Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان برنامه و بودجه کشور، هجدهمین جلسه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی کشور با هدف مناسب سازی محیط، گشودن درهای جامعه به روی معلولان روز سه شنبه ۲۲ تیرماه ۱۴۰۰ با حضور دکتر محمد باقر نوبخت معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور و اعضای این ستاد در سالن یاران شهید بهشتی سازمان برنامه و بودجه برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمد باقر نوبخت معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در این نشست با تشکر از حضور اعضای ستاد مناسب سازی در سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: از آموزه‌های قرآنی باید پیروی کنیم و گفته‌های بعضی از عزیزان را که دردی دارند و بیان می‌کنند را باید قبول کرد ما هر چقدر بگوییم که درکشان می‌کنیم به واقع نمی‌توان درکشان کرد. یکی از تعاریف اخلاق این است که آدمی همواره خودش را در جای طرف مقابل بگذارد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: ما در سال‌های قبل جلسات متعددی با معلولان در سازمان برنامه و بودجه داشتیم و نتیجه اش این شد امروز ۲ هزار میلیارد تومان برای اجرای قانون حمایت از معلولان به تصویب رسید و اجرایی شد.

نوبخت خاطرنشان کرد: درخواست‌های این جلسه از سوی دکتر پوراصغری و همکاران ایشان مورد بررسی قرار خواهد گرفت و با دو عیدی مطرح شده از سوی رئیس سازمان بهزیستی کشور در راستای دسترس پذیر بودن مناسب سازی برای معلولان عزیز به عنوان حسن ختام این جلسه موافقت می‌شود و از مصوبات این جلسه لحاظ شود.

پوراصغری معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه گفت: رویکرد اتفاق افتاده درباره مناسب سازی در حال حاضر مورد توجه مبادی مختلف از دولت، مجلس و جاهای دیگر قرار گرفته تا این حمایت‌ها انجام بگیرد و مصوبات اخیر هم نشانگر این اهمیت است من امیدوارم این جایگاه روز به روز بتواند در بودجه‌های سنواتی افزایش بیشتری از جنبه میزان اعتبار داشته باشد.

پوراصغری افزود: مناسب سازی موضوعی دولتی نیست بلکه کشوری است و در گسترش مناسب سازی باید از نرم افزارهای مختلفی استفاده کنیم تا بتوان از ابزارهای مختلفی در این زمینه بهره برد و در بخش بودجه نیز ذیل اعتبارات تعمیر و تجهیز می‌توان بخش‌های مناسب سازی را به عنوان یک برنامه و فعالیت در نظر گرفت و در این راستا تضمین آن از نظر اجرا از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

عوض پور رئیس امور سلامت و رفاه اجتماعی سازمان برنامه و بودجه کشور بیان کرد: ما از رنج و محرومیت معلولیت و معلولان اطلاع داریم اما ما نیز محدودیت‌هایی در بودجه داریم با این وجود رشد هزینه بودجه امسال به نسبت سال گذشته نزدیک به پنجاه درصد افزایش داشته است ولی ما اعتبارات معلولان را نزدیک به ۲۰۰ درصد رشد دادیم و این نوع نگاه سازمان برنامه و بودجه را نسبت به حقوق معلولان نشان می‌دهد اگرچه تا نقطه مطلوب فاصله داریم. نوبخت به سازمان هدفمندی یارانه‌ها دستور داد که حتی سایر خدمات بهزیستی هم مثل حقوق مستمری باشد و همه معوقات کاملاً تسویه شود.

عوض پور افزود: مستمری مددجویان نزدیک به ۲۷ درصد به آن شاخص برنامه ششم توسعه که ۲۰ درصد بود افزایش داشته است.

جمالی نژاد معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور و جانشین رئیس ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی کشور با تقدیر و تشکر ویژه از دکتر نوبخت و همکاران ایشان در سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: در حوزه شهرداری‌ها با توجه به تحریم‌های ظالمانه و شرایط سخت کرونا انصافاً احکامی که امسال و سال‌های قبل داشتیم بی نظیر بوده است که جای سپاس و تقدیر است.

قبادی دانا معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان بهزیستی کشور و دبیر ستاد مناسب سازی کشور، ضمن سپاس و قدردانی از حضور نوبخت در این جلسه، به تشریح پیشینه و چگونگی شکل گیری ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی پرداخت و ادامه بیان کرد: موضوع مناسب سازی از مهمترین موضوعات حقوق افراد دارای معلولیت است و همواره در دنیا بر حضور اجتماعی معلولان در جامعه تاکید می‌شود و هدف از مناسب سازی این است که فرد دارای معلولیت، زندگی مستقل همراه با منزلت اجتماعی در بستر جامعه و در درون خانواده را تجربه کند و از تمامی حقوق شهروندی برخوردار باشد.

