Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-04@04:42:13 GMT

کلاف سردرگم نهاده‌های دامی

تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۵۳۶۹۹

کلاف سردرگم نهاده‌های دامی

در طول ماه‌های اخیر بازار نهاده‌های دامی نابسامانی بی‌سابقه‌ای را تجربه کرده و هم اکنون قیمت نهاده‌های دامی از جمله جو، ذرت و سویا به دو برابر نرخ مصوب رسیده است، به گونه‌ای که براساس اظهارات تولیدکنندگان و فعالان این بخش کمبود عرضه نهاده‌های دامی حتی منجر به تغییر یا کاهش جیره غذایی دام و طیور شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنوز کمبود داریم

مدیر کل پشتیبانی امور دام خراسان رضوی در خصوص وضعیت توزیع نهاده دامی در سال جاری در استان با اشاره به اینکه واردات جو امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته وضعیت بهتری داشته است، افزود: با توجه به وضعیت خشکسالی در یک مرحله ۱۶هزار و ۸۰۰تن جو به استان وارد شد و در مرحله بعد ۴۶ هزار تن در حال حمل و توزیع برای دامداران روستایی و سنتی است.

سعادت علی‌نیا در گفت‌وگو با خبرنگار ما با بیان اینکه ۹هزار تن دیگر هم جو در مرحله سوم برای کارخانجات خوراک دام برای تأمین و تولید کنسانتره وارد شده که در حال توزیع است، اظهار کرد: محموله چهارم نیز که به تازگی به استان اختصاص یافته شامل ۵۰ هزار تن جو، ۵۰ هزار تن ذرت و ۲۰هزار تن کنجاله سویاست که بین دامداران توزیع شده است.

وی با اشاره به اینکه هنوز در حوزه دام‌های کوچک روستایی با توجه به وضعیت خشکسالی با کمبود نهاده به خصوص جو مواجه هستیم، گفت: ۵۰درصد جو مورد نیاز استان توسط کشاورزان استان تولید می‌شود، اما با توجه به خشکسالی‌ها این میزان بسیار اندک بوده و کفاف دامداران را نمی‌کند.

توزیع ۱۵۷هزار تن نهاده در سال جاری

وی با تأکید بر اینکه توزیع نهاده شامل اقلام ذرت، جو، سبوس و کنجاله سویا به نرخ دولتی در بین دامداران و مرغداران استان با هدف حمایت از تولید و پشتیبانی از سرمایه‌های آنان صورت می‌گیرد، عنوان کرد: از ابتدای امسال تا پایان خرداد در خراسان رضوی ۱۵۷هزار تن نهاده بین دامداران، مرغداران و گاوداران استان توزیع شده که این رقم معادل حدود ۵۰درصد کل نهاده وارداتی به استان است.

وی با بیان اینکه از اول آبان سال گذشته کل نهاده مورد نیاز مرغداران گوشتی، مرغداران تخم‌گذار و گاوداران صنعتی در سامانه بازارگاه بارگذاری می‌شود و هر اندازه نیاز آن‌ها باشد بر اساس پارامترهای معاونت تولیدات دامی استان تأمین می‌شود، عنوان کرد: تاکنون ۴۰ تا ۵۰درصد از نهاده‌های مورد نیاز دامداران سنتی و روستایی که فقط شامل جو می‌شود تأمین شده است.

قیمت‌گذاری‌های اشتباه

مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی هم در این خصوص به خبرنگار ما گفت: وقتی قرار باشد دولت جو وارداتی را با قیمت ۲هزار و ۵۰۰ تومان توزیع کند و جو بازار آزاد که تولید خودمان است ۶هزار و ۵۰۰ تومان باشد این یعنی اینکه دامدار همه نیازش را کمبود دارد؛ چرا که کسی جو ۶هزار و ۵۰۰ تومانی را نمی‌خرد.

احمد داوطلب با بیان اینکه نهاده‌های مورد نیاز استان از آن چیزی که عنوان می‌شود بسیار بیشتر است، افزود: ۵۰درصد جو ما از داخل و ۵۰درصد هم از محل واردات تأمین می‌شده، اما اکنون قیمت جو داخلی سه برابر جو خارجی است و دامدار ما نمی‌تواند تفاوت قیمت ۴هزار و ۵۰۰ تومان را پوشش دهد، بنابراین از جو خارجی استفاده می‌کند که آن هم به مقدار مورد نیازش نیست و مجبور به فروش و یا کشتار دام خود برای تأمین نیاز دیگر دام‌هایش می‌شود.

افزایش ۱۰۰درصدی تقاضا

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر تقاضا برای دریافت نهاده جو بیش از ۱۰۰درصد افزایش داشته است، عنوان کرد: در داخل استان در سال ۸۵۰هزار تن نیاز به جو داریم که از این مقدار حدود ۴۵۰هزار تن آن باید از محل واردات تأمین می‌شده یعنی به عبارتی در ماه باید ۳۵هزار تن برای تأمین نیاز استان واردات داشته باشیم، اما اگر این ۳۵هزار تن جو وارداتی را هم در ماه داشته باشیم، باز هم نیاز ما تأمین نخواهد شد، چون تقاضای ما دست‌کم ماهیانه ۷۰هزار تن است.

