Web Analytics Made Easy - Statcounter

تابناک هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کند.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیتر‌هایی همچون سقوط بورس‌ها در جهان!، امکان سرمایه گذاری شرکت‌های بیمه در بازار مسکن و بورس، صعود دلار در معاملات خارجی، سقوط سهم چین از مصرف برق بیت‌کوین، ارزش بازار جهانی ارز‌های دیجیتالی و تداوم روند کاهشی دلار برای دومین هفته متوالی را در بر دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فتح دوباره یک قله توسط بورس؛ نماد‌های پُرتراکنش کدامند؟

شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات هفته‌ای که گذشت (چهارشنبه، ۲۳ تیر ‌ماه) بعد از سه ماه بار دیگر به کانال یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد ورود کرد و با ۲۳ هزار واحد افزایش، به عدد یک‌میلیون و ۳۰۵ هزار واحد رسید و دو درصد رشد داشت. بر این اساس،  شاخص کل در پایان روز چهارشنبه هفته گذشته (۱۶ تیرماه) در حالی با رقم یک میلیون و ۲۸۲ هزار واحد به معاملات پایان داد که این رقم دیروز (چهارشنبه، ۲۳ تیر ماه) به یک‌میلیون و ۳۰۵ هزار واحد رسید. شاخص کل (هم‌وزن) در پایان هفته گذشته ۳۹۲ هزار و ۵۸۴ واحد بود که در هفته جاری این عدد به ۴۰۱ هزار و ۶۲۰ واحد و شاخص قیمت (هم‌وزن) از ۲۵۰ هزار و ۶۸۷ واحد به عدد ۲۵۵ هزار و ۳۸۴ واحد رسید. در پنج روز معاملاتی این هفته بورس، نمادهای گروه مدیریت ارزش سرمایه صندوق بازنشستگی کشوری (ومدیر)، پالایش نفت اصفهان (شپنا)، لیزینگ کارآفرین (ولکار)، فولاد مبارکه اصفهان (فولاد)، شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (شستا) و گروه دارویی برکت (برکت) در گروه نمادهای پُرتراکنش قرار داشتند.

در هفته‌ای که گذشت فنی و مهندسی، عرضه برق، گاز، بخار و آب گرم، زراعت و خدمات وابسته، سایر حمل و نقل، فعالیت مهندسی، تجزیه، تحلیل و آزمایش فنی، محصولات کاغذی، استخراج سایر معادن، سایر واسطه گری های مالی، فعالیت‌های کمکی به‌جز نهادهای مالی واسط، چاپ، محصولات چوبی، دارویی، صنایع غذایی به‌ جز قند وشکر، مخابرات، رایانه، خرده فروشی، کاشی و سرامیک، منسوجات، اطلاعات و ارتباطات، سیمان، آهک و گچ، محصولات فلزی، دستگاه‌های برقی، محصولات چرمی، لاستیک و پلاستیک جزو صنایع مثبت بازار بودند. همچنین وسایل ارتباطی، حمل و نقل انبارداری و ارتباطات، هتل و رستوران، چند رشته‌ای صنعتی، خودرو و قطعات، فرآورده های نفتی، پیمانکاری صنعتی، شیمیایی، فلزات اساسی، ماشین‌آلات و تجهیزات، محصولات کامپیوتری، الکترونیکی و نوری، کانی غیرفلزی، استخراج نفت، گاز جز اکتشافات، سرمایه‌گذاری‌ها، استخراج زغال سنگ، بانک‌ها و موسسات اعتباری، استخراج کانه‌های فلزی، بیمه و بازنشستگی، واسطه‌گری‌های مالی و پولی، انبوه‌سازی املاک و مستغلات، قند وشکر و فعالیت های سرگرمی و خلاقانه از جمله صنایعی بودند که بازدهی منفی را در بازار ثبت کردند.

سقوط بورس ها در جهان!

شاخص های مهم بورسی در جهان ریزش کردند. در وال استریت همه شاخص ها نزولی بودند؛ تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح پایین تری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۰.۲۴ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۳۴ هزار و ۸۴۷.۸۶ واحد بسته شد. شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۰.۶۵ درصد ریزش تا سطح ۴۳۴۵.۷۷ واحدی پایین رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۱.۳۱ درصد کاهش در سطح ۱۴ هزار و ۴۵۳.۴۴ واحدی بسته شد.

