Web Analytics Made Easy - Statcounter

کمیل سوهانی،کارگردان مستند مادرکشی در گفت و گو با خبرنگار حوزه فرهنگی خبرگزاری ایسکانیوز در خصوص اینکه وزیر فرهنگ و ارشاد کارآمد در دولت سیزدهم چه ویژگی هایی باید داشته باشد، اظهار کرد: همان‌طور از نام این نهاد برمی‌آید، یعنی وزارت فرهنگ و ارشاد، وزیرش باید خود پیش از هرچیز اهل فرهنگ و اهل رشد دادن و معلمی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ضمن بیان مطلب فوق افزود: عرصۀ فرهنگ عرصۀ تفاوت‌ها و تنوع‌هاست و وزیر فرهنگ باید به این امر ایمان داشته باشد که این تفاوت‌ها و گوناگونی‌هاست که به این عرصه زیبایی و غنا می‌بخشد. تابلوی نقاشیِ تک رنگ نه زیباست و نه معنادار، از کنار هم قرار گرفتن رنگ‌ها و نقش‌های گوناگون است که زیبایی خلق می‌شود.

این مستند ساز در ادامه گفت:  از طرفی همانطور که از ریشه‌یابی واژه فرهنگ در میابیم این کلمه نزدیکی بسیاری به کشاورزی دارد و اصولا امر فرهنگی امری است که نیازمند مراقبت و پرستاری برای رشد است.

وی افزود: وزیر فرهنگ باید پرستار ارزش‌های جامعه خود تا مرحلۀ رشد و ثمردهی باشد. مانند کشاورزی که با زمین و نهالش انس داشته و آنقدر پرستارانه دور دانه‌های خفته در خاک می‌گردد و در مقابل باد و باران و آفاتِ رشد، مراقبت می‌کند تا دانه‌ها سر از خاک برآورده و بر ساقه خود راست قامت می‌ایستند.

این پژوهشگر رسانه بیان کرد: از طرفی نهاد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، یک نهاد متعلق به دولتِ مدرن بوده و طبق تعریف باید حافظ اهداف اساسی نظام سیاسی و نگاهبان نقش حاکمیت در رشد و ارتقای فرهنگ و ارزش‌های فرهنگی باشد.

سوهانی با اشاره به این مطلب که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، کار سختی در پیش دارد، تشریح کرد: چرا که از یک طرف باید متوجه و مراقب تنوع و تکثر فرهنگی بوده و از طرف دیگر نقش مراقبتی، حمایتی و ارشادی‌اش به عنوان نماینده حاکمیت را بپذیرد و از نظر من توانایی رفت و آمدِ سالم و کارآمد میان این نقش‌ها مهمترین ویژگی یک وزیر فرهنگ و ارشاد خوب است.

این کارگردان در خصوص مستند مادرکشی که نگاهی آسیب شناسانه به بحران آب در ایران داشته بیان کرد: متاسفانه مساله‌ای که مستند مادرکشی ۶ سال پیش به آن پرداخت، هنوز تازه و حل نشده باقی مانده است. مسالۀ مستند مادرکشی حکمرانی آب و سیاستگذاری‌های غلط حاکمیتی ناشی از نگاه غیر بومی و ترجمه‌ای به مدیریت منابع آب بود.

وی تاکید کرد: مسالۀ مادرکشی نگاه تکنوکراتیک صرف بدون درنظر گرفتن ملاحظات انسانی و محیط‌زیستی بود. مسائلی که همگی ذیل تفسیر تاریخی غلط از امر توسعه در کشوری در حال تغییر و مدرن شدن قرار می‌گیرد.

این مستند ساز در خصوص تاثیرگذاری این مستند بر وضعیت امروز و بحران آب در کشور اذعان کرد: علی‌رغم آگاهی‌هایی عمومی خوبی که در این سال‌ها بوجود آمد، اما مسائل مستند مادرکشی هنوز مسائل تازه‌ای است که باید روی آن‌ها درنگ کرده و برای حل آن‌ها همت کنیم. مسائلی که متاسفانه نتایج حل نشدنش را این روزها در جای جای سرزمینمان مشاهده می‌کنیم.

انتهای پیام/

سیده سمیه حسینی کد خبر: 1103510 برچسب‌ها دولت سیزدهم مستندساز کارگردان

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دولت سیزدهم مستندساز کارگردان مستند مادرکشی فرهنگ و ارشاد وزیر فرهنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۵۶۵۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بندر کنگ نماد حفظ و صیانت از فرهنگ و معماری بومی است

ایسنا/هرمزگان استاندار هرمزگان گفت: بندر کنگ نماد حفظ و صیانت از فرهنگ و معماری بومی است.