وی افزود: دسترس پذیری و مناسب سازی حکم می‌کند شرایطی در جامعه ایجاد شود تا فرد دارای معلولیت به فعالیت‌های جاری و به حقوق شهروندی خودش برسد بتواند از خیابان، از حمل و نقل و مبلمان شهری استفاده کند و در ادارات و بانک‌ها و دستگاه‌ها حضور یابد و بتواند در دانشگاه تحصیل کند و در شغل مناسبی مشغول به کار شود و خودش و خانواده اش را از مواهب جامعه بهره مند کند. بنابراین بدون مناسب سازی یک پله پنج سانتی می‌تواند از مواهب جامعه محروم کند و یا اتوبوس و وسیله عمومی که ناگویاست فرد نابینا را از شرایط لازم بی بهره می‌کند.

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: امر مناسب سازی با توجه به اینکه بسیاری از ساختمان‌ها، تأسیسات و وسایل حمل و نقل که در گذشته ایجاد شده اما برای مناسب سازی برنامه ریزی نشده است که خود به نوعی از مصادیق نامناسب سازی است و در قانون هم آمده است اگر سازمانی به وظایف خود درباره حقوق معلولان عمل نکند طبق قانون مجازات اسلامی مشمول پیگرد قرار خواهد گرفت و مجازات لازم برایش پیش بینی شده است.

قبادی دانا خاطرنشان کرد: جا دارد از همه حمایت‌های نوبخت و سازمان برنامه و بودجه نسبت به سازمان بهزیستی در خصوص حق و حقوق معلولان تشکر کنم و با سیاست‌های خوب سازمان برنامه و بودجه، جهش خوب بودجه سازمان‌های حمایتی اعم از بهزیستی و کمیته امداد حضرت امام (ره) را شاهد بودیم و در این راستا شاهد جهش خوبی در بحث مستمری از سال ۱۳۹۲ تا سال ۱۳۹۹ بودیم که در واقع مستمری مددجویان بر اساس خانوار بین ۸ تا ۱۲ برابر افزایش یافته است این موفقیت که در ماده ۷۹ قانون ششم توسعه میزان مستمری که باید به میزان ۲۰ درصد حداقل حقوق و دستمزد باشد با همراهی‌های دول، مجلس شورای اسلامی و سازمان برنامه و بودجه امروز شاهد ۱۹ درصد حداقل حقوق و دستمزد عدد میانگینی هستیم که برای مستمری خانواده‌ها تعیین شده است و همچنین افزایش ۷۰ درصدی یارانه مراکز نگهداری شبانه روزی معلولین، سالمندان و بیماران روانی به دستور نوبخت انجام شد و با تخصیص دستور داده شده در پایان تیرماه امسال این مهم عملیاتی و اجرایی خواهد شد که به نوعی به نام دولت ثبت خواهد شد.

دبیر ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی کشور در ادامه افزود: جامعه افراد دارای معلولیت که بیش از یک میلیون و پانصد و پنجاه هزار نفر از این عزیزان را در سطح کشور تشکیل می‌دهد و در سازمان بهزیستی ثبت شده است قدردان این زحمات و حمایت‌ها هستند البته تا رسیدن به شرایط مطلوب راه طولانی است و از نظر مناسب سازی ۷۰ درصد دچار مشکل هستیم گرچه در دو سال اخیر حدود هفت تا ده درصد شاهد افزایش بوده‌ایم و از ۲۰ درصد به ۳۰ درصد رسیده که جای سپاس است اما آن فاصله ۷۰ درصدی تا وضعیت مطلوب را داریم که نیاز به همکاری همه دستگاه‌ها است.

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: با توجه به اینکه در چهل و یکمین سال تأسیس سازمان بهزیستی هستیم ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید فیاض بخش بنیانگذار سازمان بهزیستی در این جلسه از دکتر نوبخت دو عیدی در راه دسترس پذیری مناسب سازی برای افراد دارای معلولیت خواستاریم مناسب سازی منزل و خودروی شخصی برای سال ۱۴۰۰ از ۶ هزار به ۱۲ هزار و نیز در ارتباط با سفرهای درون شهری و بین شهری طبق قانون تبصره ۲ ماده ۵ افراد دارای معلولیت باید به صورت نیم بها پرداخت شود اما با توجه به مشکلات دستگاه‌ها و شرکت‌های حمل و نقلی چون این بودجه به آنها مراکز اختصاص داده نشده دچار مشکل هستیم که در این رابطه برای سفر درون شهری ۵۰ هزار نفر با سرانه ۵۰۰ هزار تومان در سال و برای سفر بین شهری ۱۵ هزار نفر با سرانه یک میلیون تومان در سال را خواستاریم.

