Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-29@03:01:08 GMT

افت تولید گندم به دلیل کم بارشی و گرانی

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۳۷۵۳۴

افت تولید گندم به دلیل کم بارشی و گرانی

رئیس نظام صنفی کشاورزی کاهش نزولات جوی، گرانی سموم و آفت کش و اعلام قیمت غیرمنطقی در ابتدای فصل را از علل افت تولید و خرید تضمینی گندم اعلام کرد.

محمد شفیع ملک زاده رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی  با اشاره به دلایل کاهش خرید تضمینی گندم اظهار کرد: با توجه به خشکسالی و کاهش ۵۰ درصدی نزولات جوی در کل کشور، عملکرد تولید به شدت پایین آمد که این امر در کنار حذف ارز دولتی نهاده‌های کشاورزی همچون کودهای فسفاته، پتاسه، سموم و سایر اقلام وارداتی قیمت تمام شده را در حد ۶۰۰ تا ۷۰۰ درصد افزایش داد به طوری که برخی کشاورزان توانایی خرید نداشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: با توجه به افزایش قیمت سموم و آفت کش، بسیاری از کشاورزان توانایی خرید برای مبارزه با آفات، امراض و علف‌های هرز را نداشتند که این امر عملکرد تولید را به شدت کاهش داد و از طرف دیگر در زمان کاشت، دولت قیمت خرید تضمینی هر کیلو گندم را ۴ هزار تومان اعلام کرد که به دلیل عدم سنخیت با هزینه‌های تولید، سطح زیر کشت محصول کاهش یافت و کار را به جایی رساند که امسال در طول چند سال اخیر، کمترین میزان تولید و خرید تضمینی اتفاق افتاد.
ضرورت واردات ۸ میلیون تن گندم

ملک زاده ادامه داد: با توجه به کاهش بیش از ۲۰ درصدی میزان خرید نسبت به سال قبل پیش بینی می‌شود که با استمرار این روند حداکثر خرید تضمینی گندم ۴ میلیون و ۵۰۰ تا ۵ میلیون تن خواهد بود که مصرف سالیانه ۱۱ میلیون تن گندم و ۵ میلیون تن ذخایر استراتژیک رقمی بالغ بر ۷ تا ۸ میلیون تن گندم باید وارد شود تا مشکلی در تامین گندم مورد نیاز و امنیت غذایی کشور ایجاد نشود.

رئیس نظام صنفی کشاورزی نسبت به احتمال آلودگی گندم‌های وارداتی هشدار داد و گفت: با توجه به اختلالات ارزی و محاسبه با ارز نیما، قیمت خرید گندم بیش از ۸ تا ۹ هزار تومان تمام می‌شود و موضوع دیگر بحث کیفیت گندم‌های وارداتی است که شاید نتوان انتظار داشت که گندم‌های وارداتی کیفیت گندم‌های داخل را داشته باشند که با این وجود احتمال آلودگی در گندم‌های وارداتی دور از انتظار نیست که مسئولان باید این موضوع را مد نظر قرار دهند.

او افزود: با توجه به آنکه گندم قوت اصلی مردم به حساب می‌رود، از این رو گندم‌ مناسب و با کیفیت و به دور از هر گونه آلودگی باید وارد شود‌.

ملک زاده با اشاره به راهکار دستیابی به خودکفایی مجدد گندم و بی نیازی از واردات بیان کرد: برای تحقق این سیاست در وهله اول شورای قیمت گذاری در نظر دارد که با مرکز پژوهش‌های وزارت جهاد و معاونت‌های تخصصی، قیمت واقعی و منطقی محصول را مشخص کند که کشاورزان نسبت به کشت این محصول استقبال داشته باشند.

رئیس نظام صنفی کشاورزی با تاکید بر اعلام قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی تا پایان تیر بیان کرد: در جلسه کمیته تخصصی که برگزار شد، قیمت اکثر محصولات مشخص شده و تنها باید در شورای قیمت گذاری مصوب شود که در جلسات اخیر روی برخی محصولات به نتیجه نهایی نرسیدیم و قرار است تا پایان تیر طی جلسات فشرده، قیمت محصولات تعیین شود. چنانچه ظرف چند روز آینده مشکلی پیش نیاید، قیمت محصولات اساسی به ویژه گندم، جو، کلزا، چغندرقند و محصولات باغی و دامی مشخص و اعلام شود.

او با بیان اینکه قیمت ۵ هزار تومانی خرید تضمینی به ازای هر کیلو گندم‌ منطقی نیست، گفت: با توجه به مشکلات دولت، امسال حداقل قیمت اعلام شد، در حالی که با آنالیز هزینه‌های صورت گرفته قیمت منطقی هر کیلو گندم ۵ هزار و ۶۰۰ تا ۵ هزار و ۷۰۰ تومان بود.

ملک زاده در پایان تصریح کرد: با توجه به قیمت واقعی گندم در سال زراعی فعلی و میزان تورم اعلامی بانک مرکزی و مرکز آمار، حداقل قیمت گندم برای سال زراعی آینده باید ۷ هزار تا ۷ هزار و ۳۰۰ تومان باشد.

 باشگاه خبرنگاران جوان

برچسب ها: گندم ، واردات ، خرید تضمینی گندم

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: گندم واردات خرید تضمینی گندم رئیس نظام صنفی کشاورزی گندم های وارداتی خرید تضمینی گندم میلیون تن ملک زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۳۷۵۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خرید بیش از ۵۶۰ هزار تن گندم در خوزستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما آبادان؛ امید جهان نژادیان گفت: خوزستان یکی از قطب‌های تولید محصولات کشاورزی ازجمله گندم است و برداشت این دانه‌های طلایی در استان از بیستم فروردین امسال از مناطق جنوبی استان آغاز شد و تاکنون ادامه دارد.
مدیر کل غله و خدمات بازرگانی خوزستان میزان خرید روزانه خرید گندم از کشاورزان خوزستان را بیش از ۶۰ هزار تن اعلام کرد و افزود: از ابتدای فصل برداشت تاکنون، بیش از ۵۶۰ هزار تن از این محصول راهبردی خریداری و به سیلو‌ها انتقال داده شده است.
وی درخصوص میزان خرید گندم نسبت به پارسال می‌گوید: تاکنون شاهد افزایش دوبرابری این محصول هستیم و استقبال کشاورزان برای تحویل به مراکز خرید خوب بوده است.
در سال زراعی جاری هر کیلوگرم گندم به قیمت ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان و هر کیلوگرم گندم دروم به قیمت ۱۸ هزار تومان از کشاورزان به صورت تضمینی خریداری می‌شود.
پارسال در خوزستان بیش از یک میلیون و ۷۲۰ هزار تن گندم به صورت تضمینی از کشاورزان خریداری شده است.
در سال زارعی جاری در ۷۵۴ هزار هکتار از اراضی خوزستان کشت گندم انجام شده است.

دیگر خبرها

  • خرید تضمینی دانه‌های روغنی به بیش از ۶۰ هزارتن رسید
  • خرید تضمینی گندم به بیش از ۶۰۰ هزارتن رسید
  • خرید بیش از ۵۶۰ هزار تن گندم در خوزستان
  • ۱۰۵ مرکز خرید تضمینی گندم در گلستان آماده فعالیت هستند
  • آغاز به کار سامانه جامع خرید تضمینی گندم
  • آغاز به کار سامانه جامع برای خرید تضمینی گندم
  • آغاز عملیات خرید تضمینی گندم در ۵ استان کشور
  • قیمت خرید تضمینی گندم را اصلاح کنید
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز چیست؟
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد