Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - باغات استان گلستان به مرحله برداشت رسیده‌اند اما وجود آفت مگس مدیترانه‌ای چند سالی هست که دسترنج باغداران را نابود می‌کند و آن طور که مسئولان می‌گویند این آفت به ۳۳ درصد باغات استان خسارت زده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، باغات استان گلستان از جمله باغات هلو، آلو، گلابی و غیره به مرحله برداشت رسیده اما وجود آفت "مگس مدیترانه‌ای" چند سالی هست که باغداران را دچار خسارت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 باغات در استان گلستان در سال‌های اخیر توسعه خوبی پیدا کرده اما باغداران علاوه بر سرمازدگی و خشکسالی‌های گاه و بیگاه، به‌علت بروز برخی آفات و بیماری‌ها، زیان فراوانی می‌بینند مانند سال گذشته که خسارت مگس مدیترانه‌ای در سطح گسترده‌ای از باغات استان ایجاد شد.

مگس میوه مدیترانه‌ای یکی از آفات مخرب و نامطلوب کشاورزی در دنیا به شمار می‌رود که به خاطر مقاومت بالایی که در مقابل شرایط آب و هوایی دارد در نقاط زیادی از جهان گسترش پیدا کرده است. این حشره نسبت به سایر مگس‌های میوه، بالاترین خسارت اقتصادی را به کشاورزی و تولید میوه وارد کرده است. آن‌طور که در منابع علمی آمده است مگس مدیترانه‌ای در دنیا حدود 200 گونه میزبان دارد و در بین آن‌ها بیش ازهمه به هلو، زردآلو، گلابی، گوجه، سیب، گیلاس، انار، انجیر و مرکبات حمله می‌کند.

بروز این آفت در باغات سبب ریزش میوه‌های نارس و از بین رفتن آنها می‌شود و دست باغدار را که چند سالی زحمت درختان را کشیده تا به باردهی برسند، از همه جا کوتاه می‌کند. بیمه محصولات کشاورزی و باغی هم در زمان بروز خسارت، حتی در حد یک مُسکن هم عمل نمی‌کند و برای همین بسیاری از کشاورزان و باغداران، تمایلی به بیمه محصولات خود ندارند.

جهادکشاورزی هم وظیفه خود را پیش آگاهی و اطلاع رسانی به باغداران می‌داند و می‌گوید نقش و وظیفه‌ای در کنترل بیماری یا آفت ندارد و این مشکل را به مدیریت باغ از سوی کارگران و باغداران مرتبط می‌دانند. حالا هم مدتی است که آفت مگس مدیترانه‌ای در برخی از باغات استان دیده شده است و جهادکشاورزی از باغداران خواسته از باغات خود با دقت کامل بازدید کنند تا در صورت مشاهده این آفت، در کوتاه‌ترین زمان و پیش از آنکه خسارت‌های آن تشدید شود، با آن مقابله کنند.

تیلاپیا زیلی برای ماهیان گرمابی آفت شده است/ مسئولین سازمان شیلات از پرورش تیلاپیا عبرت بگیرند/ تخلف مرکز تحقیقات آبزیان بافق برای توزیع بچه‌ماهی تیلاپیاآفت چوب‌خوار به 19 هزار هکتار نخلستان‌های استان بوشهر آسیب وارد کردآفت کش مورد نیاز کشور تا شروع سال زراعی 1401 تامین می‌شود

گلستان 33 هزار هکتار اراضی باغی دارد که سالانه چیزی حدود 340 هزار تن محصول از آن تولید می‌شود که بخشی از آن قبل از رسیدن به مرحله برداشت و عرضه به بازار، در اثر این آفت از بین می‌رود. خسارت این آفت عمدتا در شهرستان‌های غرب استان از جمله بندرگز و کردکوی که سطح زیادی از باغات استان را در اختیار دارند، بیش از سایر مناطق است.

