Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-06@22:35:08 GMT

بهزیستی؛ نهادی خانواده محور

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۲۷۶۴۱

بهزیستی؛ نهادی خانواده محور

تیرماه 1359 که سازمان بهزیستی کشور به همت شهید دکتر فیاض بخش با هدف تحقق اصول 21 و 29 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، به‌عنوان نهاد برخاسته از متن انقلاب به منظور حمایت از محرومان و معلولان به‌عنوان ولی نعمتان انقلاب و ارائه خدمات توانبخشی و قادرسازی آسیب‌دیدگان اجتماعی و...

تأسیس شد، حرکت مستمر و مؤثر مددکاران گمنام بهزیستی به‌عنوان سربازان خط مقدم عرصه رفاه و سلامت اجتماعی آغاز و تا به امروز که در آغاز سال چهل و یکم فعالیت این سازمان هستیم، برای ارتقای سطح رفاه اجتماعی جامعه این هدف بی‌وقفه ادامه داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در چهار دهه گذشته حرکت ‏های بسیار ارزنده و ماندگاری به همت مجموعه بهزیستی به‌عنوان متولی دولتی موضوع مهم رفاه اجتماعی با همکاری شرکای کاری براساس شرایط حاکم و نوع نگاه متولیان عمدتاً به‌صورت مرکز محور انجام شده است، درحالی که بهزیستی امروز، ویترین متنوعی از انواع وظایف و مأموریت ‏های حمایتی و تخصصی در دو بخش ویژه، مددجویان تحت حمایت و عامه مردم است که با پوست اندازی‏‌های مکرر و عبور از فراز و فرودهای بسیار و به روز رسانی ‏های مداوم همه جانبه بویژه در حوزه قانونگذاری و نیروی انسانی کارآمد، بنا به ضرورت و مقتضیات جامعه با تغییر روش از دولت محوری به جامعه محوری و تبدیل رویکرد مرکز محوری به خانواده محوری سعی کرده است با حفظ فعالیت‏ های اجتناب‌ناپذیر مرکز محور و حاکمیتی، بستر لازم را جهت ورود آسان اما علمی و نظارت پذیر شرکای کاری در راستای عمل به مسئولیت‏ های اجتماعی خود و شبکه توانمند و گسترده خیرین و باز تعریف ایشان به‌عنوان مؤسسات خیریه تخصصی، جامعه را درگیر مسائل بهزیستی نماید. همزمان با بسط رویکرد جامعه محوری و سپردن بخش اعظم امور به مردم و تشکل‏ های مردمی و تقویت سازوکارهای نظارتی بر عملکرد آنها، با تعریف برنامه ‏های حمایتی و تخصصی ویژه خانواده‌‏های دارای عضو معلول یا آسیب دیده، تحقق بهزیستی خانواده محور را در دستور کار خود قرار داد.
برای نیل به این مقصود لازم بود تا علاوه بر شفاف سازی، دسترسی به اطلاعات لازم انجام شود که این مهم نیز طی 5/2سال گذشته با راه‌اندازی و ارتقای قریب40 سامانه الکترونیکی ارائه خدمت محقق شد.
بالا بردن ضریب نفوذ خدمات حمایتی و تخصصی سازمان در محلات و خانواده‏ ها و همچنین برقراری تعامل مستمر مددکاران با مددجویان و خانواده ایشان و کمک به قوام کانون گرم خانواده‏ ها از طریق کاهش مشکلات ناشی از حضور عضو توانخواه یا آسیب دیده در خانواده، دیگر ضرورت اجتناب‌ناپذیر برای دستیابی به بهزیستی خانواده محور بود که ما را به سمت ارائه مدل جدیدی از خدمات تحت عنوان مراکز خدمات بهزیستی یا همان مراکز مثبت زندگی سوق داد.
آغاز فعالیت 2527 مرکز مثبت زندگی با استفاده از توان علمی و تخصصی 13هزار مددکار در سراسر کشور و نفوذ خدمات مرکز محور به درون خانواده ‏ها، توفیق بزرگ بهزیستی برای دستیابی به این مهم بود.
همه‌گیری بیماری کرونا طی 5/1 سال گذشته سختی‏ های بسیاری را به جامعه وارد کرد که سختی و سنگینی این بیماری بر شانه ‏های بهزیستی دو چندان بود، چرا که حضور پر تعداد گروه‏ های آسیب پذیر معلولان، سالمندان، فرزندان و... در مراکز اقامتی و وجود مددجویان در منزل، خطر ابتلای ایشان و افراد مرتبط با آنها را چند برابر کرده بود، اما همت بلند مددکاران گمنام عرصه سلامت اجتماعی در بهزیستی و تلاش کم‌نظیر شرکای کاری در کنار توجه ویژه دولت محترم و حمایت ‏های خاص نهاد‏های تحت نظارت رهبر معظم انقلاب و نگاه تعاملی مجلس باعث شد در این میدان نیز مددکاران بهزیستی میدان داران خوبی باشند و با کمترین میزان ابتلا و فوت در مقایسه با آمار کشوری و جهانی تا به امروز، سپر دفاعی محکمی برای مددجویان در مقابل این ویروس منحوس باشند. به هر تقدیر بهزیستی اصلی‌ترین نهاد دولتی متولی سلامت اجتماعی کشور است که توانسته است با بهره ‏مندی از تجارب ارزشمند چهار دهه فعالیت، برخورداری از سرمایه عظیم نیروی تخصصی خود و استفاده از توان گسترده شبکه شرکای کاری، با ارائه خدمات بهنگام و مؤثر حمایتی و تخصصی در کنترل بروز و شیوع آسیب‏ های اجتماعی و معلولیت‏ ها، ساماندهی و توانبخشی آسیب دیدگان اجتماعی و افراد دارای معلولیت، اجرای طرح‌های پیشگیرانه محور و... پیشتاز عرصه ساماندهی آسیب‏ ها و ناهنجاری‏ های اجتماعی باشد.
باید اذعان کرد که شفافیت در عمل، فساد ستیزی، شایسته سالاری، دانش محوری و پاسخگو بودن بهزیستی، مؤلفه‏ های مهم اعتمادساز برای حضور مردم در کنار بهزیستی بوده و خواهد بود.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: حمایتی و تخصصی خانواده محور شرکای کاری مرکز محور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۲۷۶۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصالحه ۷۸ درصدی پرونده‌ها در مراکز مشاوره پلیس ایلام

