Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش خبرگزاری فارس از قوچان، دامداری و دام‌پروری یکی از اصلی‌ترین شغل‌های مردم در روستاهای کشور به‌ویژه این شهرستان محسوب می‌شود و همین امر نیز باعث شده قوچان به یکی از قطب‌های اصلی دام سبک و تأمین گوشت قرمز در خراسان رضوی تبدیل شود.

طی ماه‌های اخیر بیشتر دامداران با معضل جدی تأمین نهاده‌های دامی و خوراک دام روبرو شده‌اند و در مقابل افزایش هزینه‌های کارگری، حمل‌ونقل، دارو، واکسن و غیره در برابر عدم‌تغییر قیمت محصولات و فرآورده‌های دامی همچون شیر خام و گوشت سبب شده دیگر تمایلی به فعالیت در این بخش وجود نداشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متأسفانه یکی از علت‌های اصلی کمبود نهاده‌های دامی به‌جز مسئله خشک‌سالی و کاهش بارندگی، نبود مدیریت صحیح و درست در بخش کشاورزی است زیرا امروز دلالان دخالت مستقیم برای تأمین نهاده موردنیاز دامداران آن‌هم باقیمت بالا دارند و دولت می‌توانست با قطع رانت، یک برنامه‌ریزی صحیح و قیمت‌گذاری مناسب داشته باشد.

دامداران از اصلی‌ترین تأمین‌کنندگان صنعت شیر و گوشت محسوب می‌شود و ادامه پیدا کردن این بی مدیریتی باعث خواهد شد مردم در تأمین نیازهای خود در شیر و فرآورده‌های لبنی و حتی گوشت با مشکلات جدی و عدیده‌ای روبرو شوند.

دولت باید به میزان تأمین نهاده‌ها در قیمت‌گذاری شیر خام سهیم باشد

یکی از دامداران قوچانی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس با تأکید بر اینکه مشکل بسیاری از دامداران تأمین اقلام موردنیاز است، اظهار کرد: اقلام یا گران بوده یا باقیمت تمام‌شده شیر، گوشت و خود دام زنده همخوانی ندارد یا اصلاً در بازار نیست.

محمدطاهر شکری ادامه داد: ذرت دانه‌ای نیز برای دامدار حدود ۶ تا ۷ تن اختصاص پیدا می‌کند اما مصرف حدود ۱۷ تا ۱۸ تن است و این اختلاف میزان باید از بازار آزاد باقیمت‌های بالا تهیه شود.

وی با اشاره به این موضوع که برای یک گله ۲۶۰ رأسی در ماه باید ۲۲ تا ۲۴ تن جو اختصاص پیدا کند اما سهم دامدار تنها ۱۲ تن در ماه است، بیان کرد: شاید تا حدود یک سال گذشته دامدار مستقیم نهاده خود را از سایت بازارگاه تهیه می‌کرد اما ازآن‌پس با محدودیت شدید تأمین نهاده روبرو هستیم و نهاده قطره‌چکانی داده می‌شود.

این دامدار قوچانی که ۱۹ سال است گاو شیری پرورش می‌دهد بابیان اینکه در طول یک سال گذشته تمام هزینه‌ها همچون حمل و نقل دارای افزایش فراوانی بوده است، گفت: قیمت کرایه حمل یک کیلو جو یا ذرت که از بندر امام(ره) می‌آمد کیلویی ۵۰۰ تومان بود اما این رقم در حال حاضر به ۷۲۰ تومان افزایش‌یافته است.

وی با یادآوری اینکه دامدار برای یک ماشین سویا باید ۱۸ میلیون تومان کرایه حمل پرداخت کند، افزود: هزینه‌های دامدار همچون واکسن، کارگر، حمل‌ونقل و غیره در طول یک سال گذشته چندین برابر شده و چون دولت بخشی از نهاده‌ها را تأمین می‌کند در قیمت‌گذاری شیر خام و لبنیات نیز دخالت دارد که این درست نیست.

شکری تأکید کرد: دولت باید بر اساس مقداری که به دامدار جنس می‌دهد در قیمت‌گذاری سهیم باشد نه اینکه ۷۰ درصد اقلام و تجهیزات را آزاد تهیه می‌کنیم و دولت بابت ۳۰ تا ۴۰ درصدی که یارانه می‌دهد در تعیین قیمت شیر خام، گوشت و دام زنده تصمیم‌گیری می‌کند.

وی با اشاره به اینکه در همه جای دنیا به این نتیجه رسیده‌اند که همخوانی در عرضه و تقاضا بهترین فاکتور برای ثبات در بازار است، تصریح کرد: توجه به این مسئله مهم نه قاچاق می‌شود نه رانت؛ نه ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی را بعضی‌ها بخورند و میلیاردر شوند و در مقابل جامعه دامداری در فقر مطلق قرار بگیرد.

