در توییتر مورد هجمه قرار داده و صراحتا اعلام کرد که سیاست‌های عربستان با برنامه‌های ابوظبی تطابق ندارد.

معاون رئیس پلیس دبی اخیراً به شکل قابل توجهی پیکان انتقادات خود را به سمت قطر که پس از اجلاس العلا روابط مناسبی با عربستان آغاز کرده گرفته است.

او همچنین در توییت‌های خود اشاره کرد که در مرحله کنونی منافع شخصی مد نظر بوده و اکنون زمان منافع مادی است و نه روابط دوستانه و برادرانه.

برقراری روابط میان کشورهای عربی متحد عربستان با قطر با نارضایتی ابوظبی همراه بود و امارات درباره این آشتی موضع دیگری داشت. سرعت عادی‌سازی روابط میان ریاض و دوحه و کنار گذاشتن اختلاف‌های گذشته در افزایش تنش میان ابوظبی و ریاض نقش داشت. گفته می‌شود هنوز هم ابوظبی برای به شکست کشاندن این آشتی در حال تحرک است. موضع امارات درباره قطر هنوز هم ثابت است و «محمد بن زاید» ولیعهد ابوظبی، عربستان را بزرگترین مانع طرح‌های خود در کشورهای عربی به شمار می‌آورد.

از سوی دیگر عربستان سعودی چشم داشت ها و طمع‌های بزرگی در دولت خُرد و کشور کوچک امارات، به ویژه جایگاه و موقعیت آن در تجارت جهانی و بازار نفت و انرژی دارد و امروز بیش از هر زمان دیگری تلاش می‌کند، سلطه خود را بر امارات تحمیل و محقق کند به ویژه آنکه «محمد بن سلمان»، ولیعهد سعودی امروز بیش از هر زمان دیگری در تلاش است تا اعتبار دیپلماتیک خود را تقویت کند و چهره خود را مقابل آمریکایی‌ها و جامعه جهانی بهبود بخشد به موازات آن در حال تدارک برای نشستن بر تخت سلطنت در عربستان است و کار در این زمینه را از چند ماه قبل با بهبود روابط عربستان با ترکیه و قطر و همچنین عمان آغاز کرد.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: عربستان سعودی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۲۱۴۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرمان کنترل اوپک به دست امارات می‌افتد؟

منابع آگاه در ابوظبی می‌گویند امارات عربی متحده دیگر به ضرورت کاهش تولید اوپک پلاس باور ندارد و به دنبال افزایش تولید است.

به گزارش ایسنا، در حالی که بازار جهانی نفت، مشتاقانه منتظر تصمیم آینده اوپک پلاس و تغییر بالقوه در استراتژی کاهش تولید فعلی است، بیشتر نگاه‌ها به سمت عربستان سعودی یا مدیران آرامکو دوخته شده است. با این حال، یک بازیگر جدید وجود دارد که در حال حاضر به تغییر چشمگیر استراتژی تولید بدون تائید اوپک، اشاره می‌کند.

منابع آگاه در ابوظبی می‌گویند با توجه به نوسانات فعلی بازارهای نفت و افزایش تقاضا، امارات عربی متحده، دیگر نسبت به ضرورت کاهش تولید اوپک پلاس باور ندارد. همزمان، منابع آگاه در شرکت ملی نفت ابوظبی (ادنوک)، به افزایش تولید قریب‌الوقوع اشاره کرده اند. افراد مطلع در داخل این شرکت فاش کرده اند ادنوک سرگرم بررسی افزایش تولید به حدود ۴.۸۵ تا ۴.۸۷ میلیون بشکه در روز است که استراتژی فعلی اوپک را نقض می‌کند. این حرکت تعجب آور نیست، زیرا ادنوک، سرمایه‌گذاری هنگفتی را در توسعه ظرفیت تولید خود انجام داده که تاکنون، به دلیل پایبندی امارات به تصمیمات اوپک، محدود شده است.

طبق اظهارات منابع رسمی، ظرفیت کل تولید در حال حاضر ۴.۵ میلیون بشکه در روز است اما انتظار می‌رود که افزایش یابد و احتمالا به زودی به ۵ میلیون بشکه در روز می‌رسد. هدف تولید ۴.۸۵ میلیون بشکه در روز در فاصله مه تا ژوئن سال ۲۰۲۴، نرخ بالایی است اما شدنی است.

ادنوک یا امارات عربی متحده، به وضوح نیاز به این افزایش تولید یک‌جانبه را می‌بینند. آنها خود را به عنوان یک شرکت بزرگ بین‌المللی ملی نفت با هدف رقابت با هفت شرکت بزرگ نفت جهان معرفی می‌کنند. سلطان الجابر، مدیرعامل ادنوک، نیاز به تغییر را درک کرده  و برنامه‌هایی را برای خرید دارایی‌های بالادستی و پایین دستی دنبال می‌کند.

با وجود پیامدهای احتمالی تصمیم یک‌جانبه ابوظبی در اوپک، بازیگران مهم در بازار بین‌المللی نفت، ممکن است رویکرد عدم مداخله را در پیش بگیرند. صندوق بین‌المللی پول بر ضرورت حجم تولید و درآمد بیشتر در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا تاکید کرده است. عربستان سعودی، به خصوص برای نیازهای بودجه‌ای دولت خود، به قیمت بسیار بالاتر نفت نیاز دارد.

طبق داده‌های صندوق بین‌المللی پول، عربستان سعودی برای تامین مالی بودجه خود، به قیمت نفت حدود ۹۶.۳۰ دلار در هر بشکه، نیاز دارد. این ارزیابی بر اساس تولید فعلی حدود ۹.۳ میلیون بشکه در روز نفت خام توسط این کشور است.

 صندوق بین‌المللی پول در گزارش چشم انداز منطقه‌ای خود اعلام کرد که قیمت سربه سر فعلی حدود ۲۱ درصد بیشتر از پیش‌بینی قبلی این وام دهنده در اکتبر سال ۲۰۲۳ است. در آن زمان، عربستان سعودی هنوز حدود ۱۰ میلیون بشکه در روز تولید می‌کرد. قیمت سربه سر جدید، بسیار بالاتر از قیمت جهانی نفت در حال حاضر است.

ابوظبی قصد بهره برداری مالی از سرمایه‌گذاری‌های خود را دارد و در صورت تسهیل محدودیت عرضه نفت در ژوئن، به خرید خود در بخش‌های بالادستی و پایین دستی نفت و گاز با بودجه افزایش یافته، ادامه می‌دهد.

بر اساس گزارش اویل پرایس، همه نشانه‌ها حاکی از فشار برای تغییر استراتژی اوپک، به خصوص از سوی ابوظبی است. بازیگران بازار باید به دقت سیگنال‌های امارات را دنبال کنند زیرا فرمان کنترل اوپک ممکن است از دست ریاض خارج شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ریاض: به توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم
  • لیندسی گراهام خواستار توافق عربستان و اسرائیل شد
  • فرود آمدن هواپیمای اسرائیلی در ریاض
  • یک هواپیمای اسرائیلی در ریاض فرود آمد
  • ریاض اولین مقصد «بلینکن» در دور جدید سفر منطقه‌ای خاورمیانه
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی / تلویزیون اسرائیل: احتمالا این مقامات برای گفت‌و‌گو درباره عادی‌سازی روابط رفته باشند
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی | ماموریت صهیونیست ها در سفر به عربستان چیست؟
  • تاکسی هوایی امارات تا پایان 2025 به راه می افتد
  • فرمان کنترل اوپک به دست امارات می‌افتد؟