فرمانده انتظامی ایلام ، با اشاره به اینکه بیش از ۱۴هزار و ۷۴۷ پرونده قضائی به دوایر مشاوره و مددکاری کلانتری های سطح استان ارجاع شده است،گفت:بیش از ۷۸ درصد از پرونده های ارجاعی به مراکز مشاوره پلیس ایلام منجر به مصالحه شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ایلام، سردار جمال سلمانی اظهار داشت:مراکز مشاوره پلیس در عرصه کاهش آسیب‌ها و جرائم اجتماعی و افزایش سطح امنیت روانی در جامعه گام‌های موثری برداشته و قطعا با پای کار آمدن سازمان های حمایتی و دخیل در حوزه آسیب های اجتماعی و بهره گیری از ظرفیت علمی دانشگاه ها و مراکز پژوهشی می توان به صورت گسترده و علمی در حوزه شناسایی و مقابله با آسیب های اجتماعی ورود کرد.

وی اضافه کرد: با همت و پشتکار مشاوران ومددکاران اجتماعی فرماندهی انتظامی استان تعداد11 هزار و 289 پرونده ضمن صلح و سازش از چرخه کار قضائی خارج شده است.

این مقام انتظامی با بیان اینکه 78 درصد از پرونده های ارجاع شده به مراکز مشاوره منجر به صلح و سازش شده است،اظهار کرد: ایجاد مراکز مشاوره پلیس در راستای رویکرد جامعه محوری پلیس راه اندازی شده اند.

فرمانده انتظامی استان ایلام تصریح کرد:هر قدر بتوان با رویکرد فرهنگی و آموزشی مسائل و معضلات اجتماعی راحل و فصل کرد به همان میزان بار انتظامی در جامعه نیز کاهش خواهد یافت.

به گزارش تسنیم، همشهریان عزیز می توانند با شماره گیری شماره 096580 ضمن ارتباط با کارشناسان مرکز مشاوره از خدمات مشاوره روان‌شناختی، خانوادگی، ازدواج، تربیتی، فردی، تحصیلی، شغلی، گزینش و استخدام، بهره مند شوند.

انتهای پیام/180/

دیگر خبرها

  • مصالحه ۷۸ درصدی پرونده‌ها در مراکز مشاوره پلیس ایلام
  • بهره مندی بیش از ۵ هزار نفر در البرز از مشاوره ژنتیک
  • گارانتی متین؛ مرکز تخصصی تعمیر اسپیکر در کشور
  • خدمات رسانی به مصدومین تصادف زنجیره‌ای ۷ خودرو در جاده شوش اهواز
  • آغاز به کار پنل‌های تخصصی نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم هسته ای
  • خانواده ۵ معلولی در دشتستان صاحب خانه می‌شوند
  • لزوم هوشیارسازی اجتماعی نسبت به آسیب‌های پیری جمعیت
  • همکاری ۲۰۰داوطلب هلال احمر زنجان در نذر سلامت
  • همکاری ۲۰۰داوطلب هلال زنجان در نذر سلامت با قرارگاه جهادی الکفیل
  • ۵۸ درصد از مراجعه کنندگان به مرکز مشاوره شهرداری خمین زنان هستند