Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-06@00:06:23 GMT

فاضلاب شهری تهدیدی برای تنوع زیستی خلیج فارس

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۳۶۴۸۹

فاضلاب شهری تهدیدی برای تنوع زیستی خلیج فارس

فاضلاب شهری تهدیدی برای تنوع زیستی خلیج فارس، دستگاه بازیافت از مرکز تولید مشترک ژاپن و ایران، درخواست اعتبار برای مقابله با آتش‌سوزی‌ها و تبعات اجرای طرح‌های انتقال آب خوزستان را در بسته محیط زیست ایمنا بخوانید.

به گزارش خبرنگار ایمنا، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر، اظهار کرد: غفلت از فاضلاب و پساب‌های شهری در این استان، این منبع آبی بالقوه را به تهدیدی جدی برای دریا تبدیل کرده است و ورود فاضلاب خام به خلیج فارس سال‌ها است که به تنوع زیستی ارزشمند آن آسیب وارد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرهاد قلی‌نژاد اظهار کرد: در زمان حاضر از مجموع شهرهای هشت شهرستان ساحلی استان تنها سه شهر بوشهر، گناوه و دیلم دارای سیستم تصفیه فاضلاب‌های شهری هستند.

وی با بیان اینکه در سایر شهرها حجم بالایی از فاضلاب خام به دریا وارد می‌شود، افزود: در سه شهر نام برده نیز شمار تصفیه خانه‌ها ناکافی و ناقص یا پساب‌های آنها غیر استاندارد است که نیاز به تکمیل و ارتقای سیستم دارد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر اظهار کرد: امروز ورود فاضلاب‌های شهری به همراه پسماندها از چالش‌های بزرگ حفاظت از محیط دریایی استان بوشهر است و آزمایش‌ها نشان داده است که در مواردی که برای ورود آب‌های سطحی در بندر بوشهر به دریا پیش‌بینی شده است با پساب‌های خام شهری و پسماندها همراه می‌شود.

قلی‌نژاد ادامه داد: غفلت از فرصت بزرگ و ارزشمند تصفیه فاضلاب‌های شهری برای استان بوشهر آن را به تهدیدی تبدیل کرده است که مقابله هر چه سریع‌تر با آن الزامی است و راهکار آن توسعه و احداث تصفیه‌خانه‌هایی است که می‌تواند حجم بالایی از نیاز آبی استان را تأمین کند.

وی گفت: امروز صنایع استان بوشهر که برای فعالیت نیاز به آب دارند، مجبور به استفاده از ظرفیت آب شیرین‌کن‌هایی هستند که با هزینه گزاف تأمین می‌شود و هم دولت (با پرداخت یارانه) و هم تولید کننده در خرید آب گران قیمت متضرر می‌شوند.

قلی‌نژاد افزود: تأمین بخش بالایی از آب مورد نیاز استان بوشهر در بخش کشاورزی و شست‌وشوی محیط و فضای سبز شهری با استفاده از این ظرفیت راهی بسیار به صرفه‌تر و کم هزینه‌تر از احداث و توسعه ظرفیت آب شیرین‌کن‌ها در استان بوشهر است.

دستگاه بازیافت از مرکز، تولید مشترک ژاپن و ایران

شهردار تهران گفت: دستگاه‌های آر. وی. ام که ساخت شرکت‌های دانش بنیان داخلی است با همکاری و تأمین اعتبار دولت ژاپن و با همکاری ایران به صورت کار مشترک صورت گرفته است.

پیروز حناچی اظهار کرد: استفاده از پلاستیک و امحاء پلاستیک یکی از مشکلات همه کشورهای جهان است و به طور طرع استفاده کمتر از مواد و لوازم پلاستیکی و انتصاب راهکارهای امحاء پلاستیک در دستور کار شهرداری تهران و همه شهرهای جهان است.

وی ادامه داد: دستگاه‌های آر. وی. ام که ساخت شرکت‌های دانش بنیان داخلی است با همکاری و تأمین اعتبار دولت ژاپن و با همکاری ایران به صورت کار مشترک صورت گرفته است.

شهردار تهران تاکید کرد: هدف این است که بتوانیم پلاستیک‌های تولید شده و شیشه‌های پلاستیکی که در کشور ایران به میزان بالایی استفاده می‌شود و ممنوعیت کمتری برای استفاده نکردن از آن وجود دارد، به صورت مجدد بازیافت کنیم.

وی تصریح کرد: شهرداری تهران فعالیت‌های خوبی را در زمینه پسماند آغاز کرده است که از جمله آنها می‌توان به طرح جامع پاکبان که به تصویب رسید و ایستگاه‌های گلماند که برابر با وزن پسماندهای شهری به شهروندان خدمات ارائه می‌دهند، اشاره کرد.

درخواست اعتبار برای مقابله با آتش‌سوزی‌ها

رئیس گروه برنامه‌ریزی و پشتیبانی تجهیزات مناطق حفاظت شده سازمان حفاظت محیط‌زیست با اشاره به شرایط بحرانی خشکسالی و حریق در مناطق حفاظت شده گفت: رئیس سازمان با توجه به اقدامات و پیش بینی‌های صورت گرفته برای مقابله با خشکسالی درخواست اعتبار کرده است.

رضا حسن هراتی افزود: دکتر کلانتری از سازمان مدیریت بحران و وزارت کشور برای مقابله با خشکسالی برای حریق در مناطق حفاظت شده و پارک‌های ملی، درخواست اعتبار کرده و اقدامات لازم را برای مدیرت بحران، انجام می‌دهیم.

