Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون اسبق وزارت صمت گفت: یکی از مهمترین دلایل عدم تخلیه بار منفی بیماری کرونا بر اقتصاد ایران را می‌توان به تعلل ها و کوتاهی ها در انجام واکسیناسیون سراسری ارتباط داد بنابراین از این نظر ما همچنان این موج مخرب بر اقتصاد را هنوز رد نکرده‌ایم و همچنان تحت تأثیر کرونا اقتصاد ایران لطمه می‌خورد.

محمد صادق مفتح معاون اسبق وزارت صمت و کارشناس اقتصادی در گفت و گو با قدس آنلاین درخصوص تأثیرات کرونا و تحریم ها بر اقتصاد ایران گفت: دو موضوعی که اقتصاد ایران را به چالش کشید تحریم های اقتصادی و شیو بیماری کرونا در چند سال گذشته بود، موضوعی که همچنان ادامه دارد اما اثر این دو فاکتور را بر از دست رفتن اقتصاد باید به صورت جداگانه از هم بررسی کنیم چرا که آثار آنها با یکدیگر متفاوت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در این باره افزود: تحریم‌ها در ابتدای تحمیل شدن به اقتصاد ایران آثار نامطلوبی بر روی بخش‌های مختلف اقتصاد ایران به جا گذاشت اما به مرور زمان و دور زدن تحریم‌ها و آموختن راه های مختلف برای جلوگیری از فشارهای صد درصدی تحریم ها به اقتصاد ایران، می توان گفت در یکی دو سال اخیر نه تنها در زمینه صادرات کالای غیر نفتی عملکرد منفی نداشته‌ایم، بلکه با رشد نیز مواجه شده‌ایم.

محمد صادق مفتح در این باره توضیح داد: اصلی ترین دلیل عبور از آثار بد تحریم ها در اقتصاد کشور را اینگونه می‌توان توضیح داد که اقتصاد ایران روش های جبران را پیدا کرده است، اما در زمینه کرونا متاسفانه مدیریت قابل قبولی اعمال نشده به گونه ای که می‌توان گفت همچنان بار منفی اثرات کرونا در اقتصاد کشور تخلیه نشده است.

معاون اسبق وزارت صمت دراین باره خاطر نشان کرد: یکی از مهمترین دلایل عدم تخلیه بار منفی بیماری کرونا بر اقتصاد ایران را می توان به تعلل ها و کوتاهی ها در انجام واکسیناسیون سراسری ارتباط داد بنابراین از این نظر ما همچنان این موج مخرب بر اقتصاد را هنوز رد نکرده‌ایم و همچنان تحت تأثیر کرونا اقتصاد ایران لطمه می‌خورد. رکودی که در اوایل شروع بیماری کرونا در بخش های اقتصادی بخصوص بخش خدمات وجود داشت هنوز وجود دارد و همچنان بخش هایی مثل گردشگری، هتلداری، اصناف وحمل و نقل زیان‌های سنگینی می‌دهند. یقیناً برای  فائق آمدن بر این موضوع باید مدیریت کارآمدی در راس کار قرار بگیرد تا با سیاست گذاری های درست بتواند بار منفی کرونا بر اقتصاد را تخلیه کند.

محمد صادق مفتح در خصوص اینکه مذاکره کنندگان و دیپلمات های جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات برجامی باید ناظر به تخلیه اثرات تحریم ها با اعتماد به نفس بالایی در نشست‌ها حاضر شوند گفت: با توجه به اینکه در سال 99 در بخش صادرات غیر نفتی رشد بسیار خوبی داشتم و به عبارتی پیک تحریم را رد کردیم، انتظار می رود برنامه ریزان سیاسی ما ناظر به این موضوع مهم در نشست های برجامی مطالبات جمهوری اسلامی ایران را مد نظر قرار دهند، چرا که ما از موج منفی رد شده ایم و اقتصاد ایران اینک در حال ریکاوری و غلبه بر آثار سوء تحریم‌هاست. اگر این موضوع مورد نظر قرار بگیرد قطعا در نوع رویکرد ما در برابر طرف خارجی تاثیر می گذارد.

وی در پایان خاطر نشان کرد: انتظار می رود مدیران و دست اندرکاران وزارت بهداشت وهمه مسوولینی که درحوزه واکسیناسیون فعالیت می کنند برای عبور از بحران های اقتصادی که کرونا بر جامعه تحمیل کرده مساله سرعت عمل بالا در واکسیناسیون سراسری را مورد توجه قرار دهند تا بخش‌های تعطیل شده و شاغلین بخش‌های خدماتی به سرعت به چرخه کار و فعالیت اقتصادی بازگردند.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: کرونا در ایران تاثیر کرونا بر اقتصاد ایران تحریم های امریکا اثرات تحریم بر اقتصاد ایران رشد اقتصادی اقتصاد ایران بیماری کرونا بر اقتصاد بار منفی تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۵۳۷۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هاآرتص: اسرائیل با تحریم آکادمیک بی‌سابقه‌ای روبه‌رو است

یک روزنامه عبری زبان نوشت اسرائیل با تحریم آکادمیک بی‌سابقه‌ای روبه‌رو است که می‌تواند محافل دانشگاهی آن را به خطر انداخته و به اقتصاد آن شدیدا ضربه بزند و این در حالی است که کابینه آن در این رابطه هیچ اقدامی انجام نمی‌دهد.

