Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-03@21:51:14 GMT

پاسخ همتی به جهانگیری

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۳۳۵۶۴

پاسخ همتی به جهانگیری

آفتاب‌‌نیوز :

اسحاق جهانگیری_معاون اول رییس جمهور در مراسم «تجلیل از یاوران اشتغال محرومین» که روز گذشته در بانک مرکزی برگزار شد، گفت: بانک مرکزی یکی از نهادهایی است که نه یک روز، حتی یک ساعت و یک لحظه نمی‌تواند بدون مسئول باقی بماند؛ چراکه هر تصمیمی در اینجا اتخاذ شود در همه شئونات کشور اثر می‌گذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بانک مرکزی در حوزه اجرایی هم نقش بسزایی دارد؛ از واگذاری ارز به متقاضیان تا امور دیگر، به همین دلیل وقتی رئیس سابق بانک مرکزی در دورانی مجبور به اشتغال به کار دیگری شد این دغدغه ایجاد شد که چه کسی می تواند به جای وی در بانک مرکزی سکان امور را بر عهده بگیرد.

وی همچنین ضمن قدردانی از تلاش‌های عبدالناصر همتی - رئیس سابق بانک مرکزی - بیان کرد: این دغدغه ایجاد شده بود که برای این دوره کوتاه‌مدت چه کسی حاضر است مسئولیت کار را قبول کند. حتی بنده هنگامی که می‌خواستم با دکتر کمیجانی در این خصوص صحبت کنم دچار تردید بودم؛ اما او با دلسوزی نسبت به کشور و مسائل آن فداکارانه برای این دوره کوتاه مسئولیت به عهده گرفتند و در این خصوص هیچ انگیزه دیگری نداشتند و حتماً در دولت آتی نیز در هر جایی که حضور داشته باشد فداکارانه تلاش خواهند کرد.

جهانگیری در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اعلام اینکه امروز حجم ذخایر اسکناس و طلای بانک مرکزی در تاریخ ایران بی سابقه است، گفت: دولت آینده بی سابقه ترین مجموع ذخایر ارزی و طلای کشور را دارد و در دولت تدبیر و امید به این موضوع توجه داشتیم تا همواره ذخایر در کشور افزایش یابد تا در روزی مبادا با استفاده از اسکناس و ارز، دارو وارد کشور کنیم و دست کشور در این زمینه خالی نباشد.

در این زمینه، عبدالناصر همتی در صفحه شخصی اینستاگرام خود در پاسخ‌ به صحبت‌های معاون اول رئیس جمهور نوشت: معاون رئیس جمهور روز گذشته در سخنانی در بانک مرکزی علت کنار گذاشتن اینجانب از ریاست بانک مرکزی را به خاطر آنچه که اشتغال بنده به کار دیگر بود، اعلام و گفتند: امروز حجم ذخایر اسکناس ارزی اسکناس و طلای بانک مرکزی در تاریخ بی‌سابقه است. " هر چند بنای پاسخگویی را نداشتم، ولی برای ثبت در حافظه تاریخی مردم و اصلاح امور در آینده مجبور به توضیحاتی در خصوص این بخش از اظهارات جناب آقای جهانگیری هستم:

۱) اینجانب در ایام انتخابات به کار دیگری مشغول نشدم، بلکه همانند رئیس محترم قوه قضائیه در رقابت انتخاباتی شرکت کردم و برای مدتی کمتر از یک ماه و براساس ماده ۱۹ قانون پولی و بانکی کشور تمام اختیارات رئیس کل را طی حکمی به قائم مقام تفویض کردم و فلذا هیچ مشکلی در اداره بانک نبود. مانند سال ۹۶ که جنابعالی معاون اول بودید و در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کردید، مگر اینکه به نظر شما مسئولیت بانک مرکزی مهم‌تر از معاونت اولی باشد که امری جداست.

۲) بنده قصد ورود به دلایل برکناری رئیس کل بانک مرکزی ندارم اما بایستی منوط به تحقق شرایط مقرر در مصوبه سال ۱۳۹۳ مجمع تشخیص مصلحت نظام صورت می‌گرفت که متاسفانه این اقدام بدون طی شدن فرآیند قانونی آن در دولت، صورت گرفت. سنگ بنای استقلال بانک مرکزی، بسته شدن دست دولت در برکناری رئیس کل است که این مصوبه معطوف به آن است اما در مورد اخیر مغفول ماند.

۳) البته بجا بود ایشان، در این روزهای آخر، توضیح می‌دادند که افتخار به داشتن بی سابقه‌ترین ذخایر ارزی اسکناس در حال حاضر به خاطر مقاومت چه کسی و در مقابله با دستورات چه کسانی تحقق یافت؟

 

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: اسحاق جهانگیری بانک مرکزی عبدالناصر همتی بانک مرکزی بی سابقه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۳۳۵۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد حساب واحد خزانه باعث افزایش شفافیت مالی می‌شود

علی خضریان سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی در تشریح جلسه این کمیسیون در خصوص بررسی آخرین وضعیت حساب واحد خزانه که با حضور مدیران وزارت امور اقتصادی و دارایی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی به ریاست حجت‌الاسلام پژمانفر برگزار شد، با تأکید بر تکلیف قانونی به همه دستگاه‌ها برای اجرای قانون و ایجاد حساب واحد خزانه اظهار داشت: بر اساس بند «ج» تبصره ۱۹ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کلیه دستگاه‌های اجرایی موظف به بستن حساب‌های فرعی ارزی و ریالی در بانک‌های خصوصی و دولتی و افتتاح حساب نزد بانک مرکزی بوده‌اند؛ و موظفند کلیه دریافت‌ها و پرداخت‌های خود را فقط از طریق حساب‌های افتتاح شده نزد بانک مرکزی انجام دهند.