شکری بابیان این مطلب که دولت باید اجازه دهد عرضه و تقاضا با یکدیگر همخوانی داشته باشند، گفت: یک گوساله از ۳ ماهگی تا ۱۸ ماهگی حدود ۶۵۰ کیلو وزن پیدا می‌کند که در طول این ۱۵ ماه برای چاق شدن باید حدود ۲.۵ تن کنستانتره مصرف کند که ۱۲.۵ میلیون تومان تنها هزینه خوراک خواهد شد و در مقابل قیمت یونجه، کارگر و غیره نیز باید در نظر گرفته شود.

این دامدار قوچانی با تأکید بر اینکه دولت باید از نظرات کارشناسی و فنی صاحب‌نظران این حوزه به‌ویژه دامداران در تعیین قیمتی مشخص و صادقانه استفاده کند، افزود: دامدار به دنبال سود میلیاردی نیست بلکه انتظار یک دامدار این است قیمت‌ها برای پایدار ماندن صنعت گوشت و شیر کشور به‌گونه‌ای مشخص شود که نه دامدار و نه مصرف‌کننده در این میان ضرر نکنند.

دولت خوابیده و اقدامی برای حمایت از دامدار انجام نمی‌دهد

یکی دیگر از دامداران قوچانی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس بابیان این موضوع که دولت به داد این قشر از جامعه نمی‌رسد و دامدار ناچار است نهاده موردنیاز خود را از بازار آزاد باقیمت بالا تهیه کند، گفت: قیمت شیری که دارای چربی و پروتئین بالا است درب کارخانه ۵ هزار و ۲۰۰ تومان از دامدار خرید می‌شود درصورتی‌که برای تأمین یک‌قلم مثل علوفه باید زمین یا حیاط فروخته شود تا صرف خوراک گاو شود.

محمدحسین زیبایی ادامه داد: اگر گوساله شیری را می‌فروختیم بهتر بود تا اینکه ۲ سال کلی هزینه و زحمت برای پروار شدنش کشیده شود و امروز کسی آن را نخرد.

وی با اشاره به اینکه دولت خوابیده و کاری برای حمایت از دامدار انجام نمی‌دهد، تصریح کرد: بیشتر دامداران نسبت به سال‌های گذشته ضرر بی‌حد و غیرقابل وصفی کرده‌اند و به مرز ورشکستگی رسیده‌اند، قیمت هر کیلو کنستانتره بین ۷.۵ تا ۸ هزار تومان است اما شیر از دامدار حداکثر ۵ هزار و ۲۰۰ خریداری می‌شود، همین عدم تناسب قیمت مشکل ماست.

زیبایی با یادآوری این موضوع که سال گذشته کاه کیلویی ۶۰۰ تا ۷۰۰ تومان تهیه می‌شد اما امسال از ۳ هزار و ۸۰۰ تومان تا ۵ هزار تومان افزایش داشته است، بیان کرد: قیمت اجناس چند برابر شده ولی قیمت فروش شیر و گوشت برای دامدار تغییر نکرده به‌طوری‌که سال گذشته گاو گوشتی ۱۰۰ هزار تومان بود اما امسال کیلویی ۸۶ هزار تومان هم کسی نمی‌خرد.

تعیین‌کننده اصلی قیمت دام زنده و گوشت دلالان هستند

مدیرعامل مجتمع دام‌پروری بهار خبوشان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس بابیان اینکه یک بره در طول دوره پروار باید ۳۰ کیلوگرم کنستانتره مصرف کند، اظهار کرد: در حال حاضر دولت ۵ کیلو کنستانتره باقیمت ۴ هزار تومان به‌صورت یارانه‌ای می‌دهد و ۲۵ کیلوی دیگر باید به قیمت ۷ هزار تومان از بازار آزاد تهیه شود که این اصلاً مقرون‌به‌صرفه نیست.

بهزاد کوهستانیان با اشاره به این موضوع که هزینه کاه تا سال گذشته کیلویی ۵۰۰ تومان درب دامداری تحویل می‌شد اما امسال این رقم به ۵ هزار تومان رسیده است، تصریح کرد: به ازای هر کیلو گوشت زنده حدود ۶۰ هزار تومان هزینه خوراک، نگهداری، واکسن و کارگر باید توسط دامدار هزینه شود درصورتی‌که در بازار آزاد قیمت بره به کیلویی ۴۵ تا ۵۰ هزار تومان می‌رسد و این یعنی ضرر غیرقابل‌جبران.