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۰.۴۷ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۷۰۱۲.۷۱ واحد بسته شد.  شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با افت ۱.۰۱ درصدی و ایستادن در سطح ۱۵ هزار و ۶۲۹.۶۶ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با عقبگرد ۰.۰۱ درصدی در سطح ۶۴۹۴.۳۶ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۰.۴۲ درصد پایین رفت و به ۸۵۲۷ واحد رسید.

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد بدی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با کاهش ۱.۱۵ درصدی تا سطح ۲۸ هزار و ۲۷۹.۰۹ واحدی پایین رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ‌کنگ ۰.۷۵ درصد بالا رفت و در سطح ۲۷ هزار و ۹۹۶.۲۷ واحد بسته شد.

امکان سرمایه گذاری شرکت های بیمه در بازار مسکن و بورس

رئیس کل بیمه مرکزی گفت: شرکت‌های بیمه با اصلاح آئین نامه می‌توانند در بازار ساختمان، بازار اولیه و بازار ثانویه وارد شوند.

رئیس کل اسبق بانک مرکزی: نرخ ارز را نمی‌توان با قدرت زور کنترل کرد

محمود بهمنی رئیس کل اسبق بانک مرکزی گفت: بالاترین قدرت اجرایی بانک مرکزی، همان شورای پول و اعتبار است که در حال حاضر توسط دولت اداره می‌شود. در تصمیمات شورای پول و اعتبار، تصمیمات دولت بسیار موثر است، زیرا اکثریت افراد شورا از طرف دولت حضور دارند و این ساختار باید اصلاح شود. بهمنی با بیان این که رئیس کل بانک مرکزی توسط رئیس جمهور انتخاب می‌شود گفت: همین امر نشان دهنده این است که استقلالی در بانک مرکزی وجود ندارد و رئیس کل بانک مرکزی نمی‌تواند مستقل عمل کرده و تصمیمات تخصصی اقتصادی بگیرد.

رئیس کل اسبق بانک مرکزی با اشاره به این که قانون پولی و بانکی باید اصلاح شود گفت: با اصلاح قانون پولی و بانکی و همچنین اصلاح ساختار بانک مرکزی، می‌توان تصمیمات درستی در این حوزه اتخاذ کرد. ساختار شورای پول و اعتبار نیز باید اصلاح شود و اختیارات کافی به رئیس کل بانک مرکزی داده شود تا بتواند تصمیم گیری مناسب داشته باشد. ساختار بانک مرکزی و عملکرد و تصمیم گیری‌های آن نیز باید از نظارت‌ها جدا باشد. زمانی که تصمیمی اتخاذ می‌شود باید سازمان و نهاد دیگری به صورت مستقل بر اجرای این تصمیم نظارت کند. بهمنی با انتقاد از قیمت گذاری‌های دستوری گفت: قیمت گذاری‌ها در بازاری، چون بازار ارز، باید تابع عرضه و تقاضا باشد. وی افزود: نرخ ارز را نمی‌توان به صورت دستوری و با قدرت زور کنترل کرد. بهمنی خاطرنشان کرد: باید به صادرات ارزش لازم را بدهیم و ارز حاصل از صادرات را به چرخه ارزی برگردانده و با کنترل بر روی قیمت ارز نرخ‌ها را کنترل کنیم. /صداوسیما