وی افزود: در راستای تحقق منویات رهبری در خصوص اصلاح ساختار بودجه و انضباط بخشی به بودجه عمومی کشور، توجه به این بند قانونی مورد پیگیری کمیسیون قرار گرفت و بر اساس آخرین گزارش‌ها در سال ۱۴۰۲ اکثر دستگاه‌های اجرایی به طور کامل این قانون را اجرایی نموده‌اند و عمده حساب‌های فرعی باقی مانده متعلق به دستگاه‌های زیر مجموعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از جمله دانشگاه‌های علوم پزشکی و سازمان بیمه سلامت و شرکت‌های تابعه وزارت نفت بوده است.

خضریان با بیان اینکه اجرای حساب واحد خزانه پشتوانه مدیریت بودجه می‌باشد و بهره‌مندی از این ابزار منجر به انضباط بخشی به مسائل مالی دولت، شفافیت، ارتقاء و پایداری مالی بودجه خواهد شد، افزود: استقرار کامل حساب واحد خزانه مزایای مهمی دارد. از جمله اینکه دولت با استفاده از حساب واحد خزانه دولت می‌تواند نقدینگی خود را بهبود داده و به تعادل بودجه‌ای نزدیک‌تر شود. این امر باعث کاهش نیاز به استقراض از منابع خارجی و در نتیجه کاهش هزینه‌های استقراض می‌شود.

سخنگوی کمیسیون اصل نودم قانون اساسی ادامه داد: با ایجاد حساب واحد خزانه دولت می‌تواند درآمد‌ها و هزینه‌های خود را سامان بخشد، نقض بودجه را کاهش دهد و در نهایت برنامه‌های توسعه‌ای را بهبود ببخشد. ضمن اینکه این امر باعث افزایش شفافیت مالی می‌شود و به حسابرس‌ها و سایر نهاد‌های مربوطه امکان می‌دهد عملکرد مالی دولت را بهبود بخشند.

خضریان با بیان اینکه حساب واحد خزانه باعث کاهش خطرپذیری مالی دولت خواهد شد، گفت: با استقرار حساب واحد خزانه، دولت می‌تواند مدیریت خطرپذیری مالی خود را بهبود بخشد. این سیستم به دولت این امکان را می‌دهد تا برنامه‌های مالی خود را به طور دقیق‌تر برنامه‌ریزی کند و مدیریت نقدینگی را بهبود بخشد.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس گفت: سازمان بیمه سلامت ۴۰۰ حساب فعال در یکی از بانک‌ها دارد که مجموعاً رقمی بالغ بر ۷ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار در این حساب‌ها وجود دارد که مربوط به وام کارکنان درمان، حساب‌های متفرقه و ... می‌باشد. ضمن اینکه این حساب‌ها بدون داشتن مجوز از حساب خزانه و با نرخ سود ۷ درصدی در حساب پشتیبان تشکیل شده‌اند.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون اصل نود مجلس تصریح کرد: با توجه به پایان مهلت مقرر برای تعیین تکلیف این حساب‌ها یعنی پایان سال ۱۴۰۲ در این جلسه تأکید شد به صورت فوری و تا پایان اردیبهشت‌ماه این حساب‌ها نزد بانک مرکزی متمرکز شود؛ در غیر این صورت بانک مرکزی راساً اقدام به بستن این حساب‌ها و انتقال آن به حساب واحد خزانه خواهد کرد. همچنین مقرر شد در همین مهلت مقرر حساب‌های خالی نیز کامل بسته شود و کارگروهی با محوریت دیوان محاسبات و با مشارکت بانک مرکزی، وزارت اقتصاد، وزرات بهداشت و وزارت نفت تشکیل شود و این کارگروه به حسن اجرای مصوبه فوق نظارت کرده و گزارش آن را به کمیسیون ارائه کند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • پاسخ تند همتی به انتقاد خبرگزاری دولت/ دانشجوی سال اول اقتصاد هم فرق تورم نقطه‌به‌نقطه و تورم سالانه را می‌داند؛ شما یا نمی‌دانید یا می‌خواهید ندانید
  • پاسخ همتی به انتقاد خبرگزاری دولت
  • ملک مصرفی افراد مشمول مالیات بر عایدی سرمایه نمی‌شود
  • بانک مرکزی: تورم ۲۷ درصد کاهش یافت!
  • ایجاد حساب واحد خزانه باعث افزایش شفافیت مالی می‌شود
  • بانک مرکزی رکوردشکنی ۸۰ ساله تورم را تکذیب کرد
  • مانور عجیب روی کاهش نقدینگی
  • بانک ذخایر دریایی افتتاح شد
  • تجربه اخیر کاهش نرخ ارز در شرایط بحرانی بی‌سابقه بود
  • «همتی» در نقاب رییس بانک مرکزی سوئیس/سلطان چاپ پول چه کرد؟