Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@13:48:47 GMT

نجات از حمله قلبی با زهر کشنده یک عنکبوت!

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۴۶۸۹۳

نجات از حمله قلبی با زهر کشنده یک عنکبوت!

در حالی که امروزه بیماری‌های قلبی و عروقی علت اصلی مرگ و میر در جهان هستند، دانشمندان می‌گویند زهر یک عنکبوت می‌تواند قلب انسان را ترمیم کند و ممکن است زندگی قربانیان حمله قلبی را نجات دهد.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌ای، زهر عنکبوت ممکن است کشنده باشد، اما دارای مزایایی نیز هست. تحقیقات در گذشته نشان داده است که این سم می‌تواند بدون اینکه هیچ عارضه جانبی ایجاد کند، دردها را تسکین دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون تحقیقات جدید از محققان دانشگاه "کوئینزلند" استرالیا نشان می‌دهد که زهر یک عنکبوت به نام "آتراسید"(atracid) یا عنکبوت تار قیفی استرالیایی می‌تواند به جلوگیری از آسیب‌های ناشی از حمله قلبی کمک کند و حتی باعث افزایش عمر قلب‌های اهدا و پیوند شده شود.

در ژوئیه سال ۲۰۱۹ محققان دانشگاه "کوئینزلند" مولکولی را در زهر کشنده این عنکبوت کشف کردند که می‌تواند آسیب مغزی ناشی از سکته مغزی را از بین ببرد.

در آن زمان پروفسور "گلن کینگ" محقق ارشد این دانشگاه گفت: آنچه از این طریق انجام می‌شود، جلوگیری از مرگ سلول‌های عضلانی قلب است.

محققان دریافتند که این مولکول برای محافظت از قلب در برابر سکته مغزی کار می‌کند، بنابراین آنها تصمیم گرفتند آزمایش کنند تا ببینند آیا برای حوادث ایسکمیک قلب نیز کارایی دارد یا خیر و کشف کردند که واقعاً چنین است.

"ایسکِمی"(Ischemia) در اصطلاح پزشکی به کم‌رسیدن خون به اندام یا ناحیه‌ای از بدن گفته می‌شود. ایسکمی باعث کمبود اکسیژن و مواد مغذی در بخش‌هایی از بدن می‌شود و این امر باعث آسیب به بافت‌ها یا سوءکارکرد اندام می‌گردد.

از آن زمان محققان دانشگاه "کوئینزلند" پیوسته بر روی این مولکول کار کردند تا به نتایج امروز در مورد حملات قلبی برسند.

دکتر "ناتان پالپانت" سرپرست تیم تحقیق گفت: پس از حمله قلبی، جریان خون در قلب کاهش می‌یابد و در نتیجه منجر به کمبود اکسیژن در عضله قلب می‌شود. کمبود اکسیژن باعث اسیدی شدن محیط سلول می‌شود و این ترکیبات باعث می‌شود پیام مرگ به سلول‌های قلب ارسال شود.

اکنون این داروی جدید از زهر عنکبوت ساخته شده و با متوقف کردن این "سیگنال مرگ" که از قلب پس از حمله ارسال می‌شود، واقعاً انقلابی عمل می‌کند.

"پالپانت" افزود: برخلاف دهه‌ها تحقیق، هیچ کس نتوانسته است دارویی تولید کند که این سیگنال مرگ را در سلول‌های قلب متوقف کند. این یکی از دلایلی است که بیماری قلبی همچنان به عنوان علت اصلی مرگ در جهان ادامه دارد.

این دارو پروتئینی به نام "Hi۱a" است. تاکنون محققان آن را روی سلول‌های قلب انسان در معرض فشارهای قلبی مورد آزمایش قرار داده‌اند. آنها دریافته‌اند که "Hi۱a" کانال‌های یونی حساس به اسید را در قلب مسدود کرده و با موفقیت "سیگنال مرگ" را متوقف می‌کند.

اکنون از این پروتئین برای افزایش طول عمر اعضای پیوندی نیز استفاده خواهد شد.

پروفسور "مک دونالد" فوق تخصص قلب و عروق در بیمارستان "سنت وینسنت" در سیدنی نتیجه‌گیری کرد: زنده ماندن سلول‌های قلب در پیوند قلب بسیار مهم است. درمان قلب با "Hi۱a" و کاهش مرگ سلولی باعث افزایش میزان انتقال و پیوند قلب می‌شود و احتمال پیوند موفقیت آمیز را بهبود می‌بخشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: حمله قلبي قلب عنكبوت زهر عنکبوت سلول های قلب حمله قلبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۴۶۸۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصاویر عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ

آفتاب‌‌نیوز :

به گزارش اسپیس، آژانس فضایی اروپا گزارش داده است یک پدیده منحصر به فرد روی مریخ، با عنکبوت‌هایی که در سطح سیاره راه می‌روند اشتباه گرفته می‌شود.

مدارگرد مریخ اکسپرس تصاویری عنکبوت مانند گرفته است، که در واقع فقط ویژگی‌های کوچک و تیره رنگی هستند که با تابش آفتاب بر روی دی‌اکسیدکربن رسوب شده در ماه‌های زمستانی سیاره شروع به شکل گیری می‌کنند.

 به گفته آژانس فضایی، نور باعث می‌شود یخ دی اکسید کربن در پایین رسوبات به گاز تبدیل شود، که می‌ترکد و گرد و غبار را به بیرون پرتاب می‌کند.

در حالی که لکه‌ها ممکن است از فضا کوچک به نظر برسند، اما در واقع نسبتا بزرگ هستند. آژانس فضایی اروپا گفت که پهنای این تکه‌ها به ۴۴ متر می‌رسد و در بزرگ‌ترین حالت ممکن است بیش از ۸۰۴ متر عرض داشته باشند.

الگو‌های عنکبوت اولین بار توسط مدارگرد گازی ExoMars Trace مشاهده شده که در سال ۲۰۱۶ به فضا پرتاب شد و در حال مطالعه مریخ برای نشانه‌هایی از حیات احتمالی در گذشته است. 

این منطقه که در سال ۱۹۷۲ توسط کاوشگر ناسا کشف شد، به نام Angustus Labyrinthus نیز شناخته می‌شود و در نزدیکی کلاهک قطبی جنوبی سیاره قرار دارد.

به گفته ناسا، مریخ در حال حاضر هوای بهاری را تجربه می‌کند. این آژانس در بیانیه‌ای اعلام کرد مریخ‌نورد کنجکاوی از هوای گرم‌تر این سیاره لذت می‌برد و روی پایش محیطی و کاوش دهانه گیل مریخ کار می‌کند.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • حمله قلبی به دو هوادار تراکتور به خاطر استرس شدید
  • (عکس) عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • تصاویر عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • اگر برای خرید کشنده فاو در بورس تردید دارید، این مقاله را بخوانید
  • حمله قلبی به دو هوادار تراکتور در استادیوم یادگار
  • ۶ علامت مهم حمله قبلی را بشناسید
  • این عنکبوت بی رحم و خطرناک است(عکس)
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • معامله ۴.۸ میلیون تن سیمان در بورس کالا در نخستین ماه امسال
  • اگر برای خرید کشنده فاو در بورس تردید دارید، بخوانید