تداوم روند کاهشی دلار برای دومین هفته متوالی

نرخ خرید و فروش هر اسکناس دلار آمریکا در طول هفته، ابتدا با افزایش همراه شد و از میانه هفته، شاهد افت نسبی شاخص ارزی بودیم. این روند تحت تاثیر دلایل مختلفی همچون کاهش انتظارات تورمی و به دنبال آن، افت تقاضا در بازار شکل گرفت و از سوی دیگر، حضور پرقدرت بازارساز در سمت عرضه و تقاضا، مانع از شکل گیری تقاضای کاذب در مقابل صرافی های بانکی و مجاز سطح کشور شد. به گونه ای که در این صرافی ها، با شروع هفته هر اسکناس دلار آمریکا با رشد نسبی نسبت به آخرین روز هفته قبل تر، به قیمت ۲۴۳۵۰ تومان به متقاضی دریافت دلار فروخته شد که این رقم در دومین روز هفته بازهم تداوم داشت و نرخ فروش اسکناس آمریکا به رقم ۲۴۵۹۰ تومان رسید. در سومین روز هفته هر اسکناس دلار آمریکا با افزایش ۴۲ تومانی نسبت به روز یکشنبه، به قیمت ۲۴۶۳۲ تومان فروخته شد. اما این روند در چهارمین روز هفته متوقف شد و بر این اساس نرخ فروش هر اسکناس دلار آمریکا در صرافی های بانکی و مجاز سطح کشور به رقم ۲۴۴۷۲ تومان رسید. در ادامه بهای دلار آمریکا در پنجمین روز  هفته به رقم ۲۴۲۶۰ تومان رسید که نسبت به روز سه شنبه، ۲۱۲ تومان ارزان تر شده بود. در نهایت، در ایستگاه پایانی هفته، نرخ خرید و فروش دلار آمریکا؛ بدون تغییر بود و در سطح ۲۴۲۶۰ تومان باقی ماند. /ایبنا

 

صعود دلار در معاملات خارجی

ارزش دلار مقابل سایر ارزها افزایش پیدا کرد. شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات امروز با ۰.۲۵ درصد افزایش نسبت به روز گذشته در سطح ۹۲.۶۳۸ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس نیز معادل ۱.۰۸۸ دلار اعلام شد. (نرخ های فوق بر حسب ساعت پایانی معاملات بازارهای ارزی نیویورک محاسبه شده است.)

سقوط سهم چین از مصرف برق بیت‌کوین

به نقل از فایننشال تایمز، در آوریل امسال سهم جهانی چین در استفاده از برق برای تولید بیت‌کوین برای اولین بار کمتر از ۵۰ درصد شد در حالی که قزاقستان با ۶ برابر کردن استخراج بیت‌کوین خود به جایگاه سوم جهان جهش کرد. طبق داده‌های مرکز فایننس جایگزین در دانشگاه کمبریج، سهم جهانی هَش‌رِیت (نیروی محاسباتی لازم برای استخراج بیت‌کوین‌های جدید) چین از سپتامبر ۲۰۱۹ تا آوریل ۲۰۲۱ از ۷۵ درصد به ۴۶ درصد سقوط کرده است. در این ماه بود که پکن محدودیت‌های نظارتی شدید و ممنوعیت‌هایی را برای این صنعت که مصرف انرژی بالایی دارد ایجاد کرد. همچنین ماینرهای باقی‌مانده در چین از منطقه ژینجیانگ در غرب این کشور که نیروگاه‌های آن برق را با زغال‌سنگ استخراج می‌کنند، به مناطق جنوبی مهاجرت کرده‌اند تا از انرژی برق آبی ارزان این مناطق استفاده کنند.

در جایگاه دوم آمریکا قرار دارد که ۱۶.۸ درصد از هش‌ریت جهانی را به خود اختصاص داده است. در همین زمان قزاقستان که طبق گزارش وزارت تجارت آمریکا نزدیک به ۹۰ درصد الکتریسیته خود را توسط سوخت فسیلی تولید می‌کند، تولید بیت‌کوین خود را به شدت افزایش داده است. این گزارش نشان می‌دهد نرخ استفاده از انرژی فسیلی در ژینجیانگ چین برای تولید بیت‌کوین از ۵۵ درصد به زیر ۱۰ درصد سقوط کرده است.

