Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، برخی از کارفرمایان از اعلام عنوان شغلی اصلی کارگران به بیمه طفره می‌روند به گونه‌ای که افراد فنی را به خاطر پرداخت نکردن حق سختی و زیان آور با عناوینی مانند کارگر ساده یا دفتر دار اداری رد می‌کنند و کارگر بعد از ۲۰ سال سابقه کار در کارگاه مشاغل سخت و زیان آور با مراجعه به بیمه متوجه می‌شود که عنوان شغلی‌اش در لیست بیمه کادر دفتری ثبت شده و دیگر مزایای بازنشستگی مشاغل سخت به وی تعلق نمی‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی اصلانی، عضو کانون عالی شورا‌های اسلامی کار ایران در گفت و گو با خبرنگار ما درباره تغییر عنوان شغلی کارگر مشاغل سخت و زیان آور در لیست بیمه، اظهار کرد: قانون مشاغل سخت و زیان آور از سال ۸۲ مصوب گردید که معروف به شغل‌های ۱۸ گانه هستند و در اختیار کمیته‌های استانی اداره کار قرار گرفت که کارفرمایان موکلف شدند تا با اجرای آن بار سنگینی را از دوش کارگران بعد از بازنشستگی بردارند.

عضو کانون عالی شورا‌های اسلامی کار ایران با اشاره به اینکه مشکلاتی که متوجه کارگران است مربوطه به سال‌های قبل می‌باشد، ادامه داد: طبق درخواست‌های مکرر نهاد‌های کارگری، سازمان تامین اجتماعی سایتی را طراحی کرد که به موجب آن همه سوابق کارگر در آن سایت قرار گیرد تا شخص کارگر با مراجعه به آن سایت و با وارد کردن کدملی و شماره بیمه بتواند عنوان شغلی‌اش در لیست بیمه و سوابق پرداختی خود را مشاهد کند که فرقی هم ندارد کارگر با قرارداد موقت یا دائم باشد.

وی افزود: سازمان تامین اجتماعی و کمیته استانی اداره کار مشکلات فراوانی در مسائل کارگران با یک‌دیگر دارند به علت اینکه این قانون از سال ۸۲ مصوب گردید و اختلاف بر سر ما قبل آن است چرا که در آن زمان‌ها خیلی برای کارگر و کارفرما مهم نبود که عنوان شغلی کارگر در مشاغل سخت و زیان آور در لیست بیمه چه چیزی رد شود و به این دلیل که تفاوت چندانی از لحاظ مزایا با یک دیگر هم نداشتند.

اصلانی تصریح کرد: خوشبختانه در اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در کارگاه‌های بالای ۵۰ نفر به دلیل اینکه حکم کارگزینی، کد سازمان تامین اجتماعی که به کارفرما داده می‌شود تا در لیست بیمه برای کارگر ثبت شود و مشخص بودن گروه‌ها و پایه سنوات کارگر، کارفرما نمی‌تواند از مسئولیت محول شده شانه خالی کند و بیشتر این مشکلات متاسفانه مربوط به کارگاه‌های زیر ۵۰ نفر هستند که طرح طبقه بندی مشاغل در آن‌ها اجرا نمی‌شود.

وی ادامه داد: هزینه‌های بالای مشاغل سخت و زیان آور باعث شده تا کارفرمایان قانون را دور بزنند چرا که کارفرما حدود ۸۰ میلیون تومان باید به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کند تا سازمان بتواند کارگر را بازنشسته کند.

اصلانی افزود: مسئله‌ای که سبب می‌شود تا کارگران مشاغل سخت زیان آور در هنگام مراجعه برای بازنشستگی دچار دردسر شوند، این است که پرونده فنی آن‌ها فقط در سازمان تامین اجتماعی است، ولی آن‌ها در ابتدا باید درخواست خود را در اداره کار تنظیم و بعد از بررسی و تایید به تامین اجتماعی ارسال کنند و در آن جا هست که کارگر متوجه می‌شود که عنوان شغلی‌اش بعد از ۲۰ سال درست یا غلط رد شده است.