وی در بحث توزیع حواله نهاده‌های دامی با اشاره به اینکه وزارتخانه برای هر استان بر اساس جمعیت دامی سهمی را در نظر می‌گیرد و سهمیه را به ما اختصاص می‌دهد، اظهار کرد: در سازمان جهاد کشاورزی استان بر اساس جمعیت دامی شهرستان‌ها درصد‌های هر شهرستان مشخص می‌شود که این موضوع از طریق ۵ یا ۶ اتحادیه موجود در استان خریداری و بین دامداران توزیع می‌شود.

وی با اشاره به اینکه همه نیاز استان را نباید در یک کانال مثلاً واردات و بنادر ببینیم عنوان کرد: اگر همین ۳۵ تا ۴۰هزار تن جو وارداتی نیاز ما در ماه را هم تخصیص بدهند و تولید داخل هم وجود داشته باشد، در کنارش ۳۰هزار تن هم ذرت باید وارد شود، ۱۰هزار تن کلزا و سویا هم وارد خواهد شد یعنی در مجموع در حدود ۱۰۰هزار تن واردات به استان خواهیم داشت که با توجه به اینکه سیستم حمل و نقل مناسبی وجود ندارد و امکانات جاده‌ای خوبی هم نداریم به مشکل خواهیم خورد.

وی با اشاره به اینکه تولید علوفه گلخانه‌ای و هیدروپونیک نمی‌تواند پاسخگوی نیاز ما باشد و عملاً چندان دردی از نیاز ما دوا نخواهد کرد، افزود: اولاً در این شرایط خشکسالی تأمین آب برای تولید با این روش بسیار مشکل است و بعد اینکه واحد‌های تولید کنسانتره خوراک دام نمی‌تواند علوفه را در کنسانتره قرار دهد بلکه جو نیاز دارد؛ این درست که ما علوفه نداریم اما غله هم نداریم که بخواهد تبدیل به کنسانتره شود.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: نهاده های دامی بحران خشکسالی نهاده های دامی بین دامداران نیاز استان مورد نیاز نیاز ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۵۳۶۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترخیص همه نهاده‌های وارداتی از بندر امیرآباد

دکتر حمزه آقاپور کاظمی مدیرکل دامپزشکی مازندران در نشستی که با حضور دادستان شهرستان بهشهر، مدیرکل بندر امیرآباد و سایر مسئولین شهری در بندر امیرآباد برگزار شد گفت: با توجه به نظارت‌های شبانه روزی همکاران بخش قرنطینه اداره دامپزشکی شهرستان بهشهر و اقدامات انجام گرفته، تمامی محموله‌های نهاده وارداتی که اجازه تخلیه آن توسط دامپزشکی صادر شد برابر ضوابط ابلاغی سازمان دامپزشکی کشور مورد بررسی قرار گرفت و مجوز ترخیص گردید.

او افزود: با توجه به سیاست‌های دولت مردمی و در راستای رشد و جهش‌های حمایت از تولیدات دامی اداره کل دامپزشکی استان مازندران در کمترین زمان ممکن نسبت به تعیین تکلیف نهاده‌های وارداتی اقدام می‌کند.

دکتر آقاپور کاظمی با اشاره به دقت و جدیت نظارت‌های دامپزشکی، گفت: اقدامات دامپزشکی مازندران نشان داد در حفظ سلامت شهروندان کوتاه نخواهد آمد کما اینکه در سال گذشته بیش از ۱۰ هزار و ۵۰۰ تن نهاده در بنادر سه گانه استان اجازه تخلیه داده نشد و حتی در نخستین روز از سال جدید نیز با وجود تعطیلات نوروزی طی اجرای طرح تشدید نظارت‌های بهداشتی ۵هزار تن نهاده فاسد به کشور مبدا عودت شد.

دادستان بهشهر نیز در این دیدار ضمن تقدیر از اقدامات دامپزشکی از شرکت‌های وارد کننده نهاده خواست در اسرع وقت نسبت به تخلیه نهاده‌های ترخیص شده از سوی دامپزشکی اقدام کنند.

اداره کل دامپزشکی مازندران در راستای نظارت‌های شبانه روزی و تسهیل در امور ترخیص نهاده‌ها نسبت به استقرار نیروی دولتی و همچنین مسئول فنی و بهداشتی بخش خصوصی در بنادر سه گانه استان اقدام نموده به طوری که هیچ کشتی صورت ورود به بنادر مشکلی در ۲۴ساعت شبانه روز جهت نمونه گیری، آزمایشات و صدور مجوز تخلیه محموله‌ها ندارد.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • تکمیل سد «دیورش» رودبار نیازمند اعتبار ۷۰۰ میلیارد تومانی است
  • امکان تامین نهاده دام و طیور با کشت فراسرزمینی/می توان هاب غذایی منطقه شد
  • کشف ۵۴ تن نهاده دامی و آرد خارج از شبکه توزیع در شهرستان پلدختر
  • ترخیص همه نهاده‌های وارداتی از بندر امیرآباد
  • آبرسانی به دهدشت غربی نیازمند ۱۰۰۰ میلیارد تومان
  • وزیر کشاورزی: کالاهای مورد نیاز مردم تأمین شده است
  • کلاف سردرگم تعیین دستمزد کارگری (پادکست)
  • توزیع روزانه ۱۰۰۰ تن کود کشاورزی در مازندران
  • توزیع روزانه ۱۰۰۰ تن کود کشاورزی برای کشت برنج در مازندران
  • توزیع تخم نوغان یارانه‌ای بین پرورش دهندگان کرم ابریشم