وی با تأکید بر اینکه عرضه فراوان بوده اما تقاضا کم است و دلال به هر شرایط دلخواه تعیین‌کننده نهایی قیمت دام زنده و گوشت محسوب می‌شود، گفت: طی دو سال اخیر قیمت دام تغییر نکرده اما در مقابل قیمت نهاده‌های دامی، دارو و دیگر خدمات افزایش ۴ برابری داشته است.

مدیرعامل مجتمع دام‌پروری خبوشان یادآور شد: مهم‌ترین و اصلی‌ترین حمایت دولت، آزاد شدن صادرات و خرید تضمینی است تا به این طریق کمی قیمت شیر و گوشت افزایش یابد و به طبع باید قیمت نهاده نیز کاهش پیدا کند تا بتوان با قیمت معقول‌تری محصول به دست مصرف‌کننده برسد و قدرت خرید داشته باشد.

عدم خریداری تلیسه‌های آبستن حتی به قیمت دام گوشتی!

یکی دیگر از دامداران شهرستان قوچان که یک گاوداری نیمه‌صنعتی را اداره می‌کند در گفت‌وگو با خبرنگار فارس با اشاره به مشکلات فراوان درزمینه تأمین نهاده‌های دامی طی یک سال اخیر، گفت: نهاده دامی که برای دامداری می‌آید یک‌سوم نیاز است و در مقابل مجبور هستیم از علف‌های هرز بیابان استفاده کنیم که کپک‌زده و سیاه می‌باشند.

امین عیدی بابیان اینکه برای دامداری‌های صنعتی و نیمه‌صنعتی قوچان جهاد کشاورزی به‌واسطه شرکت تعاونی گاوداران از بازارگاه، اقدام به خریداری نهاده می‌کند، تصریح کرد: یارانه‌ای که به دامدار می‌دهند باقیمت شیر و عرضه آن همخوانی ندارد چون قیمت تمام‌شده یک کیلو شیر برای دامدار سنتی ۹ هزار و ۲۰۰ تومان بوده اما ۴ هزار و ۸۰۰ خریداری می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه دامداران قوچان به مرز ورشکستگی رسیده‌اند، افزود: امروز کسی در بازار، دام زنده خریداری نمی‌کند حتی تلیسه‌های آبستن که درگذشته قیمت خوبی داشتند هم به قیمت یک دام گوشتی به فروش نمی‌رسد.

عیدی ادامه داد: علوفه برای تأمین خوراک دیگر وجود ندارد و باید دام مولدی که ۵ سال روی آن زحمت‌کشیده شده است ناقص شود تا دامپزشکی مجوز کشتار صادر کند.

گفتنی است؛ بر اساس آمارها، شهرستان قوچان دارای ۵۷۲ هزار و ۴۲۸ رأس دام سبک و ۱۶ هزار و ۷۴۴ رأس دام سنگین است و ۴۴ درصد ارزش تولیدی به تولیدات دامی اختصاص دارد که مدیریت صحیح در توزیع نهاده‌های دامی همچون جو، ذرت و سویا و توازن قیمت میان محصولات عرضه‌شده می‌تواند دامداران از سقوط در بی‌تدبیری دولت‌مردان نجات دهد.

=========================

گزارش: مجید جعفری مقدم

=========================

انتهای پیام/ ۷۰۰۴۳

منبع: فارس

کلیدواژه: قوچان تأمین نهاده های دامی قیمت شیر خام گوشت قرمز قیمت دام زنده خشکسالی و کاهش بارندگی دلال بازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۵۳۲۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویری غم‌انگیز از سقوط ارزش ریال در دستان گردشگر روس

به گزارش خبرآنلاین از برترین ها، تصویر غم‌انگیزی در فضای مجازی در حال وایرال شدن است که بسیار مردم ایران را ناراحت کرده است.

کاربری با انتشار این تصویر در توییتر ماجرای این زن و پول‌های زیادی که همراش است را فاش کرد و نوشت: «وضعیت پول مملکت غم‌انگیزه. این گردشگر روس ۳۰۰ دلار را به ریال تبدیل کرده و با کیسه پلاستیکی پول رو حمل می‌کند. بیچاره ایران.»

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902060

دیگر خبرها

  • صادرات دام راه حلی مناسب برای تعدیل بازار گوشت
  • هشدار نارنجی هواشناسی به کشاورزان و دامداران
  • تولید سوسیس و کالباس از گوشت ماهی
  • پیکر شهید فانی روی دستان مردم شهرستان طبس + تصاویر
  • واکسیناسیون دامی به میزان ۸۰۰ هزار دز در میامی انجام شد
  • قیمت جدید دام زنده اعلام شد
  • خودداری از کوچ زودرس دام‌ها به مراتع
  • طرز پخت ۱۱۰ کیلو کابلی پلو با گوشت (فیلم)
  • تصویری غم‌انگیز از سقوط ارزش ریال در دستان گردشگر روس
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول