Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، ‌فرهاد ایزدجو در جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران خوزستان با موضوع بررسی مشکلات تامین آب استان خوزستان که جمعه (۲۵ تیرماه) در استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: میزان ورودی آب به مخازن خوزستان در سال آبی ۱۴۰۰ - ۹۹ حدود ۱۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون مترمکعب بوده که نسبت به متوسط درازمدت که ۲۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون مترمکعب بود، حدود ۴۳ درصد کاهش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی افزود: براساس مصوبه‌ای که در اردیبهشت‌ماه امسال داشتیم، کل آب قابل برنامه‌ریزی ۵ میلیارد و ۱۹۳ میلیون مترمکعب بود که در پایان شهریورماه ۲ میلیارد و ۷۵۰ میلیون مترمکعب باید در مخازن باقی می‌ماند اما با توجه به اینکه حوضه‌های آبی خوزستان به ویژه حوضه دز در شرایط بسیار حادی قرار گرفتند، این برنامه مجددا بازنگری شد.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان تصریح کرد: بر این اساس حجم مفید در پایان شهریورماه به یک میلیارد و ۹۶۰ میلیون مترمکعب می‌رسد که این میزان نسبت به خشکسالی سال ۹۷ حدود ۳۹۰ میلیون مترمکعب کمتر است. این ریسک پذیرفته‌شده، در خصوص تامین آب کشت پاییزه است.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به تعیین آب کشت فصلی و همچنین ممنوعیت کشت فصلی، گفت: برای کسانی که کشت شلتوک نداشته باشند مشوق‌هایی در نظر گرفته شد به گونه‌ای که در آب‌های کشت فصل بعدی ۲۰ درصد تخفیف اعمال می‌شود. برای کسانی که کشت شلتوک داشته باشند نیز پروانه بهره‌برداری آب و اشتراک برق و تحویل نهاده و وام کشاورزی به مدت سه سال، تعلیق خواهد شد.

ایزدجو بیان کرد: موجودی مخازن خوزستان در ۲۴ تیرماه امسال ۴ میلیارد و ۱۵۰ میلیون مترمکعب بوده است در حالی که در سال گذشته در مدت مشابه ۹ میلیارد و ۷۵۰ میلیون مترمکعب بود.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان با بیان اینکه متوسط کشت شلتوک در خوزستان ۶۰ هزار هکتار بوده است، گفت: در حال حاضر  کشت شلتوک در خوزستان به ۹۰ هزار هکتار رسیده است. از ابتدای کشت در سال جاری تاکنون از ۳۲ هزار هکتار کشت شلتوک ممانعت شد. ۹ هزار و ۷۸۰ هکتار کشت شلتوکی که آبگیری شده را نیز از طریق قطع برق، خشک کرده‌ایم.

ایزدجو بیان کرد: میزان کشت شلتوک در سال ۹۸ در استان خوزستان حدود ۲۰۰ هزار هکتار و در سال ۹۹ حدود ۱۸۰ هزار هکتار بود.

وی افزود: امسال به دلیل یک سری موج‌های بلند در خلیج فارس، شوری آب آبادان و خرمشهر بالا رفت اما در دهه اول تیرماه بند خاکی مارد احداث شد و اکنون شوری آب حدود ۳ هزار میکروموس است.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان تصریح کرد: باید حدود ۷۵ مترمکعب آب بر ثانیه به آبادان و خرمشهر برسد. با توجه به گسترش کشت شلتوک، در صورت برداشت آب و ورود زهاب این کشت‌ها به کارون، قطعا از مردادماه کیفیت آب به شدت تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

وی افزود: اگر ۷۵ مترمکعب بر ثانیه آب به آبادان و خرمشهر نرسد، آب مورد نیاز نخیلات و پس زدن شوری در بهمنشیر تامین نمی‌شود و EC به شدت بالا می‌رود. با توجه به وضعیت کشت شلتوک، در ماه‌های آینده روزهای خوبی برای آبادان و خرمشهر پیش‌بینی نمی‌شود.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان گفت: در حال حاضر روستای یزد نو و روستای امام علی(ع) مشکل آب شرب دارند که خط آب غدیر به روستای امام علی(ع) رسیده و تا یک هفته آینده این روستا آبرسانی می‌شود. شرکت آب و فاضلاب نیز برای روستای یزد نو در حال انجام اقداماتی است تا مشکل این روستا نیز برطرف شود.

فریاد العطش مردم در خوزستان | برداشت‌های غیرمجاز، مانع رسیدن آب آشامیدنی به خانه ها

کد خبر 614933 برچسب‌ها آب بحران آبادان آب مدیریت بحران استان خوزستان کم آبی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: آب بحران آبادان آب مدیریت بحران استان خوزستان کم آبی مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان میلیون مترمکعب آبادان و خرمشهر هزار هکتار کشت شلتوک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۴۶۳۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روزهای خنک و بارانی در انتظار مازندرانی‌ها

 

به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، هواشناسی پیش‌بینی کرد که آسمان مازندران از امروز پنجشنبه تا روز جمعه ابری گاهی با افزایش ابر، وزش باد و کاهش تدریجی دما و در ارتفاعات نیز به ویژه ارتفاعات مناطق غربی با احتمال وقوع رگبار باران و رعد و برق همراه باشد.

طبق پیش‌بینی هواشناسی از شامگاه جمعه و روز شنبه ناپایداری‌های جوی در مازندران افزایش خواهد یافت و در ارتفاعات و مناطق ساحلی و جلگه‌ای شاهد رگبار متناوب باران و وقوع رعد و برق خواهیم بود.

با کاهشی شدن دمای هوا در چند روز آینده مطابق جدول پیش‌بینی پنج روزه هواشناسی، میانگین دمای هوا در مناطق مرکزی و شرقی از ۲۲ تا ۲۳ درجه سانتی‌گراد بالای صفر در طی امروز، با چند درجه کاهش در روز شنبه آینده بین ۲۰ تا ۲۱، در مناطق غربی از ۲۰ تا ۲۱ به ۱۸ تا ۱۹ و در مناطق کوهستانی و ارتفاعات نیز از ۱۵ تا ۱۹ درجه سانتی‌گراد بالای صفر بین ۱۲ تا ۱۸ درجه سانتیگراد بالای صفر در نوسان خواهد بود.

 

براساس تجزیه و تحلیل آخرین نقشه های پیـش یابـی هواشناسـی، وضعیت جوی امروز مازندران نیمه ابری تا ابری، همراه با کاهش نسبی دما و در ارتفاعات نیمه غربی با رگبار پراکنده باران و وزش باد و در روز جمعه نیز نیمه ابری از بعدازظهر ابری، از سمت غرب استان با رگبار باران، وزش باد و با احتمال رعد و برق همراه خواهد بود.

شرایط جوی مازندران در روز شنبه آینده ابری گاهی با رگبار باران، وزش باد، کاهش دما و احتمال رعد و برق و در روز یکشنبه نیز نیمه ابری تا ابری همراه با بارش پراکنده باران و از اواخر وقت با کاهش ناپایداری پیش‌بینی شده است.

داده های دریافتی از ایستگاه های هواشناسی نشان می دهد که گلوگاه با ثبت دمای ۲۸.۶ و دلیر چالوس با ۱۵.۱ درجه سانتی گراد بالای صفر به ترتیب گرم ترین و خنک ترین مناطق مازندران در طی ۲۴ ساعت گذشته بودند.

دمای هوای شهر ساری مرکز مازندران نیز امروز در گرم ترین ساعت به ۲۳ درجه سانتی گراد بالای صفر می رسد که این میزان در مقایسه با روز گذشته پنج درجه کاهش خواهد یافت.

وضعیت امروز دریای خزر نیز با موج کوتاه و باد ضعیف تا متوسط پیش بینی شده است.

دیگر خبرها

  • آورد آب سد دز خوزستان در حد سیلاب نیست
  • وضعیت سد دز استان خوزستان عادی است
  • وضعیت سد دز عادی است
  • هشدار مهم هواشناسی پس از پر شدن ۸۱ درصد مخازن سد‌های خوزستان
  • بازگشت آفتاب بر گستره آبادان و خرمشهر
  • سد بزرگ ایران پر شد | هشدار مهم : از رودخانه فاصله بگیرید
  • افزایش سه درجه ای دما در آبادان و خرمشهر
  • روزهای خنک و بارانی در انتظار مازندرانی‌ها
  • جوی ناپایدار در اروند
  • کاهش ۲ درصدی حجم مخازن سد‌های لرستان