Web Analytics Made Easy - Statcounter

انصراف سعد حریری از ماموریت تشکیل کابینه در لبنان وضعیت بحرانی این کشور را تشدید کرد. خبرگزاری میزان - «سعد حریری»، پس از اتلاف وقت ۹ ماهه، سرانجام کابینه‌ای را معرفی کرد که از سوی رئیس جمهور لبنان با موافقت روبرو نشد و پس از آن بود که «حریری» از ماموریت تشکیل دولت استعفا کرد.   اقدامی که «حریری» انجام داد، نشان دهنده برنامه ریزی از قبل تعیین شده وی برای تشدید فشار بر لبنان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  فرانسه طرحی برای خروج لبنان از بحران دولت داده بود تا ۶ میلیارد دلار کمک به این کشور کند، اما در این طرح برنامه‌ای نیز گنجانده شده که در صورت ناتوانی در تشکیل دولت، اروپا چند چهره سیاسی را تحریم می‌کند و کمک ۶ میلیارد دلاری را نیز پرداخت نخواهد کرد.   روشن است که اقدام «سعد حریری» با هدف ایجاد ناآرامی در لبنان طراحی شده است.   لبنان و مردم آن با نبود دولت با مشکلات زیادی روبرو هستند و حتی شرایط در این کشور به گونه‌ای پیش می‌رود که با کمبود ارزاق مواجه شده‌اند.   وضعیت شهر‌های لبنان از نظر نظافت نیز وخیم است؛ چراکه دولتی سر کار نیست تا امور را رتق و فتق کند.   «سعد حریری» با وجود تعهدی که داده بود، عمل نکرد؛ او در شرایط بحرانی مامور تشکیل دولت لبنان شد تا از تشدید بحران و فروپاشی این کشور و ایجاد هرج و مرج جلوگیری کند اما ۹ ماه تاخیر او و سرانجام این گونه استعفا دادن، عمق کینه «حریری» به لبنان و مردم این کشور را نشان می‌دهد.   از زمان انتصاب «حریری» در جایگاه نخست وزیر برای تشکیل دولت، اوضاع لبنان وخیم‌تر شد تا جایی که مشکلات اقتصادی مردم را آزار داد و باعث بروز کمبود‌های زیادی در زمینه کالا‌های اساسی در این کشور شد. بیشتر بخوانید: ناآرامی‌ها در لبنان سعد الحریری از تشکیل کابینه استعفا کرد مردم اکنون پس از استعفای «حریری» به خیابان‌ها رفته و دست به تظاهرات زدند.   «حریری»، یک مهره است، مهره‌ای چند جانبه، او مهره فرانسه، آمریکا و عربستان است؛ اهداف و برنامه‌های این سه کشور برای لبنان یکی است.   آن‌ها خواهان حذف حزب الله لبنان و تضعیف قدرت آن در این کشور هستند.   حضور نمایندگان حزب الله در پارلمان این کشور و قدرتی که این حزب در لبنان دارد، مانعی بر سر راه دشمنان لبنان است.   عربستان، فرانسه و آمریکا نیز برای آنکه انتقام خود را بگیرند، با ممانعت از تشکیل دولت در این کشور سعی می‌کنند شرایط را بحرانی کنند؛ در حالی که خود مشکل اساسی و اصلی برای لبنان هستند و مداخلات آن‌هاست که باعث شده تا این کشور نتواند دولت تشکیل دهد و به مشکلات رسیدگی کند.   «حریری» برای کشورش، بحران سیاسی ایجاد کرده است؛ او هر گاه برای تشکیل دولت انتخاب می‌شود وضعیت همین است و حتی افراد دیگری که برای تشکیل دولت انتخاب می‌شوند با کارشکنی‌ها و سنگ اندازی‌های او و حزب مرتبط با او روبرو می‌شوند.   در این میان حتی یک نمونه هم نمی‌توان یافت که حزب الله لبنان بر سر راه «حریری» برای تشکیل دولت کارشکنی کرده باشد و هر آنچه که از واکنش‌های حزب الله دیده شده، اقدام برای موفقیت «حریری» برای تشکیل دولت بوده است.   اکنون لبنان در لبه تیغ قرار دارد؛ چاره درد این کشور تشکیل هر چه سریع‌تر دولت است و رئیس جمهور باید فردی مطمئن و دلسوز کشور را برای تشکیل دولت انتخاب کند در غیر این صورت فروپاشی لبنان دور از انتظار نخواهد بود.   انتهای پیام/ برچسب ها: لبنان میشل عون سعد حریری

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: لبنان لبنان میشل عون سعد حریری برای تشکیل دولت سعد حریری حزب الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۵۳۲۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا بارورسازی ابرها بحث برانگیز است و چگونه انجام می‌شود؟

بسیاری از کشور‌های جهان مانند ایالات متحده، فرانسه، استرالیا وامارات که در روز‌های گذشته شاهد بارش‌های زیادی بوده، از فناوری "بارورسازی ابرها" برای تحریک بارندگی استفاده می‌کنند.

برخی ممکن است این فناوری بحث برانگیز را به سیل‌های ناگهانی مرتبط کنند، اما کارشناسان می‌گویند در واقع هیچ رابطه‌ای بین این دو رویداد وجود ندارد.

اما به گفته کارشناسان، فناوری "بارورسازی ابرها" که بیش از ۸۰ سال پیش توسعه یافته است، بدون خطرات بالقوه نیست و ممکن است منجر به "اثرات فاجعه بار" شود.

"بارورسازی ابرها" چیست؟

محققانی که در جنرال الکتریک مشغول به کار بودند، هنگام انجام آزمایش‌هایی در مورد چگونگی تشکیل ابر‌ها در آزمایشگاه، یک اثر عجیب را کشف کردند. آنها دریافتند که وقتی بخار آب بسیار سرد می‌شود، بین ۱۰- تا ۵- درجه سانتیگراد، لزوماً بلور‌های یخ تشکیل نمی‌دهد.

با این حال، هنگامی که محققان پودر ریز یدید نقره (یک ماده شیمیایی مورد استفاده در عکاسی) را اضافه کردند، از اینکه آب فوراً یخ زد شگفت زده شدند.

این به این دلیل است که بخار آب به خودی خود نمی‌تواند کریستال را تشکیل دهد. در ابر‌های طبیعی، این "هسته‌های متراکم ابر" ممکن است توسط باکتری‌ها یا ذرات کوچک گرد و غبار ایجاد شوند، اما محققان اکنون راهی برای ایجاد مصنوعی آنها پیدا کرده اند.

چگونه ابر‌ها را بارور می‌کنند؟

تکنیک "بارورسازی ابرها" با اعمال آن بر روی ابر‌های طبیعی عمل می‌کند، به گونه‌ای که "یدید نقره" یا نمک خوراکی به ابر‌ها تزریق می‌شود و باعث می‌شود بلور‌های یخ به سرعت تشکیل شوند که در نهایت بسته به شرایط آب و هوایی به شکل برف یا باران فرو می‌ریزند.

یوهان ژاک، هواشناس ارشد KISTERS می‌گوید: بارورسازی ابر‌ها یا با پرتاب مواد شیمیایی از زمین، تزریق مستقیم آنها از هواپیما، یا پرتاب آنها به ابر‌ها با استفاده از موشک انجام می‌شود.

بارورسازی ابر‌ها در کجا استفاده می‌شود؟

این فناوری در حدود ۵۰ کشور مختلف از جمله امارات که از دهه ۱۹۹۰ یک برنامه پیشرفته بارورسازی ابر‌ها را اجرا می‌کند، استفاده شده است، به گونه‌ای که سالانه حدود ۱۰۰۰ ساعت ماموریت "بارورسازی ابرها" انجام می‌شود.