واکنش سازمان مالیاتی به حواشی لیست خانه‌های خالی

معاون فناوری سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه داده‌های مربوط به خانه های خالی باید از طریق پروتکل رسمی به دست ما برسد، گفت: رویکرد حاکمیت و به تبع آن سازمان امور مالیاتی در بحث مالیات بر خانه‌های خالی تنظیم‌گری اقتصاد کشور است. هادی خانی معاون فناوری سازمان امور مالیاتی در گفتگو با تسنیم در پاسخ به سوالی در خصوص عدم پذیرش اطلاعات ارسالی از سوی وزارت راه و شهرسازی توسط سازمان امور مالیاتی گفت: از سال 1394 که اصلاحات قانون مالیات‌های مستقیم تصویب و ابلاغ شد، وزارت راه‌ و شهرسازی تکلیف داشت تا بانک اطلاعاتی خانه‌های خالی را ایجاد کند. وی افزود: در قانون مقام احراز خالی بودن خانه و به خصوص زمان خالی بودن آن بر عهده وزارت است. در ماده 54 مکرر اصلاحیه قانون مالیات‌های مستقیم و هم در اصلاحیه‌ای که مجلس شورای اسلامی در سال گذشته بر روی همین ماده انجام داد، بحث جدی وجود دارد که این خانه از چه تاریخی خالی است. به طور مثال در ماده 54 مکرر قدیم اگر خانه تا یکسال خالی بود از این مالیات معاف بود و از سال دوم مالیات برای آن تعریف می‌شد اما در ماده 54 اصلاحی مجلس در صورتی که خانه 120 روز در سال خالی باشد معاف از مالیات است. در نتیجه این مسئله که وزارت راه و شهرسازی زمان خالی بودن خانه را به صورت دقیق مشخص کند از اهمیت بالایی برخوردار است. وی با بیان اینکه در سال گذشته بحث بانک اطلاعاتی در وزارت راه و شهرسازی جدی‌تر دنبال شد و با دستگاه‌های مختلف ارتباط گرفتند و داده‌ها را جمع‌آوری کردند، گفت: حتی خود ما در نظام مالیاتی اطلاعات کافی و کاملی را در اختیارشان گذاشتیم تا بتوانند بحث اعتبارسنجی و راستی‌آزمایی خوداظهاری‌های مردم و اطلاعاتی که خودشان به آن می‌رسند را به دقت انجام دهند و در نهایت به نظام مالیاتی اعلام کنند که کدام خانه و از چه تاریخی خالی است.سال گذشته رایزنی‌ها ادامه پیدا کرد و بارها وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد که ما اطلاعات را در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار داده‌ایم. این حرف بی‌ربط نبود و یک دسترسی کاربری به سامانه نرم افزاری که برای همین منظور ایجاد کرده بودند، داده شد.

وی افزود: از همان زمان نیز ما تاکید کردیم که براساس مصوبه شورای اجرایی فناوری‌های کشور و به منظور اصالت دادن و رفع نگرانی‌های انکارناپذیری اطلاعاتی که در اختیار نظام مالیاتی قرار می‌گیرد، اطلاعات را به صورت وب سرویس و بر روی بستر تبادل داده دولت دریافت می‌کنیم. خانی با اشاره به اینکه در ادامه این روند وب سرویس از سوی سازمان مالیاتی نوشته و تحویل وزارت راه و شهرسازی شد، گفت: در جلسه‌ای که هفته گذشته در کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی برگزار گردید، مقرر شد تا دو تا سه هفته آینده وب سرویس عملیاتی و جریان ارسال داده‌های مربوط به خانه‌های خالی بر روی بستر تبادل الکترونیک دولت به سازمان امور مالیاتی بر قرار شود. قطعا سازمان بر اساس اطلاعاتی که از وزارت راه و شهرسازی دریافت می‌کند و بر مبنای زمان خالی بودن خانه، مالیات را مطالبه خواهد کرد.

