Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک شرکت خارجی از نانوذرات برای توسعه فناوری ذخیره‌سازی گرما استفاده کرده است در این پروژه محققان این شرکت با همکاری دو دانشگاه ژاپنی به بررسی تاثیر افزودن نانوذرات نقره در هسته‌زایی و تبلور سیالات پرداختند.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، با همکاری بخش صنعت و دانشگاه در ژاپن مشخص شد که سرعت نزدیک شدن مولکول‌های آب به یکدیگر و تشکیل بلور‌های یخ بسته به تشکیل «بذر هسته» تفاوت داشته و به این دلیل است که سرعت یخ زدن در این ساختار‌ها متفاوت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

از طریق آزمایش‌های تصویربرداری با وضوح بالا، تیمی از شرکت پاناسونیک، دانشگاه اوزاکا و دانشگاه واسدا دریافتند که تبلور در مواد پایه آب با افزودن نانوذرات نقره تسریع می‌شود. مشکلات متبلور شدن آب اثر منفی در خنک‌سازی داشته و اغلب در فرآیند‌های صنعتی ناخوشایند است. این اکتشافات می‌تواند زمینه‌ساز پیشرفت در مواد ذخیره‌کننده گرما باشد.

وقتی آب در زیر نقطه انجماد می‌رسد، مولکول‌ها به سرعت شروع به جمع شدن در اطراف ناخالصی‌های مایع می‌کنند. از طریق فرآیند هسته‌سازی، این خوشه‌ها بزرگتر و متعدد می‌شوند، در نهایت با هم ترکیب شده و بلور‌های یخ جامد را تشکیل می‌دهند. وقتی آب حاوی ناخالصی‌های کمی باشد، می‌توان هسته‌زایی را مهار کرد و در هنگام خنک شدن این هسته‌های اندک موجود در سیال، بدون مزاحمت باقی می‌ماند و به مایع امکان می‌دهد تا حالت مایع را حتی زیر نقطه انجماد خود حفظ کند.

این اثر فوق خنک‌کننده می‌تواند عملکرد مواد ذخیره‌کننده حرارت را مختل کند. در این سیستم‌ها، گرما می‌تواند بدون تغییر دمای جامدات پایه آب فریز شده، از این مواد جامد استخراج شده یا در آن‌ها ذخیره شود. اما اگر مواد مایع زیر نقطه انجماد رایج خود باشند، نمی‌توان این کار را به‌ طور کارآمد انجام داد. این مشکل موضوع تحقیقات شرکت پاناسونیک بوده تا محققان این شرکت چگونگی مقابله با سوپرکولینگ را دریابند و به تشکیل سریع و ساده‌تر خوشه‌های هسته‌ای کمک کنند. در حال حاضر سازوکار‌هایی که با استفاده از آن این خوشه‌ها در اطراف هسته ناخالصی تشکیل می‌شوند، هنوز به درستی درک نشده‌اند.

برای مطالعه این اثر، تیم تحقیقاتی شرکت پاناسونیک آزمایش‌هایی را با استفاده از هیدرات‌های کلاترات تولید کرد، مواد جامد مبتنی بر آب که شبیه یخ هستند و در آن‌ها مولکول‌های قطبی یا آب‌گریز در «قفس» مولکول‌های آب پیوند هیدروژن به دام می‌افتند. محققان پس از افزودن هسته‌های مختلفی از نانوذرات به هیدرات‌های کلاترات به شکل مایع، از ترکیب میکروسکوپ الکترونی روبشی و طیف‌سنجی جذب اشعه X برای تصویربرداری مستقیم از تشکیل خوشه‌های این هسته استفاده کردند.

