Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو حقوقدان شورای نگهبان گفت: دلیل هجمه دشمنان به شورای نگهبان استقامت این شورا در حراست از انقلاب و نظام است.

به گزارش ایسنا به نقل از  پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان،  فضل الله موسوی عضو حقوقدان شورای نگهبان در برنامه صبح بخیر ایران شبکه یک سیما به مناسبت سالروز تاسیس شورای نگهبان، درباره شرح وظایف این شورا اظهار داشت: شورای نگهبان از منظر مردم تنها در ایام انتخابات و فرایند صلاحیت‌ها شناخته می‌شود و در ابعاد دیگر، این شورا هنوز برای مردم ناشناخته مانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو حقوقدان شورای نگهبان در ادامه به برخی وظایف شورای نگهبان اشاره کرد و اظهار داشت: آنچه می‌توانیم درباره وظایف اساسی شورای نگهبان ذکر کنیم، بررسی مصوبات از جهت مغایرت با شرع مقدس و قانون اساسی است.

وی گفت: اگر قوانینی که در شورای نگهبان مطرح می‌شود، جنبه شرعی داشته باشد تنها فقها که متخصص در این امر هستند، اظهار نظر می‌کنند ولی اگر جنبه قانون اساسی داشته باشد هر دوازده عضو مصوبه را بررسی می‌کنند و معیار تصویب قوانین نصف بعلاوه یک رای مجموع آرا مأخوذه است.

فضل الله موسوی در ادامه به روند تصویب مصوبات اشاره کرد و گفت: اگر قانونی در شورای نگهبان خلاف شرع یا قانون اساسی تشخیص داده شود، یکی از حقوقدانان به فراخور در مجلس حضور یافته و به توضیح اشکالات می‌پردازد تا قانون تصویب شود و این فرایند ممکن است چندین بار رفت و بازگشت از سوی مجلس و شورای نگهبان را به همراه داشته باشد و در نهایت اگر مجلس بر قانون اصرار داشته باشد به مجمع تشخیص مصلحت نظام جهت بررسی ارجاع خواهد شد.

موسوی همچنین درباره مهلت قانونی تصویب طرح‌ها و لوایح در مجلس گفت: قانون ده روز را برای تصویب یا عدم تصویب قانون برای شورای نگهبان در نظر گرفته است که امکان تمدید یک ده روز نیز پیش بینی شده است و در صورتی که بعد از ۲۰ روز شورای نگهبان نظری ندهد قانون تایید تلقی می‌شود.

عضو حقوقدان شورای نگهبان هدف از نظارت شورای نگهبان بر انتخابات مجلس، شورای نگهبان و خبرگان رهبری را ورود افراد صالح به این مراکز حساس نظام خواند و گفت: این طور نباید باشد فردی که در یک دوره تایید صلاحیت شده تا ابد مورد تایید صلاحیت قرار گیرد، طبیعی است انسانها است در حال تغییر هستند و اگر فردی از دایره صلاحیت خارج شود، باید رد صلاحیت شود البته قوانین بررسی صلاحیت‌ها در انتخابات ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی متفاوت است، در انتخابات ریاست جمهوری موضوع ردصلاحیت مطرح نیست و تنها در انتخابات مجلس است که ردصلاحیت معنی دارد.

وی درباره رای گیری در انتخابات ریاست جمهوری گفت: در فرایند رای گیری که به احراز یا عدم احراز صلاحیت نامزدهای ریاست جمهوری صورت می‌گیرد، رأی گیری به شکل مخفی صورت می‌گیرد و هر فرد بین خودش و خدای خود و گزارش‌های حاصله رأی‌اش را می‌دهد و میزان نصف بعلاوه یک آرای مأخوذه است.

 موسوی خاطر نشان کرد: در انتخابات ریاست جمهوری مانند انتخابات مجلس نیست که دلایل ردصلاحیت به کاندیدا توضیح داده شود، چون قانون در این خصوص سکوت کرده است.

عضو حقوقدان شورای نگهبان به برخی دیگر از وظایف شورا از قبیل نظارت بر همه پرسی، تفسیر قانون اساسی، حضور در مجلس در مواقعی که در جلسه غیرعلنی مجلس بخواهد طرح یا لایحه‌ای را به تصویب برساند، پرداخت.