میوه ارزان‌تر می‌شود؟ رئیس اتحادیه بارفروشان میدان مرکزی میوه و تره بار گرمای هوا و فساد پذیری میوه را علت اصلی کاهش قیمت میوه در بازار اعلام کرد. مصطفی دارایی نژاد رئیس اتحادیه بارفروشان میدان مرکزی میوه و تره بار در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین تحولات بازار میوه و صیفی اظهار کرد: با توجه به گرمای هوا و فساد پذیری میوه و ازدیاد عرضه، قیمت در تمامی اقلام میوه، صیفی و فرنگی جات ۱۵ درصد کاهش داشته است. وی از فراوانی میوه های وارداتی خبر داد و گفت: هم اکنون قیمت هر کیلو انبه ۲۵ هزار تا ۲۹ هزار تومان، موز هندی ۱۷ هزار تا ۱۹ هزار تومان و موز اکوادور ۲۰ هزار تومان است. همچنین به علت گرمای هوا و مدت زمان طولانی آناناس در راه تقاضایی در بازار نیست‌.   دارایی نژاد قیمت کنونی هر کیلو آلبالو را ۹ هزار تا ۱۵ هزار تومان اعلام کرد و افزود: قیمت کنونی هر کیلو گیلاس ۲۰ هزار تا ۳۳ هزار تومان، زردآلو ۲۰ هزار تا ۳۷ هزار تومان، آلو قطره طلا ۸ هزار تا ۱۴ هزار تومان، آلو سانتریزه ۸ هزار تا ۱۵ هزار تومان، هلو ۵ هزار تا ۱۲ هزار تومان، شبرنگ ۸ هزار تا ۱۶ هزار تومان، سیب گلاب ۱۲ هزار تا ۲۰ هزار تومان و انگور یاقوتی ۱۵ هزار تا ۲۵ هزار تومان است. رئیس اتحادیه بارفروشان میدان مرکزی قیمت کنونی هر کیلو هندوانه را ۳ هزار تا ۴ هزار تومان، طالبی ۶ هزار تومان، خربزه ۷ هزار و ۵۰۰ تومان، گرمک ۶ هزار و ۵۰۰ تا ۸ هزار تومان و جانا ۴ هزار و ۵۰۰ تا ۵ هزار تومان اعلام کرد. وی قیمت کنونی هر کیلو خیار در میدان را ۷ هزار تا ۱۰ هزار تومان اعلام کرد و گفت: در حال حاضر هر کیلو گوجه فرنگی با نرخ ۳ هزار و ۵۰۰ تا ۶ هزار تومان، هویج ۳ هزار و ۵۰۰ تا ۷ هزار تومان، بادمجان ۴ هزار تا ۸ هزار تومان، فلفل ۹ هزار تا ۱۳ هزار تومان و پیاز ۲ هزار تا ۴ هزار تومان در میدان مرکزی و با احتساب حداکثر ۳۵ درصد سود در مغازه ها عرضه می شود. این مقام مسئول واردات انبه و موز را عامل کاهش قیمت مابقی اقلام دانست و افزود: افزایش واردات این ۲ کالا بر تعادل قیمت میوه های داخل تاثیر بسزایی دارد. رئیس اتحادیه بارفروشان میدان مرکزی در پایان تصریح کرد: با توجه به اقلیم ۴ فصل کشور پیش بینی می شود که قیمت تمامی اقلام میوه و صیفی در هفته آتی به سبب ازدیاد عرضه ۵ درصد دیگر کاهش یابد.   ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتالی

مجموع ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتالی در حال حاضر ۱۳۰۰ میلیارد دلار برآورد می‌شود که این رقم نسبت به روز قبل ۳.۲۶ درصد کمتر شده است. در حال حاضر ۴۹ درصد کل بازار ارزهای دیجیتالی در اختیار بیت کوین و ۱۷ درصد در اختیار اتریوم است. بیت‌ کوین ۱۲ سال پیش توسط گروه گمنامی از معامله‌گران بر بستر بلاک‌چین ایجاد شد و از سال ۲۰۰۹ معاملات اولیه آن شکل گرفت.  

به‌روزرسانی قیمت ارزهای دیجیتال (تا ساعت ۱۳ ظهر به وقت شرقی)؛ این رده حاوی تغییرات قیمتی ۱۰ ارز دیجیتالی بزرگ از نظر ارزش بازار است.