کیانوش حق‌نما، مدیر حفظ نباتات جهادکشاورزی استان در این باره اظهار داشت: در روزهای اخیر آفت مگس مدیترانه‌ای در برخی باغات استان مشاهده شده و لازم است باغداران هرچه سریع‌تر نسبت به بازدید دقیق از باغات خود اقدام کنند. این آفت بسیار خطرناک است و در صورتی که کنترل نشود خسارت زیادی را به باغات وارد خواهد کرد و در برخی مواقع حجم خسارت‌ها شدت بسیار زیادی دارد.

مدیر حفظ نباتات جهادکشاورزی استان با بیان اینکه وظیفه جهادکشاورزی صرفا دادن پیش آگاهی و اطلاعات لازم به بهره برداران است، ابراز داشت: کشاورزان در صورت مشاهده هرگونه ریزش غیر طبیعی میوه، برای دریافت راهنمایی‌های لازم به مراکز جهادکشاورزی مراجعه کنند.

وی خاطرنشان کرد: ردیابی بموقع آفات و بیماری‌ها و مبارزه شیمیایی و بیولوژیکی با آنها نقش موثری در افزایش راندمان تولید مزرعه و باغ دارد. کشاورزان در مرحله نخست و پس از دیدن میوه‌های آفت زده در کف باغات، باید اقدامات بهداشتی لازم را انجام دهند. میوه‌هایی که در اثر این آفت ریزش پیدا کرده کانون مناسبی برای رشد و تکثیر آن خواهد بود و باید هرچه سریعتر از باغ خارج شود.

حق نما توضیح داد: باغداران باید میوه‌های آفت زده را جمع کرده و در درون یک نایلون ریخته و آن را از باغ خارج کنند یا گودال عمیقی حفر کرده و میوه‌های آفت زده را داخل آن ریخته و روی آن را به طور کامل بپوشانند.

مدیر حفظ نباتات جهادکشاورزی استان گفت: پس از آن باغداران باید مبارزات بیولوژیکی را در دستور کار قرار دهند و با استفاده از تله‌های فرمونی و نوری جمعیت آفت را کنترل کنند و برای تسریع در نتیجه بخش بودن اقدامات مقابله‌ای با این آفت می‌توان از سموم شیمیایی هم استفاده کرد. در صورتی که باغداران بموقع و با شیوه درست این آفت را ردگیری، کنترل و با آن مقابله نکنند پیش بینی می‌شود امسال شاهد خسارت 33 درصدی به باغات استان باشیم.

انتهای پیام/581/ ز

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مگس مدیترانه ای باغات استان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۴۵۷۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برداشت گل محمدی از شهر همسایه قله تفتان

 

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز سیستان وبلوچستان، مدیر جهاد کشاورزی خاش، گفت: در راستای تغییر الگوی کشت و با توجه به ارزش اقتصادی بالا و نیاز آبی کم گل محمدی و سازگاری به اقلیم منطقه، توسعه باغات گل محمدی در برنامه کاری این مدیریت قرار گرفته و در سال گذشته چهار هکتار به سطح زیر کشت گل محمدی افزوده شده است.
خاشی افزود: پیش بینی شده امسال ۱۱ تن گل محمدی از سطح باغات شهرستان خاش برداشت شود.
وی ادامه داد: در این شهرستان گل محمدی پس از فرآوری در منطقه به صورت گلاب و گل خشک شده به بازار عرضه می‌شود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • مایک لی زنبور طلایی را می‌گیرد/ تجلیل برای یک عمر دستاورد هنری
  • پیش بینی برداشت بیش از سه هزار تن انگور امسال از تاکستانهای مهاباد
  • باغات مرکبات مازندران شناسنامه‌دار می‌شوند
  • ایلان ماسک راه جولان خودروهایش در چین را باز کرد
  • برداشت گل گاوزبان از باغات اشکورات رودسر
  • برداشت گل محمدی از شهر همسایه قله تفتان
  • با ترور دانشمندان نمی‌توانند دانش بومی را از ما بگیرند
  • شلیک موشک ناو هواپیمابر «شارل دوگل» در ماموریت مدیترانه
  • جولان خسارت‌های سیل در محور‌های خراسان جنوبی
  • خسارت دیدگان بخش مسکونی جهت حضور ارزیاب با بنیاد مسکن ارتباط بگیرند