 

عضو کانون عالی شورا‌های اسلامی کار ایران بیان کرد: طبق درخواستی که داشتیم خواستار رسیدگی پرونده‌ها در همان سازمان تامین اجتماعی شدیم تا هم وقت کارگر تلف نشود برای اینکه اثبات آن پروسه سخت و طولانی دارد و هم اینکه رسیدگی به امور در اسرع وقت و دقیق صورت می پذیرد که در این راستا آیین نامه جدیدی در شورای حفاظت فنی کشور در این مورد در حال برسی است، اما هنوز به نتیجه‌ای نرسیده چرا که یکی از مشکلات در این زمینه پرونده فنی کارگران در سازمان تامین اجتماعی است.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه کارگر در صورت تضییع حق و حقوقش چگونه می‌تواند آن را احیاء کند، تصریح کرد: اداره کار زمانی می‌تواند به موضوع ورود پیدا کند که حق و حقوق کارگر توسط کارفرما پرداخت نشود، ولی در مسئله تغییر عنوان شغلی کارگر در مشاغل سخت و زیان آور، قانون مانع ورود اداره کار به این موضوع می‌شود و این را وظیفه سازمان تامین اجتماعی می‌داند که در ابتدا باید آن ها این مسائل را به درستی بررسی می کردند تا در این میان حق و حقوق کارگر ضایع نشود.


اصلانی گفت: در مشاغل سخت و زیان آور دو ماده تحت عنوان الف و ب وجود دارد که کسی در مسئله ماده ب مشکلی ندارد و این ماده به مشاغلی مانند کار در معدن، جوشکاری در لوله‌های بزرگ و شغل‌هایی که ماهیت سخت دارند اشاره می‌کند که قانون در این زمینه به درستی اجرا می‌شود، ولی در ماده الف که ماهیت شغل سخت و زیان آور نیست و قانون کارفرما را موکلف کرده تا دستگاه‌هایی که به موجب آن‌ها محیط آلوده می‌شوند را هر دوسال تعمیر یا محیط کار را مرتبط پاکسازی کنند، اما اداره کار، بهداشت و سازمان تامین اجتماعی در این موارد برسی لازم را انجام نمی‌دهند و کارگران ماده الف به دلیل کار در محیط‌های آلوده در طولانی مدت، آسیب پذیر می‌شوند و خیلی نمی‌توانند از مزایای بیمه بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور استفاده کنند.

وی خاطر نشان کرد: این امر مهم است تا کارگران هر ماه یا هر سال به سایت سازمان تامین اجتماعی مراجعه کنند تا وضعیت سوابق بیمه و عنوان شغلی که توسط کارفرما در این لیست رد می‌شود را بررسی کنند.

بیشتر بخوانید

تفاوت پایه سنوات و سنوات پایان خدمت

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مشاغل سخت و زیان آور کارگر بیمه کارفرما سازمان تامین اجتماعی مشاغل سخت و زیان آور عنوان شغلی کارگر لیست بیمه اداره کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۳۶۱۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امنیت شغلی در گرو رونق تولید/ بیمه کارگران ساختمانی پیگری می‌شود

ایسنا/گیلان مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان، کاهش نرخ بیکاری را موجب امنیت شغلی دانست و گفت: امنیت شغلی صرفا قرارداد دائمی نیست و رونق تولید و اشتغال به امنیت شغلی منجر می‌شود.

سیاوش آقاجانی امروز، ۸ اردیبهشت ماه در نشست کارگر، کارفرما و دولت که به مناسبت روز کارگر برگزار شد، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را پیگیر مطالبات کارگران دانست و اظهار کرد: مشکلات مربوط به بیمه تکمیلی و مزد و... جزو اصلی ترین مطالبات جامعه کارگری است.