۱- بیت کوین

قیمت: ۳۱ هزار و ۵۶۴.۶۲ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۴.۰۵ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۳.۹۲ درصد کاهش

۲- اتریوم

قیمت: ۱۸۹۶.۸۹ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۵.۴۰ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۱۲.۳۲ درصد کاهش

۳- تتر

قیمت: ۱.۰۰ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۰۱ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۰۱ درصد کاهش

۴- بایننس کوین

قیمت: ۳۱۱.۰۳ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۰۶ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۱.۳۹ درصد کاهش

۵- کاردانو

قیمت: ۱.۲۲ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۴.۶۶ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۱۰.۹۰ درصد کاهش

۶- ریپل

قیمت: ۰.۵۹۶ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۳.۷۲ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۵.۲۷ درصد کاهش

۷- دوج کوین

قیمت: ۰.۱۸۴ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۷.۹۰ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۱۳.۶۲ درصد کاهش

۸ - یو اس دی کوین

قیمت: ۱.۰۰ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۰۱ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۰۱ درصد کاهش

۹- پولکا دوت

قیمت: ۱۲.۹۴ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۷.۷۰ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۱۶.۸۷ درصد کاهش

۱۰- یونی سواپ

قیمت: ۱۷.۱۰ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۴.۹۵ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۱۷.۳۰ درصد کاهش

منبع: تابناک

کلیدواژه: کرونای دلتا بحران آب طالبان موج پنجم کرونا نرخ ارز بورس کرونای دلتا بحران آب طالبان موج پنجم کرونا رئیس کل اسبق بانک مرکزی اسکناس دلار آمریکا سازمان امور مالیاتی وزارت راه و شهرسازی قیمت کنونی هر کیلو خانه های خالی سرمایه گذاری هزار و ۵۰۰ واحد بسته شد ۵ هزار تومان هزار تومان درصد افزایش یک میلیون نسبت به روز حال حاضر ۰ درصد کاهش ارزش بازار هزار واحد واحد رسید خالی بودن کوین قیمت ۰ ۰۱ درصد بیت کوین روز هفته روز قبل داده ها ۲۰ هزار ۱۵ هزار ۴ هزار ۳ هزار ۶ هزار بر روی ۷ هزار ۵ درصد ۸ هزار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۳۸۰۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی جدید درباره قیمت دلار / خریداران ارز بخوانند

تین نیوز

دبیرکل جامعه صرافان ایران معتقد است که روند کاهش قیمت دلار ادامه دار است و بازار ارز در روزهای آینده شاهد کاهش بیشتر قیمت ها خواهد بود.

به گزارش تین نیوز به نقل از خبرآنلاین، قیمت دلار در بازار آزاد که در روزهای اخیر روند کاهشی داشت، طبق مشاهدات میدانی از بازار با تغییر جهتی کوتاه، معامله شد.

براساس گزارش های میدانی، دلار دوباره به کریدور ۶۰ هزار تومان برگشت و با نرخ ۶۰ هزار تومان خرید می شد. البته این شرایط بازار در حالی بود که در روز یک شنبه هفته جاری قیمت دلار به کانال ۵۹ هزار تومان هم برگشته بود.

با وجود اینکه معامله گران روند عرضه و تقاضا را در تعادل عنوان می کنند، اما با توجه به آرامش سیاسی و نبود سیگنال افزایشی در بازار ارز، رشد تقاضا را می توان دلیل افزایش قیمت دلار دانست. به نظر می رسد قیمت دلار در مقابل برگشت به کریدور ۵۰ هزار تومانی مقاومت دارد و به راحتی از کریدور ششم دست نمی کشد.

خبرهای جدید ارزی در راه است

اما در میانه وضعیت نوسانی بازار، از بانک مرکزی خبر آمد که گشایش های جدید ارزی در راه است. کریمی، معاون بین الملل بانک مرکزی اعلام کرد: خوشبختانه اتفاقات خوبی در خصوص گشایش هایی برای آزادسازی منابع مسدود شده ما در برخی کشورها که سال ها بود به کار گرفته نشده بود صورت پذیرفت که در آینده خبررسانی می شود.

معاون بین الملل بانک مرکزی همچنین گفت: بانک مرکزی در طی ماه های گذشته ۴۴۵ میلیون یورو از بدهی های سال گذشته ایران به بانک توسعه اسلامی را از محل منابع مسدود شده تامین کرد که این باعث شد فرصت های جدیدی برای تامین مالی های جدید این بانک صورت پذیرد. چون تا زمانی که ایران بدهی داشت عملا تامین مالی جدیدی صورت نمی گرفت.