به گزارش ایسنا، روزنامه عبری زبان «هاآرتص» نوشت ارزیابی‌های روبه‌فزونی دال بر این است که اسرائیل در پی تظاهرات‌ها علیه‌ خود در دانشگاه‌های بزرگ آمریکا، با تحریم آکادمیک بی‌سابقه‌ای روبه‌رو شده است و چنین تحریم‌هایی می‌تواند محافل دانشگاهی رژیم صهیونیستی را به خطر انداخته و زیان شدیدی را متوجه اقتصاد این رژیم کند.

رسانه‌های این رژیم می‌گویند نشانه‌هایی دال بر تحریم پژوهشگران صهیونیست در دانشگاه‌های خارجی وجود دارد و نگرانی‌ها در خصوص تحریم بین‌المللی آنها رو به افزایش است.

این رسانه‌ها به نقل از وزیر آموزش رژیم صهیونیستی اعلام کردند: «قصد داریم در اسرع وقت طرح عملی را به کابینه ارائه کنیم اما چنین طرحی نیازمند بودجه بزرگی است.»

همچنین این رسانه‌ها تاکید کردند که چنین تحریمی می‌تواند محافل آکادمیک این رژیم را به خطر انداخته و به اقتصاد آن به شدت آسیب بزند.

رئیس موسسه پژوهش‌های امنیت داخلی رژیم صهیونیستی و رئیس سابق کمیته برنامه‌ریزی و بودجه وابسته به شورای آموزش عالی این رژیم نیز گفت: روابط بین‌المللی به منزله کپسول اکسیژن برای چهره‌های دانشگاهی است و این محافل آکادمیک نیز اکسیژن صنایع امنیتی وهای‌تک هستند و اگر به خطر بیفتند دانشگاه‌ها با زیان‌های بی‌سابقه‌ای روبه‌رو می‌شوند و در پی آن اقتصاد و صنایع امنیتی نیز آسیب می‌بینند.

وبگاه روزنامه «تایمز اسرائیل» با اشاره به گزارشی که به تازگی از سوی وزارت نوآوری، علوم و فناوری این رژیم منتشر شده، اعلام کرد: این گزارش حاکی از کاهش شدید آمادگی پژوهشگران آکادمیک کشورهای اروپایی برای همکاری با همتایان صهیونیست خود از تاریخ هفتم اکتبر است.

این وبگاه در ادامه نوشت پس از حدود هفت ماه از نبود هیچ طرحی، وزارت علوم و فناوری می‌گوید کمیته‌ای را برای مقابله با تحریم‌های دانشگاهی در کشورهای اروپایی تشکیل خواهد داد.

همچنین این وبگاه گزارش داد از جمله کشورهایی که این تحریم‌ها را هدایت می‌کنند، نروژ، دانمارک، فنلاند، سوئد، ایسلند و ایرلند هستند.

البته کشور ایتالیا که تاریخ طولانی و مهمی از همکاری‌های آکادمیک با رژیم صهیونیستی دارد و همین‌طور کشور بلژیک را که کشوری پیشرو در جامعه تحقیقاتی اروپا است، باید به این لیست افزود.

روند اعتراضات علیه رژیم صهیونیستی در دانشگاه‌های آمریکا و اروپا رو به افزایش رفته و مدیریت دانشگاه‌ها در تلاش هستند با متفرق کردن تحصن‌ها و توسل به زور، جنبش‌های دانشجویی را سرکوب کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کاهش تصدی گری دولتی و ارتقای بخش خصوصی لازمه رونق اقتصاد
  • گشتی در اقتصاد ایران | بازگشت ایران و امارات به میز همکاری‌های اقتصادی
  • محمدی: تحریم‌ها عامل رشد صنعت دارو و تجهیزات پزشکی ایران شد
  • وعده دلار ۱۰۰ هزار تومانی محقق نشد/ احتمال بازگشت نرخ ارز به پله ۵۰ هزار تومان وجود دارد
  • بخش خصوصی؛ ضد تحریم، ارزآور
  • تحریم ها عامل رشد صنعت دارو و تجهیزات پزشکی ایران
  • عامل قدرت نمایی با سلاح سرد در رفسنجان دستگیر شد
  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است
  • بازگشت واحدهای تعطیل‌شده به چرخه تولید، ادعاست یا واقعیت؟ / باوجود دستور رئیسی، مسئولان از اعلام آمار، فراری هستند
  • هاآرتص: اسرائیل با تحریم آکادمیک بی‌سابقه‌ای روبه‌رو است