وی بیمه کارگران ساختمانی را جزو اولویت‌های دولت و مجلس دانست و افزود: دولت و مجلس به دنبال حل این مشکل هستند و به زودی مشکلات و موانع ایجاد شده در این خصوص برطرف خواهد شد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان بر نظارت بر تشکلات کارگری به ویژه تشکلات کارگران ساختمانی تاکید و عنوان کرد: برخی از افراد سودجو از یارانه بیمه کارگران ساختمانی سوء استفاده می کردند لذا تشکلات کارگران ساختمانی باید نظارت بر کارگاه ها و کارفرمایان را جدی بگیرند تا ضرری متوجه کارگران ساختمانی نشود.

آقاجانی با تاکید بر لزوم تداوم بیمه کارگران ساختمانی به عنوان مطالبه به حق کارگران، خاطرنشان کرد: تشکلات کارگری استان ضابطه‌مند و قانونی و درست پیگیری مطالبات کارگران و بازنشستگان را در دستور کار دارند.

وی خواستار پیگیری قانونی و مستمر مطالبات کارگران شد و خاطرنشان کرد: نحوه پیگیری تشکلات و شوراهای اسلامی کار به رشد سایر تشکلات و همکاری دستگاه های اجرایی و امنیتی کمک می کند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان با بیان اینکه برخورد با کارفرمایان متخلف را دنبال می کنیم، گفت: برخورد با کارفرمایان متخلف عملا صفر بود و هیچ پرونده معرفی به دادگاه نداشتیم، اما در دولت سیزدهم حمایت از کارگران را با جدیت دنبال می‌کنیم و سال گذشته حدود ۱۵۰ کارفرمای متخلف را به دادگاه معرفی کردیم؛ البته حوادث کارگاهی صفر نمی‌شود، اما روند را کاهشی خواهیم کرد.

آقاجانی از اجرای ۱۶ طرح طبقه بدی طی دو سال گذشته خبر داد و متذکر شد: از کارگران و کارفرمایان و بازنشسته ها حمایت می کنیم؛ پیگیری مطالبات کارگران نیز به تولید ضربه نخواهد زد.

وی با تاکید بر لزوم جلوگیری از تقابل کارگر و کارفرما، تاکید کرد: اگر متولیان حوزه کار به تکالیف قانونی خود درست عمل کنند، این تقابل ایجاد نمی شود و بدون ملتهب شدن فضای کارگاه و توقف تولید، به حق و حقوق کارگران رسیدگی خواهیم کرد.

مدیرکل تعاون گیلان با اشاره به فعالیت ۴۷ شورای اسلامی کار در استان، بیان کرد: حمایت از کارفرمایان جدی است، اما حمایت از حوزه کارفرمایی به معنی نادیده گرفتن حق کارگران نیست.

آقاجانی با اشاره به پیگیری های مدیریت درمان تامین اجتماعی استان جهت ارائه خدمت به کارگران و بازنشستگان، تاکید کرد: پیگیر افزایش درمانگاه های تامین اجتماعی هستیم.

وی کاهش نرخ بیکاری را موجب امنیت شغلی دانست و گفت: امنیت شغلی صرفا قرارداد دائمی نیست و رونق تولید و اشتغال به امنیت شغلی منجر می شود؛ در کنار تولید و اشتغال، مهارت نیز به امنیت شغلی کمک می کند و لذا تشکلات به سمت آموزش و مهارت و ایمنی بروند.

مدیرکل تعاون گیلان با بیان اینکه جذب نیروی کار در شرکت ها و کارخانجات سخت شده است، افزود: در سنوات گذشته شاهد اعتراض کارفرمایان نسبت به قانون تعیین حداقل دستمزد بودیم و لذا اکنون فرصت خوبی است تا کارفرمایان با کارگران بر سر حقوق و دستمزد به تفاهم برسند، زیرا با مشاغل بیشتر، راحت‌تر و با درآمد بالاتر مواجه هستیم.