قیمت دلار تا کجا تغییر می کند؟

در این شرایط، دبیرکل جامعه صرافان ایران معتقد است که روند کاهش قیمت دلار ادامه دار است و بازار ارز در روزهای آینده شاهد کاهش بیشتر قیمت ها خواهد بود.

فرهاد رمضان با تاکید بر نقش موثر سیاست های بانک مرکزی در کنترل بازار ارز در داخل کشور، گفت: بعد از اجرای سیاست هایی که بانک مرکزی با شروع سال جدید در پی گرفته بود، از روز چهارشنبه هفته گذشته شاهد این بودیم که قیمت ارز در بازار غیررسمی و آزاد شروع به ریزش کرد.

رمضان ادامه داد: در حالی که در روزهای اخیر ما کاهش چشمگیری را در قیمت های بازار غیررسمی کشور شاهد بودیم هر برگ اسکناس دلار، درهم و یورو به عنوان ارزهای پرتقاضا هر روزه توسط مرکز مبادله ارز و طلا مورد مبادله قرار می گیرد و همچنین در بازار حوالجات ارزی یا همان بازار نیما همین شرایط را شاهد هستیم به طوری که کماکان نرخ ارز تخصیصی بانک مرکزی برای واردات انواع کالاها تقریبا در محدوده ۳۷ هزار و ۵۰۰ تومان نوسان دارد.

دبیرکل جامعه صرافان ایران در مورد دلایل ریزش قیمت دلار در روزهای گذشته تصریح کرد: با سیاست هایی که بانک مرکزی در حوزه اطلاع رسانی و همچنین سیاستگذاری هایی که از دی ماه و بهمن ماه سال گذشته در پیش گرفته بود و با ورود مرکز مبادله ارز و طلای ایران در زمینه تامین اسکناس بازار و عرضه ارزهای حواله ای بانک مرکزی که منشا آن شرکت های صادرات محور بودند، قیمت در بازار غیررسمی دلار با کاهش مواجه شد که چشمگیر هم بود و تحلیل تحلیلگران و فعالان بازار ارز بر این است که این رویه ادامه دارد.

رمضان یادآور شد: از آنجا که بازار ارز و طلا تقریبا یکدیگر را همپوشانی می کنند و تاثیرگذاری آنها بر یکدیگر دوطرفه است، مزایده های هفتگی ای که در مرکز مبادله در خصوص عرضه سکه و شمش طلا انجام می شود می تواند به میزان بسیار موثری جلوی التهابات و انتظارات تورمی در بازار ارز را بگیرد. از طرفی همانطور که اشاره شد در بازار نیما هم میانگین قیمتی ارزها تخصیصی بانک مرکزی به شرکت های واردکننده ۳۷ هزار و ۵۰۰ تومان است بنابراین قاعدتا باید قیمت کالا و خدمات نشأت گرفته از این قیمت باشد در نتیجه این عوامل قیمت های بالاتر از این نمی تواند پذیرفته باشد و قاعدتا قیمت ها خود را با نرخ های بانک مرکزی هماهنگ می کند لذا پیش بینی می شودتا پایان سال آهنگ کاهش قیمت ارز و خروج از التهابات هیجانی را شاهد باشیم.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • قیمت جهانی طلا به ۲۲۸۳ دلار و ۲۳ سنت رسید
  • یک پیش‌بینی جدید درباره قیمت دلار تا پایان سال
  • بازار رمزارز‌ها / سقوط بیت‌کوین و اتریوم پیش از رویداد هنگ‌کنگ
  • دلیل کاهش قیمت دلار در چند روز اخیر چیست؟ همتی پاسخ داد
  • همتی رئیس کل اسبق بانک مرکزی: کاهش قیمت دلار در چند روز اخیر به دلیل تزریق است اما این روش جواب نمی دهد / دولت از مردم عذرخواهی کند
  • پیش‌بینی جدید درباره قیمت دلار / خریداران ارز بخوانند
  • جدیدترین قیمت رمزارزها در جهان: ۱۱ ارديبهشت
  • نزول بیت‌کوین و اتریوم / قیمت روز ارزهای دیجیتال
  • جدیدترین قیمت رمزارزها در جهان: ۱۰ ارديبهشت
  • جدیدترین قیمت رمزارزها در جهان: ۹ ارديبهشت