مهدی دوستی استاندار هرمزگان ظهر امروز هشتم اردیبهشت در دیدار با معتمدان و فعالان سیاسی، اقتصادی و اجتماعی بندر کنگ با شمردن زیبایی‌های بصری و تاریخی این شهر اظهار کرد: بندر کنگ نماد و تبلور زیبایی و هنر سنتی مردم هرمزگان است و تصویری که از این بندر و مردمان شریف آن به ذهن می‌رسد همدلی، انصاف، تعادل، زیبایی و تاریخ عمیق منطقه است.  

وی با اشاره به اینکه استان هرمزگان به سرعت در مسیر صنعتی شدن و توسعه قرار گرفته است، افزود: در استان طرح‌های صنعتی و پالایشگاهی متنوعی از جمله در حوزه فولاد آغاز شده که در سالیان آتی سبب توسعه صنعتی استان خواهد شد.  

استاندار هرمزگان نگرانی مهمی که در مسیر توسعه وجود دارد را لطمه دیدن فرهنگ و هویت تاریخی و بومی استان بر شمرد و گفت: نگران هستیم که توسعه صنعتی خدشه‌ای به هویت، فرهنگ و معماری بومی و در کنار آن به محیط زیست استان وارد کند که سعی داریم با طرح‌های درختکاری، کنترل و ساماندهی فاضلاب و انتقال پساب شهر بندرعباس در مسیر صیانت از محیط زیست گام برداریم.

دوستی همچنین تربیت نیروی انسانی را وجه مهم توسعه پایدار دانست و بیان کرد: احداث دانشکده پزشکی درشرق و غرب، راه‌اندازی ۲۸ هنرستان جوار صنایع و هنرستان انرژی اتمی در حوزه صیانت از نیروی انسانی اجرا شده تا نگرانی‌ها در این حوزه‌ها کاهش یابد.  

نماینده عالی دولت در استان هرمزگان، هویت و فرهنگ را شاخص غالب در خلق مزیت‌ها برشمرد و گفت: در هر مسئله‌ای مردم پای‌کار بوده‌اند اتفاقات مهمی رقم خورده و شما مردم فهیم بندر کنگ از فرهنگ و معماری خاص منطقه صیانت کرده‌ و عاشقانه هوای هویت و معماری بومی را داشته‌اید که بسیار قابل تقدیر و لازم است که فرهنگ و معماری بندرکنگ بعنوان «نماد» معرفی شود.

وی بر ایجاد کمیته تخصصی برای بندر کنگ تاکید و اظهار کرد: موارد مطرح شده بررسی و در خرداد ماه جلسه ای به‌منظور تصمیم‌گیری در بندرکنگ برگزار می‌کنیم تا بتوانیم نقشه راه توسعه را شهر ترسیم و بر مزیت‌هایی همچون گردشگری، تجارت و شیلات شهر تمرکز کرده و زنجیره‌های ارزش را بر روی این مزیت‌ها تعریف کنیم.  

مهدی دوستی همچنین با تاکید بر اینکه نیاز است از ظرفیت بخش خصوصی در حوزه سرمایه‌گذاری در این شهر استفاده شود، افزود: پیشنهاد می‌کنم همایش سرمایه‌گذاری ویژه بندرکنگ برگزار و در آن از سرمایه‌گذاران و علاقمندان به فعالیت در حوزه‌های مختلف اقتصادی دعوت شود تا با مزیت‌های نسبی و ظرفیت‌های منطقه بهتر آشنا شوند.  

به گزارش ایسنا، در این جلسه جمعی از معتمدان و فعالان حوزه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی بندرکنگ در کنار مسئولان شهرستان بندرلنگه در سخنانی مطالبات و درخواست‌های مردم از استاندار هرمزگان را مطرح کردند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ابقای «محمد خزاعی» در سازمان‌ سینمایی
  • راه حل مسائل فرهنگی بازگشت به سیاست و سیاستگذاری
  • گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض
  • بندر کنگ نماد حفظ و صیانت از فرهنگ و معماری بومی است
  • کمی مهربان باشیم (بررسی زندگی و آثار دکتر هروی)
  • نگاه به سینما جدی نیست/ بررسی پیدایش هالیوود در مستند «پشت صحنه»
  • نزدیکی نگاه به حجاب در اسلام و مسیحیت
  • اکران فیلم مستند از اراک تا تل‌آویو
  • فیلم مستند از اراک تا تل‌آویو اکران شد
  • وزیر جهادکشاورزی؛ بر اقدام فوری مشترک کشورها برای مقابه با تخریب سرزمینی تاکید کرد