وی تصریح کرد: خشکسالی می‌تواند پایه و اساس حریق باشد بنابراین اقدامات پیشگیرانه‌ای را در مقابله با خشکسالی انجام دادیم، بر این اساس به تأمین منابع آبی، تأمین علوفه یا لوله گذاری، تأمین و مرمت آبشخورها پرداختیم.

رئیس گروه برنامه ریزی و پشتیبانی تجهیزات مناطق حفاظت شده سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به پیش‌بینی اقدامات مورد نیاز در مواجه با بحران‌ها در سال جاری، گفت: بر اساس گزارش‌های استان‌ها در مورد مشکلات مناطق در پی خشکسالی، با سازمان مدیریت برنامه‌ریزی برای تأمین اعتبار مذاکره شده و نشست‌هایی برگزار شده است؛ در این نشست‌ها، موافقت لازم با نحوه اعتبارگذاری بر پایه مقابله با خشکسالی اخذ شده است.

تبعات اجرای طرح‌های انتقال آب خوزستان

دبیر انجمن دوستداران طبیعت و محیط زیست خوزستان در این خصوص گفت: اگر طرح‌های انتقال آب متوقف نشوند مصائب متوجه مردم خوزستان یقیناً تشدید می‌شود.

هژیر کیانی در خصوص تبعات اجرای طرح‌های انتقال آب خوزستان اظهار کرد: در دولت به اصطلاح محیط زیستی، به طرز بی‌سابقه‌ای هجمه عظیمی بر خوزستان وارد کردند. سازمان حفاظت محیط زیست به جای انجام وظیفه ذاتی خود از جمله دفاع از حقابه زیستی رودخانه‌ها، بیشتر نقش تسهیل‌گر اجرای پروژه‌های غارت‌گر آب را داشته است.

وی افزود: رویه‌های این سازمان در طول این سال‌ها برخلاف اصل ۵۰ قانون اساسی و سند ملی حفاظت از محیط زیست ابلاغیه مقام معظم رهبری بوده است. به این شکل، دهن‌کجی کردند و آب را به بهانه شرب، به کام صنایع و توسعه کشاورزی در مناطق کویری انتقال دادند.

دبیر انجمن دوستداران طبیعت و محیط زیست خوزستان گفت: رودخانه کارون به هیچ وجه ظرفیت و توان بارگذاری‌های جدیدی مانند طرح بهشت‌آباد را ندارد. ضمن اینکه این طرح هیچ توجیه اقتصادی ندارد و به دلیل پیش‌بینی اعتبارات نامحدود، می‌تواند کمر اقتصاد کشور را خرد کند.

کیانی با اشاره به مطالب منتشرشده در فضای مجازی مبنی بر صدور مجوز محیط زیستی پروژه انتقال آب خوزستان به صورت محرمانه، تصریح کرد: اگر طرح‌های انتقال آب متوقف نشوند مصائب متوجه مردم خوزستان یقیناً تشدید می‌شود و در آینده باید منتظر خشکی تالاب‌های خوزستان باشیم.

کد خبر 507567

منبع: ایمنا

کلیدواژه: آب و فاضلاب شهری خلیج فارس بازیافت حفظ تنوع زیستی آتش سوزی در جنگل ها بازیافت از مرکز طرح های انتقال آب از خوزستان رودخانه کارون پساب فاضلاب فاضلاب شهري زباله های بازیافتی بازیافت زباله دستگاه بازیافت از مرکز بازیافت پلاستیک بازیافت پسماند تنوع زیستی تنوع زیستی جانوران تنوع زیستی خلیج فارس آتش سوزی در مراتع مقابله با اتش سوزی در محیط زیست کارون و کرخه محيط زيست بسته خبری محیط زیست شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق انتقال آب خوزستان مقابله با خشکسالی طرح های انتقال آب حفاظت محیط زیست مناطق حفاظت شده درخواست اعتبار برای مقابله استان بوشهر پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۳۶۴۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«جدال خلیج»، خلیجی که همیشه فارس بوده+ فیلم

همه رئیس جمهورهای آمریکا در مصاحبه هایشان از کلمه خلیج فارس استفاده می کردند، خلیجی که همیشه فارس بوده و تا ابد خلیج فارس خواهد ماند.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان فیلم و صوت فیلم و صوت

دیگر خبرها

  • مزارع کشاورزی که با فاضلاب خام و پساب آبیاری شوند، معدوم خواهند شد/چرخه تصفیه خانه‌ها باید تکمیل شود
  • نظارت مأموران محیط زیست آذربایجان‌غربی بر بیش از۷۶۰ هزارهکتار ازمناطق تحت مدیریت
  • افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی برای اولین بار در خوزستان
  • خاطره‌ای از واکنش عجیب احمدی‌نژاد به درخواست محیط‌‌‌ زیستی | فیلم
  • فعالیت پایلوت ۸ خانه محیط زیستی در گلستان
  • امحاء کشت محصولات کشاورزی با آب‌های غیرمتعارف در شیراز
  • «جدال خلیج»، خلیجی که همیشه فارس بوده+ فیلم
  • پلمب دو واحد شن و ماسه در یزد
  • تعارضات محیط زیستی ۲ معدن بزرگ زنجان رفع شد
  • آموزش سواد محیط زیستی به کودکان