آقاجانی با بیان اینکه کارگاه‌های دارای مشاغل سخت یا تخصصی باید دستمزد بیشتری پرداخت کنند تا در جذب و حفظ نیروی کار مشکل نداشته باشند، عنوان کرد: کارفرمایان باید از مدیریت سنتی مبتنی بر حداقل دستمرد به سمت مدیریت مبتنی بر تناسب دستمزد و رشد تولید و توسعه کارگاه و... بروند؛ در واقع اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و پرداخت پاداش افزایش تولید و دیگر امتیازات و رفاهیات، به ایجاد انگیزه برای حفظ و جذب نیروی کار کمک می‌کند.

وی با بیان اینکه نرخ بیکاری گیلان طی سه سال گذشته حدود سه درصد کاهش یافته است، اضافه کرد: شاهد کاهش دو درصدی نرخ بیکاری در کشور هستیم که نشان دهنده بهبود وضعیت بازار کار است.

مدیرکل تعاون گیلان با اشاره به بیانات رهبر انقلاب، امنیت شغلی را در گرو رونق تولید دانست و یادآور شد: رونق کارگاه و جهش تولید و بهبود اشتغال، امنیت شغلی را به دنبال دارد.

وی ادامه داد: در گذشته کارفرمایان با صف طولانی متقاضیان کار مواجه بودند، اما اکنون این شرایط وجود ندارد و کارفرمایان برای جذب و حفظ نیروهای کار خود باید امتیازاتی فراتر از قانون هم در نظر بگیرند.

آقاجانی، تعادل بازار کار را دغدغه اصلی کارگران دانست و متذکر شد: کار و کارگر در نظام اسلامی دارای ارزش ذاتی بوده و با تولید ارزش رابطه مستقیم دارد؛ مقام معظم رهبری سال جاری را سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری فرمودند و لذا مصداق بارز مشارکت مردم همین نیروی کاری است که در عرصه تولید حضور دارد.

وی ایجاد هر نوع ارزش افزوده در بخش های صنعتی و کشاورزی و... اعم از تولید کالا یا خدمات را به مثابه تولید دانست و تاکید کرد: تولید حلال مشکلات اقتصادی بوده و به رشد درآمد ناخالص ملی کمک می کند.

مدیرکل تعاون گیلان رونق تولید را مساوی کاهش تورم و افزایش اشتغال دانست و ادامه داد: با کاهش نرخ بیکاری، آسیب‌های اجتماعی از جمله اعتیاد و طلاق نیز کاهش می یابد و شاهد رفع مشکلات ازدواج و مسکن و فرزندآوری و... خواهیم بود.

وی با بیان اینکه تولید به بازار ارز سامان می دهد و پیامدهای تحریم را خنثی می کند، گفت: کارگران و کارفرمایان نقش محوری در تحقق شعار سال دارد و باید شاهد تولیدات کیفی‌تر باشیم؛ رهبر انقلاب از مسئولان نیز خواستند که فرایند تولید را تسهیل و موانع آن را رفع کنند تا مردم بتوانند سهم بیشتری در تولید داشته باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • امنیت شغلی در گرو رونق تولید/ بیمه کارگران ساختمانی پیگری می‌شود
  • قدردانی از کارگران واحد‌های تولیدی و خدماتی همدان
  • رفع ابهام حق بیمه مشاغل سخت و زیان‌آور و مفاصا حساب در خوزستان+فیلم
  • کارگر ماهر هم امنیت شغلی ندارد
  • ضرورت توجه ویژه‌ به بیمه و امنیت شغلی کارگران
  • عدم‌ پرداخت دستمزد و بیمه و نبود امنیت شغلی ظلم به کارگران است
  • لزوم توجه ویژه مسئولان به بیمه و امنیت شغلی کارگران
  • مسئولان نظام به بیمه و امنیت شغلی کارگران توجه کنند
  • بیش از ۲ و نیم میلیون فرصت شغلی در دولت سیزدهم ایجاد شد
  • بیمه و امنیت شغلی کارگران مورد توجه مسئولان قرار گیرد