هنگامی که آن‌ها نانوذرات نقره به ابعاد بین ۵ تا ۱۰ نانومتر را اضافه کردند، تصاویر نشان داد که خوشه‌هایی با قطر ۳۰ نانومتر به راحتی در اطراف آن‌ها تشکیل می‌شود. با این که برخی خوشه‌ها حتی در دمای ۸ درجه سانتیگراد باقی ماندند، این نانوذرات به وضوح روند تبلور را تسریع می‌کنند. در مقابل، این نانوذرات به هیچ وجه تبلور را در فلزات نجیب غیرفعال، از جمله پالادیوم، طلا و ایریدیم را ایجاد نمی‌کنند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: نانوذرات نقره فناوری نانو ارتباط صنعت و دانشگاه ذخیره انرژی نانوذرات نقره مولکول ها خوشه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۵۳۹۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اینترنت ۴G نوکیا به ماه می رود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپیس، قرار است طی ماموریت IM-۲ شرکت Inituitive Machineسخت افزاری برای یک نسخه ساده از شبکه ارتباط اینترنتی به فضا پرتاب شود و روی قطب جنوب ماه فرود بیاید.

تجهیزات نوکیا که در اصل یک جعبه شبکه ارتباطی است، لندر ماه Nova-C را با کاوشگر MAPP و ابزار جهنده Micro-Nova ساخت همین شرکت مرتبط می کند و به این ترتیب قابلیت های شبکه اینترنتی در مسافت های کوتاه و طولانی آزموده می شود.

تیری کلاین رییس Bell Labs Solutions Research در نوکیا در بیانیه ای اعلام کرد: ارتباطات نیز مانند سرپناه، غذا و تجهیزات حیاتی بخشی مهم از هر ماموریتی است که به مریخ انجام می شود. با ایجاد یک شبکه اختصاصی در فضا، ما از همان فناوری‌های پیشرفته‌ای بهره می‌بریم که میلیاردها تلفن هوشمند را روی زمین به هم متصل می‌کنند.

در سال ۲۰۲۰ میلادی ناسا قراردادهایی با ۱۴ شرکت امضا کرد تا فناوری های نوین برای پشتیبانی از برنامه آرتمیس را توسعه دهند. نوکیا ۱.۴۱ میلیون دلار دریافت کرد تا نخستین شبکه سلولی روی ماه را بسازد. این شرکت به جای توسعه فناوری های جدید، سخت افزارهای فعلی را برای محیط ماه سازگار کرد.

اگر همه چیز طبق برنامه ریزی پیش برود، شبکه ۴G/LTE نوکیا روی ماه پهنای باند بیشتری نسبت به سیستم های فرکانس بسیار بالا(UHF) فراهم می کند که برای ارتباطات فضایی توسعه یافته اند. این امر نه تنها ارتباطات بین فضانوردان بلکه برای سیستم های رباتیک خودران روی ماه را تسریع می کند. علاوه بر آن شبکه مذکور به تدریج برای مریخ سازگار می شود و در آینده به ۵G ارتقا می یابد.

کد خبر 6092059 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • ابداع شرکت دانش‌بنیان سمنانی به کمک پرورش‌دهندگان ماهی آمد
  • دستگاه پرکن مایعات چیست و چند نوع هستند
  • تشکیل هیات امنای واحد برای ستادهای توسعه فناوری‌های اولویت‌دار
  • آغاز بررسی پیش‌نویس سند کوآنتوم / تشکیل هیئت امنای واحد برای ستاد‌های توسعه فناوری‌های اولویت‌دار
  • حمایت ۲۷.۵ میلیاردی ستاد اتصال‌پذیری از ۲۵ طرح فناورانه
  • امکان ذخیره‌سازی میلیو‌ن‌ها فیلم روی یک دیسک فراهم شد
  • سرور ابری و آشنایی با ویژگی های آن
  • اینترنت ۴G نوکیا به ماه می رود
  • رونمایی بریتانیا از سیستم ذخیره‌سازی انرژی آبی جدید
  • حرکتی بزرگ برای تجاری‌سازی دستاوردهای علمی دانشگاه امیرکبیر