Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-01@00:15:15 GMT

بارزترین نشانه‌های فقر آهن چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۲۸۵۲۵

بارزترین نشانه‌های فقر آهن چیست؟

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری ایسکانیوز، زمانی که بدن شما مقدار کافی آهن نداشته باشد نشانه‌های کمبود آهن را تجربه خواهید کرد. بدن شما برای ساختن هموگلوبین، پروتئینی در گلبول‌های قرمز خون که آن‌ها را قادر به انتقال اکسیژن به بدن می‌کند، به آهن نیاز دارد. اگر بدن شما هموگلوبین کافی نداشته باشد، بافت‌ها و عضلات اکسیژن کافی دریافت نمی‌کنند تا بتوانند به طور موثر کار کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این امر منجر به بیماری به نام کم خونی می‌شود.

اگرچه کم خونی انواع مختلفی دارد، کم خونی فقر آهن شایع‌ترین نوع آن در سراسر جهان است.

دلایل کمبود آهن

شایع‌ترین دلایل کمبود آهن عبارتند از:

- عدم دریافت آهن کافی از خوراکی‌ها، آدم‌هایی که گوشت نمی‌خورند، اگر از خوراکی‌های دیگر آهن کافی دریافت نکنند، ممکن است در معرض خطر کمبود آهن باشند.

-  ناتوانی بدن در جذب آهن به علت بیماری‌هایی مانند بیماری سلیاک، یا در اثر برداشتن بخشی از روده‌ی کوچک. اما چطور جذب آهن را در بدن افزایش بدهیم؟

-  خون‌ریزی شدید، از قبیل قاعدگی‌های شدید یا خون‌ریزی داخلی مانند خون‌ریزی در اثر زخم معده یا سرطان روده‌ی بزرگ که ۶ نشانه خاموش دارد.

-  بارداری: بسیاری از زنان باردار از کمبود آهن رنج می‌برند، چون نیازشان به آهن نه فقط به خاطر افزایش حجم خون خودشان، بلکه به علت جنین در حال رشدشان نیز است.

-  مشکلات کلیه: بسیاری از افراد مبتلا به بیماری کلیوی مزمن به کمبود آهن مبتلا می‌شوند.

کمبود آهن چه علائمی دارد؟

زمانی که کمبود آهن به مرور زمان تشدید می‌شود، علائم آن شامل موارد زیر است:‌

– خستگی مداوم

– سرگیجه

– عدم تمرکز

– سردرد

– تنفس کوتاه

– رنگ پریدگی

– تاخیر در رشد و نمو عادی کودکان

– ریسک بالاتر عفونت

– شکنندگی ناخن

– تپش قلب تند و نامنظم که می‌تواند به مشکلات قلبی منجر شود

کدام مواد غذایی حاوی آهن هستند؟

منابع خوراکی آهن به دو دسته تقسیم می‌شوند:

-  منابع حیوانی آهن که عبارتند از: گوشت قرمز، مرغ، دل و جگر، زرده‌ی تخم مرغ و غذاهای دریایی.

-  منابع گیاهی آهن که عبارتند از: غنی‌ترین منابع گیاهی آهن حبوبات، مغزها و بادام، ارده، میوه‌ی خشک‌شده، و سبزیجات برگ سبز از قبیل جعفری است.

در صورتی که کم خونی دارید و نشانه‌های کمبود آهن را تجربه می‌کنید، بعد از این‌که علت آن را فهمیدید، باید مصرف مکمل را در نظر بگیرید، و فقط به تغذیه اتکا نکنید. در کل اگر مکمل‌های غذایی مصرف می‌کنید، و به‌یژه مکمل‌های آهن، باید با پزشک مشورت کنید، همان‌طور که قبل از مصرف هر داروی دیگری با پزشک مشورت می‌کنید.

عموما یک مکمل آهن می‌تواند اشکال مختلفی مانند کپسول، شربت، و تزریق وریدی (در موارد سوء هاضمه و عدم جذب، مانند بعضی موارد بیماری‌های گوارشی، سرطان، و غیره) داشته باشد.

مکمل‌ها ممکن است دارای برخی عوارض باشند

بهتر است مکملی را انتخاب کنید که شما را قادر می‌سازد با تجربه کمترین اثرات جانبی، به جذب حداکثری آهن دست پیدا کنید. اثرات جانبی احتمالی مصرف مکمل‌های آهن شامل این موارد است:

– درد شکم

– اسهال

– یبوست

– تغییر در رنگ مدفوع

– ناراحتی کلی در ناحیه‌ی شکم

چه چیزی می‌تواند جذب آهن را دچار اختلال کند؟

– این احتمال وجود دارد که اسید اگزالیک موجود در بسیاری از سبزیجات سبز جذب آهن را به تاخیر بیندازد. مثلا اسفناج سرشار از اسید اگزالیک است که با آهن پیوند می‌دهد و جذب آن را در روده دچار اختلال می‌کند.

– اسید فیتیک، که تقریبا در تمام غلات کامل یافت می‌شود، ممکن است جذب آهن را دچار اختلال کند؛ بنابراین هرچند غلات کامل خودشان منابع خوبی برای آهن هستند، اما اسید فیتیک موجود در آن‌ها می‌تواند جذب آهن خوراکی‌ها و مکمل‌های دیگر را در بدن‌تان متوقف کند.

