Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-08@03:54:46 GMT

گزارش کمیسیون انرژی درباره دلایل خاموشی‌های برق

تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۵۶۹۶۶

گزارش کمیسیون انرژی درباره دلایل خاموشی‌های برق

گزارش کمیسیون انرژی در باره دلایل خاموشی‌های اخیر برق در جلسه علنی مجلس در حالی قرائت شد که ۴ تا ۶ هزار مگاوات ناترازی تولید و مصرف برق را از دلایل اصلی این موضوع برشمردند.

به گزارش مشرق، مصطفی نخئی، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (یکشنبه ۲۷ تیر ماه) مجلس شورای اسلامی گزارش این کمیسیون درباره خاموشی‌های اخیر و مانع‌زدایی از صنعت برق کشور را قرائت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در این گزارش اعلام کرد: در هفته‌های اخیر کشور با قطعی‌های گسترده برق و خاموشی‌های زیادی مواجه شده است که توانست مشکلات زیادی را برای مردم به وجود آورد.

بیشتر بخوانید: پیگیری ویژه خاموشی‌ها در مجلس

وی افزود: از سال گذشته کمیسیون انرژی نگرانی و دغدغه‌های جدی زیادی در باره احتمال خاموشی‌های گسترده برق داشته و جلسات متعددی در این باره برگزار کرد که نتیجه برخی از آنها در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ مشاهده کردید.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: با توجه به خاموشی‌های اخیر برق، جلسات متعددی در کمیسیون انرژی در این باره برگزار شد که خروجی برخی از تصمیمات و راهکارها و پیشنهاداتی که در این کمیسیون جمع بندی شده است خدمت نمایندگان اعلام می‌کند.

وی ادامه داد: در حال حاضر حداکثر توان عملی تولید برق کشور ۵۶ هزار مگاوات است که امسال ما به پیک مصرف ۶۶ هزار مگاوات که تقریبا رقم بی‌سابقه‌ای است رسیده‌ایم و معنای این موضوع ناترازی ۱۰ هزار مگاواتی کشور است.

نخئی گفت: علیرغم اقداماتی که وزارت نیرو درباره تراز برنامه مدیریت تولید و مصرف برق انجام داده است و در بخش صنایع این ناترازی بین ۴ تا ۶ هزار مگاوات است و تلاش کردند مدیریت لازم را در این مورد داشته باشند، اما با این حال ما شاهد کسری ۴ تا ۶ هزار مگاواتی برق در این بخش مواجه هستیم که این خاموشی‌ها در نتیجه همین کسری‌هاست. این در حالی است که ما شاهد مدیریت برق در صنایع هم هستیم.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس اظهار داشت: در سال‌های اخیر صنعت برق با چالش‌های جدی از جمله برهم خوردن توازن تولید و مصرف و افزایش شدت انرژی و عدم توسعه نیروگاه‌ها مواجه بوده‌ایم. ضمن اینکه مشکلاتی هم مربوط به محیط کسب و کار در صنعت برق است و درباره مباحث اقتصاد برق هم مشکلاتی را داریم که توانسته توازن مالی را در این حوزه برهم بزند که ناشی از قیمت‌گذاری دستوری و عدم پرداخت یارانه به تولید و مدیریت غیرمنسجم تولید و توزیع برق و مشکلات ناشی از تحریم‌ها می‌توانم اشاره کنم که باعث چالش‌های جدی در صنعت برق کشور شده است و حوزه برق کشور را با مشکلات عدیده‌ای مواجه کرده است.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا تحولات افغانستان مجلس شورای اسلامی وزارت نیرو کمیسیون انرژی مجلس مجلس کمیسیون انرژی هزار مگاوات خاموشی ها صنعت برق برق کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۵۶۹۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اوکراین : حملات سنگین روسیه به نیروگاه‌های ما یک میلیارد دلار خسارت وارد کرده است

وزیر انرژی اوکراین اعلام کرد حملات پهپادی و موشکی اخیر روسیه به سیستم انرژی اوکراین، بیش از یک میلیارد دلار آمریکا، به این بخش، خسارت وارد کرده است.

به گزارش ایسنا، روسیه از ۲۲ مارس، به تلافی حملات پهپادی کی‌یف به زیرساخت‌های انرژی این کشور، نیروگاه‌های تولید برق آبی و حرارتی و همچنین شبکه‌های اصلی اوکراین را هدف حمله قرار داده که به خاموشی در بسیاری از مناطق اوکراین، منجر شده است.

ژرمن گالوشنکو، وزیر انرژی اوکراین، روز یکشنبه گفت: اکنون ما درباره خسارتی بالغ بر یک میلیارد دلار صحبت می‌کنیم اما این حملات ادامه دارد و روشن است که خسارات، افزایش پیدا خواهد کرد.

بر اساس گزارش رویترز، این مقام اوکراینی گفت: خسارت اصلی به تاسیسات تولید نیروی برق آبی و حرارتی و همچنین سیستم‌های انتقال برق وارد شده است. سیستم امروز باثبات است اما وضعیت کاملا پیچیده است و به لطف شرایط جوی مساعد، سیستم انرژی با تولید نیروی خورشیدی و بادی، پشتیبانی شده است.

اوکراین در ماه‌های اخیر، با پهپادهای مملو از مواد منفجره، تعدادی از پالایشگاه‌های نفت روسیه را هدف حمله قرار داد و باعث کاهش تولید سوخت این کشور شد. در پی این اقدامات، روزنامه فایننشیال تایمز به نقل از منابع آگاه گزارش کرده بود این حملات، متحدان کی‌یف در آمریکا را که نگران افزایش قیمت داخلی سوخت در سال برگزاری انتخابات ریاست جمهوری هستند، ناراحت کرده است.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، به روزنامه آمریکایی واشنگتن پست گفت: واکنش آمریکا در این مورد مثبت نبود. ما از هواپیماهای بدون سرنشین خود استفاده کردیم. هیچ کس نمی‌تواند به ما بگوید که شما نمی‌توانید.

با این حال، لایحه بسته کمکی واشنگتن به کی‌یف به ارزش ۶۰ میلیارد دلار که مدت‌ها پیش توسط مجلس سنا پیشنهاد داده شده بود اما به دلیل مخالفت جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان آمریکا در بن‌بست به سر می‌برد، در نهایت با موافقت همین گروه به تصویب رسید و هفته گذشته توسط جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا امضا شد. زلنسکی پس از موافقت آمریکا با تصویب این کمک، خواستار کمک‌های بیشتر تا ۱۰ سال آینده شد!

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تضارب آراء در سیاست‌های ارزی طبیعی است
  • جزئیات جلسه ارزی کمیسیون اقتصادی مجلس با مخبر
  • حسینی: مجلس نظام ارزی را بازبینی می‌کند
  • خون رنگین زرگر‌ها در نظام مالیاتی ایران/ یک کارمند بیشتر از طلا فروش مالیات می‌دهد!
  • تابستان منهای خاموشی
  • فرانسه بی‌اخلاقی در صنعت فیلم را جدی گرفت/ تشکیل یک کمیسیون دولتی
  • وعده اتمام خاموشی‌ها در تابستان جاری/ کاهش مصرف خانگی دیگر استان‌ها، راه‌حل توسعه برق در استان‌های دیگر است؟
  • اوکراین : حملات سنگین روسیه به نیروگاه‌های ما یک میلیارد دلار خسارت وارد کرده است
  • طرحی برای اخذ مالیات از دلالی‌های مخرب در بازارهای مختلف
  • شهرک انرژی در تهران احداث می‌شود