ایالات متحده دارای سابقه بسیار طولانی در مأموریت‌های "بارورسازی ابرها" است که در سال ۱۹۴۷ با عملیات سیروس آغاز شد، که در آن ارتش ایالات متحده حدود ۹۰ کیلوگرم یخ خشک را در طوفانی در سواحل فلوریدا پخش کرد.

اگرچه هیچ مدرکی دال بر تأثیر این مأموریت برای تغییر مسیر طوفان وجود نداشت، اما برخی تهدید کردند که پس از تغییر مسیر غیرمنتظره طوفان، علیه دولت شکایت خواهند کرد.

در سال ۲۰۱۸، وایومینگ، یوتا و کلرادو برای تأمین بودجه ماموریت‌های بارورسازی ابرها، توافق‌نامه‌ای برای اشتراک هزینه امضا کردند.

در استرالیا آزمایش‌های بارورسازی ابر‌ها از سال ۱۹۴۷ آغاز شد و تا امروز ادامه دارد.

چین سازنده‌ترین حامی فناوری تغییر آب و هوا است. برای سال‌ها، اداره تنظیم آب و هوا در این کشور از بارورسازی ابر‌ها برای پایان دادن به خشکسالی، مبارزه با آتش‌سوزی‌ها و اجتناب از باران در طول رژه‌های نظامی استفاده کرده است.

این فناوری نه تنها برای افزایش بارندگی استفاده می‌شود، بلکه در کشور‌هایی مانند اسپانیا، فرانسه و آلمان عمدتاً برای جلوگیری از بارش تگرگ استفاده می‌شود.

چرا "بارورسازی ابرها" بحث برانگیز است؟

بسیاری ممکن است با استفاده از بارورسازی ابر‌ها به دلیل نگرانی در مورد سیل ناگهانی مخالف باشند.

اما دکتر فردریک اتو، کارشناس برجسته آب و هوا از امپریال کالج لندن، توضیح داد: بارورسازی ابر‌ها نمی‌تواند مقدار زیادی باران ایجاد کند، این تکنیک یک ابر موجود را اصلاح می‌کند، و نمی‌توان یک ابر کوچک را از طریق بارورسازی به یک طوفان تبدیل کرد. 

اتو افزود، بزرگترین نگرانی این است که "بارورسازی ابرها" به عنوان جایگزینی برای اقدام موثر در مورد تغییرات آب و هوایی استفاده شود، چیزی که دلیل واقعی افزایش بارندگی است.

او ادامه داد: بارورسازی ابر‌ها یکی دیگر از راهبرد‌های آشکار برای جلوگیری از تقاضای توقف سوخت‌های فسیلی است، اگر انسان‌ها به سوزاندن نفت، گاز و زغال سنگ ادامه دهند، تغییرات آب و هوایی و بارندگی‌های شدید ادامه خواهد داشت.

منبع: المیادین

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی علوم فضایی و نجوم

دیگر خبرها

  • بحران سیاسی در اسکاتلند با کناره گیری وزیر اول
  • بن‌فرحان: تنها اسرائیل مخالف توقف جنگ غزه است
  • رئالیسم سیاسی چیست؟
  • احتمال صدور حکم بازداشت نتانیاهو در دادگاه لاهه و پیامدهای جهانی
  • هشدار تشکیلات خودگردان درباره پیامدهای حمله صهیونیست‌ها به رفح
  • هروی: حاکمیت باید در انتخابات ۱۴۰۴ اندکی نرمش نشان دهد /برای حل مشکلات اقتصادی، درهای کشور برای تعامل با بیرون باز شود
  • چرا بارورسازی ابرها بحث برانگیز است و چگونه انجام می‌شود؟
  • حسینی: گرایش سیاسی اکثر نمایندگان منتخب مجلس دوازدهم مشخص است / امیدواریم در مجلس دوازدهم تعامل سازنده بین نمایندگان و دولت بیشتر باشد + فیلم
  • توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار
  • رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی، ارتباط چندانی با بانک مرکزی ندارد