– نوشیدن چای یا قهوه، و شکلات، به علت این که حاوی مقادیر زیادی پلی‌فنول هستند جذب آهن را دچار اختلال می‌کنند، همین‌طور کلسیم مانند کلسیم موجود در لبنیات مانع از جذب آهن می‌شود؛ بنابراین بهترین روش این است که مکمل آهن را در کنار سبزیجات/ میوه‌های سرشار از ویتامین C از قبیل کیوی، مالته (پرتقال)، توت فرنگی، فلفل قرمز (دلمه‌ای) و سیب.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

انتهای پیام/

کد خبر: 1103159 برچسب‌ها اخبار روز

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: اخبار روز دچار اختلال جذب آهن کمبود آهن کم خونی مکمل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۲۸۵۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ نشانه که خبر از نابودی کبد می‌دهد

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، علائمی در سیستم گوارش وجود دارند که نشان می‌دهند شما دچار بیماری کبد چرب هستید. بیماری کبد چرب که به عنوان استئاتوز کبدی نیز شناخته می‌شود، وضعیتی است که با تجمع چربی در سلول‌های کبد مشخص می‌شود و به طور فزاینده‌ای در حال گسترش در سراسر جهان است. این بیماری ممکن است از یک وضعیت خفیف تا شکل جدی‌تر متغیر باشد که می‌تواند منجر به آسیب و عوارض کبدی شود. اگرچه بیماری کبد چرب اغلب بدون علائم رخ می‌دهد، اما برخی از مشکلات گوارشی وجود دارد که می‌تواند نشان‌دهنده بیماری کبدی باشد. چهار علامت اصلی گوارشی که نیازمند توجه و ارزیابی برای افراد در معرض خطر یا تشخیص بیماری کبد چرب است:

بیشتر بخوانید: علائم ظاهری بیمار بودن کبد درد شکم

یکی از شایع‌ترین علائم مرتبط با بیماری شدید کبد چرب، درد یا ناراحتی شکم است. این درد اغلب به عنوان یک درد مبهم دائمی در سمت راست بالای شکم، جایی که کبد قرار دارد، توصیف می‌شود و ممکن است با احساس پری یا نفخ همراه باشد. درد می‌تواند خفیف تا شدید باشد و پس از خوردن یک وعده غذایی چرب یا سنگین بدتر می‌شود. اگر درد یا ناراحتی مداوم در ناحیه شکم را تجربه می‌کنید، حتما برای معاینه و تشخیص مناسب به پزشک مراجعه کنید.

تهوع و استفراغ

تهوع و استفراغ نیز ممکن است نشان دهنده بیماری شدید کبد چرب باشد و زمانی که کبد مملو از چربی باشد، می‌تواند منجر به التهاب و اختلال در عملکرد طبیعی آن شود. این می‌تواند بر هضم و متابولیسم غذا تأثیر بگذارد و در نتیجه حالت تهوع و استفراغ گاه به گاه ایجاد شود. احتمال بروز این علائم بعد از مصرف غذاهای چرب بیشتر است. اگر تهوع و استفراغ مکرر همراه با سایر مشکلات گوارشی رخ می‌دهد، حتما برای ارزیابی بیشتر به پزشک مراجعه کنید.

از دست دادن اشتها و کاهش وزن

در مراحل پیشرفته بیماری کبد چرب، شما از کاهش اشتها و کاهش وزن ناخواسته رنج می‌برید. این ممکن است به این دلیل باشد که کبد کمتر قادر به پردازش مواد مغذی و تولید صفرا برای کمک به هضم و جذب چربی‌ها است. در نتیجه، بدن ممکن است در جذب مواد مغذی مهم از غذا دچار مشکل شود که منجر به از دست دادن اشتها و کاهش وزن می‌شود. اگر متوجه کاهش قابل توجه و غیر قابل توضیح اشتها یا وزن شدید، توصیه می‌شود برای ارزیابی جامع با یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی مشورت کنید.

زردی

زردی روی پوست و چشم می‌تواند در موارد شدید بیماری کبد چرب رخ دهد. این ناشی از تجمع بیلی روبین است، رنگدانه زردی که هنگام تجزیه گلبول‌های قرمز تولید می‌شود. وقتی کبد نتواند به طور موثر بیلی روبین را پردازش کند، تجمعی در بدن ایجاد می‌شود که منجر به زردی می‌شود. در صورت مشاهده زردی، حتما سریعا به پزشک مراجعه کنید.

منبع: بهداشت نیوز

انتهای پیام/

کد خبر: 1228746 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • ۳۰ تُن مکمل و افزودنی‌های غیرمجاز دامی در پردیس کشف شد
  • استفاده از مکمل‌های بهبود کیفیت سوخت به خودرو آسیب می‌زند
  • استفاده از مکمل‌های بهبود کیفیت سوخت به خودرو آسیب خودرو می‌زند
  • هشدار ! این نشانه‌ها به شما می‌گوید کمبود پروتئین دارید
  • نشانه‌ها و علائم بیماری کبد
  • از ۱۰ برند رژ لب تا مکمل تقویتی مو ؛ این محصولات را نخرید، تقلبی است 
  • کدام مکمل‌ها روند پیری را کُند می‌کند؟
  • ۵ ویتامین ضروری و مکمل مفید برای سلامت مردان
  • ۴ نشانه که خبر از نابودی کبد می‌دهد
  • مکمل‌های طرح نور در نهادهای فرهنگی اجرا شود