Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم،  آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم  در دیدار رئیس قوه قضائیه با اعضای این نهاد حوزوی گفت: حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای شناخت خوبی از دستگاه قضا دارند و این نقطه قوتی برای ایشان محسوب می‌شود، و ما انتساب ایشان را به این سمت تبریک عرض می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به‌ویژگی‌های رئیس دستگاه قضا از دیدگاه امام خمینی عنوان کرد: تاثیرگذاری حکم قاضی در جامعه و خانواده‌ها بسیار بالاست.

امام جمعه موقت قم گفت: قوه قضائیه باید مسائل مربوط به‌خود را در دست بگیرد، اما کار شاخه شاخه نشود.

آیت الله حسینی بوشهری تاکید کرد: همان‌گونه که به مفاسد اقتصادی ورود خوبی شده است، ورود به مساله فضای مجازی نیز باید توسط قوه قضائیه با جدیت انجام شود.

او ادامه داد: در زمینه دسترسی به کاغذ، قوه قضائیه باید پیگیری جدی کند، کاغذ در کشور وجود دارد، اما نویسندگان مشکل دسترسی به آن را دارند و لازم است در زمینه کمک به امر فرهنگ، این امر پیگیری شود.

 رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بیان کرد: کار قوه قضائیه تنها مبارزه با جرم نیست، بلکه باید با هماهنگی با سایر قوا، نقش پیشگیرانه نیز داشته باشد.

آیت الله حسینی بوشهری  تصریح کرد: مبارزه با فساد ۵۰ مرتبه در قرآن مورد تاکید قرار گرفته که این ۵۰ مرتبه در ۴۷ آیه وجود دارد و روش‌های مبارزه با فساد نیز بیان شده است.

او اضافه کرد: برای ریاست دادگستری لازم است از روحانیان با تجربه استفاده شود و قضات تحت نظر آن‌ها کار خود را انجام دهند.

 رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بیان کرد: لازم است کار مشترکی بین حوزه و دستگاه قضا صورت گیرد تا پیوندی بین حوزه و دستگاه قضا در زمینه مسائل مستحدثه صورت گیرد.

آیت الله حسینی بوشهری یادآورشد: مشکل معیشت قضات نیز جدی بوده و بعضا برخی از قضات از کار خود کناره گیری می‌کنند یا به‌سمت وکالت سوق پیدا می‌کنند، این مساله خوبی برای قوه قضائیه نیست.

 رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم  یادآور شد: از نظر امیرالمومنین (ع) قضات باید از نظر مالی به‌جایی برسند که به‌مال دیگران طمع نداشته باشند.

آیت الله حسینی بوشهری گفت: در زمینه شعار سال حجت الاسلام و المسلمین رئیسی کار خوبی را انجام داد که لازم است این کار در دوره ریاست جدید قوه قضائیه نیز پیگیری شود.

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: در دستگاه قضا تنبیه مجرم و احقاق حقوق مردم لازم است، اما تربیت مجرمان و بازگرداندن آن‌ها به‌جامعه هم ضرورت دارد.

امام جمعه قم اضافه کرد: شناسایی نیرو‌های انقلابی و جهادی، همکاری با سایر نهاد‌ها انتظامی و امنیتی، همکاری با ستاد امر به‌معروف و نهی از منکر و شناسایی راهکار‌های اجرایی آن، آموزش، سلامت جامعه، حمایت از حقوق اشخاص، ایجاد امنیت اقتصادی و برخی از موارد دیگر از ضرورت‌های قوه قضائیه است.

آیت الله حسینی بوشهری گفت: دستگاه قضای کشور ما باید به‌گونه‌ای برای حقوق ایرانیان خارج از کشور اهمیت بدهد که دولت‌های دیگر کشور‌ها با رفتار مناسب با آن‌ها برخورد کنند.

رئیس قوه قضائیه نیز در این دیدار گفت: ما از حوزه می‌خواهیم نیرو‌های نخبه خود را شناسایی و به‌ما معرفی کند تا ما برای آن‌ها شرایط آموزشی و تربیتی لازم را برای استفاده در دستگاه قضا فراهم کنیم.

حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای افزود: در این دهه پنجم انقلاب با یک مجموعه مسائل متفاوت نسبت به‌دهه‌های گذشته مواجه هستیم.

رئیس قوه قضائیه گفت: یکی از این مسائل این است که بسیاری از افرادی که از نسل انقلاب محسوب می‌شوند در قید حیات نیستند، برخی از آن‌ها نیز در کهولت سنی هستند، امروز با نسل جدید مواجه هستیم و تبیین احکام اسلامی برای روحانیان از اهمیت خاصی برخوردار شده است.

حجت الاسلام محسنی اژه‌ای عنوان کرد: مساله دیگر ما فضای مجازی بوده و آنچنان بر زندگی مردم سایه افکنده که حتی کودکان پیش دبستانی وارد این فضا‌ها می‌شوند و این فضا نیازمند یک مواجهه متناسب با انقلاب است.

