Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار بین‌الملل ایسکانیوز، در ماه‌های اخیر صحبت‌هایی در خصوص مذاکرات دوجانبه بین ایران و عربستان برای عادی‌سازی روابط مطرح می‌شود. پای این موضوع حتی به کنفرانس خبری آیت الله رئیسی –پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری 1400- باز شد و ایشان در پاسخ به سوالی در همین باب، ضمن اشاره به تمایل ایران به رابطه با تمام کشورهای همسایه، اظهار کردند که در موضوع «بازگشایی سفارتخانه‌ها بین ایران و عربستان» مانعی از سوی ایران وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از همین رو، در مصاحبه اختصاصی که با دکتر منوچهر متکی -وزیر اسبق امور خارجه کشورمان و به عنوان یک فرد نزدیک به رییس جمهور منتخب- انجام شد، موضوع مذاکره ایران و عربستان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

از نظر آقای متکی، وقتی برخی اظهارات و رویکردها را در کنار تحلیل میدانی شرایط قرار می‌دهیم، متوجه تغییر دیدگاه عربستان می‌شویم که بر طبق آن وضع موجود برای آنها قابل دوام نیست. به گفته ایشان، مناسبات دولت کنونی عربستان با دموکرات‌ها در آمریکا –حداقل در برخوردهای ظاهری- با آنچه در دوره ترامپ وجود داشت، تفاوت دارد و دست حکمرانان عربستان مثل دوران ترامپ باز نیست. از طرف دیگر، در بعد منطقه‌ای نیز عربستان کماکان در قطع روابط با قطر قرار دارد و سردی خاصی در روابط این دو کشور حاکم است. علاوه بر این، روابط عربستان با ایران –به عنوان کشوری که قدرت آن در منطقه غیرقابل انکار است- قطع شده و از همه مهمتر اینکه اکنون عربستان در باتلاق یمن گیر افتاده است.

دیپلمات برجسته کشورمان ضمن اشاره به اینکه هیچ روزنه امیدی برای دستیابی عربستان به اهداف حداقلی خود در یمن وجود ندارد، اظهار داشت که این باور در سراسر جهان به وجود آمده که عربستان قطعا پیروز جنگ یمن نیست و با توجه به توازن قوای جدید شکل گرفته در صحنه نبرد بین این دو کشور، صحنه جنگ به ضرر عربستان پیش می‌رود. وی افزود: مجموعه این عوامل عربستان را به راهکاری منطقی و عقلایی سوق داد تا در رفتار و سیاست‌های خود بازنگری کند. ارزیابی شخصی آقای متکی این است که با توجه به ظهور نشانه‌هایی دال بر تغییر رفتار عربستان سعودی، ایران نیز از این موضوع استقبال خواهد کرد.

ایشان با توجه به اهمیت جایگاه دو کشور ایران و عربستان در منطقه، درگیری این دو کشور را موجب افول ظرفیت‌ها و قدرت منطقه‌ای کشورهای آن معرفی کرد و بر این اساس، جمهوری اسلامی همواره دنبال «حسن همجواری و روابط خوب» با همه همسایگان از جمله عربستان بوده است. این مقام اسبق وزارت امور خارجه ایران امیدوار است که در آینده نه چندان دور شاهد تحولاتی باشیم. به گفته وی، عربستان و سایر همسایه‌ها می‌توانند از فرصت تحولات جدید در ایران استفاده کنند و بنیاد جدیدی در روابط خود با ایران به وجود بیاورند.

دکتر متکی در پاسخ به این سوال که آیا توقف اقدامات خصمانه عربستان علیه مردم یمن پیش شرط مذاکرات بوده، ضمن اشاره به اینکه پیش شرطی از سوی مسئولین جمهوری اسلامی برای مذاکرات مطرح نشده است، اظهار کرد: برداشتن هر گام جانبی مثبت از سوی عربستان به گام‌های احتمالی ایران کمک خواهد کرد.  

انتهای پیام/

مجید فرخی کد خبر: 1103445 برچسب‌ها عربستان

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: عربستان ایران و عربستان دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۵۴۰۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلینکن: روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می‌شود

«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا امروز (دوشنبه) از پیشرفت روند عادی سازی روابط عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی و رسیدن آن به مراحل پایانی خبر داد.

به گزارش مشرق، بلینکن افزود: آمریکا و عربستان در طول ماه گذشته میلادی اقدامات فشرده ای را برای عادی سازی روابط ریاض و تل آویو انجام دادند.

وی اضافه کرد: احتمال دارد، تلاش‌های دوجانبه عربستان و آمریکا در این باره به زودی به نتیجه برسد.

بلینکن گفت: ابتدا باید به جنگ در غزه پایان دهیم و روند تشکیل کشور مستقل فلسطینی را آغاز کنیم تا پس از آن روند عادی سازی روابط عربستان و اسرائیل به پیش رود.

وی با ادعای اینکه تنها عاملی که از برقراری آتش بس جلوگیری می کند، جنبش حماس است، افزود: با دوستانمان برای پایان دادن به جنگ در غزه و جلوگیری از گسترش دامنه درگیری تلاش می کنیم.

وزیر خارجه آمریکا گفت: یک پیشنهاد سخاوتمندانه مقابل حماس گذاشته شده است و امیدواریم که تصمیم درستی بگیرد.

بلینکن درباره حمله احتمالی رژیم صهیونیستی به رفح نیز مدعی شد که تاکنون در این باره، طرحی به واشنگتن ارائه نشده است و بدون وجود طرحی که جان غیرنظامیان را حفظ کند، واشنگتن از این عملیات حمایت نمی کند.

وی بیان کرد: روسیه طرحی برای نابود کردن اوکراین داشت ولی با شکست روبه رو شد.

بلینکن درباره روابط واشنگتن و پکن نیز گفت: روابط بسیار پیچیده و رقابتی داریم و باید برای تبدیل نشدن این روابط به درگیری، همواره گفت و گو کنیم.

وزیر خارجه آمریکا امروز در یک سفر منطقه‌ای برای رایزنی درباره آتش‌بس در غزه و شرکت در نشست مشترک با وزرای خارجه کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس وارد ریاض شد.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • از توجه ویژه به توسعه روابط فرهنگی با همسایگان تا طرح مساله غزه در اجلاس باکو
  • از توجه ویژه به توسعه روابط فرهنگی با همسایگان تا طرح مسئله غزه در اجلاس باکو
  • توجه ویژه به توسعه روابط فرهنگی با همسایگان تا طرح مسئله غزه در اجلاس باکو
  • ستاره کره‌ای تاتنهام در راه عربستان؟
  • دیپلماسی انرژی دولت سیزدهم، راهبردی برای توسعه روابط ایران با همسایگان
  • ستاره کره ای تاتنهام در راه عربستان
  • دیپلمات صهیونیست: دنیا تغییر کرده است/ باید مشخص کنیم در کدام سمت هستیم
  • شبکه‌های اجتماعی یا ماشین‌های معتادساز
  • وزیر خارجه آمریکا : روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می شود
  • بلینکن: روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می‌شود