 موسوی دلیل هجمه دشمنان به شورای نگهبان را استقامت این شورا در حراست از انقلاب و نظام، پاسداری و نگهبانی از شرع مقدس، دقت نظر در صلاحیت‌ها و جلوگیری از ورود ناصالح به ارکان نظام و فصل خطاب قرار دادن منویات رهبری دانست.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: فضل الله موسوی شوراي نگهبان انتخابات ریاست جمهوری عضو حقوقدان شورای نگهبان قانون اساسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۴۳۷۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشارکت حداکثری در انتخابات مورد تاکید امامین انقلاب است

فاطمه خسروپور در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با بررسی اهمیت انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ضرورت مشارکت مردم، انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حوزه‌هایی که به مرحله دوم رسیده‌اند را دارای اهمیت بسزایی دانست و گفت: تشکیل مجلس قوی و کارآمد برای تداوم حرکت بر ریل انقلابی، اهمیت این دور از انتخابات را دوچندان می‌کند.

مردم در انتخاب افراد اصلح، تجربه و تخصص را مدنظر قرار بدهند

دبیر جمعیت پیروان زینب (س) فارس با تأکید بر راهبرد انتخابات افزود: اهمیت همه انتخابات‌ها در هر دوره و مراحل اول و دوم مورد تأکید امامین انقلاب اسلامی بوده و قطعاً یکی از مجراهای لبیک به فرمایش امام امت همین انتخابات همراه با مشارکت حداکثری و انتخاب افراد اصلح است.

معاون بانوان شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی فارس با تصریح بر لزوم تجربه و تخصص در انتخاب کاندیداها، به ضرورت مشارکت در این دوره از انتخابات به عنوان دومین مجلس از گام دوم انقلاب، برای تعیین نمایندگان شاخص و تراز مجلس دوازدهم تأکید کرد.

حضور مجلس قوی سبب افزایش اعتماد عمومی و اقتدار بین‌المللی می‌شود

به گفته این عضو شانای فارس گرم شدن تنور انتخابات و نمایش نشاط اجتماعی و سیاسی مشارکت مردم در دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی، پیام‌های مهمی در افزایش اعتماد مردمی و همچنین عرصه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران مصادره خواهد کرد.

وی با بیان اینکه مردم با مشارکت خود نقش مهمی در آینده حکمرانی ایفا می‌کنند، اضافه کرد: حضور حداکثری آنها باعث تشکیل یک مجلس قوی می‌شود که توان ایجاد تحول دارد.

خسروپور در بخش دیگری از سخنان خود به اولویت‌های فارس از منظرهای مختلف پرداخت و گفت: قطعاً فرصت و آسیب‌هایی که استان فارس در ابعاد کشاورزی، گردشگری، صنعت و … با آن‌ها روبرو است، نیاز به افراد قوی و دلسوز در عرصه‌های قانون‌گذاری، اجرا و نظارت دارد.

دبیر جمعیت پیروان زینب (س) فارس تصریح کرد: مجلس شورای اسلامی دارای کارکردهای متعددی است که آینده ساختار اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی را شکل می‌دهد و از این منظر نقش منتخبین پارلمان ملی از فارس در پیشبرد راهبردی استان تأثیرگذار است.

پشتوانه رأی بالای نمایندگان در سرنوشت ۴ سال آتی فارس مؤثر است

وی با اشاره به رسیدن دو حوزه انتخابیه شیراز و زرقان و مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد به مرحله دوم انتخابات، خواستار همت مردم این دو حوزه برای تعیین سرنوشت مجلس دوازدهم شد.

این فعال سیاسی خاطرنشان کرد: مشارکت با آگاهی و پرشور مردم در این دو حوزه مهم و استراتژیک استان فارس از اهمیت بسزایی برخوردار است، چراکه پشتوانه رأی بالای نمایندگان در سرنوشت قانون‌گذاری و نظارت این چهار سال مؤثرتر خواهد بود.

این فعال فرهنگی اجتماعی در پایان از همه کسانی که دل در گروی پیشرفت و آبادانی شهر و کشور دارند، دعوت کرد تا در انتخابات پیش رو شرکت کنند.

کد خبر 6100242

دیگر خبرها

  • دو عامل کاهش مشارکت در دور دوم انتخابات
  • اهتمام به تحقق راهبرد‌های چهارگانه تعیین شده رهبر انقلاب
  • مشارکت حداکثری در انتخابات مورد تاکید امامین انقلاب است
  • تشکیل ۳ پرونده قضایی در دور اول انتخابات مجلس شورای اسلامی در خراسان رضوی
  • خراسان جنوبی آماده برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی است
  • فهرست کامل کاندیداهای شورای ائتلاف نیروهای انقلاب برای انتخابات منتشر شد
  • لیست نهایی کاندیداهای شورای ائتلاف نیروهای انقلاب منتشر شد
  • دور دوم انتخابات مجلس در خراسان رضوی الکترونیکی برگزار نمی‌شود
  • درخواست محمد هاشمی از نمایندگان مجلس آینده
  • کنایه به اظهارات سخنگوی شورای نگهبان درباره ردصلاحیت حسن روحانی