کد خبر 5258576

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان بهزیستی مناسب سازی معابر سازمان برنامه و بودجه محمدباقر نوبخت معلولان قیمت دلار شاخص کل بورس وزارت نیرو قطع برق وزارت راه و شهرسازی بانک مرکزی ایران قیمت نفت قطعی برق طرح ملی مسکن وزارت جهاد کشاورزی کالاهای اساسی مصرف برق اوپک بورس تهران ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی سازمان برنامه و بودجه کشور رئیس سازمان بهزیستی کشور افراد دارای معلولیت مناسب سازی کشور کشور گفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۳۲۸۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو محرز است

رئیس مجلس گفت: مسئولیت کمبود و گرانی دارو بر عهده سه دستگاه وزارت بهداشت، سازمان برنامه و بانک مرکزی بوده و قطعاً بانک مرکزی در تأمین ارز دارو تأخیر داشته است.

به گزارش مشرق، حسینعلی حاجی دلیگانی در نشست علنی امروز (سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون بهداشت درباره کمبود و گرانی دارو و تجهیزات مصرفی پزشکی ناشی از استنکاف از اجرای جزء (۱) بند (س) تبصره (۱) قانون بودجه سال ۱۴۰۱ در تذکری با استناد به ماده ۲۳۴ قانون آیین‌نامه داخلی مجلس با اشاره به اینکه موضوع دارو تاکنون ۴ مرتبه در جلسه نظارتی مجلس مورد بررسی قرار گرفته، اما تاکنون مشکل مردم در حوزه کمبود و گرانی دارو حل نشده است، گفت:آخرین جلسه نظارتی در این خصوص در ۱۹ دی ماه سال گذشته بود که رئیس مجلس به وزارت بهداشت، سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی فرصت دو ماه برای اصلاح وضعیت داد.

نماینده مردم شاهین شهر، میمه و برخوار در مجلس در ادامه با اشاره به دو اتفاقی که قرار بود در حوزه دارو رخ دهد، عنوان کرد: بنا بود ۷۰ درصد هزینه دارو را بیمه‌ها و ۳۰ درصد آن را مردم پرداخت کنند، اما در حال حاضر این هزینه بین بیمه و مردم نصف شده است.

وی افزود: از سوی دیگر بیش از وزارت بهداشت، سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی مسئول این قضیه بودند به نحوی که بانک مرکزی باید به موقع منابع ارزی را تأمین می‌کرد که این اتفاق صورت نگرفت و به جای آن شاهد ارزپاشی برای سفرهای خارجی و افزایش ۵۰۰ دلار به هزار دلار بودیم.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس اضافه کرد: سازمان برنامه و بودجه نیز تاکنون ۷۰ هزار میلیارد تومان طلب داروسازان و داروفروشان را نداده است، همچنین سازمان تأمین اجتماعی نیز هزینه‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی را پرداخت نکرده؛ این در حالی است که مجلس شورای اسلامی حکیمانه و به صورت مقبول این موضوع را دنبال کرده است.

قالیباف: تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز که باعث اشکالات توزیع دارو شد، محرز است

محمدباقر قالیباف در پاسخ به این تذکر با بیان اینکه بعد از بررسی‌ها و جلسات برگزار شده درخصوص دارو، شخص بنده نیز جلسه جداگانه‌ای با بانک مرکزی و وزارت بهداشت داشتم، گفت: بر اساس گزارش جمع‌بندی نظارتی کمیسیون بهداشت از این جلسه، سه دستگاه سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی و وزارت بهداشت در این خصوص مسئول هستند.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه قطعا بانک مرکزی در واگذاری ارز در اواخر بهار و ابتدای تابستان تأخیر داشته است، یادآور شد: این موضوع اشکالاتی را در توزیع دارو به وجود آورد که البته در پایان سال ۱۴۰۲ توانست به تعهدات خود عمل کند، اما به هر حال تأخیر داشت.

رئیس قوه مقننه همچنین تصریح کرد: موضوع کمبود و گرانی دارو و تجهیزات مصرفی پزشکی در این جلسه بر اساس ماده ۲۳۴ قانون آیین‌نامه داخلی مجلس به رأی گذاشته می‌شود تا مجلس تشخیص خود را درباره آن اعلام کند، اما به هرحال موضوعات دیگر در حوزه ارزی و بودجه را پیگیری خواهیم کرد.

دیگر خبرها

  • فاصله زیاد تهران تا مناسب سازی شهر برای معلولان
  • سفر معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه به تایلند
  • پیش‌بینی ردیف جداگانه بودجه برای قانون معلولان
  • سرانه ۱۰ میلیون تومانی بودجه عمرانی شهرداری قم
  • پیگیر اجرای هدفمندسازی یارانه‌های دانشجویی در سال جدید هستیم
  • دارو باز هم داد مجلس را درآورد؛ دارویار پس از ۲ سال به کجا رسید؟
  • بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه مقصران اصلی کمبود دارو در کشور
  • اختصاص ۷ همت به طرح دارویار
  • تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو محرز است
  • بانک مرکزی به تعهداتش درباره تخصیص ارز به دارو عمل کرده است