او بیان کرد: متاسفانه امروز نماز‌های جماعت و تریبون‌های منابر تعطیل شده و در این شرایط دشمن به‌دنبال این است که از طریق فرهنگی ضربه‌های خود را به انقلاب وارد کند.

رئیس قوه قضائیه یادآور شد: ما امروز باید با فساد یک مبارزه همه جانبه داشته باشیم و این صرف فساد اقتصادی نیست، در برخی از مواقع فساد سیاسی و فرهنگی زیان بیشتری از فساد اقتصادی دارد.

او ادامه داد: مبارزه با فساد اقتصادی ضرورت کار ما است، اما مبارزه با فساد در عرصه‌های مختلف نیز لازم است.

رئیس قوه قضائیه اضافه کرد: ما امروز با برخی از دوگانگی‌ها و حتی چندگانگی‌ها مواجه هستیم و اگر نتوانیم این‌ها را با هم جمع کنیم، محصول کار ما کارآیی لازم را نخواهد داشت.

رئیس قوه قضائیه  یادآورشد: در رابطه با فساد اقتصادی امروز در لایه‌های مختلف نارسایی‌هایی وجود دارد که این نوع فساد بسیار سرایت کننده است، لازم است گلوگاه‌ها را شناسایی کرده و از وقوع آن پیشگیری کنیم، اما در موقع رخ دادن فساد نیز با آن مبارزه می‌کنیم.

حجت الاسلام محسنی اژه‌ای تاکید کرد: ما باید بین انواع متخلفان تفاوت قائل شویم، برخی از متخلفان به‌صورت رویه‌ای به‌فساد می‌پردازند که باید با آن‌ها برخورد شود، اما برخی از آن‌ها به‌طور غیرعمدی یا در اثر مشکل‌های قانون گذاری با معوقه‌های بانکی مواجه می‌شوند، ما نمی‌توانیم همه این‌ها را با یک چوب برانیم.

رئیس قوه قضائیه بیان داشت: امروز نفوذ و توطئه‌های دشمن از جمله براندازی را به عنوان مشکل در پیش رو داریم، نمی‌توان بدون همکاری با دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی این توطئه‌ها را خنثی کرد.

او ادامه داد: همچنین ما می‌دانیم که ورود به‌حریم خصوصی کار درستی نیست، از یک طرف نیازمند پیگیری توطئه‌های دشمنان از طریق نفوذ هستیم، از طرف دیگر نمی‌توانیم آرامش مردم را نادیده بگیریم، باید بتوانیم این مسائل را کنترل و جمع کنیم.

محسنی اژه‌ای گفت: در زمینه مبارزه با فساد یک بخش به‌عهده دولت و یک بخش نیز به‌عهده دستگاه قضا است، آنچه که مربوط به‌ما است پیگیرانه دنبال می‌کنیم و مساله مربوط به‌کاغذ را پیگیری می‌کنیم و تا هفته آینده باید تکلیف این موضوع روشن شود.

او ادامه داد: ما سند مشترکی با حوزه داریم و به‌دنبال این هستیم که بدانیم در چه بخشی می‌توانیم با حوزه همکاری‌های مشترک داشته باشیم.

رئیس قوه قضائیه عنوان کرد: از ابتدای انقلاب قوه قضائیه در اختیار روحانیان بوده و حوزه باید در تربیت نیرو به ما کمک کند، ما از حوزه درخواست می‌کنیم که در جهت کادرپروری‌ها که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است به‌ما کمک کند.

انتهای پیام/ح

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: قوه قضائیه حوزه علمیه قم رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم آیت الله حسینی بوشهری رئیس قوه قضائیه مبارزه با فساد قوه قضائیه فساد اقتصادی او ادامه محسنی اژه ای حجت الاسلام دستگاه قضا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۵۵۳۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگروه مشترک برای آسیب شناسی روند رسیدگی به پرونده‌ها تشکیل شود

 علی القاصی رئیس کل دادگستری استان تهران در نشست هم اندیشی و تبادل نظر سازمان بازرسی با قضات دادگستری استان تهران که با حضور رئیس سازمان بازرسی کل کشور در این سازمان برگزار شد با اشاره به اینکه مبارزه با فساد از جمله مطالبات مهم مقام معظم رهبری در تمامی ادوار قوه قضاییه بوده است، گفت: مقوله مبارزه با فساد و برخورد با مفسد به عنوان یکی از برنامه‌های تحولی قوه قضاییه همواره مورد تاکید این قوه است.

وی با تشریح نقش مهم سازمان بازرسی کل کشور در راستای مبارزه با فساد بیان کرد: بدون شک این سازمان به عنوان یک دستگاه نظارتی عام الشمول، با دارا بودن اختیارات وسیع قانونی یک دستگاه تخصصی برای مبارزه با فساد محسوب می‌شود که وظیفه سنگین و دشواری را برعهده دارد.

رئیس کل دادگستری استان تهران ادامه داد: سازمان بازرسی نقش اساسی و کاملی را هم در صیانت و پیشگیری از آسیب دستگاه‌ها و نهاد‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی برعهده دارد و هم اینکه برای آسیب شناسی تخلفات دستگاه‌ها و مسئولان به واسطه امانتی که به آنها سپرده شده، جایگاه حایز اهمیتی دارد.

وی ضمن تقدیر و تشکر از اقدامات سازمان بازرسی کل کشور در راستای مبارزه با فساد در تمامی دوره‌ها به ویژه چند سال اخیر اظهار کرد: گزارش‌های حرفه‌ای ارسالی سازمان بازرسی کل کشور به دادگستری استان تهران حاکی از آن است که امروز این سازمان مهم، به نقش نظارتی خود در راستای صیانت از نظام و عملکرد دستگاه‌ها و نهاد‌ها به طور قابل ملاحظه‌ای جامه عمل پوشانده است.

وی با یادآوری دو وظیفه مهم سازمان بازرسی کل کشور بیان کرد: این سازمان، حسب قانون ماموریت نظارت دارد تا هم قوانین به نحو صحیح در تمامی دستگاه‌ها اجرا شود و هم حسن جریان امور نیز نظارت داشته باشد.

القاصی با تاکید بر اینکه برای تحقق این دو وظیفه مهم قوانین متعددی به عنوان ابزار در اختیار این سازمان قرار دارد، یادآور شد: برای اثربخشی بیشتر گزارشات سازمان بازرسی کل کشور نقش دادسرا و دادگاه بسیار مهم است بر همین اساس گزارشات این سازمان باید در زمان مناسب و کوتاه منتهی به احکام متقن؛ عادلانه و بازدارنده شود چراکه نتیجه آن کارآمدی نظام و صیانت از همه دستگاه‌ها را به همراه دارد.

وی هماهنگی و همکاری بین مجموعه دادگستری استان تهران و سازمان بازرسی را یک تکلیف مهم دانست و ادامه داد: معمولا گزارشات سازمان بازرسی به تمامی شعبه‌های دادگستری ارجاع نمی‌شود و در مجتمع‌های تخصصی توسط قضات توانمند و حساس به مقوله فساد رسیدگی می‌شود و طبیعی است که اگر این تعاملات همه جانبه باشد نتایج بهتری حاصل خواهد شد.

رئیس کل دادگستری استان تهران توصیه‌هایی را نیز برای نیل به اهداف مورد نظر در مقوله مبارزه با فساد و گزارش‌های سازمان بازرسی مطرح کرد و گفت: بخش عمده‌ای از گزارشات سازمان بازرسی مرتبط به مفاسد اقتصادی است که لازم است در این خصوص دو مقوله کارشناسی و حسابرسی مالی اشخاص به طور ویژه‌ای مورد توجه قرار گیرد.

القاصی همچنین توصیه کرد که گزارشات ارسالی از سازمان بازرسی جامع، کامل، مستدل و متقن باشد به گونه‌ای که از حیث دارابودن مستندات و اتقان شبیه کیفرخواست برای دادگستری را داشته باشد.

وی از رئیس سازمان بازرسی کل کشور خواست که نماینده ویژه‌ای را برای پیگیری گزارشات ارسالی این سازمان به دادگستری استان تهران معرفی کند و گفت: به طور حتم مطالبه گری و پیگیری سازمان بازرسی از مجموعه قضایی، کاهش اطاله دادرسی را به همراه دارد.

رئیس کل دادگستری استان تهران همچنین با اشاره به حساسیت مجموعه قضایی استان تهران نسبت به تضییع حقوق بیت المال، برای پیگیری موضوعات و همچنین هماهنگی بیشتر با بازرسی اعلام آمادگی و اظهار کرد: در این راستا باید کارگروه مشترکی بین سازمان بازرسی و دادگستری استان تشکیل تا نتایج مطلوب تری حاصل شود.

القاصی خواستار آسیب شناسی موضوعات در روند رسیدگی به گزارشات ارسالی و همچنین موضوعات مطرح شده سازمان بازرسی از سوی کارگروه مشترک این دو مجموعه شد. 

علی صالحی دادستان عمومی و انقلاب تهران نیز در این نشست به طرح موضوعاتی پرداخت.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • گشت ارشاد مدیران به معنای برکناری و بگیر و ببند نیست
  • اولین نشست خبری سخنگوی قوه قضائیه/ حکم بابک زنجانی چرا نقض شد؟
  • اولین نشست خبری سخنگوی قوه قضائیه/ حکم جدید بابک زنجانی چیست؟
  • مردم از گرانی فوق العاده رنج می‌برند
  • تمام مدیران باید سایه سازمان بازرسی را بالای سر خود احساس کنند
  • کارگروه مشترک برای آسیب شناسی روند رسیدگی به پرونده‌ها تشکیل شود
  • وحدت مهم‌ترین رکن جامعه است
  • نبیه بری: منتظر دریافت پیشنهاد فرانسه درخصوص کاهش تنش هستیم
  • مبارزه با فساد در اولویت برنامه‌های عدلیه است
  • رئیس کل دادگستری قزوین منصوب شد